eline sağlık çok güzel olmuş denemek isterim
bize uyar. en alasından ben de bir çocuk bulabilirim TELKIRMA... biz mantıya asla hayır demeyiz...Pinky, biz bi organizasyon yaptık, eşime söyledim kabul etti. Aftabru ve eşini de alıyoz, ben üst kattaki yaramaz çocuklardan birini kapıyorum ve size geliyoruz... Mantı yemeye yani.. Bu arada link açılmıyo..
aaaaaa sana ne oluyor be kuzum? kıskandın mı? siz EVRİŞ le buluşup tıkınırken biz burda salyaları siliyoruz ama.... sen ne karışıyorsun kızııııım, gitcez işte, yapacak PİNKY bize mantı.... hatta yerken bi de foto çekeriz sizin için...
Pinky, deli misin ne yoruyosun kendini o kadar? tam oklavalıksınız valla...
bize uyar. en alasından ben de bir çocuk bulabilirim TELKIRMA... biz mantıya asla hayır demeyiz...
aaaaaa sana ne oluyor be kuzum? kıskandın mı? siz EVRİŞ le buluşup tıkınırken biz burda salyaları siliyoruz ama.... sen ne karışıyorsun kızııııım, gitcez işte, yapacak PİNKY bize mantı.... hatta yerken bi de foto çekeriz sizin için...
merhaba kızlar incelemek isterseniz
bebek odası yada yatak odası için avize yapımı (resimli) - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU
herifçik o..yerim ben onusezon fiyatı 66 tl Dido alam ozman sezonunda pahalı olur, eşimde kıskandı "herifin bende çok kıyafeti var "diyor, sensin herif dedim :))
hay ağzını öpem nazan..ben de böyle düşünüyorum ama söylemek istemiyorum.doktorlar da ne kadar iyi olsalar babmızın oğlu değiller..bir de sezeryan daha çok para tabii.devlette niye normal doğum? sebebi bellidoğumla ilgili herkes bişeyler yazmış... genelde herkes normalden korkuyor ama normal yapmak istiyor anladığım kadarıyla. ve şundan da eminim ki normal isteyenlerin çoğu doğum yaklaştıkça doktorları tarafından sezeryana sevkedilecek. "normal doğumu öneririm" diyen doktorların da çoğunun işine geliyor sezeryan yapmak... ben hep öyle görüyorum. onlar için de daha rahat çünkü. bakalım inşallah kızım uygun pozisyon ve kiloda olur da normalden sapmayız.
pinkycim senin haberin yok kaliba onlar bu topikten küsüşüp gidenlerdi.http://http://www.kadinlarkulubu.com/hamilelerden-haberler-soru-sorunlar/269587-agustos-anneleri-hadi-tanisalim-13.html diğer agusyos annelerini bize davet ettim ayyy bunlar gitmiş kendi başlarına topik açmışlar...gelsinler ayoll hepberaber sıgarıs bizim topike...kaydirigubbakcemile3
ayy kardeşim ben de izledim o programı..bir de toprak seriyorlardı bebelere.bir de içkarartıcı niniler söylüyorlardı..depresifti çoookDün TRT'de ninni adında bir program izledim. Anadolu'da eskiden çocuk bezlemekle çok uğraşmamak için bir yöntem geliştirmişler. Pipo şeklinde ahşaptan bir alet yapıyolar, kız çocuklarda farklı erkeklerde farklı ..e malum:) Çocuğun yatağının ortasında büyük bir boşluk, o aletin bir ucu bebişin kukusunda diğer ucu boşluktan aşağı duracak şekilde duruyo. Bebek sırtüstü yatar vaziyette tabi.Çiş yaptıkça ordan aşağı tahliye oluyo..Bebeğin öyle üzerini falan örtüyolar. Komikti.. Ama napsınlar diye düşündüm. hazır bez mi varmış eskiden... ama o yatan bebek için ideal..Kucağına falan alamazsın öyle..
Niye anlattım. Tazefasülye de öyle bişeyden edinsen canım. Ayaktayken takarsın aleti aşağı boşalır, o bebekler gibi..
