2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Nazancım doğru söylüyorsun. Benim bundan önceki doktorum (şu anki doktorumun kocasıydı kaydirigubbakcemile3) aynen şöyle demişti bana, "normal doğum doktor için zahmetli, 7-8 saat hatta daha fazla süren doğumlar var. Anne heyecanlanıyor bağırıyor, canı yanıyor bağırıyor, hem anneyi rahatlatmaya çalış hem bebeği doğurtmaya çalış psikolojik olarak geriliyorsun. Çocuk için de normal doğumun riski var, yok kordon dolandı yok başı sıkıştı vs.. Ama sezeryan en fazla 15 dk sürüyor, 15 dk. da dikişler yarım saatte işini bitiriyorsun. Ne bağrış çağrış var ne saatlerce beklemek onun için sezeryan" diyordu adam. Ama karısı tersini savunuyor

ayy kızlar bian geri dönüp yazdıklarımı okudumda hakkaten ya banada darl geldi ...ama okurken aklıma ne geldi düşünsenize kızlardan biri bunları okurmuş ayyyyyyyyyyyyydelikafadulden

eşim gerçekden misafir konusunda çok yardımcıdır ve biz misafir agırlamayı çok seviyoruz ama eşim bile artık misafir almıyalım dedi.ki ondan böyle bir cümle duyacagımı tahmin bile edemezdim odenli sever gelip gideni.. ama artık olmas yani..bugun foruma pek yazamam dinlencem bolbol..
bu arada oglumda kıpır kıpırdı haftasonu çocujlar hoplayıp zıpladıkça ben aman oglum sen böle olma diye içimden sürekli dua modundaydım...

dogum konusunda bana korkuyomusun diye soranlara hayır diyorum çünkü başıma ne gelcek bilmiyorum....alkisalkisalkis cahil cesareti misali ama hep şöyle düşünmüşümdür yüzyıllardır herkes dogurmuş üstelik köylerde 14 yaşında evlenip 15 yaşında doguruan hemde evde doguran okadar insan varken biz hem bu kadar biliçli hem bu kadar donanımlı hastanelerde umarım saglıklı ve normal dogumlar yaşarız...vaLla şimdiden onun stresine girmicem..ANI YAŞAMK LAZIM.. şu zamanlarda bu güzel dönemlerimi yaşamayı seviyorum göbeğim iyice belli ve herkes çok sevimli göründüğümü söylüyor...bu hazzı stressle değiştiremem..

baby cim su konusunu sormuşsun ben 3 lt yi buluyodur itiğim su.. tabi çay süt v meyve suyu yada ayran hariç. böle olunca wc den çıkmıyoruz..:) bi arkadaşa eşi wc ye tv koyalım canın sıkılmazen çok orda vakit geçiriyosun diye espri yapmışdı da hakkaten o duruma geldik..:)

VALLA BENİM pinky YE MİSAFİRLİĞE GİDESİM GELDİ KIZLAR. BAKSANIZA MANTI YAPMAYA BİLE ÜŞENMEMİŞ O YORGUNLUĞUN ÜSTÜNE. KİMBİLİR NELER NELER DÖKTÜRÜR.
buyur gel şeker ne demek canınız ne isterse.. çocukda yok raha rahat olurus ...beklerim..:)alkisalkisalkis

PETRıK im, all şekerim, belli sen çok beğenmişsin... içinde kalmasın al bari... hem fiyatı da dediğin gibi seneye daha pahalı olur. ben önümüzdeki kış giymesi için çizme bile aldım ya... sen de al çekinme...

Aftabru, çok beğendim ama kararsız kalmıştım şimdi gönül rahatlıgıyla alırım :) bide lacii pantalon alırım oğluma çok güzel olur :)

Hımmm, ben de küçük TV'yi banyoya mı aldırsam..Hehe iyi fikir. Lüx banyolarda Tv asıyorlar duvara zaten, off ne gerek varki derdim hep ama hamileler aklıma gelmedi bak..

