Selam kızlar. Hiç keyfim yok bugün. Öyle sinirli, asabi bir hallerdeyim. Şu şeker işi kafamı bozdu. Varsa mecbur diyetimizi yapacağız, 3 ay katlanacağız da şu şüphe gıcık ediyor insanı. Var mı yok mu? PöffffÇok üzgünüm çoook
klava:Belki de dondurmasız ve karpuzsuz ve kirazsız vesenağlama...ve.......öööööyle bir yaz geçireceğim ve sinirim tepemde, almayayım ayağımın altınaÇok üzgünüm çoook
Yalnız değilsiniz kızlar. En son ben varım listede. Normal günüm 31 Ağustos ve şartlar uygun olursa normal doğum istiyorum. Benimkinin kız olması belki bir süre öne çekebilir ama kısmet bakalım.
Bu arada, şekeri olana sezaryen mi yapıyorlarmış yaaaasenağlamaAl bir kötü haber daha:çok üzgünüm:
Ben de kendimi riskli görmüyordum ve hep diyordum ki, şekerim olsa herhalde bir şekilde kendini belli eder. Yok anacığım, en ufak bir belirti vermedi. Hatta o kadar huzurlu bir hamilelik geçiriyordum ki, iki gündür yüzüm düştüya şu şeker testleri de bitse de artık sezeryanmı normal mı olacak konusmaları olsa.bundan başka test yok değil mi?siz konustukca ben acaba diyorum da yabancı da kalıyorum ne yorum yapabiliyorum ne birşey.ben hiçbişe yaptırmadım riskli de görmüyorum kendimi bu konuda tabı benim görmem önemli değil de yani ne vucudumda şişlik var ne bebğim aşırı kılolu sülaledede seker yok kımsede.ancak ansiyon konusunda riskliyım ve cıkıyor da zaten o konuda dikkat ediyorum bende tuuzlu yemıyorum.
Düzelteyim, "vücudun işlenmiş şekere ihtiyacı yok" Yani ekmek, baklagil, meyve, bunların hepsinde şeker var. Hatta patateste bile. Hepsine de ihtiyacımız var ve yediklerimizle alıyoruz o şekeri. Tatlıya ihtiyacımız yok haklısına.snapayım Güliz üzülüyordu şeker yemeyince bebeği beslenemiyor sanmasın diye yazdım
vücudun şekere ihtiyacı yookk hepiniz öğrenin şakkıdı
Ekmek değişimi olarak 1 kase çorba da içebilirsin. İlla ki ekmek diye şartlama kendini. 2 kaşık makarna ya da pilav, 1 kase çorba (herhangi bir çorba), leblebi, ceviz (aynı zamanda yağ da içerir, dikkat), baklagiller, galeta, müsli, cornflakes, mısır, patates bunların hepsi ekmek yerine yenebilir. 12 porsiyon gayet normal o durumda benceBen de senin gibi yapıyordum önceden ekmek fazla tüketmiyordum. Ekmek yerine galeta vardı onu da tüketmiyordum bebeğe bi vitamin değeri vs. yok diye. Ama diyetisyen biz listeyi ona göre ayarlıyoruz. Bir dilim ekmek yemezsen yerine mutlaka değişim listesinden başka bişi ye ama mutlaka ye eksiltme o öğünün kalorisini dedi. Ben de korkumdan yemeye çalışıyorum ve tıkabasa doyuyorum. :))
Şimdi senin listeni inceleyeceğim canım bakalım ne kadar benziyor. Bir fikir verir en azından.
Ama en çok sevindiğim nokta değişim listesinde 1 ince dilim ekmek yerine 1 çay bardağı leblebi var ve ben leblebiyi çok severim. Hiçbişi bulamazsam leblebi yiyorum. Ama o da yemekten hemen sonra tok karnına görev gibi oluyor. Zevk alamıyorsun. Yani şöyle saatini kendim ayarlayabilsem. Ama saatlerine çok dikkat et dedi.
Ben Yeni İnci aldım. Hem toparlıyor da. İki aydır falan kullanıyorum çok rahat. 20 liraydı o da.O emzırme atletı konusunda devreye gırmek ıstıyorum.. bunu kullanan bır anneye rastlamıstım alısverıs zamanı.. ozellıkle yazın doguran kadınlar ıcın bu atletı cok onerıyorlar.. cunku sadece bu emzırme sutyenlı atletı gıyıp evde bısı gıymedıgını soledı ustune.. boylece hem bebegı emzırrıken bedene temas etmedıgı ıcın bebek, hem anne hem de bebek terlemes dedı, bır de sutyenın ustune baska bısı gıymek zorunda kalmazsın demıstı evın ıcınde.. hele hele sen Adana sın,tam senlık benlık memleket ıcın gereklı.. bende alıcamm ondan.
Emzırme sutyenı olarak da bebek malzemelerı satan bı dukkandan Elıja marka ıdı yanılmıyorsam onu aldım.. yuzde yuz pamuklu fıyatı 20 tl sı cıvarında ıdı.. kullanmaya basladım, oldukca ıyı.
Kız ben seni bir pataklarım...duyda inanma şekersiz olurmuymuş pehh cokacimcoook
günaydın şekerler yaaa herkes 30 lu haftalara gelmiş ben daha 26 larda sayıklıyom off ya günler geçmiyo hiiç bende 30 olmak istiyom en son ben doğurcam kalcam buralarda yanlız başıma
üzem kendini mavişim :)) bak bende seninle doğuracağım.
benim normal doğum biraz zor gibi gözüküyo mavişim hem korkuyorum hem de rahim boyum kısa malum bide şeker eklendi üstüne.. gülistan haklı biz tecrübeli olacağız, bizden önce doğuranlar sayesinde.
Yalnız değilsiniz kızlar. En son ben varım listede. Normal günüm 31 Ağustos ve şartlar uygun olursa normal doğum istiyorum. Benimkinin kız olması belki bir süre öne çekebilir ama kısmet bakalım.
Bu arada, şekeri olana sezaryen mi yapıyorlarmış yaaaasenağlamaAl bir kötü haber daha:çok üzgünüm: