2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Selam kızlar. Hiç keyfim yok bugün. Öyle sinirli, asabi bir hallerdeyim. Şu şeker işi kafamı bozdu. Varsa mecbur diyetimizi yapacağız, 3 ay katlanacağız da şu şüphe gıcık ediyor insanı. Var mı yok mu? PöffffÇok üzgünüm çoook
Ben de kendimi riskli görmüyordum ve hep diyordum ki, şekerim olsa herhalde bir şekilde kendini belli eder. Yok anacığım, en ufak bir belirti vermedi. Hatta o kadar huzurlu bir hamilelik geçiriyordum ki, iki gündür yüzüm düştü
napayım Güliz üzülüyordu şeker yemeyince bebeği beslenemiyor sanmasın diye yazdım
vücudun şekere ihtiyacı yookk hepiniz öğrenin şakkıdı
Düzelteyim, "vücudun işlenmiş şekere ihtiyacı yok" Yani ekmek, baklagil, meyve, bunların hepsinde şeker var. Hatta patateste bile. Hepsine de ihtiyacımız var ve yediklerimizle alıyoruz o şekeri. Tatlıya ihtiyacımız yok haklısına.s
Ekmek değişimi olarak 1 kase çorba da içebilirsin. İlla ki ekmek diye şartlama kendini. 2 kaşık makarna ya da pilav, 1 kase çorba (herhangi bir çorba), leblebi, ceviz (aynı zamanda yağ da içerir, dikkat), baklagiller, galeta, müsli, cornflakes, mısır, patates bunların hepsi ekmek yerine yenebilir. 12 porsiyon gayet normal o durumda bence
Ben Yeni İnci aldım. Hem toparlıyor da. İki aydır falan kullanıyorum çok rahat. 20 liraydı o da.
duyda inanma şekersiz olurmuymuş pehh cokacimcoook
Kız ben seni bir pataklarım...klava:Belki de dondurmasız ve karpuzsuz ve kirazsız vesenağlama...ve.......öööööyle bir yaz geçireceğim ve sinirim tepemde, almayayım ayağımın altınaÇok üzgünüm çoook
günaydın şekerler yaaa herkes 30 lu haftalara gelmiş ben daha 26 larda sayıklıyom off ya günler geçmiyo hiiç bende 30 olmak istiyom en son ben doğurcam kalcam buralarda yanlız başıma

üzem kendini mavişim :)) bak bende seninle doğuracağım.

benim normal doğum biraz zor gibi gözüküyo mavişim hem korkuyorum hem de rahim boyum kısa malum bide şeker eklendi üstüne.. gülistan haklı biz tecrübeli olacağız, bizden önce doğuranlar sayesinde.

Yalnız değilsiniz kızlar. En son ben varım listede. Normal günüm 31 Ağustos ve şartlar uygun olursa normal doğum istiyorum. Benimkinin kız olması belki bir süre öne çekebilir ama kısmet bakalım.

Bu arada, şekeri olana sezaryen mi yapıyorlarmış yaaaasenağlamaAl bir kötü haber daha:çok üzgünüm:

ahh burkocumm kıyamam sanaaa
karpuzsuz kirazsız bi yaz olurmu hiç yaaa
inşallah çıkmaz sende şeker
bide şekeri olanlar o meyveleri yiyemiyomukiii?
ayrıca şekeri olanların sezeryan yapıcak diye bi kaidesi yok

burkocum inşallah cıkmaz sende bişey, çıkarsa da boşver üzme kendini alışıcaz, bende 3 gündür diyetteyim, ya diyorum daha önce yediğim tatlılar bebeğe zarar verdiyse. ya bu belirsizlik ne kadar kötü, zararı oldu mu araştırdım ama bulamadım artık bir sonraki kontrolde detaylı konuşacağım bende. şekerli hamilelerin genelde çocukları fazla kilolu doğuyolarmış hal böyle olunca da normal doğum zor gözüküyo canm

Yav biri de iyi bir haber versin yasenağlamaÖnce Esrako şimdi siz. Püfff! 10 gün huzur yok bana:a015:

Benim anneannem şeker hastası. Millet şapırdata şapırdata karpuzları yer, o kalan kabuğu kemirir koyun gibi. Ben dilimle bile yetinemem ki, en az dörtte bir karpuz götürürüm bir seferde. Dondurma desen 1 topmuş:dilcikar:Kime yeter ki???

