2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

benim annem diğer taraftan bişey yok tık yok hatta erken yaptınız çocuğu bile dediler kayınvalidem ve kardeşleri

hala içimde o laf ama canım annem saolsun bisde onun sayesinde 5 kuruş harcamadk daha

odasını bebek arabasını tasıma koltuğunu mama sandalyesi annem çok özençli saolsun

vede cok zevkli kadındr bebek bezlerini ve gardolabı doldu kızımın

hepsinide annem almış çok cici şeyler herşeyimiz hazır annemin sayesinde biz daha elimizi cebimise atmadık

canım bebek günde yenidoğanlarda 7-8 kez kaka yaparmış sen 10 bez hesapla ilk aylarda ama bez almasın kimse kendin al daha ii bana kalırsa kıyafette almasınlar sadece altın taksınlar

mennnn geldimmmm
anam 20 dk bilem sürmedii ohh ne rahatt hemide 10 tlymiş çok mutlu oldummm benim kuaför 15 e yapıyodu hemdee taa nerde uzakta artık bu hatuna gidicem evimin yanııı

Keçmiş olsun annem..

kızlar yaa saç boyatsak bi tehlilkesi varmı? burda kimi var dio kimi yok dio!!!!!!!!!

Ohommmmmmmmm, Eftelya, anamm bu konu konusuldu kapandı, alternatıfler solendı, neredeydın annem sen o ara.. Loreal ın amonyaksız boyası var.. nereye sorsan gosterırler sana.. onunla boyayabılırsın,sakıncası yok onun.

PRıMA dan gelen bir maildeki bilgiler: 8. AY

Her gün biraz daha büyüyüp gelişmek

ınşaat alanı Bebeğinizin beyni her geçen gün hızla gelişiyor ve giderek daha karmaşık bir hal alıyor. Kemikler sertleşiyor ve cilt kalınlaşıyor. Bebeğiniz erkekse, testisleri skrotuma doğru inmeye başladı; ama bazı bebeklerde testisler bir yaşına kadar skrotuma inmez.

Bebeğiniz tombikleşiyor
Sizinle birlikte bebeğiniz de tombikleşiyor; vücudunda yağ katmanları birikiyor ve yanakları tombullaşıyor. Bebeğiniz haftada yaklaşık 250 gr alıyor. Bebeğinizin ağırlığı bu ayın sonunda 2-2,5 kiloya, boyu 43 cm'ye ulaşacak. Şu anda vücudunda biriken yağlar doğum kanalından ilerlediği sırada bebeğinizin başlıca enerji kaynağı olacak. Bebeğiniz başını aşağıya çevirerek şimdiden yolculuğuna hazırlanıyor olabilir.

Neler oluyor
Bebeğiniz rahimde ortaya çıkan değişikliklere tepki vermeyi öğrendikçe sizin uyku ve uyanıklık döngülerinize uyum sağlamaya çalışır. Artık bebeğiniz de sizinkilerle az çok çakışan uyku ve uyanıklık döngüleri geliştirmiştir. Ama doğduktan sonra yine de gündüzü ve geceyi öğrenmesi gerekecek ve bebeğinizin doğduktan sonra bir gece-gündüz döngüsü geliştirmesi birkaç hafta sürecek.

Dar gelen sınırlar
Artık bebeğinizin rahimde kapladığı hacim amniyo sıvısının hacminden daha büyük olduğundan bu günlerde rahimde kıpırdayacak yer yok. Bebeğiniz ne zaman pozisyonunu değiştirse ya da tekme atsa karnınızın sonuna kadar gerildiğini hissedebilirsiniz. Artık rahminiz iyice inceldiğinden hareketi de görebilirsiniz. Küçük bir topuğun ya da minik bir yumruğun kaburganızı ya da mesanenizi dürtmesi artık sizi gıdıklamaz ve sizi olduğunuz yerde durdurup size bir "Oof" dedirtir. Bebeğinizin rahimdeki davranışlarının, cambazlıklarının, belli seslere ve hareketlere verdiği tepkilerin bir dereceye kadar onun filizlenen kişiliğini temsil ettiğini unutmayın.

