Güliz doktoruna telefon aç sor ona göre ölçersinpetrik bizim evde de var şeker ölçme aleti senin yaptığın gibi bende yapsam mı günde 6 kez baksam iyi olur dimi? hem 10 gün sonra doktora gittiğimde onu da gösteririm belki faydası olur.. adam hastaneye yatırıcaz diyo ama evde hergün kontrol et demek aklına gelmiyo, nasıl iştir anlamadım
senağlama
gelemiyoooo nesrinnn aradı şimdiii
valla hazır miss gibi kahvaltı varrr sadece çay demlenicekkk
senağlama
bize önce siz temin edin biz yapalım dediler.sonra sanırım verdiği haberle benim üzüldüğümü görünce hastanenin deposundan çıkarttırdı doktor.uğraşmasınlar dedi herhalde.Artık 1 kereliğe mahsus karşılıyor devlet.. Bulması çok zor demi. Eczacılar Odasına başvurup getirtmek gerekiyo..
olabildğince öyle yapmaya çalışıyorum.geriye dönüp boşuna kendimi horpalamışım demek istemiyorum.Didecim henüz bir problemden bahsetmek için çok erken. Lütfen şu iki haftada kendini ve Neva'yı strese sokma. Burko'mun da dediği gibi; iyi düşün, iyi olsun. Hatırlarsan GYPSY ye de neler söylüyor doktorlar ama çok şükür her şey yolunda.. Dualarımız sizinle..
Bana bi arkadaşım, son aylarda canının iyice yandığını söylemişti. Resmen tekmeleri canımı acıtıyor, diyordu. Ben de bekliyorum canımı acıtsın diye :asigim:
sağol canım.Aycacacim uzulme ama sanirim sana da diyetisyen yolu gozukecek..en azindan onlem amacli yediklerini kontrol altina alirlar...
ahh tatlim sen bana sor bide, hava yastigi var sanki ayaklarimin altinda, basamiyorum, bie bilek kivrimi diye biseykalmiyor bazen bogum bogum, ellerde oyle..
didecim uzlme, 15 gun sonra iyi haberlrle geliceksin, dualarimiz seninle tatlim, sikilip bebiside strese sokma..:teselli:
sadece sua ediyorum.o verdi ve o ne isterse o olur.ben kimim ki.sadece bir emanetçi.canım didemmmm sakın kendını bırakma,evet gercekten sıkıntı yaratacak bı konu ama Allah a bol bol dua et,neler duyduk; yasamaz denen cocuklar dogdu, %90 otizm denen bbekler cin gıbı akıllı.valla usg nınde yanılma payı var ki herseyden önemlısı Rabbim iyi ol desın akan sular durur,inan 2 hafta sonra bıze cok güzel haberlerle gelcen.dualarımız senınle canım hatta iyi gelecekse söliyim 6.ayından itibaren doktor ; arkadasıma her muayeneye gıttıgınde bebegın kafasının cok büyük oldugunu söyleyıp durdu cok moralı bozuldu arkadasımın ama hep dua ettı hiç isyan etmedı.oğlu dogdu minicik bi kafası var(yanı normal) yanı 3 ay yasadıgı stres sadece bı usg yanılmasıymıs,hanı verılecek cvp o.ama asıl dogru olan bana sorarsan Allah a tüm kalbınle inanmak ve bebegımızı Rabbıme emanet etmek.elimizden bırtek bu gelır canım :1hug:
inşallah canım.önemseyip yazdığın için çok sağol.Esracım saçların çok güzel olmuş, bence tam yaza göre, ideal, güle güle uzat da seninki biraz öfkeyle oldu galiba yani hak etmişsin sen vicdan azabını ama sonuçta güzel:))))
eşinide takdir ettim valla başka ne yapsa bu kadar pişman olmazdın...
ah helincim ayaklarım davul gibi oluyor terliklerimi bile giyemiyorum. eve gelir gelmez hemen tuzlu su yoksa dayanamıyorum. bol su içiyorum az tuzlu yiyorum ama değişmiyor...
sen yürüyüşünü yap tatlım, kilosunada maşallah kızının, doktor söylemekte haklı bencede böyle bir riski. kaybolmazsa evet demiş.... dualarım seninle olacak on beş gün sonrada iyi haberlerini alacağız ama sen bu arada boşuna üzme bebeğini...
evrimim kuzeyede maşallah... allah nazarlarlardan korusun...
amin canım.merhaba kızlar kaç gündür yoktum geçmiştede pek ilerleyemedim didecim sadece senin durumu öğrendim geçmiş olsun iyi düşün öle denilip hiçbirşey olmayan bir sürü kişi var 15 gün sonra iyi haberler alırsın inşallah
Ben sana kıyamam... kıyamam..