YURUYUSLER HAKKINDA
dr uma ne kadar yurumem gerektiginin iyi olacagını sordum. hiç yurumune gerek yok dedi. yani canının istedgi olcude rahatsız olmayan dek yuruyebilirsin ama yurumen gerek demiyorum dedi. e dedim kalori harcamak için kilo almamak için sekerimin dengelenmesi için yuruyus diyoralr dedim.
o denen yuruyus tempolu ve uzun sureli yuruyustur dedi. sen zaten su anda tempolu yuruyemessin bu sekil agır agır yurumekle kalori yakılmaz. sekere de etkisi olmaz dedi. mantıkıl geliyor banada bu laflar aklıma gelmisti boyle sallana sallana yurumenin ne yararı olcakki ayakta kalmakla aynı sey diye dusunmustum. yan gelip yatarsan tabi daha kilo alırsın ama normal ev içinde hareket bile yeterli bu anlamda ç ıkıp illa yurumene gerek yok canın isterse yuru dedi. çokisime geldi bu olay. ozellikle doum iznine çikana kadar. aksam yemek yiyip etraf toplayıp çıkıp sitenin bahcesnide yarım saatte olsa deli danalar gibi dolanıyordum belli yerlerin etrafında dolanarak. bos yere yorgunluk onun yerine evde ev isi yapmam esdeger se ki oyle bencede o agır aksak yurume ile ne kalori harcayaycaksam evdede harcarım . utu yaparım en azından:)) neyse yurumeyeceğim ozellikle keyfimce yurumek harici.
Kızlar valla ben NAZAN'la aynı fikirdeyim. Zamanı gelince "normal" düşünen arkadaşların hemen hemen hepsi, kuzu gibi kesilmeye gidecek, ahanda buraya yazıyorum.
Benim annem beni 4900, kardeşimi 5500 normal yoldan dünyaya getirmiş ve yıllarca derdi bitmemiş. Kesik, rahim ağzı yırtığı, yara... Sadece birkaçı. Yakın zamana kadar miyomları da vardı. Allahtan menapoza girdi de dertleri bitti. Şimdi senede 2 defa kontrollerine gidiyor. Ben tırsıyorum valla normal doğumdan. Ve spinal (epidural sezaryen) doğum yapan 5-6 arkadaşım var, normal doğum yapan da 3 arkadaşım var. Onlardan dinlediklerim doğrultusunda mümkünse normal istemiyorum. Doktorlar bile kendileri çoğunlukla sezaryen oluyorlar. Başkasına gelince "aslında en iyisi normal, doğal olanı vs" diyorlar. Yemezlerrrrr :jeyyar:
:1shok: :1shok: 18??? Hani hatırlar mısınız bilmem, Zeki Alasya ile Metin Akpınar'ın bir skeci vardı. "Haydi çocuklar aşıya" diye. Orda soruyodu; kaç çocuğunuz var? Diğeri: onsekiiiisssss diyordu. O senin anneannen mi yoğsam???
tazefasulyem öperim seni canım aynen dediklerine katılıyorum.
normal dogurdum kızımı çok zor bir dogumum oldu 3100gr dı kızm ama dogmadı işte saatlerce dikişlerim sayısı bile sölemedi ebe.
per perişan oldum. ha sezeryan yeri sızlıyo diyolar bide ya kesilen yer benim hala sızlıyo.dedigin gibi yara sorun hepsi normalde mevcut yaramı geçirdim ikinciye hamile kaldım.. ay çok zor ben düşünemiyorum normel bir dogum birdahaha.
neyse doktorum bu sefer sana kesin sezaryan farz dedi miyomum da oldugu için hakımız da hayorlısı olsun tabi.hepsi zor
bakalım önce kim yapacak, sen daha ip alıp convers yapmadın hatunAaa ben bunu biliyorum, hep yapmak istiyordum ama fırsat bulamıyorduk..Gerçi bunun üzerine boncuk kelebek falan koymuşlar daha güzel olmuş. Ben sadesini görmüştüm...Yapıcammmmmm
Haziranın son haftası başlıyor izinim, mayıs sonunda yerime birini alırım, yarım gün çalışırım son 1 ayı böyle planlıyorum kısmet bakalımPetrik sen ne zaman işten ayrılıyosun??
tazefasulyem öperim seni canım aynen dediklerine katılıyorum.