Emzirmeyle ilgili yanlış bilgiler

BASıT GERÇEKLER

Son aylarda kendi fikirlerini ve deneyimlerini paylaşmaya meraklı başka annelerden emzirmeyle ilgili olarak birbiriyle çelişen şeyler duyuyor olmalısınız. Herkesin bebeğini emziremeyeceği ve bazılarının bebeklerini öbürlerine göre daha kolay emzirdiği doğrudur. Ama öğrendiğiniz yanlış bilgilerin sizi bebeğinizi emzirmekten alıkoymasına izin vermeyin. ışte yanlış kurguların yerini alması gereken bazı gerçekler:
* Yanlış: Göğüsleri küçük olan kadınlar emziremez. Gerçek: Konu emzirme olduğunda boyut önemli değildir.
* Yanlış: Anneniz ya da kardeşiniz emziremediyse siz de emziremezsiniz. Gerçek: Emziremeyen kadın sayısı binde birden daha azdır ve kalıtımın emzirmeyle hiçbir ilgisi yoktur. Emzirmenin başarısızlığa uğramasının nedenlerinden biri annenin ilk birkaç haftada yeterli destek alamaması ve yönlendirilmemesidir.
* Yanlış: Emzirme her zaman insanın canını yakar. Gerçek: Emzirmenin ilk birkaç hafta boyunca rahatsızlık verici olduğu doğrudur. Göğüs uçlarının duyarsızlaşması ve yeni görevine alışması biraz zaman alır. Süt üretimi başladığında birkaç gün boyunca göğüsleriniz biraz şişebilir. Ama bu sıkıntıların üstesinden gelmenin yolları vardır, bu nedenle azmetmeye değer. Bebeğiniz göğüs ucunuzu doğru şekilde kavradığı sürece sorun olmayacaktır. Göğüslerinizin emzirmeye alışması için kendinize biraz zaman tanırsanız bu işi hemen öğrenirsiniz ve emzirmek her ikiniz için de bir eğlence olur.
* Yanlış: Emzirmeden önce göğüs uçlarınızı sertleştirmelisiniz. Gerçek: Göğüs uçlarınıza masaj uygulamak emzirme fikrine alışmanızı kolaylaştırabilir, ama göğüs uçlarınız içe dönük değilse hazırlık gerekli değildir. Bununla ilgili endişeleriniz varsa doktorunuzla konuşmalısınız.

Emzirmeyle ilgili gerçekleştireceğiniz en iyi hazırlık bebeğinizle paylaşacağınız yakınlığı dört gözle beklemektir. Deneyimli annelerden öğrendiğiniz yararlı ipuçlarını unutmamaya çalışın ve duyduğunuz olumsuz fikirleri unutun.

ERKEN DOĞUM?

Bebekler bazen normal doğum tarihlerinden birkaç hafta önce doğmaya karar verir! Bu konuda gereksiz endişelere kapılmamalısınız; ama erken doğum belirtilerini bilmekte de yarar vardır. Hamileliğin son haftalarında kadınların çoğu "alıştırma" niteliğindeki Braxton-Hicks kasılmalarını yaşar. Rahmin bu şekilde sıkışması acı vermez, kasılmalar düzensiz olarak ortaya çıkar ve çabucak kaybolur. Bu kasılmalar son derece normaldir ve dikkate alınmamalıdır. Tam tersine, gerçek kasılmalar gittikçe daha düzenli, güçlü ve rahatsız edici bir hal alır ve sıklaşır. Erken doğum yapıyorsanız, aşağıdaki belirtilerden en az birini gözlemlemiş olmalısınız:

* Adet ağrısına benzer ağrı ve kramp * Kasıkta, uyluklarda ya da sırtın alt kısmında basınç ve ağrı * Vajinal akıntının artması; pembemsi ya da kahverengimsi sıvı ya da lekelenme

Belirtilerin kontrol edilmesi için doktorunuzu arayın.