Hanı sunu hıc dusundun mu?? her bebegın sata gore gelısımı asagı yukarı takıp eder.. Hıc Neva nın gelısımının bır hafta gerıden gelebılecegı.. o yuzden bu suyun ondan daha gıtmemıs olabılecegını...
Aynısı benım arkadasımın bebegının de basına geldı.. bebegın adı Ceren.. o kafasındakı su bıraz daha gec gıttı.. su an bebek 1.5 yasında.. sarkı soylerken hareketlerınıde yapıyor bıze..
Senın gıbı hayata karsı dımdık duran,durmus,duracak bır kadına.. boyle cıva gıbı yayılmak yakısmıyor.. sen Neva ya tutunmazsann.. Neva neye tutunsun.. moralının bozulması, hele hele bır de oturup aglaman sadece Neva ya zarar verir.. moral, kanser olan adamın kanserini yok edıyor.. sen-ben bu zamana kadar ıkı ayagımızın uzerınde durabıldıysek,once önce Allaha, sonra kendımıze olan ınancımızdan kaynaklanıyor.
Benim için yerin çok ozel... buna dayanarak.. alenen, bu kadar acık ve de sert yazabılırım sana.. Ama evlat sozkonusu olunca, fazla sesim cıkmıyor.. senden ıstedıgım tek sey.. sorunu gormemezlıkten gelırsen.. sorun gorunmez olur gıder..
Bak Neva nın kılosunun guzellıgıne.. ona ıyı bakıyorsun, bakmaya da devam edeceksın.. cunku sana yakısan bu dur..Dualarım seninle güzel gözlüm.. bu günlerde gececek.. bılıyorum.. biliyorsun.Evladınla Allah'a emanetsın, emanet kalasın.
Günaydın kıslaaaar
ah burkocum bu gün ben de şeker testi oldum.normal çıktı.ama şeker çıkmış çıkmamış hiç umrumda değildi.çünü bugün üzülerek çıktım doktordan.
sabah doktora gittik.anti d iğnesi ve şeker tarama testi için.önce bebişimize baktık.doktor uzun uzun inceledi.ama bu sefer bir farklılık vardı bize orasını burasını gösteren doktor.hiç bir şey söylemiyordu. kilosu 1kg 560 gr olmuş yan dönmüş ama hala kafa aşağıda değil.suyu iyimiş yalnız sola toplanmış yürüyüş yapmam gerkiyormuş.neyse sonra benim yatış gösterdi anti dyi devletin karşılaması için.bana ayrılan odada beklememi söyledi.sebebini anlayamadık.bir süre bekledik.bu arad oda çık güzeldi.çok beğendik.dığumdan sonra eşimde kalbilirmiş..hayaller kurduk falan.sonra doktor geldi.sizi tedirgin etmek istemem ama bebeğinizin kafasında su birikmesi var dedi.1.5 cm kalınlığında olduğunu,normalde tüm bebeklerin kafasında olduğunu ama bu haftalarda kaybolması gerekirken kaybolmadığını anlattı.ben nasıl yani hidrosefali mi dedim? kaybolmazsa evet dedi.Ram'da çık fazla hidrosefali vakası gördüğüm için çok fena oldum.bana hocası olan bir profun hastasının kendisine geldiğini profun bebek için kafada su var dediğini ancak kendisinin bakınca suyun kaybolduğunu gördüğünü anlattı ve gitti.ben başladım ağlamaya tabi.sonra hemşire geldi iğneyi yapmaya.beni teselli etmeye çalıştı bir sürü.neyse iğnemi olup şeker testi için aşağıya indim.kan alan kadın sakın üzülme ben üçüz dığurdum yaşamz dediler birini alalım dediler ama ben üçğünü de sağsalim doğurdum dedi.neyse sonra bana şeker solüsyonunu getirdi başka bir laborant.kendini tanıttı benim doktorun eşiydi..çok ilgilendi benimle.snra kat görevlisi geldi lütfen üzülmeyin dedi. onlar benimle ilgilendikçe ben ağladım.neyse işte şeker normal çıktı.aldığım 11 kiloya dıktor fazla dedi.artık bol bol salata ye dedi.yediklerimi anlattım ona dikkatli beslendiğimi falan biz en aza indirelim kilo alımını dedi.dışardan gören kilo almamışsın diyor oysa.o da önemli değil.benimle tekrar konuştu doktorum.aslında size söylemeyecektim.önemli bir şey deği.15 gün sonra gelin hep beraber kaybolduğunu göreceğiz sıvınn dedi..hala üzgünüm ama yapacak birşey yok dua etmekten ve beklemekten başka.bana çok dua edin olur mu?