Selam herkese,
100'lük şeker testimi yaptırdım, çok sıkılmadım hastanede. ılk 1 saat eve geldim (ev 5 dk. uzaklıkta da) sonrasında benimle aynı haftada bir bayan vardı onla sohbet ettik. Az daha kadına doğum yakın galiba diyecektim, patavatsızlar gibi, iyi ki tutmuşum dilimi...Benle aynıymış meğer ama kocamandı kadıncağız..

3 gün önce doğmuş bebek geldi, sarılık olmuş topuğunu sıka sıka kan aldılar..Minicikti 2250 gr bi erkek bebek.. Çok minikti, gözlerimden yaş geldi çok duygulandım..

Gypsesra eee sen anlatmadın eşin ne tepki verdi saçlarına. Soğuk rüzgarlar esti diye geçiştiremezsin baaaak.

Evet canım ya, ama kim demişti 25. haftadan sonra zararlı oluyormuş diye? Ben de 3. trimestrde özellikle dikkat edilmeli diye okudum. Zaten ondan önce bebeğe zararı olsa testleri çok daha erken yapması gerekmez mi doktorların? Niye 24-28. haftaları beklesinler ki o kadar riskli olsa? Hem bir de diyor ki, KONTROL ALTINDA TUTULMAYAN şeker tehlikeliymiş. Yani şekerin olduğunu bilip de yine de önüne geleni yersen. Daha neler artık. Onu yapabilecek bir anne adayı olabilir mi:1no2:

Hadi geçmiş olsun, bakalım biz ne yapacağızbenneyaptımki

şekerli hamişler karpuzun 1/8 orta boy
kiraz 12 adet olmak üzere günlük tüketebilirler..

Hadi geçmiş olsun, bakalım biz ne yapacağızbenneyaptımki

Daha kötü şeyler var hamilelikte, çözümü olmayan şeyler, preeklampsi gibi mesela.. O yüzden endişe etme burko, en kötüsü şeker olsun yeterki..

Dün bir sürü sayfa okuyup bir sürü alıntı yapmıştım ama kocişim gelince bilgisayarın başından kaldırdı, gel çok okuyup da moralini bozma diye. Bütün alıntılarım gitti:1no2:Nazan bence senden daha fotojenik bir hamile bulamazlar. Mutlaka yaptır çekimleri.

Evet tekrar söylüyorum, avatarımdaki göbek %100 bana ait. Vallahi de billahi dealkisalkisalkisResmin aslını koyayım dedim inanmayanlar için ama baktım renkli ve kocaman koyunca göbekteki kıllar falan görünüyor, vazgeçtim:roflol:

Bebişini görenlerin gözü aydın. Maşallah ne güzel büyümüş kuzucuklar

Evet bir İzmir buluşması daha ayarlayabiliriz. Lalim gelmiş, bu fırsat kaçmaz:lepi:

Çingenem beni de gaza getirdin. Ben de mi şöyle püfür püfür kestirsem ne yapsamCADIARZUAma ileride yüzüm şişerse çok kötü görünür değil mi:1shok:

Adaşçığım sağolasın gülüm yaa. Acayip moral oldun bana dün. Seviyorum seni:asigim:

burkocum üzülme şekerliler normal doğum yapamaz diye bir kaide yok sadece şekeri yüksek olanların bebeklerinin genelde tonton doğduğu için sezeryanla doğurtuyorlar ama herkesin bebişide tonton olacak diye bi kaide yok valla benim yengemin şekeri falan yoktu maşallah 2 çocuğuda 4 kg nın üstünde doğurdu

Daha kötü şeyler var hamilelikte, çözümü olmayan şeyler, preeklampsi gibi mesela.. O yüzden endişe etme burko, en kötüsü şeker olsun yeterki..

Öyle tabii. Ben de sürekli onu düşünüyorum zaten. Diyorum ya, Allah dermansız dert vermesin. Yani şu anda ben ne şekerliyim diyebiliyorum, ne şekersizim diyebiliyorum. Şu 10 gün sürecek belirsizlik gıcık anlayacağın

ya kızlar bu alttan muayne olayına ne zaman bakıyo doktorlar çatı muaynesi yani ne zaman bakıp karar veriyolar sezeryanmı normalmi diye

peki ya ben ne diyeyim sen benim şeker durumumu okudunmu kafamçokkarıştı

peki ya ben ne diyeyim sen benim şeker durumumu okudunmu kafamçokkarıştı

Valla seninki tam delirmelik canım ya. Sen şimdi tamamen normal de olabilirsin, hipoglisemi falan da diyebilirler Allah korusun ki onun da diyabetten arta kalır tarafı yok. İnşallah yanlış ölçmüşlerdir. Dua ediyorum senin için:1no2:

ya nebıleyım işte şimdiden bı telaş sardı benı.o parmaklama işine uyuzum zaten,demn gıbı arkadasımda dedı,resmen bılegıne kadar soktu dedı -tatlicadiarzu- of ya.valla bıkere catı muayenesı olcas galıba,doktor bı bakar catı darmı degılmı,kolay acılırmı acılmasmı.valla bıraz zorlar senı derse cayabılırım normal dogumdan.ölee hastane köşesinde parmaklamalarına dayanamam sanırım
ayrıca evde sancı cekmeyıde göze alırmıyım oarası meçhul.dedıgım gıbı kimi insan dayanıksızdır kımısı dayanıklıdır acıya.nası bilcem artık bunun son sancılar oldugunuki,kaldıkı herkeze aşırı vurmuyo dogum sancısı,direk acılmayla yada düzensız gelen sancıylada dogum baslıyo.anacım 35 dakka uzakta hastanem,evde cekmeye ceserat edemem Allah korusun yolda molda gelır kafayı sıyırırım heralde
Yav biri de iyi bir haber versin yasenağlamaÖnce Esrako şimdi siz. Püfff! 10 gün huzur yok bana:a015:

canım yaa kafana takma bukadar.nıye herkez felaket tellalliği yapar anlamam zaten.sonucda sekerın fırlamıs degıl,ayrıca arada meyve yemendede hiçbir sakınca olcagını sanmıyorum.okadar katı bı diyete ne gerek varkı.baska bı doktora daha git bence.şekerli bişe yemezsın ama dogal sekerı sadece meyvelerden alırsın ara sıra.sen kafana taktıkca stresten dahada cıkacak sekerın.bence relax ol canım.sonucda çözümsüz bı dert degıl cok şükür.hamurişini kızartmayı azaltırsın dengelersın bi şekilde kuzu üzülma bukadar:1hug:

Aayyy ölüyoooom, anneciiim, çok kötü fena grip olmuşum. Burnumdan hiç nefes alamıyom. Hepinizi öptüm (yok öpmiiim grip bulaşmasın) 2 gün giremem herhalde.

hoppalaaa... bu havada da hiç çekilmez sanırım. Geçmş olsun, meyveye, ıhlamura ver kendini..

Yok beybim yaa.. o kadar kalmaz sanmam. Zaten evine gelip de sigara yakmaya falan kalkışırsa yollarsın balkona ya da dışarı. "doktor bana artık hastane çantamı hazırlamamı, 30. haftadan sonra doğumu her an bekleyebileceğimizi söyledi" gibi bir yalan uydurup, -bebeği sigara içilen eve getiremem- demeye getirirsin vs... Üstelik de öyle hizmet edip da sakın kendini harap etme. Artık bize hizmet edilecek, biz başkalarına değil...

Adaşçığım sağolasın gülüm yaa. Acayip moral oldun bana dün. Seviyorum seni:asigim:

Gerçekten mi =) Ben de "annemi anlatıp kızın kafasını mı ütüledim acaba" diye düşünüyordum. Çünkü sen de bana çok iyi geldin vallahi... a.s. :1hug:

sonucunu ne zaman alıcan şekerin??
valla kötü bi gece geçti diyebilirm..adam nerdeyse ağlıcaktı nasıl kıyarsın bana bunu nasıl yaparsın diye sanki herifi aldattık öyle bir dramatikleştirdiki olayı vicdan azabı duydum resmen senağlama dedim kökü bende yapma böyle,elini atıyo saçıma saç gelmiyokii sabah kapıdan çıkana kadar nasıl kıydın saçlarına deyip durdu..gecede diyoki şimdi saçların yastğıa dağılmış olurdu azğıma girerdii hepp keşke olaydıda ağzıma gireydi diyo hay yarabbim dedim herifte hamilelik hormonları oluşmuş yaaa -tatlicadiarzu-
evet kesinlikle mesela ben o riski taşıyorum detaylı ultrason raporumda eklampsi ve preeklampsi yönünden takip edilmelidir risklidir yazıyor..ama takip eden yok nasıl takip edilcekse -tatlicadiarzu- erken doğum riski vs var..
takmıyorum kafaya artık..

minik kelebek günde 5 porsiyon meyve oluyor diyetin içinde üzmesene kendini, sınırlı yiyosun ama yiyosun yine de. 10 gün dikkat et belki de yoktur bişey...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…