Son düzenleme:
evrişim ben herşeyi kaçırmışım kuzum tşk ederim

kızlar ben çıkıyorum ben biraz önce acilden geldim parmağımı jiletle kestim kan durmayınca acile gittik tabi bişi yapamadılar sadece batikon sürüp sarıp gönderdiler elim zonkluyor ama komik bi durum vardı acile girdiğim an beni herkes tanıo dün kaynım için gittik acile ordakile senmi geldin yine diolardıkaydirigubbakcemile3 neyse elim ağrıdığı için yazamıorum kızlar sonra grşrz öptüm

kızlar doğum konusunu konuştunuzmu hiç dr.unuzula..... ben dr.uma doğum konusun açtım hafta sonu hehhehh.....

çünkü az çok hepinizin doğumunun nasıl olacağı belliydi benimse ortada birşey yoktu.... bana dediki eğer normal düşünüyorsan normali senin istemen çok önemli kendine yapabilirim diyorsan öncelik bu dedi sonra diğer etkenler bebeğin kilosu, senin çatın vs. onlar elverişli olursa normal doğum yapılır dedi bana.... sen ne düşünüyorsun dedi bende ben her ikisindende korkuyorum dedim doğuma yakın konuşuruz dedi ama 2 muayenedir bebeğin ters dönmedi dedi yani böyle giderse zaten sezeryan olur dedi.... kuzum yan gelmiş yatıyor kafası bir yanımda ayakları bir yanımda debelenip duruyor bir ara yüzünü bize doğru döndü ekrandaydı ama malesef ultrason siyap beyaz olduğu için doğru dürüst birşey göremedik ama keşke 4 boyutlu olsaydı çok net görüntü elde edecektik ne yapalım sağlık olsun ama hep eli yanaklarında hiç ayırmıyor.....

Ah kıyamam sana.. cok gecmıs olsun kuzum.

kızlar show tvye açın
ne var acaba işteyiz biz yavrum
helin sana uzun uzun yazdım yukarıda kırmızıyla.görmedin sanırım.ben de tecrübeli başkla bir doktora gittim o da benzer şeyler söyledi.hidrosefali erken dönemde ortaya çıkan ve hızla büyüyen bir şekilde belirti veriyormuş.gördüm ben böyle vakalr.sorun olmaz dedi.takip edilecek büyümemesi için dua edeceğiz.tabi ben de illaki biraz endişe var ama.geçecek.senin bebişinin nasıl azalıyorsa benimki de öyle olacak.

sağol canım.

valla helincim gidip kafanı rahatlatma imkanında var ama yani bu ihtimalde var ben olsam gidermiydimm hmm giderdim heralde dayanamazdım .

esracım hadi hayırlısı oda için çilek de güzel cibinlik avize ve uyku seti var ama üçüne 345 dediler uçmuşlar dedik biz de eşimle

canım benim mobilya aldıgım yerde uyku seti avizesi hediey cibinlikte 80 tl imis normalde mobilya alana 50 ye veriyorlar +50 tl ile hepsini almısoldum yani

adaşımmm
bende 86 kiloyumm senağlama
ama sen avantajlısın kontrol altındasın ben kimbilir kaçla doğuma gidicem
odanızda hayırlı olsun gözünaydınnn
çok heyecan vericiiii

ahaa ahahaha ne guzell aynı kilodayız kızzz .)) isimlerimizde kilolarımızda aynı hehee:)))

dogru diyon gulistanım ya ilk ben seker baktırdım sanırım topikte benim dr erkenden baktıran bir tip ol dugu için ve cçıktı herkese ornek olmam gerek ama iste dayanma gucu zorlanıyor bu ara
ama oyle birseyki hersey beyinde bitiyor cumartesiden beri oyle kendimi motive ettimki canım oyle birseyler istemiyor. e bende hamileyim sizlerde siz habire bisey istedigniziden yediginzden bahsediyosunuz ben normal birhalde beslenerek yasıyorum :) hani cidden insanın beyninde olay akılma bil gelmiyor yiycekler falan su ara

NURDANCIM
sen dogumdan sonra tr ye gelcen dimi ?
orada havuz falan yokmu gidip yuzebileceğin ??

