2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

hayatım gorende beni utu yapmayı yurumeye tercih ediyorum sancak:))) utu mecbur oldugumuz bir konu deilmi ise kırısık giysilerle gelemiycegimize gore:)) yani utu yapmayı diiger ev islerine gore tercih ederim bana kolay gelirhele ki ben oturarak utu yapan birtip im varislerim agrımasın diye :)) ama su ara karnım zorluyor arada kalkıyorum o ayrı neyse ama ut uyapınca en azından isten yırtmıs oluyorum o emegi zamanı utuye ayırıp yangel yat yapıyorum sonra bir hafta . yani yurumek tabi keyifli ama evedki isleride yapmak zorunda olunca isleri bitirip oturup film izlemeyi tercih ederim:))
yada nete takılmayı sizlere yazmayı:)

ya canım goreceksiniz çocuk olunca hergun duzenli yemek yapmak ev yemegi bulundurmanın nası zor oldugunu yani emek istedigin izor demek yanlıs olurda.
birde zaman sıorunu var sizler gidip eve 7 de gidip 8 de pisirip yayıla yayıla yiyebilirsinzi yemeginizi.
ben 18,30 da evde oluyorum oglum esimde o asaatte geliyor bir aksam evelden yaptıklarımı ısıtmam salaatayı yapmam 7yi buluyor oturup yiyip kalkmamız 8 e dogru oluyor z aten oglum 21,30 da yatıyor ancak biraz hazmedecek o arada meyva da yedirmemg erek falan. tum bunları dusununce erkenden yemegin hazır olması gerek. o yuzden aksam gelince yemek yapma luksum yok. alısıtm butempoya amaalısıyor insan zamanla.

benim duzenek soyle pazar aksamı birkaç tencere yemek yaparım mutlaka çorba bir sebze yada et yemegi kofte sulu kofte izmir kogfte vs gibi seyler. ptesi salı onları yeriz salı aksamı tekrar yemek yaparım saat 22 den sonra ama oglum yatıp uyudgu zaman o azamana kadar olan vaktimi ona ayırmam gerek çunku . sonra çok ozluyorum oglumu uuyunca uykusunda opmeye sarılmaya kalkıyorm hem yetmiyor hem çocuk rahatzız oluyor uykusu bolunuyor. o yuzden o uyur ben kalkar yemek yaparım ertesi gunlere mutfakta tv mi acıp yapıyorum biryandan dizilerimi izliyorum yorgun degilsem çok dokunmuyor budurum ama su ara haliszlik oldugu için zor gelior ama yapıyorum. yapmak zorundayız anne olmak boyle birsey iste:)))
fast food geçistiririrz denmiyor

Bence bizi böyle korkutmasanız olmaz mı..Yani hassas bi dönem malum, herşeyden tırsarken..Herkesin bünyesi farklı. Milyarlarca insan normal doğum yapmış, çok zor olsa kimse ikinciye cesaret edemezdi..

kesinlikle kim seyi korkutmak istemem canım fikrimi söyledim.
tabiki her kesin bunyesi farklı kolay yapanda var zor yapanda bunu önceden bilemiyoruz..
hepsinin bir riski var hakımızda hayırlısını rabbim nasip etsin..

hi hi seni okumaman gereliyordu didom
telkırma abartmışsım hatun, eşinde yardım ediyor işte daha ne istiyorsun, benimki sofra kurar kaldırır mutfakta kavga ediyoruz, zaten mutfagım küçük yardıma geliyo tüm tezgahı kaplıyo kovuyorum bazen de o kovar beni sağolsun : ))

DOGUM ıZNı ZAMANI

bu gidisimde benim dr a sordum ne zaman dogum iznim baslıycak sirketten soruyoralr dedim çunku ben tam zamanında izne ayrılcam hevesle o gunu bekliorum. baktı takvime 14 haziran dedi yani pazar a geliyor yani son is gunum 12 haziran dedim evet dedi benim hesaplarımla aynı. e dedim o gun okul kapanıyor karen gunu okula gitmek istiorum biraz geri çekemezmiyiz dedim 10-11 i yaparız dedi hah iyi dedim:) hafta ortası okul kapancagı hafta iznim baslıycak oglumun karnesini almaya genelde gidemem isten izin alıpbu seefer yanında olacagım için çok mutluyummm.
yani kaldı 40 gun daha ise gelme olayım :) is gunu olarak bakarsak 25 gune fala tekabul eder malum 19 mayıs 1 mayıs tatil falan filan :)) super .