artık topiğin fahri şeker kızıyım...
Doktoruma düşük çıkan tokluk şekeri tahlil sonuçlarımı gösterdim... Glukoz yüklemesinde de 140'a yakın çıkmıştı. Ama toklukta epey düşük çıktı. Dr. dedi ki, şeker hastası adayısın... Kuvvetli adaymışım... Yani maviş, burko, inşallah sizde sorun çıkmaz ama benim durum böyle... Yani şeker kız olduğum resmieleşemedi ama resmi olarak şeker kız değilim diye cadılık yapıp tatlı yemek yokmuş. Yani FAHRİ ŞEKER KIZ oldum ben dee...
sağol bitanem.Didecim herkes zaten gerekeni yazmış - üzülmemen gerekiyor inan iyi olacak herşey Ben sana tek birşey tavsiye edecem - güzel düşün güzel olsun herşey - hiç moralini bozma Dualarımız seninle canım
hz.ibrahim kıssasnı ne güzel yazmışsın.gözlerim doldu..Rabbim bizi de sevindirsin inşallah ve kimseyi böyle şeylerle imtihan etmesin.hepinizin bebeklerini korusun.gönülden dileğimdir bu.fahri şekerliğin bu kadar şeker oluyor demek.maşallahDide'm dualarım hep seninle ve Neva'yla... Şimdi sen bol bol yürüyüş yapacaksın... Teslimiyetine de hayran olmamak elde değil. Hz. İbrahim de oğlunu kurban edecekken teslim olmuştu ve oğlu da... Ama zaten bu sadece bir imtihandı ve kurbanlık bir hayvan iniverdi yanlarına... Baba oğul sevindiler... Allah seni de böyle sevindirsin inşallah en kısa zamanda... Şer yaratılmamıştır, herşey aşktır, aşkın etrafında döner. Aşkına hayran kaldım...
Nasıl ya anlamadım düşük çıkıncada mı aday oluyoruz ? Aman resmileşmesin zaten şeker kız olman canım.
sağol bitanem.
hz.ibrahim kıssasnı ne güzel yazmışsın.gözlerim doldu..Rabbim bizi de sevindirsin inşallah ve kimseyi böyle şeylerle imtihan etmesin.hepinizin bebeklerini korusun.gönülden dileğimdir bu.fahri şekerliğin bu kadar şeker oluyor demek.maşallah
Merhaba herkese .
Ekte şeker sonuçlarım var burko geldiğinde göz atırson sende. Telkırma senin 60. dk daki normal değerle benimki farklı neden acaba
Telkırma'm sen işten mi çıktın? Kaçırmışım oraları... ama sanırım öyle, neyse dinlen bari artık bebişinle...
Evet evdeyim artık..
Evet evdeyim artık..
Senin normal değer aralıkların benimkinden farklı.. Senin aralığa göre bende şeker gözükmüyor mesela çok ilginç.. İdrarında pozitif çıkmış bende öyle bir değer yok, yani idrar alınmadı. Doktor çok önemli bulmamış ki bişey dememiş idrar için. Ama telefonla ulaşma şansın varsa sor istersen..
mucize benim de 11 kilo almam fazlaymış.ekmek yeme diyor bana doktor.zaten yemiyorum.biir tane kepek ekmeğini iki kişi 1 haftada yiyoruz.günde 3-5 dilim yiy0rdum.coştu benim kilolar.insan bir ayda 4 kilo alır mı?ilk aylar yerinde sayan ben son 3 ay coştum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?