2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

banada dun kuafor kadın dedi azcık diyet yap karnın cok buyuk cocuk kilolu olur doguramazsın ben napayım simdi elimden geldiince ii beslenmeye gayret ediorum dr demedikce kasamam zaten merak edioyorum kilosunu suan

ya alllam yareppim bu kuaförlerin anlamadığı bir b..k yok mu hayatta? şimdi fotoğrafına baktım gayet hoşsun.benim karnım sizlere göre küçük ama kızım 1560 gr çok çok normal.herkes bana çok az kilo almışsın derken 11 kilo almışım ve doktor fazla diyor.yani demem o ki görünüş hiç önemli değil.bebişlerin sağlığı herşeyden önemli olan bunu çok iyi anlamış bulunuyorum.sallama sana böyle diyenleri.tüm samimiyetimle söylüyorum çok ideal görünüyorsun.ebru şallı değiliz biz.o kadar kafadan sakat değiliz çok şükür.

ay pervin naptın halaymı çektinnnnn ?? kıs naapıyosun çocuk felegini sasırmıstırr :))))
noluyor hop hoppp diye:))

ya burcu peki yatınca nasıl bel agrıyorr hala daha ben bunu anlamıyorum , mesela benim belim sırtım kopuyor ama yaattıgım an kkenidi tabirimle postu serdigim an :))) dunyalar benim oluyor tum agrılar bir anda geçiyor yan yatıp karnımın yanınada yastık soktummu ohh mis gibi oyle 19 ay geçirebilrim yani birakın 9 ayı . tabi bir sure sonra basenlermi agrımaya baslayıro bir sag bir sol donuyorum ama yani rahat yinede. senni yattıgın halde bel agrın geçmiyor demek allah yardımcın olsun arkadasım ne diyim sık dısını az kaldııı

ay sibel yapma daha neler onlar en basit testler onlar senin tarama testlerin ikili uçlu test gibi bebege dair seyler değil tabiki bebegi etkiliycek seyler allah korusun sonuçlar kotu çıkınca ama basında niye bakılmadı simdi bakılmasının ne esprisi var anlamadım tekrar ed ilse basındada bakılıp anlıycamda ne alaka simdi ilk kez neyse takmaaa sakınn onlar en kolay atlatılan en heycansız beklenen testler guzelim. ikili uçluyu atlattık biz :)

DİDECİM

hiç kilo almamak değilde iste 20 haftalıkken diyetisyene basladıgımda 85 kilo idim dedim 73 ile hamile kaldım yani 5 ayda 12 kilo almıssın hmm çok almıssın dedi adam. bundan sonra sona kadar en çok 5 kilo almana izin var dedi yani 90 la tamamlayacaksın dedi. e cumartesi gunu gittim 86,9 yani duz hesap 87 de geriye 3 kilo hakkım kalmıs kalan sure ise 2,5 ay yani bu rakamı geçersen 90 ı seker in de ona baglı yuksek devam eder bebege etki eder mantıgındalar yoksa sen almıssın uç kilo daha fazla verirken bir ay daha suren uzar eski haline donerken o bizi alakadar etmiyor su an bebek için endisemiz falan dedi kadın.
yani ne kadar kilo sekerin o kadar yukselme egilimi o yuzden aldırmamaya calısıyorlar
ayda 1 kilo ya ok ler. ben 15 de 900 gr alınca panikledi kadın. ama iki guunudr sıkı diyet ile 250 gr verdim bile
yani hep diyeti yapsam duzgun çok iyi olcaktı tam basaramadım ( birde bir ay sonra tatile gitcem orda napcam bakalım :) hersey dahil tatilde heralede en ay yedigim donem olcak

milsahake inan sopalıksın..ciddi ciddi sopalıksın..durup dururken niye böyle yapıyorsun kuzum ?

DİDE
yazdıklarını okudum canım bende teleşlendım şimdi.benim doktorumda ayrıntılı ultrasonda bebeğin beyninde su var ama önemli değil protein aldıkça geçecek dedi.bol bol et nohut mercimek gibi baklagiller ye dedi.ben özellikle sordum ama bana önemli değil her bebekte oluyor dedi.ve her gidişimde bakıyor hala geçmedi ama gitgide azalıyor.en son gittiğimde çok azalmış dedi.çok rahattı.ben yine sordum bi sorunmu diye bana yok zamanla geçecek dedi.şimdi yazdıklarını okuyunca teleşlandım.benim haftam senden daha ileri çünkü

KADRıYE
çok geçmis olsun bu hal karnı burnunda durumumuz ve dis agrısı cekilmez olmalı birde sıcaklar dayan sabır sabırrrr

