nasılsa foto makina almışsın çeker koyarsın kendinide tmmmı
salımı geliyodu makinanız
sanki çamaşır makinası geliyo alkisalkisalkis
nasılsa foto makina almışsın çeker koyarsın kendinide tmmmı
salımı geliyodu makinanız
sanki çamaşır makinası geliyo alkisalkisalkis
yani kayınvalideyi duydumda kayınpederin karışanıda pek orjinal olur erkek adam karışırmıymış yaa ne kıl bi durum benim babamda karışır ama ayyy uyuz olurum sanane derim bazen tarışırız..
çok haklısın TAZE. benim de babam , ablamın eşini çok eleştirir ablama. yazık ablam da üzülür. ben de kızıyorum babama, diyorum "neden nalanın moralini bozuyorsun böle şeyler söyleyerek? ne yapsın? huylu huyyundan vazgeçmez. sen ne önerirsin? boşansın mı?" diyorum. çok kızıyorum. varsa annenin bir çözümü onurun tembelliği için onu söylesin. ne diye senin zaten farkında olduğun bir şeyi senin gözüne sokuyor ki... ayrıca da herkesin bir kusuru vardır. ya da olumsuz hareketlerin bir açıklaması bir hafifletici sebebi olabilir. örneğin onurun günde 4 saat yol gidiyor olması bence son derece geçerli bir sebep. seninle tşört değiştirmeye gelmek istememesi de en doğal hakkı bu durumda...Hikayenin bir de 2. bölümü var;
Okulda sabahtan beri midem bulanıyor, yanıyor... Üstüne bir de kadınla kavga ederek cinnet geçirmişim... üstüme bol gelen yeni aldığım hamile tişörtünü değiştirmek için alışveriş merkezine gidecektim.
Burko oraya yakın oturuyo, mesaj attım, "tamam" dedi. 5'te burko ile buluşacağız. Anneme dedim ki, "tüh ya, tişörtü alamıycam, burko ile buluşacaktık" dedim. Ne dedi annem bana? "Onur'u çıkaramadın dışarı, ondan burko ile buluşuyorsun değil mi?" :1shok: :1shok: böle böle baktım anneme.. Onur çok tembelmiş, onu dışarı çıkarmak mümkün değilmiş, 30 yaşında adammış, taşı sıksa suyunu çıkarırmış... Yaa adam günde 4 saat yol gidiyo otobüsle... geldikten sonra tabii ki yorgun oluyo bazen, hele de dersi çok ise... Kaldı ki, "bu aralar dışarı çıkalım" diye birbirimize söyleyip duruyoruz ama bir türlü denk gelmedi. Evet kocam biraz tembel bir adamdır. Ama hamileyim diye gıkını çıkarmıyor bana.
Kısacası, annem yaptığı bir takım gözlemlerden kendince ir takım sonuçlar çıkarmış, buna inanmış, gaçip yargılıyor. Ben lisedeyken yapardı böyle şeyler de, sinirimden çatlardım. Ne zamandır yapmıyordu, en azından bana... "anne nerden çıkardın bu sonucu, Onur bana şimdi mesaj atmış, bugün bişiler yapalım diye" dedim. Gerçekten de mesajı daha yeni gelmişti. Kısacası kızlar, ANNEM HAYATIMA KARIŞMAYA, SIZMAYA ÇALIŞIYOR. Resmen kaynanalık yapıyor yani... Adım gibi eminim; şu anda buluştuğu arkadaşlarına da Onur'u çekiştiriyordur.
Zaten aramız nane molla şu denize girme hikayesinden. Ergenliğimi zehir etti kadın bana, kafama taktığım tokaya bile karışırdı. O derece !!!! Böyle saçma sapan konuşunca hepten sinirlerim boşaldı. Sürekli ağlayıp duruyorum. senağlama Milleti eleştirir, ona sorsan "ben onların hayatına karışmıyorum" der. ama ballll gibi karışıyor. Sinir oldum.