BU ARADA BEBEK ODASINI PERSEMBE AKSAMINA ALDIK. BABAM YARIN VE BELKİ SARKARSA CARSAMBA ODDAYI BOYAYACAK. PERSEMBE AKSAM MOBİLYA GELECEK CUMA TEMİZLİK GUNUM KADIN GELECEK İÇİNİ FALAN TEMİZLETİP CUMA AKSAMI ANCAK RESİMLERİNİ ÇEKEBİLİRİM VE SİZE HAFTASONU RESİMLERİNİ ATABİLİRİMMM. AMA PERDESİZ VVE HALİSİZ TABİ . HALİ BULDUM GİBİ NETTEN BAKIP DURUYORUM AMA PERDE HENUZ SECEMEDİMMM ((

geçmiş olsun canım.nasıl becerdin o işi?
canım benimde senin haftanda tersti.cumartesi günü yandı.bu gün ise tam olamsı gerektiği gibiydi.bu haftalarda 1 saatte bile pozisyon değiştirebilirler dedi doktor.

sihhatler ossunnnnn...alkisalkisalkis

aidaa sagol bilgiler icin, bu hafta olarak mi yada 7.veya 8. ay olarak mi bilgi??

geçmiş olsun canım.nasıl becerdin o işi?

canım benimde senin haftanda tersti.cumartesi günü yandı.bu gün ise tam olamsı gerektiği gibiydi.bu haftalarda 1 saatte bile pozisyon değiştirebilirler dedi doktor.
çok kolaydı ama taviye etmem ama kaydirigubbakcemile3

NURDANCIM
sen dogumdan sonra tr ye gelcen dimi ?
orada havuz falan yokmu gidip yuzebileceğin ??

dogumdan 1 ay sonra kismetse gelicem tr'ye, kimse tutamaz eylul denizinde beni:)) hatta belki bebisi 2-3 gun anneme birakip, sutumude sagip bolca, tibetle tatil planim var..
burda havuz var ama benim psikopat kocam onsuz gitmemi istemiyor, dusup kayarmisim havuz kenarindan,onsuz kuvete cikamiyorum, havuze nasil gircen diyor bu gobusle, hafta sonuda iselrden vakit kalmiyor, yoksa cupur cupur yapmak istiyorum bende hafta ici gidip((

ben yolunmaya gidiyo kıslarr gelince yazarım acı anılarımı senağlama

ayy canım gazan mubarek olsunn vahh vahh sanaa:))
geline kus gibi hafiflemis olcaksın ama :)

canım benim altınları bozdur bozdur al bebek bezlerini yanii altında para demek sonuçta.
bebek giysisi getirme desen hadi tamamda yani altın dan guzel hediye mi var olmus 80 kusur lira altın :)
cil cil altın topliycaz dogumdan sonraa :))))))

HELİNCİM VE DİDOSCUM

ikinizinde gozu aydın dr larla gorusulmus konusulmus iste çok bilmek bazen kotu derler ya. o hesap oldu.

ay canım çok geçmis olsunn

AİDACIM

geçmis olsun diye sanırım kilo aldım diye dedi arkadasalr yani onu okudun heralde. iki haftada 900 gr almısım diye diyetisyen bir guzel hasladı beni ve bir ekmegimle birmeyvamı kesti diyetten. ç ok kilo almısımvs olabilcek seker etkili olumsuzluklardan bahsetti falan arkadaslar ona yanıt yazdılar . allaha sukur baska bir sorunumuz yok. sende iyisin insallahhh. 29. haftaya girdikkk

saol canım benim

kızlar yaa saç boyatsak bi tehlilkesi varmı? burda kimi var dio kimi yok dio!!!!!!!!!

ben rofle yaptırcam izne çikinca hatfa içi bir gun baska sacını boyatanda yanımda olma ihtimlai hafta içi az olur diye o yuzden cumartesileri kalabalık çunku kuafor.
iki dr umda risk olmadgıın bitkisel ile boyatabilceğimi soledi

e canım sende eylule kadar sabret belki bir hatfasnu esinle gidersiniz havuzaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…