cnm ya kusurabalkma şimdi baktım yemek yapıyodum mutfakta...200 dercede 10dk sonra bakarsın elinle yumuşamışmı anlarsın zaten...ama tazecim sölemiş zararlı diye iide yağda çok fena oluyo vıcık vıcık kızarıyo ve oda zaralı nebilim bunu daha hafif olduğunu düşünüyorum...aaaaaaa aslıjnda fırın poşeti olabilir folyo yerine böle dene..çok güael oluyo karnıyarığı seviyosan bölesini daha çok sevcenyerimseniben
Bence de iyi fikir ama fırında yumuşaması uzun sürer gibi geliyor, ablanın yaptığı da iyi fikir, hafif közlemek yani..
Ya ben çok hafif haşlıyorum patlıcanlar azcık yumuşuyo o kadar. Fırına zaten sürüyorum nar gibi kızarıyo ki..
çok sıkıldım yaaa... yat yat yat biyere kadar. koca popolu oğlumu görmek istiorumm.. siz ne kadar zaman da bir doktora gidiorsunuz. 4 hafta dmeeyin ya çok uzun.
Kızlar bizim de bak canımız çekiyor ölee şekilli kurabiyeleri olmaz ki
İşten eve dön bir de kek pasta çörek kurabiye yap yorucu oluyor genelde acıyın biz çalışan bayanlara ve karnındakilere çok ağladım dimi ama
benim mide gerçekten numunelik demek ki.... muz yiyince hemen hazmederim ben. mesela bir keresinde koca bir muz yemiştim ve sadece 20 dak sonra korkunç bir bulantıyla (bu anlattığım ilk 3 ayımda bir sabah oluyor) öğürmeye başladım. çok afedersiniz, midenizi bulandırmak istemem sadece mide asidimi kustum. hiçbirşey çıkmadı midemden. oysa içim dışıma çıkarcasına öğürüyordum. eşim de çok şaşırdı "e sen az önce koca bir muz indirmemiş miydin mideye, o nereye gitti?" dedi. onun da sindirimi biraz yavaştır da.... ben 6 kase çorbayı peşpeşe nasıl içiyorum? 3. kaseyi içeken 1.kase çoktan sindirilmiş oluyor galiba..... dolayısıyla midede sürekli bir devir daimle yer açılıyor yeni kaselere....kayracım umarım gecer sıkıntın çok ıkınma olurmu dikkat et sabahları aç karnına lık su ve kayısı ve elmayı kabukla ye.ve muz sakın yeme hee bide varsa hurma çekirdeği yut..:)midenin en kolay hazmettiği şey hurma çekirdeği ve en zor hazmettiği şeyde muz ilk duydugumda şaşırmıştım...:)
dellenme çoluğu çocuğu karıştırma ...o bişe değil de evrim esra bize kızıyor mudur? kendiyle barışık diye bir insanın üstüne bu kadar da gidilir mi acaba hı? ne dersin?
amannn ne güzell zaten hiç iştahım yoktu şimdii erik yiyimde iştahım gelsin sırnaşık şey ama sevindim bu haberler için çünkü iki günde 1 kilo yiyorumm sağol gelgitcimmERİK: A, C ve B grubu vitaminleri ile potasyum, magnezyum, fosfor ve demir mineralleri açısından zengin bir meyvedir.
Eriğin Faydaları: Erik vücuda güç ve enerji verir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Sinirleri sakinleştirir. Kansızlığa iyi gelir. Erik sindirim sistemine de faydalıdır. İştah açıcıdır. Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür ve kabızlığı giderir. Vücuttaki zararlı maddeleri dışarı atmaya yardımcı olarak böbrekleri dinlendirir.
bakın eriğinde faydası var şekerler eriğe laf getirtmem çok severim onu beeeennnnnnn....
ayy yok anam kızmam ben hayatta böyle şeylere tam tersii trip yapanlara alınganlık yapanlara kızarımmmdellenme çoluğu çocuğu karıştırma ...o bişe değil de evrim esra bize kızıyor mudur? kendiyle barışık diye bir insanın üstüne bu kadar da gidilir mi acaba hı? ne dersin?