FASULYEM
dun okudum onur un dediklerni ama yazamadım evden :))
soyle o kocana bıraksın seninle ugrasmayı :)))
anlayamaz onlar hamile endiselerini yada asırı sevme istegini. dısardan baka baka ne kadar anlarlarsa o kadar
bazen arabada gidiyoruz bizim ibo da niye elliyorsun habire karnına diyor diyorum yarım saattir hissetmedim oynadıgın onu bekliyorum hey allahım diyor ama o endiseliri onlar bilemezlerr.
yada diyorum surası sert neden diye ona bakıyorum bastırıyorm orasına burasına karnımın elleme birsey olcak diye sinir ediyor beni heralde tum gucumle bastırmıyroum yani:)))))

ya bu ara erken doguma taktım. dun bir arkadasımla karsılastım veli arkadasalrdan oglumun sınıfından. kadın 31 haftalık dogurmus ee dedim kac gun kuvezde kaldı 1,5 kilo dogmus ve sadece 3 gun kuvezde kalmıs ay dedim ne guzel ne buyuk sans yani o haftada dogsa bile uç gun kuvezde kalıp çıkma ihtimali var aylarca kalcak diye bir kural yok hos 9 aylık olup kuveze girende var solunum sorunu yasayan falan ama en azından içimi rahatlattı bu .
bizim ibo bunlara yine kiziyor niye bunları soruyorsun niye bu konuya taktın diye diye erken dogurcan falan filan
ah bizim endiseleri hiççç anlamıyorlarrrr

kızlar dide esra ne deseniz haklısınız..... süreç azaldıkça herşeyden korkar olduk allahın izniyle doğursakta evletlarımızı kucağımıza alsak.....inşallah herşey güzel olacakkkk....

helinciğim çok absürd oldu ama ben de senin yazdıklarını okuyunca rahatladım.doktorların ele alış biçimi farklı demek ki..benim doktor uzun zun baktı ultrasına adamın ağzını bıçak açmadı.kalbine bakıp çok şükür kalbi çok iyi dedi.biraz şüphelendim ama sormadım birşey.sonra bekletti bizi geldi bir daha konuştu.prof.hocasının vakasından bahsetti.bir de hidrosefali mi diyince geçmezse evet dedi.ben de vidalar gevşedi tabi..ama senin doktorun rahatmış..Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.netten çok araştırdım br şey bulamadam.ne arasam hidrosefali çıkıyor..bakmıyorum artık.

esra yüzersen kalori de harcarsın..sen azimli kadınsın ben sana inanıyorum.hakkından geleceksin

dide helin

kizlar ikinizde rahat olmaya calısın çok zor biliyorum allah korusun bana diyetisyeni ndedigi mental gerilik lafı bile allak bullak etti beni bir anda ama yani dr ları kimi pipirikli kimi daha relax tipte oluyor o yuzden eger içiniz rahat etmiyorsa bir dra daha gidin diycem ama zaten onbes gune azalmıs olmalı denmis belli olcako 15 gun çok zor geçer biliyorum ama ne yapmalı bilmemki ben olsam baska dr a gitmistim heralde ikinci fikir için malum çok dr gezen bir tip im.

pozitif duusnmeye calısın lutfen uzmeyin boyle kendinizi o kadar çok olasılık varkiii aslında hepimizde biliyoruz bebeklerin %80-90 ı saglıklı ve zamanında dunyaya geliyor
sadece kucuk oranlarda erken dogumlar olu dougumlar yok babska sorunlar oluyor yoksa dunyanın hali ne olurdu. ama iste endise endise dogana kadar boyle dougduktan sonra baska endiseler olcak

ya dide yuzmek için nası sabırsızlanıyorum bilemessin kendimi o suya bırakıp kus gibi hafif hissetmek için deliriyorum:))
çtek sorun iskeleden atlarım ben hep kıyı kıyı soguk suya girerken zorlanırım iskeleden atlayamıycam tabi simdi kıyıdan girmek sinir olcak hem taslar falan batar ayagıma hemde soguk soguk yavas yavas :)) hehe tek derdim bu olsun ama dimi kızlar :)

Evetalkisalkisalkisevetalkisalkisalkisbenim dealkisalkisalkis

Ya benim midem de bir tuhaf. Bulansam mı bulanmasam mı havasında. İlk 3 ay da önce böyle olmuştu, sonra toptan gelmişti bulantılar. Umarım o kadar kötü olmaz:bbo:

Biz sınavları bitirdik. Bu hafta öğrencilerin gelmemesi en büyük temennimiz bakalımhihoyyytBen de nottur,sınıf öğretmenliğidir, kulüptür onlarla uğraşırım seminer dönemine işim kalmaz

Ya İzmirli kızlar, bebek şekeri yapmayı düşünüp de malzeme alacak ya da almış olan var mı? Ben heves ettim, kendim yaparsam yapacağım. Para verip hazır almak istemiyorum
banada dun kuafor kadın dedi azcık diyet yap karnın cok buyuk cocuk kilolu olur doguramazsın ben napayım simdi elimden geldiince ii beslenmeye gayret ediorum dr demedikce kasamam zaten merak edioyorum kilosunu suan
Aman kime neyse bizim kilomuzdan:dilcikar:Hadi doktor şekerdir vs.dir endişeleniyor da kuaföre b.k yemek düşer benceklava:Ben de şu şeker stresinden hafif kilo vermişim bu hafta (tartım dijital olmadığından tam ne kadar bilmiyorum). Umarım son stresim olur:1no2:

Ya garip bir durumdu aslında. Yana yatmam lazım, yana yatınca araya yastık koymam lazım. Öyle yapıyorum, bu sefer gaz sancısı rahat vermiyor (demir hapı kullanmaya başlayalı geceleri gaz sancısı çekiyorum, sabah da uyanır uyanmaz tuvalete koşuyorum-tatlicadiarzu-, kabızlıktan iyidir). Öyle sancı oldu mu hafif sırtüstü-yan arası yatıyorum. O zaman belim ağrıyor. Bel ağrımı geçireyim diye 10-15 dakikalığına sırtüstü yatıyorum ayaklarımı kaldırıp, bu sefer nefesim daralıyor:bbo:kafamçokkarıştıİki ucu ... değnek anlayacağın

günaydın kızlar ya ben hep erkenden uyanıyorum gece geçte yatsam 8-7 ayaktayım ve

bide gece süreklide wc ye kalkıyorum nasıl oluyoda uykumu alıyorum anlamadım....

dün gecede kasıklarımda adet sancısı gb bişey vardı çokk korktumm ya nişey olurmu

yada sizdede oluyormu

günaydınn.:)
tazem burcum o mide bulantıları bende de olmaya başladı yeniden başamı dönuyoruz yaa sen koru Allahım ..:Saruboceq: am hergun değil mesela haftasonu olmadı hiç ama bu sabah oldu.. erken kalkmakdan olacagını sanmıyorum benim her sabah uyanma saatim bellidir..7.45 de ister istemes uyanıyoruz eşimle pazar bile..:)

bu arada bugun göbeğimi çok sevdim belkide giydiğim elbisedendir.. çok şirin ya top gibi duruyor önumde.. bu arada benim kalçalarım küçülmüş...:1shok: yani arka profilim o kadar minik duruyorki.. ama çok sevindim.. hep böle bi hamile olmayı istemiştim sadece önde bir toparlak..:) inş. oglumda saglıkla buyuyordur o toparlak göbeğim içinde..:) laptobun kamerasıyla çekmeye çalişicam bakalım koyunca haber veririm.:)

size kızan doktorları anlamıyorum ayy benmki çok şeker ya o kadar tatlı dilliki anlatamam mesela ben toplamda 5 kilo aldım ya ban çok çok destek oluyor harikasın canm böle devam et falan diyo kadın sürekli canm tatlım falan diye hitap ediyo bayılıyorum ben bu hatuna.. Allahım en kısa zamanda onada saglıklı bir evlat versin inş.:)

aaaah canımbenim ne kadar şanslısınız kızzz kayınvaliden özençli demekkki bizdede

benim annem diğer taraftan bişey yok tık yok hatta erken yaptınız çocuğu bile dediler hala

içimde o laf ama canım annem saolsun bisde onun sayesinde 5 kuruş harcamadk daha

odasını bebek arabasını tasıma koltuğunu bebek bezlerini ve gardolabı doldu kızımın

hepsinide annem almış çok cici şeyler herşeyimiz hazır annemin sayesinde

ben üniversiteye kadar sürekli yüzmüştüm.45 kiloydum.saatlerce sudan çıkmazdım.sonra bıraktım 10 kilo aldım.o sebebpten dedim çok kalori harcatır diye..iskeleden falan da atlama ters bir şey olur falan.ben sana bir ekip gönderip temizlettirirm taşları.

wc olayı satandarttır bu bölgede.ağrıya gelince arada bende de oluyor.korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum

SerapÇım aynı Şeylerı bende yaŞıyorum kaÇta yatarsam yatayım erken kalkıyorum hoŞ bu benım ıÇın daha ıyı:)ÇÜnkÜ ÇalıŞıyorum.
Gecede en az 5-6 kere wc ye gıdıyorum her kalktıĞımdada 1 koca bardak su ıÇıyorum ÇÜnkÜ aĞzım kuruyor.kasık aĞrılarına gelınce benım geÇen hafta aĞrıdı doktora sordum normal dedı

esrakoben de senin gibi yapacağım.bu gidişle batman'da gitmediğim doktor kalmayacak.benimki obsesiflikten değil şansızlıklardan oldu hep.çok tecrübeli olduğu söylenen yaşlı bir doktor var ona gideceğim bu gün.ama medical park'da adam ben de hiç sevmem o ahstaneyi üstelik işyerimin dibinde hiç gidesim yok.bir kere gittim yeni aldığım çok pahalı bir saatimi çaldırdım..sevmiyom aorayı ama gideceğim içim rahatlar biraz belki.

normalse sizde yaşıyosanız içim rahatladı biraz yoksa dün gece acaba doğum sancısı bölemi oluyo die düşünmeye başlayıp korkmuştum kaç aydır ağrı çekmeyince tabi..dr.ggitmemize10 gün var ama ben kızımı çok merak ediyorum acaba kilosu ne kadar olmuştur bizimde 1200 falan olmuşmudur yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…