Gerçi WC'de çok uzun süre geçirmiyosunuzdur herhalde kabızlık şikayetiniz yoksa..Sular giriyo , sonra çıkıyo hemencecik:)

Pinky, biz bi organizasyon yaptık, eşime söyledim kabul etti. Aftabru ve eşini de alıyoz, ben üst kattaki yaramaz çocuklardan birini kapıyorum ve size geliyoruz... Mantı yemeye yani.. Bu arada link açılmıyo..

Şaka canım..Bu akşamın menüsü belli oldu bu arada..M A N T I ..

Telkırma o eşimin aklında yapacak, bizim wc ye tv takacak yada muzik yayının sıkılmayayım diye düşünmüş dahi kocam kaydirigubbakcemile3

Telkırma o eşimin aklında yapacak, bizim wc ye tv takacak yada muzik yayının sıkılmayayım diye düşünmüş dahi kocam kaydirigubbakcemile3

Bebek olunca bol bol banyoda yıkanacaklar vakit geçecek demi..İyi fikir..

Gözünden bişey kaçmıyo tü tü maşallah.. mesleğinin etkisi olabilir mi acaba..hımm açıldı link..

http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...69587-agustos-anneleri-hadi-tanisalim-13.html direk bunu koyalayın bari... valla beceremedim..
nu arada wc de tv fikri bence gereksiz çünkü genelde küçük tualetimizi yapiyoruz..(ÇıŞ) dediğimiz oda kısa sürüyor...kaydirigubbakcemile3alkisalkisalkis
ayça canımcım bugun gelmeyin başka zaman beklerim.bugun evim pis hem ben daha dun yedim hergun mantı olmas.. başka bi gun buyrunn gelin.. üst komşunun çocukjlarınıdaunut gitsin.kaydirigubbakcemilesüprizzzzz

Kızlar valla ben NAZAN'la aynı fikirdeyim. Zamanı gelince "normal" düşünen arkadaşların hemen hemen hepsi, kuzu gibi kesilmeye gidecek, ahanda buraya yazıyorum.

Benim annem beni 4900, kardeşimi 5500 normal yoldan dünyaya getirmiş ve yıllarca derdi bitmemiş. Kesik, rahim ağzı yırtığı, yara... Sadece birkaçı. Yakın zamana kadar miyomları da vardı. Allahtan menapoza girdi de dertleri bitti. Şimdi senede 2 defa kontrollerine gidiyor. Ben tırsıyorum valla normal doğumdan. Ve spinal (epidural sezaryen) doğum yapan 5-6 arkadaşım var, normal doğum yapan da 3 arkadaşım var. Onlardan dinlediklerim doğrultusunda mümkünse normal istemiyorum. Doktorlar bile kendileri çoğunlukla sezaryen oluyorlar. Başkasına gelince "aslında en iyisi normal, doğal olanı vs" diyorlar. Yemezlerrrrr :jeyyar:

:1shok: :1shok: 18??? Hani hatırlar mısınız bilmem, Zeki Alasya ile Metin Akpınar'ın bir skeci vardı. "Haydi çocuklar aşıya" diye. Orda soruyodu; kaç çocuğunuz var? Diğeri: onsekiiiisssss diyordu. O senin anneannen mi yoğsam???

Bu arada oburluk yapmadığım halde çatır çatır kilo alıyorum. Bu nedir yaa.. Biri dur desin pls... Hele bugün, dana gbiyim (( Bir de tüm gün okuldayım. wc alaturka. Çömelemiyorum ama çişim geldi Gene ayakta göreceğim işimi. Bari ufak bir çıkıntı olsaydı da yön verebilseydim :)

DÜn de çok ayakta kalmışım sanırım doğrulamadım. Derslerde ayağa kalkarken belimi tuta tuta :) oflaya puflaya... Çocukların canına minnet zaten. Hocam kendinizi yormayın Bıraksan lak lak konuşurlar, bırakamazsın. Sevmiyorum. Ptesi ve salıyı sevmiyorum. 7 şer saat dersim var. Püffff

Pinky, deli misin ne yoruyosun kendini o kadar? tam oklavalıksınız valla...

Yaa ama annenin çocukları (komik oldu bu tanımlama) çok tombiş olmuş, öyle bişey olursa biz de sezeryan isteriz tabi, yoksa parçalar çıkarlar mazallah..