esram kara gözlü olmuş bunlar, kaydirigubbakcemile3 en azından korkunç değiller şirin olmuş benim hatrımada petrik yapsaydın :dilcikar:
ayy ben seni yerim kızzz utandırdın benii ne güzel yorumlamışsınnn ben kolay kolay alınmam kızmam elbette hepimizi iyi niyetliyiz kötü niyetli olanlar zaten arkalarına bakmadan gidiyo bu topikten hepimiz örnekleri ile yaşadıkk sende iyiki varsın bebem senn insani kurabiyeleri yapp ben bidaaki seferi nesrinim için yapcamm şölee yunus balığı felan en çok o yakışır ona sevimliii ne güselll yada papatya felannn a.s.Sanmam.. o guygusal zekası yuksek, akıllı bır kadın.. asla ve asla bızım kötü nıyetle yorumlar yapmadıgımızı bılıyor.. ondan dolayı nası bız gülüyoruz, eglenıyoruz, o nun da dusuncesı o yondedır, yoksa asla bu noktalara kadar gelemezdık.. 6 ay uzun bır zaman.. hem de hergununu burada gecırdıgımızı dusunursen...
Onu cok sevıyorum.. buradakı gormekten en mutlu oldugum ınsanlar arasında o.. iyi ki de var.. çok güzel bir renk kendisi..
Şimdi ben bu kadın yüzünden gidip un kurabıyesı yapmak zorunda kalacagım.. yoksa bır yerlerım dusecek.. ama benımkıler ınsani sekılde, yane dırek yenebılıyor.. :))) İşte fuuuuuuuuuuuuuuuu
aman be sende daha neler yuvarlağını yapamazmış yaparsın tabee canın istesin yeterki özel yetenek gerekirmezz heves gerektirir şekerim ayrıca 1 km yürümenede bayıldımm kaydirigubbakcemile3ellerine sağlık esracım valla kirpi olmuş bunlar . afrein kız.ben yuvarlağını bilem yapamam :)
anam üzümü soktum ağzına dil olduu benimkiler daha güzel dimi ne öle yuvarlak un kurabiyesi :dilcikar:a.s.yok anacım yok senın kirpiler daha cazip geldi bana boşver sekli bozuk olsun hem kurabıye dediğin şeyın sekli bozuk olur değilmi.irde dilmi yaptın nasıl uğraşıyorsun yahu.
ERİK: A, C ve B grubu vitaminleri ile potasyum, magnezyum, fosfor ve demir mineralleri açısından zengin bir meyvedir.
Eriğin Faydaları: Erik vücuda güç ve enerji verir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Sinirleri sakinleştirir. Kansızlığa iyi gelir. Erik sindirim sistemine de faydalıdır. İştah açıcıdır. Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür ve kabızlığı giderir. Vücuttaki zararlı maddeleri dışarı atmaya yardımcı olarak böbrekleri dinlendirir.
bakın eriğinde faydası var şekerler eriğe laf getirtmem çok severim onu beeeennnnnnn....
anam üzümü soktum ağzına dil olduu benimkiler daha güzel dimi ne öle yuvarlak un kurabiyesi :dilcikar:a.s.
aaa ayçaa bak elmalı turta konusunda deneyimliyimdir kocişle benn bayılırız hatta bazen cumartesi yaparımm böle şeyler pazar 5 çayı felan yaparız sanki komşular toplanır ya ölee ayy bana hamurişi demeyinn severim yaparımm yerimmm şişerimmm
güzel haberler ver bise evrimm saç konusunda katılıyorum insanın bir anda havası ruhu değişiyooDogrudur kuzu.. benım doktor.. dogurmanın rahatlıkla evde tek basına gerceklesecek kadar doganın bu duruma bızı hazırlıklı yarattıgını solemıstı.
yerim senin ben o üç harfını... ulen kadın, ne tatlı seysın sen yaa..a.s.
Di mi.. tempolu yuruyemedıkten sonra yuruyus; bel ve topuk agrısından baska bı naneye yaramıyor bızım ıcın.
Dogrudur kuzum.. ole dıyorsan oledır.
Tatlım doktordan sonra günüm vardı oraya gıttım.. ondan dırek gıremedım, aklına geldıgım ıcın ne mutlu bana.. çok zarifsin.
Yarın alacagız Pinkymm sonuclarımızı.. Allah yardımcımız olsun,tesekkur ederım duyarlılıgın ıcın.