LALECE, ağrıların geçti mi? bebeğini güzelce gördün mü? doktorunu hastaneni belirledin mi?slm kızlar. çok giremiyorum nete. yeni geldiğim için ailecek bi hasret giderme içindeyiz. zamanla alışırız evde dipdibe oturma faslı biter. herkes iidir inşallah. geçmişi çok okuyamadım. biz iyiyiz. evrişçim benim o zaman verdiğim tel nosu aynı. hala duruosa eğer. izmir buluşması olur da ben gözden kaçırırım görmem diye düşündüm. istediğiniz zaman arayın buluşma için
evet canım, ben çok yaparım. çoğu güvenilirdir. sanal kart kullan zaten internetten alışveriş yaparken. ben amazon / strawberry / medhotels/ germanwings / expedia .... vs gibi siteleri çok kullanmışımdır. hiç problem yaşamadım bugüne kadar.yurtdışı internet istelerinden alışveriş yapan varmı hiç???
belki duymuşsunuzdur K-mart diye bi marka var ben onun sitesnden harika şeyler begendim ve fiyatları uygun geldi bana şimdilderde tv de world card reklamında sölüyo yurtdışı internet alışverişinde 3 taksit diye ama guvenemedm alan var mı hiç?
bence menemen yap. bol soğanlı....offf bugun hic yemek pişirme havamda deilim oysaki yemekte pişirmem gerek bi mutfaga gireyim bakayım neler cıkacak
iyi de sadece kanepe, buzdolabı gibi büyük ve ağır parçaları yasaklasınlar. sansöre zarar verilirse de eşya taşıyan daireden masrafını karşılarlar. yani taşımacı şirketin yapacağı hatadan taşınan daire sorumlu olur. diğer insanları mağdur etmek de nerden çıkıyor anlamadım.Valla onun yükseleni mi, benim alçalanı mı bilmiyorum. Neyse beybim.. sağol gene de.. midem kaynadı iyice sinirden. Tavrımı koymam lazım, böyle olmaz.
NAZAN, burada böyle bir moda var nedense. 4 kişilik asansör, 80 kglık 4 adam binse taşımaz mı? Taşır. Ne yapar, 4*80 = 320 kg. Hangi ev eşyası 320 kg tutar ki zaten.. Yok o değil, asansör 50 defa kullanılıp yıpranmasın diye çalıştırmıyorlar. Doğru değil tabi ama git de anlat insanlara... Bugün ben taşınır ben kullanırım, yarın sen.. Aidatlar ödendiği sürece bakım yapılır. Nedir ki? Ama git de anlat kaz kafalılara... Anlatamazsın.
Yoksa senin eşinde mi bebişe güzel görüneyim diye diyet yapıyo??
Bizimki öyle de.. neymiş bebek onu tombiş tanımasınmış..Olduu.
10 kilo verdi şimdiden..fena da olmadı ya olan bana oldu.. Hergün ona diyet yemeği yapıcam diye çırpınıyorumklava: klava:..
Bizimki de tam bir alem..göbeği benimkiyle yarıştırıyor..kaç kilo aldın? hmm ben şu kadar kilo aldım diye dalga geçiyor..eve girişte göbekleri tokuşturarak hoşgeldin yapıyoruz..
bir de koltuğa yatıp göbeğimi açıyorum, seviyorum konuşuyorum oğlumla, hemen o da açıyor seviyor karnını, canım oğlum felan yapıyor..adam tam fırlama yaa..kaydirigubbakcemile3..benimle beraber göbeğini yağlıyor..sanırım az biraz kıskanıyor bizimki..
nasıl yani? ciddi misin sen? sen de hamilesin di mi? bravo o zmaan.... diyecek başka söz bulamıyorum. ben nefret ederim merdiven çıkmaktan...