normal dogurdum kızımı çok zor bir dogumum oldu 3100gr dı kızm ama dogmadı işte saatlerce dikişlerim sayısı bile sölemedi ebe.
per perişan oldum. ha sezeryan yeri sızlıyo diyolar bide ya kesilen yer benim hala sızlıyo.dedigin gibi yara sorun hepsi normalde mevcut yaramı geçirdim ikinciye hamile kaldım.. ay çok zor ben düşünemiyorum normel bir dogum birdahaha.
neyse doktorum bu sefer sana kesin sezaryan farz dedi miyomum da oldugu için hakımız da hayorlısı olsun tabi.hepsi zor
bakalım önce kim yapacak, sen daha ip alıp convers yapmadın hatun
Haziranın son haftası başlıyor izinim, mayıs sonunda yerime birini alırım, yarım gün çalışırım son 1 ayı böyle planlıyorum kısmet bakalım
Yürümek bana iyi geliyor Esrako, sürekli işte olunca, hava alıyorum, psikolojik olarak rahatlıyorum. Haaa yürüyo musun diyceksin. Çok az(
Ütü yapmaktansa 5 km yürümeyi tercih ederim. Nefreeeeeeet ediyorum ondan..Bak Evriş gibi oldum. O üç harfli ev işini yazmayın buraya sinirlerim geriliyo.. Bide yemek işi Esrako. Off hergün hergün. Sen nasıl başarıyosun. Hem oğlun da var.. Çalışan anne adayları, akşam yemeği işini nasıl yapıyosunuz. Ben bıktım usandım. Ertesi güne yemek yapma işini organize edemiyorum bi türlü. Yapıp aynı gün yiyoruz..Fazla da yapınca ben aynı yemeği yemiyorum ertesi gün..
İnanmayacaksınız ama beni hamilelikte en çok yıpratan şey bu oldu. Annem 10 gün kaldı bende süperdi..
Yürümek bana iyi geliyor Esrako, sürekli işte olunca, hava alıyorum, psikolojik olarak rahatlıyorum. Haaa yürüyo musun diyceksin. Çok az(
Ütü yapmaktansa 5 km yürümeyi tercih ederim. Nefreeeeeeet ediyorum ondan..Bak Evriş gibi oldum. O üç harfli ev işini yazmayın buraya sinirlerim geriliyo.. Bide yemek işi Esrako. Off hergün hergün. Sen nasıl başarıyosun. Hem oğlun da var.. Çalışan anne adayları, akşam yemeği işini nasıl yapıyosunuz. Ben bıktım usandım. Ertesi güne yemek yapma işini organize edemiyorum bi türlü. Yapıp aynı gün yiyoruz..Fazla da yapınca ben aynı yemeği yemiyorum ertesi gün..
İnanmayacaksınız ama beni hamilelikte en çok yıpratan şey bu oldu. Annem 10 gün kaldı bende süperdi..
yürümek banada iyi geliyor ama çabul yoruluyorum yarımsaat en ffazla
bende herakşam yapıyorum yemeği pratik şeyler, 2 öğünlük yapamıyorum yapsamda eşim evde çalıştıgı için ertesi gün öğlen tüketiyor, mesela canım çeker diyenler okumasın emi :) kıymalı yumurta kahvaltılık yanına yada ıspanaklı yumurta, mantar, snitzel püre, sebzeli pilav ayran, pırasa, fırında makarna böyle hızlı yemekler yapıyorum, elim çabuktur tabi yanına bol yeşil salata yada yogurtlu salata
böyle işte
yürümek banada iyi geliyor ama çabul yoruluyorum yarımsaat en ffazla
bende herakşam yapıyorum yemeği pratik şeyler, 2 öğünlük yapamıyorum yapsamda eşim evde çalıştıgı için ertesi gün öğlen tüketiyor, mesela canım çeker diyenler okumasın emi :) kıymalı yumurta kahvaltılık yanına yada ıspanaklı yumurta, mantar, snitzel püre, sebzeli pilav ayran, pırasa, fırında makarna böyle hızlı yemekler yapıyorum, elim çabuktur tabi yanına bol yeşil salata yada yogurtlu salata
böyle işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?