Gecmişi okuyana kadar herkes kacmıs :)) Allah ne verdıyse verdım de geldım.. oldukca uzun surdu test verme meselesı.. kan verdım, ıdrar verdim, seker ıcın bı saat bekle, sonra tekrar kan verdım... foşur foşur kan çekildi fol fol benden.. yarın hanya konya belli olacak.Hastane ortamı kadar sevımsız bısı yok yaf..
Bu arada bakıyorum tutuşmuş totolar şimdiden.. benim hiç seçme sansım yok.. o yuzden sezeryanla ve de getırdıklerı ıle mutlu mesut bırbırımıze alıstık.. kesilicis, biçilicis... kaçısı yok..
Bir de ben çatladım arkadaslar, resmen 5 aydır hergun duzenlı yaglanmamın sonucu olarak gobek altı kasık üstü catlamıs bulunuyor.. resmen.. resmen.. resmen...
Kendimi ıyı hıssetmek adına saclarımı boyadık esımle dün.. ne kadar farkedıyor ınsanın ruh halı.. beyazlar kapandı.. dogal rengıme uygun boyayla oldukca mutlu gorunuyorum aynada :))
başınsağolsun canım..Günaydın gypsesra.
Dedem vefat etmiş moralim bozuk. Annemin babasıydı.
çok geçmiş olsun aman kendine dikkat et dinlenmeye çalış...günaydın kızlar
dün hiç giremedim çok hastaydım.pazar akşamı sabaha kadar sırt ağrımdan ama felaket bi ağrı.ağladım dayanamayıp eşim sabaha kadar masaj yaptı.üstüne bide hasta oldum.halsizlik iştahsızlık ve bağırsaklarımda midemde sancılar.yediğim bi şey dokundu sanırım.dün yiyecek maddesi görmek istemiyordum.öyle bi iştahsızlık yani.tüm gün dinlendim ve uyudum.bugün daha iyiyim.bayağı kaynatmışsınız.geçmişe bakabildiğim kadar bakacağım.diyarbakırda da toplantım var birazdan okuldan ayrılacağım
gözün aydın bunuda atlattın çok sevindim bebişinde maşallah hep böyle haberler veririz inşallah..günayyydınnnn.......
dün akşam dr. randevumuz vardı hafta sonu şeker için kan vermiştim onunda sonucunu alıp dr. gösterdim şekerim iyiymiş şükürler olsun onuda atlattık.... kızımda gayet iyiymiş 770 gr olmuşmaşallah kızımın her randevuda büyüdüğünü görmek çok mutlu ediyor benialkisalkisalkis kasığımdaki şişliği söyledim dr. öksürmemi istedi oda orayı bastırdı sanırım oda fıtıktan şüphelendi ama oda normalmiş yani fıtık falan değil belki beze falan yapmış olabilir...... birde benim kasıklarım çok geriliyordu bazen yürürken bile zorlanıyordum kasıklarıma bir ağırı bir gerilme geliyordu onuda söyledim onun içinde mağnezyum ve calcium verdi işte böyle dünkü randevumuz güzel geçti inşallah bundan sonrada hepimiz için herşey güzel geçer:Saruboceq: yanlız ultrason çıktısında birşey gözüme takıldı dün 24+6 günlüktük orda 24+4 günlük yani 2 gün geriden gösterdi ölçümler sanırım bu önemli birşey değildir birkaç gün geriden yada ileriden olabilir galibaCADIARZU
başınız sağolsun be canım ...günaydın fıstıklar..aycacım başnız saolsun..Allah rahmet eylesin
bu sabah bizde eşimin dayısının vefat haberiyle uyandık..yaklaşık 1 aydır yogunbakımdaydı bugun vefat etmiş.eşim gitti kayınvalidemlerle beraber ben evdeyim. bu aralar öyle ortamlarda bulunamam çok üzülüp geriliyorum. henuz kahvaltımı yapmadım birazdan tekrar girerim..:)
milkshake gözun aydın şekerden sende yırttın darısı bizim başımıza..