.
kızlar selam ben doktordan geldim 50 grlık şeker yüklemem yapıldı ama benim kafa çorba oldukafamçokkarıştı
durumu size anlatayım ilk önce aç karınla şekerimi ölçtüler 139 çıktı tabi ben şoktadelikafadulden laboratuardaki kadın dediki sana yükleme yapmaya gerek yok doktoruna git söyle zaten aç karınla bu kadar çıktıysa yüklemeden sonra fırlar dedi doktora gittim dedimki durum böyle doktor hemen diyetisyene yönlendiricem seni dedi fakat bide yükleme yapılsın ki bi görelim ne kadar fırlayacak dedi neyse ben yüklemeyi yaptırdım sonucunu aldım ne göreyim şeker düşmüş 123 :1shok: hemen doktorun yanına gittim dedim durum bu doktorda tabi şokta kesin dedi senin aç karınla bakılan şekeri yanlış gördüler dedi çünkü yükleme yapıldıktan sonra şekerin düşmesi imkansız dedi o yüzden 10 gün sonra bu defa 100 grlık yükleme yapılacak tekrardan offffff
kızlar selam ben doktordan geldim 50 grlık şeker yüklemem yapıldı ama benim kafa çorba oldukafamçokkarıştı
durumu size anlatayım ilk önce aç karınla şekerimi ölçtüler 139 çıktı tabi ben şoktadelikafadulden laboratuardaki kadın dediki sana yükleme yapmaya gerek yok doktoruna git söyle zaten aç karınla bu kadar çıktıysa yüklemeden sonra fırlar dedi doktora gittim dedimki durum böyle doktor hemen diyetisyene yönlendiricem seni dedi fakat bide yükleme yapılsın ki bi görelim ne kadar fırlayacak dedi neyse ben yüklemeyi yaptırdım sonucunu aldım ne göreyim şeker düşmüş 123 :1shok: hemen doktorun yanına gittim dedim durum bu doktorda tabi şokta kesin dedi senin aç karınla bakılan şekeri yanlış gördüler dedi çünkü yükleme yapıldıktan sonra şekerin düşmesi imkansız dedi o yüzden 10 gün sonra bu defa 100 grlık yükleme yapılacak tekrardan offffff
aftabru+, fasulyeko, gelgit+, glzfb, gypsyesra+, jenny_sh, kacakkedi, keops35, milkshake, petrik+, telkirma+, zeytin2007 arkadaslar nasılsınız sohbete hosgeldiniz :)))
GYPSY oldumu seker istedigin gibi :)))
yerim ben seni ya..ama değişik bir terazi ha..böyle denişik bir tür.senin annenin burcu yok bence.nev-i şahsına münhasır.Allahtan sen sümsük olmamışsın böyle bir anneyle taze.maşallah sana.
evet ama, buraya taşınalı henüz 3 ay oldu. Çok da yakın oturuyoruz. Ben daha baştan "annem böyle" diyip oturursam başımı hiç kurtaramam. Kaldı ki, annem Doruk'a bakma konusunda çok hevesli. Kaynanamdan görmediğim şeyleri (ki kendisinden hiç hazzetmem) annemden görmeyeyim.
Ayçacım direkt aklıma lise günlerim geldi yaa.... Sinirimden çatladım valla. "Sen böyle yaptığına göre, o da böyle dediğine göre... hmmm" diyip çat diye bir tez atardı oraya ve inanırdı kendi de.. Sen istediğin kadar cebelleş, "öyle değil, böyle" de, mümkün değil ikna edemezsin.
Tabi ki bir yere kadar karışma hakkı var. Üstümde çok hakkı var. Ama Onur'la ilişkime karışmaya çalışıyor, buna kızıyorum. Ben Onur'un her hareketini çok mu beğeniyorum, hepimiz eşlerimizde hoşlanmadığımız şeyler görmüyor muyuz? Biz karı koca gayet balım gülüm anlaşıp dururken, ne diye durup durduk yerde çomak sokuyor canım...
Geçen gün annem gene bir arkadaşıyla buluştu. Arkadaşının kızını çekiştirmişler de, bana da gelmiş bunu anlatıyor. Direkt kestim sözünü. "O, kızın kendi evidir, ne beni, ne seni, ne de annesini ilgilendirmez, bana böyle şeyler anlatma. Her evin düzeni farklıdır, bendeki sana uymaz, sendeki bana uymaz. X teyzeyi de kınıyorum, insan kendi kızının dedikodusunu yapar mıymış" dedim. Tuhaf kadın yaa...