bu arada hesaplama için kendinle kiyaslamak isteyen arkadaslar olursa sat 9 kasım . dr un izin baslama dedigi tarih 14 haziran
yani demek oluyorki 31+0 itibari ile dogum izni baslıyor

ben de genelde PETRıK gibi pratik yemekleri tercih ediyorum. eşim yapar bizde asortik yemekleri. soslu garnitürlü süslü püslü et yemekleri yapar o... ben de salatayı yaparım. bana kalırsa adama hep makarna çorba filan yapıyorum çünkü. aslında sebze yemeği yapmayı da çok severim ama sinan her akşam mutlaka bir çeşit et yemeği olsun istiyor. o zaman iş kendisine düşüyor zira ben et yemeklerinde çok başarısızım o ise süperr....

yürüyüşe gelince; benim yürüyüş yapmam gerekiyor. kanım pıhtılaşmasın diye muhakkak hergün yürüyüş yapmalıyım. ben de genelde öğle paydoslarında yarım saat kadar yürüyorum. havalar adam kılık ısınsa akşamları yemekten sonra da çıkacağım ama bir türlü bahar gelemedi. bir gün güzelse bir hafta serin....

BEBEGıN DURUS POZıSYONU

arkadaslar geçen gittigimde bebek bas asagı normal doum pozisyonunda idi ve ben o donem mide kısmımda kuvettli tekmeler hissediyordum hatat anlatmıstım hatırlayanlarınzı varsa esim ve oglum ikisi ust uste ellerin koydular bariz hissettiler diye. son gunlerde bu midede olan siddetli vurmalar geçti resmen kasırklarıma alt tarafa derinlikten asagı dogru vurmalar basladı oyel ki bir anda vurunca tuvaletimi tutamıycakmısım gibi bir his olusturuyordu bende mesaneme vuruyors anırım. emindim dr a gidnice bebegin tekrar bası yukarda ayaklar asagıda olduguna ve oyle oldu. sert vurmalar nerde ise ayaklar orda kesinlikle anlamıs bulunuyorum:)

dun aksam mesela karnımın sol epey yan kısmında deli gibi vurdu yine esim hissetti anladımkı yatay duruyor yuzu koyun falan heralde sanırım su ara bolca donup duruyorlar.

kan dolasımı acısından yurumenin faydası goz ardı edilemez tabi çok onemli ben kalori yakmak bu vesile ile sekerim idengelemek amaclı sormustum aslında. ve de çok kila olmayalım egzersiz olmus olur dimi diy esordum olmadıgını anladım. yoksa farklı amaclarla yuruyus tabiki yapan için çok faydalı bende yinede yapcam tabi ama yapamadgıımda eksiklik hissetmiycem ena zından çok gerekli idi çok faydalı idi yapamadım bugun diye uzulmeyeceğim

yurumek banada ii gelio ama eve glince uykum gelio kestiriorum biraz.
yuruyuse cıkmadıgım zamanda evde iş yapıorum. bugun sabahtan basladım o 3 harfli isten silme supurme camasır banyo kuvet temizligine kadar ensonda dus aldım cıktım:)) biyemek yapmadım zaten biyere gitcez bilerek yapmadım ama tabanlarım cok agrıo.

evde oyle miskin miskin oturamıorum surekli hareket halindeyim oda yuruyus kadar oluyodur herhalde :) umarım yani :)))

esrako sen doğumdan sonnnra 8 hafta izin yapacaksın yani
ben sağlık problemim olmazsa son 3 haftaya kadar çalışmak istiyorum yoksa kızımı küçücük bırakıp işe dönücem 1 yaşına kadarda süt izni nedeniyle 4 gün işe gelicem emzirebilirsem çok mutlu olacağım

esrako bugun benimkide vurmaya basladı sonra ben karnımı severek onunla konustum sevdim onu yuksek sesle vurma durdu dinledi beni cok guzeldi :))

gece bazen uykumdan uyandıracak sekilde vurursada kalbimden ninni soyluyorum ona uyusun alıssın die. kimbilir belki faydası olur . kalbimizden geceni bile hissediolar ben eminim

ESRAKO, ne güzel ya, hemen ayrılmakta kararlısın. ben 5 haftayı sonuna eklemeyi düşünüyorum. yani ben nerden baksanız 5-10 temmuza kadar çalışırım herhalde. bari kızım sonuna kadar beklese de iznim yanmasa... malum erken doğarlarsa doğum öncesi iznimizden gidiyor. senin adına çok sevindim. çok güzel denk gelmiş karne gününe...

nazancığım ben de senin gibi düşünüyorum..çalışabildiğim kadar çalışıp doğunca kızımla daha çok birlikte olmak istiyorum..erken gelirlerse nasıl olacak izin işi..nasıl alınacak işyerlerimizden acaba? bir fikrin var mı..yani apar topar hastaneye gittik biz..sevksiz felan..acilden giriş yaptık diyelim..ama izin işi nasıl oluyor ki?

BABYMOM, ellerine ayaklarına sağlık. valla ben hiç ev işi yapmıyorum desem yalan olmaz. bolca çamaşır yıkayıp asıyorum topluyorum, belki biraz ütü yapıyorum. tembel hissettim ben şimdi kendimi... ama ne yapayım, vaktim olmuyor...

DıDEcim bizim bankada ben şahit oldum böyle durumlara. yani dün işe gelen hamile kadın bugün doğuma gidiyor... bu tür durumlar tabi sadece bebeğin 3 haftadan daha erken doğması durumlarında oluyor. inşallah bizim başımıza gelmez. gelince neler yapılıyor kim nasıl izin alıyor, kim uğraşıyor bu tür işlerle hiç bilmiyorum. sorrar öğrenirim.

Sordum dıde, hıÇbıŞey yapmıyormuŞuz bız. DoĞum yaptıĞın gÜnden ıtıbaren doĞum sonrası 8 haftan baŞlamıŞ oluyormuŞ. Yanı bızım uĞraŞmamız yazıŞmamız ÇızıŞmemız gerekmıyormuŞ. Ama tabı bu bızım bankadakı durum. Bız ssk baĞkur ya da emeklı sandıĞına baĞlı deĞılız. Sız de durum farklı olabılır.

KIZLAR MERHABA OKU OKU BıTNıYOR YAWW YETıŞEMıYORUMMMM TEK TEK ALINTI YAPMIYORUM UZUN ARA ıLE GıRDıĞıM ıÇıN ÇOK ALINTI YAPMAM GEREKECEK BU SEFERDE SAYFALARI OLDUKÇA KATLETMıŞ OLUCAM BU YÜZDEN TOPTAN BEBEĞıNı GÖREN TÜM ANNıŞLERı KUTLUYORUM GÖZLERı AYDIN OLSUN HASTA ARKADAŞLAR ÇOK GEÇMıŞ OLSUN YENı KATILAN ARKADAŞLAR HOŞGELDıNıZ (bu arada topik genişliyo rekora gidiyoruz)YENı DR GıDECEK ARKADAŞLARDANDA GÜZEL HABERLERLE GELıN ıNŞALLAH DıYORUM.BENıM BU ARA GELENıM GıDENıM FAZLA OLDU O YÜZDEN SIK GıREMEDıM AYIP OLUR(YATILIYDI) BıRDE EVDEKı MıNıĞıMDEN SIRADA GELMıYO VALLA O YÜZDEN SIK SIK GıREMıYORUM (çocuk işler güçler gelen giden vs...) AMA SıZLERı TAKıP EDıYORUM MERAK ETMEYıN YANLIZCA YAZMA ŞANSIM OLMAYABıLıYO

hımmm.eğer 32.haftadan sonra çalışmış olsan kalan günlerin aktarılıyormuş doğum sonrasına.ama eğer daha önceyse direk başlıyormuş..netten baktım az önce..bakalım ne olacak nazan.biz emekli sandığına bağlıyız kesin gerizekalı bitmez yazışmalar gerkir..milli eğitime git yok evrak kayıt filan..

Hımmm diğer anne leylekler de yazar ama şimdilik 2 grup var. "Pratik yemek yapanlar" ve "önceden hazırlayanlar".. Ben ikinci gruba dahil olmalıyım yoksa delircem..Abarttım biraz Petrik bu durumu ama napıyım... Esrakocum ben utanmasam ütüsüz giyicem valla.. Hatta bazen orasından burasından çekiştirip, ahan da ütülü gibi oldu deyip giyiveriyorum.. Burası inşaat şantiyesi olduğu için hep spor takılıyorum zaten..ütü gerektirecek kıyafetler de almamaya özen gösteriyorum. Eşim de gömleklerini kendi ütülüyo...Püfff napıyım..

boşveeeer kardeş..ben de eşime çok acıyorum bazen..ama o diyorki sen ikimizin de bebişini taşıyorsun..mesela benim çektiğim bacak popop sırt sancıları gaz kıvranmalarını mı tercih eder ev işini mi?
yemek konusunda eklektik bir yöntem izleyebilirsin bence.ayçaça bir yorum getirebilirsin..rutine bağlama hayatım ne demiştim boşşşşveeeeer:teytey:

bu arada doğum için karar vermek erken çünkü o son dönemlerde çok değişiyo ben normal diye hazırlamıştım kendimi kızımda sezaryen olmak zorunda kalmıştım bundada mecburen öyle olucak ama epiduralli düşünüyorum o anı yaşamak istiyorum libido meselesine gelirsek şu anda bizim hayatımızda gayet yolunda herhangi bir problem yok devam sadece sayısı azaldı o kadar benim eşim korkmuyo aksine faydalı oldugu kanaatinde sadece son ay ve doğumdan sonraki 2 ay yasak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…