helincim ya sanada gecmiş olsun..yediklerine bi dikkat et bakalım mesela bana hamileliğimin 3.cü ayından sonra bulgur dokunmaya başladı yiyice midem çok fena oluyor..sende bi dikkat et bakalım..:)
geçmiş olsun sol tarafına yatmaya çalış birde bacaklarının arasına ince bir yastık koyup dene ağrıların bir nebze azalır...kızlar günaydın. yatarak yazıorum size. dün hava çok güseldi. 2 defa alışverişe çıktım. poşet filan taşımadım hep taşıttırdım. sonra aldıklarımı yıka otları temizle kaldır filan derken 4-5 saat ayakta kaldım özellikle olduğum yerde. leğenleri filan yıkadım otlardan dolayı.akşam 9 gibi sırtıma bıçaklar sağlanıodu. oturduğum yerden kalkamadım.gece de sırt üstü yattım bi şekilde kuyruk sokumumun ağrısı geçsin die.ama sabahta aynı ağrılar devam edior. 2 tarafta kasıklarım ağrıor ve hafiif mide bulantım var. iş yapmnaktan oldu galiba kızlar ya. hiç yapmam yapmam birden otlar ayıklandı karpuzlar kesildi her şey temizlendi paklandı yere çok oturup kalktım.bu ağrı bişi demek deildir dimi yani doktora koşmayım şimdi. kasık ağrım iç bacaklara da vuruo.
inşallah be canım..Merhaba kızlar,
Gene uzun süre oldu giremedim. Artık çok sık giremiyorum malesef. Hep evdeyim ama hep bişeyler çıkıyor dolayısıyla sizleri çok takip edemiyorum.
Helin geçmiş olsun.
Geriye dönük okuyamadım ama bazı arkadaşlar için başsağlığı gördüm. Başınız sağolsun kızlar...
Gypsyesra sana da geçmiş olsun kendini fazla yorma.
Hanginizdiniz hatırlamıyorum ama 50 grlık şekeri yüksek çıkıp 100lük yaptırmıştı. Ve sonuç iyi çıkmıştı.
Benim de kaç gündür canım sıkkın, bu aralar kafayı ona taktım. Benim de 50lik 189 çıktı. Yani çok çok yüksek. Bugün sabahtan beri hastanedeydim. 100lük yaptırdım. Birazdan sonucu almaya gidecem. Bana dua edin kızlar inşallah sonuç temiz çıkar. Çok canım sıkılıyor.
Bir de idrarda lökosit çıktı. Enfeksiyon olabilirmiş. Tekrar idrar kültürü istedi. Onun sonucu da Pazartesi çıkacak.
İnşallah hepsi ve benim gibi test yaptıran tüm arkadaşların test sonuçları temiz çıkar Allahım...
hadi ya bundan sonra biraz daha dikkat etmelisin üzülme allah daha büyük zorluklar yaşatmasın...Kızlar şeker sonucunu şimdi aldım. Malesef sonuç iyi değil. Çok canım sıkıldı.
ESRAKO,EVRİŞ,EYLEMM teşekkür ederim.
Bu arada ESRAKO doktorun sana ve3rdiği diyet listesini özelden mesaj atabilir misin. Merak ettim. Gerçi ben özelden gelen mesajları nasıl okuyacağımı bilmiyorum ama. Burdan verilmesi doğru olmaz diye öyle dedim.
ESRAKO, canım sen bana hem 2.annelikten dolayı, hem de şeker konusunda yardımcı oluyorsun. Çok sağol canım. Yarın biz de endokrine gideceğiz, doktorum oraya sevketti beni. KORKUYORUM...
ESRAKO, doğumdan sonra profiterol yeri demişsin. Ama ben inter nette okuduğum kadarıyla gebelik şekeri gebelik bittiğinde sona erse de bu kimselerin potansiyel şeker hastası olma riskinin olduğunu ve devamlı şeker testi yaptırmalarını söylemiş. Yani artık bence gebelikten sonra bile ağız tadıyla profiterol yemek zor görünüyor bize. Ben gebelikten sonra da şekerden korkar oldum artık...