Ya evet.. haklısın. Ama Onur'u görsen.. Seslendiğim anda yanımda bitiyor, elimi sıcak sudan soğuk suya değdirmiyor. Çok ince davranmaya çalışıyor ve bunu başarıyor. Neyse burko ile iki kaynatalım bakalım... Dediğin gibi rahatlarızsanırım. Onun da şevkate ihtiyacı varmış, şeker krizinden dolayı =)
1) dinci lafı bence de çok çirkin. Anca din öğretmenleri için kullanılabilir. Ama ne yazık ki bu ülkede herkes "kendine müslüman" değil didecim. Başkasının kocasıyla uğraşanlar olduğu gibi =) başkasının orucuyla, dövmesiyle uğraşan da çok insan var.
2) Annem mümkünse etrafındaki herkesi yönetsin. Herkes ona bayılsın, herkes ondan fikir alsın. Hatta fikir almakla kalmayıp, "biz şimdi ne yapalım" diye ona sorsunlar. Onun söylediğinden bir adım dışarı çıkılmasın. Çöp alma saatlerini bile annem düzenlesin. Veya evdeki çöpü dışarı çıkarmadan önce anneme sorulsun, çöpü çıkarıyorum, uygun mudur, diye. Yeni bir çorap alınınca annemin haberi olsun. Nerden, kaça alındığı, ne maksatla alındığını falan (abartmıyorum) her şeyi bilsin o! Sen araştırmışsındır, okumuşsundur, duymuşsundur, ı ıhhh!!! O bilir, fazla sorgulamaya gerek yok. Burcu terazi. Denge insanıymış kaydirigubbakcemile3
seni de eşyadan saydılar dimek ki.yazzık sanaValla onun yükseleni mi, benim alçalanı mı bilmiyorum. Neyse beybim.. sağol gene de.. midem kaynadı iyice sinirden. Tavrımı koymam lazım, böyle olmaz.
NAZAN, burada böyle bir moda var nedense. 4 kişilik asansör, 80 kglık 4 adam binse taşımaz mı? Taşır. Ne yapar, 4*80 = 320 kg. Hangi ev eşyası 320 kg tutar ki zaten.. Yok o değil, asansör 50 defa kullanılıp yıpranmasın diye çalıştırmıyorlar. Doğru değil tabi ama git de anlat insanlara... Bugün ben taşınır ben kullanırım, yarın sen.. Aidatlar ödendiği sürece bakım yapılır. Nedir ki? Ama git de anlat kaz kafalılara... Anlatamazsın.
gözümün önüne yaüğalanma manzarası geldi de çok güldüm..benimki de kendinin göbeğini gösterip bak 7 aylık ikiz bizimkiler diyor biri sen de biri ben de.Bizimki de tam bir alem..göbeği benimkiyle yarıştırıyor..kaç kilo aldın? hmm ben şu kadar kilo aldım diye dalga geçiyor..eve girişte göbekleri tokuşturarak hoşgeldin yapıyoruz..
bir de koltuğa yatıp göbeğimi açıyorum, seviyorum konuşuyorum oğlumla, hemen o da açıyor seviyor karnını, canım oğlum felan yapıyor..adam tam fırlama yaa..kaydirigubbakcemile3..benimle beraber göbeğini yağlıyor..sanırım az biraz kıskanıyor bizimki..
Güliz bak
Şeker, şeker pancarının fabrikalarda işlenerek şeker kısmının ayrılmasıyla elde edilir. Buna göre pancar doğal besin olmasına karşın, şeker saf besindir. Şeker saf enerji kaynağı sayılır. Ancak şeker tek başına alındığında protein, vitaminler ve madenler olmadığından vücutta şekerden enerji oluşamaz. Bu nedenle şeker “boş kalori kaynağıdır”. Özellikle küçük çocuklara şekerli mamalar çok verildiğinde büyüme ve gelişme durur ve çocuk hastalanır. Bu hastalığa kuvaşiorkor “şeker bebeği” denmiştir.
milkshake ozeline cok kolay serbetli tatlı tarifi atayımmı ben serbetli tatlı seven misafirim geldiginde yapıorum at dersen yazarım canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?