Hem benim tanıdığım drlar hep normal doğum yapıyo..Hastalarını kesip biçen dr.lar var kendi karılarını normal doğurtuyorlar..

Ama ilk söylediğine katılıyorum. Normal doğum isteyen çoğumuz bi sebepten dolayı sezeryana yönlendirilicez, kuzu kuzu da gitcez gibi geliyo..Psikoloji çok önemli bence. Bir arkadaşım normal doğum aklımın ucundan bile geçmiyo demişti. Hiçbir şekilde normal doğurmam derdi ve sezeryanla aldırdı. Onun normal yapması işkence olur mesela..

Bebek olunca bol bol banyoda yıkanacaklar vakit geçecek demi..ıyi fikir..
Gözünden bişey kaçmıyo tü tü maşallah.. mesleğinin etkisi olabilir mi acaba..hımm açıldı link..
aslında dikkatsiz bi muhasebeciyim :)) hele bu günlerde işten çıkıcamya öyle saldım işleri duruyo faturalar cariler :) eşim webci ben biraz anlarım oyüzden dikkatimi çeker

Taze nasıl ayakta yapıyosun yaw ?

Taze nasıl ayakta yapıyosun yaw ?

Dün TRT'de ninni adında bir program izledim. Anadolu'da eskiden çocuk bezlemekle çok uğraşmamak için bir yöntem geliştirmişler. Pipo şeklinde ahşaptan bir alet yapıyolar, kız çocuklarda farklı erkeklerde farklı ..e malum:) Çocuğun yatağının ortasında büyük bir boşluk, o aletin bir ucu bebişin kukusunda diğer ucu boşluktan aşağı duracak şekilde duruyo. Bebek sırtüstü yatar vaziyette tabi.Çiş yaptıkça ordan aşağı tahliye oluyo..Bebeğin öyle üzerini falan örtüyolar. Komikti.. Ama napsınlar diye düşündüm. hazır bez mi varmış eskiden... ama o yatan bebek için ideal..Kucağına falan alamazsın öyle..

Niye anlattım. Tazefasülye de öyle bişeyden edinsen canım. Ayaktayken takarsın aleti aşağı boşalır, o bebekler gibi..

hah al bendende o kadar bu erkek diyene gidiyorum çunku laproskopimi o yaptı onun sayesinde hamile kaldım aslında tıbbı bilgisine guveniyorum deneyimli insana guven veren bir dr ama niye cinsiyeti çok onemsemiyorsallar saka yapar gibi erkek dyor adamın gırtlagınamı yapısayım napayim bilemiyorummm. ama onca insan kor muu. koskoca acıbadem hastanesinin 4 boyutlu guzelim ultrasonu ordaki uç dr salak mı :)) ay bilmiyorum içim rahat değil heyecan içinde dogumu bekliycem heraldee.

ay çok alemsin telkırma he valla dr un birkizi var baska çocgu varmı bilmem ama birtane kizi var genc kız koskocaman:))) adam beni illet ediyor ama dogum fiyatı uygun susaatten sonra baska hastane istemiyorum o hastaneyi istiyorum ne yapcam bilmiyorumm

gulistannn sen iyimisin anacım delimisin desem daha yerinde olur naptın sennnn. yazık değilmi kendine allah korusun bunca yorgunlugun ustune ya lekelenmen falan olaydı bu korkuya değermi ya biraz sert yazıyorum kusura bakma ama kendimize dikkat etmezsek sonuçlarına katlanırız. senin sirtin belin hiç mi agrımıyor benim yuuzmdeki makyajı yıkamak i çin egilip uzun sure yuz yıkadgımda bile agrıyor sen nası borek çorek ustune gezme ustune mantı yapıyorsun onca insana cay servisi bile beni asar hem niy eyapayım zorum nee meselaaa. yapma anacı sakın birdaha boyle bir haftasonıu yasamaaaa..

gormeden ne diyelimki nesrinim. sen begendiysen al. bebislerimzi için kıslık turden 6 aylık bedenlerde mont kazak vs alabiliriz bende kis indirimlerinden arta kalanlar gorursem kızıma pembe kazak hırka falan almaya calısıyorum hep diyuroum ya pembe urun olmadıgı için evde alıyorum kıslık içinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…