geçmiş olsun bebişinin iyi olmasıda çok güzel .....merhaba kızlar dünkü sancımın peşinden sabahda aniden sancılandım geçti rahat rahat dolaşıyordum kocişde görvden gelmiş yatcaktı aniden bir daha bi sancı tuttu ve biz soluğu doktorda aldık
çok şükür bebişim iyi doktorun tabiriyle iri bebekmiş kasların yırltımasına sebeb olduğu için canım yanıyormuş bazen hareket edince baya canım yanıyordu ama ağrı sebebim artan kilo ve ağırlığa bağlı kas ve sinir ağrısıymış magnezyumu kesti bitirnce bir daha içmiyecekmişim ama heparin verdi bana kanı sulandırıyormuş rahatlarsın dedi bu güne kadar ağrıların geçmediyse magnezyumun faydası yok dedi oğluşum çok iyi başı yukarı dönmüş bu arada doktorlar bebeğin gelişimini sata göre yorumluyorlar ileri gitmesi bi anlam ifade etmiyormuş sata göre ayarlanıyormuş herşey
geçmiş olsun çok şiddetliyse dr bir görüş istersen..kızlar yaa ölüyorum genzim akıooo öksürük hat sefada ellerimde şişmiş nie anlamadımda oyyy oyy mutfakta göçüyo kalkıpta toplıyamadım-tatlicadiarzu-
gözün aydın valla herşeyin A Z çok güzel maşallah nazında aynı şekilde aman nazar değmesin sonuna kadar hep iyi devam etsin....KIZLAR,
bugün biz de doktora gittik. benim güzel kızım 865 gr cık olmuş. sat 1 kasım. ona göre iyi ağırlığı. ama ilk haftalarda hep bir hafta önde gidiyordu ya sanırım artık gerçek satımı dikkate alıyor doktor. sonuçta herşey güzeldi. çok mutlu çıktım doktordan. hiçbir sorunun yok dedi. kızımın öncepheden yüzünü de gördük. o kadar sevimliydi ki... gözlerini kırpıştırıyordu. kocamam gözleri var galiba. bi de köfte dudakları... sparta annelerine duyrulur.... suyum filan iyiymiş. tansiyon 9 a 6.... kilom da 60 çıktı (ama ben evdeki tartıyla sabah ve kıyafetsiz kilomu dikkate alıyorum hep, o da 59) herhalde siz de kilonuzu yazarken doktorun ölçtüğünü yazmıyorsunuz di mi? eğer öyleyse beni de 60 olarak kayıtlara geçebilirsiniz....
bişey olmaz merak etme o kadar çarpma ile onlar oldukça koruma altındalar yoksa gün içinde kaç kere farkında olmadan sert bir şekilde çarptığı oluyo benim kızımın mesala dr sordum bişey olmaz o kadardan dedi ...için rahat olsungunaydınlar herkese
dun yazacaktım unuttum haftasonu arkadaslardayız berke de ranza lar ıvar onun tepesinde oturuyordu bir ara asagı in dedim uzerini değistircektim bu ranzanın bir iki basamagını indi sonra pat diye kendini asagı bıraktı tabi birakırken benim karnım onde ya dusunemedi resmen k arnımın ustune dirsegi ile indi ama nası canım yandı bir anda aglamaklı oldum birsey olcak diye çunku gunduz dr kontrolunde idik ve bası en yukarlarda idi yani tam kafasına indi bebegin. nası sinirlendim agzıma geleni saydım tabi çocuk onu hesap edemedi ama çok sinirlendim biran ve korktum. ama heralde birsey olmaz dimi basına darbe aldı ya deyip durdum . suyun içinde ve o kadar basit değil diyorlar birsey olmaz heralde. hareketlir vs ç ok normal o andan sonra ama odum koptu yarmı saat oynamasını bekledim
canım diğer arkadaşların dediği gibi ılık suda bekleyen kayısı çok iyi geliyo birde activya yiyebilirsin hergün bi tanekızlar bol sıvı aldığım halde çok kötüyüm.karnım berbat ağrıyor.kabızlık var.iki gündür sadece iki kez çıktım wc ye ama yok gibi birşey.bu ağrı mahvetti beni.ne önerirsiniz?
hoşbulduk canım..angels hoşgeldin
fasulyeko iyi akşamlar
esram devirdaim işin tam desene :) benimde mutfak masamda duruyor kuruyemişler şöyle bi bakıyorum o kadar işyerine getireyim burda yerim belkii
alemsinnnn..didom sen ne datlu hatunsun çok güldürdün datlu datlu öperim a.s.
rujlu kirpide öpüyormuş seni kaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?