2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

inşallah güzelim yaa...dönmezse de hayırlısı bu diycem napıiim..

canım bende 3 gün önce gittim benimkide dönmemişti yan yatıyor ve şuan hala yan ayaklarım yanımda hissediyorumkaydirigubbakcemile2 dr. da dedi 2 muayenedir dönmemiş bu eğer burdan sonrada dönmezse sezeryan olur dedi.... nasip neyse o olur ne yapalım bebeklerde anneleride sağ sağlim kurtulsunlarda:Saruboceq:

Aidaa korkutma beni kız ne erken doğumu =) Yok yaf bak minik kelebeğim yazmış, öyle olsa bebek oynamazmış zaten. ama maşallag Doruk 2-3 dk da bir tepinip duruyor...

milkshake gözün aydın canım.. bunuda atlattık.hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alacağız hepimiz.
taze bencede doktorunu ara ağrın yoksa cok endişelenme yer değiştirirken rahme cok baskı sonucu bile olabiliyormus kanama.ama bol bol dinlenmeye bak sen.ben 1 aydır yatıyorum bu yuzden.artık dışarı cıkmaya başlayacağım bu hafta.

Yaa kızlar başka bişi danışayım size? Soluma yatamıyorum yaa... Çok rahatsız oluyorum. Hem midem bir tuhaf oluyor, hem de kalp atışlarım beni uyutmuyor. Arada kaçamak yapıyorum sırtüstü.. 5-10 dk yatıyorum, çok iyi geliyor. Ama çoğunlukla sağıma yatıyorum.

kızlar normal doğumu kolaylaştırmanın yollarını okuyoreum aidanın yolladığı. ya bu çatı tam olarak neresi?

selam milkshake çalışabilir raporu 31 hafta dolduktan sonra yani 31+1 olduğunda alınabiliyor.ben 1 haziranda 31+1 olucam ve ozaman alıcam allah izin verirse

yok dünür ben tövbeliyim dr. aramıcam bir daha çok çok acil bir durum söz konusu olmadıkça bir kere çemkirdi bana zaten bugünde tahlil sonuçları için gittim ama konuşacak vakit bulamadık çok yoğundu neyse bende olmazsa 32. haftada giderim 1 ayı beklemem muayene için 3 haftada giderim benimde işime gelir kızımı görmüş olurumŞeniz

bizim sipada donmedi hala, doktor 32. haftaya kadar sure verdi, donmezse sezeryan dedi, gerci cok az da olsa 32. haftadan sonra donende oluyormus...34-35.e kadar takip ederiz dedi...hayirlisi neyse o olsun diyorum...

Bence de öyle yap sibelcim. Ben de sandım ki, daha erken gidemiyorsun, adam dolu. Benim doktor öyle mesela.. Şimdi arasam 4 hafta sonraya ancak alabiliyorum. Bu nedenle bir randevuan çıkıp diğerini alabiliyorum.

Oysa Elifçiğim öyle miydi, değil mi Petrik? "Eliiffff, osuruğum biraz fazla koktu" desem :roflol: , hemen beni çağırır, ilk önce beni alırdı. İçimi rahatlatır, ilacımı - raporumu yazar, sırtımı sıvazlayarak gönderirdi. Hem de evime 10 dk mesafedeydi.

3 hafta kala doktor raporuyla çalışabiliyoruz.o 3 hafta içinde doğum olursa otamatikman doğum sonrası iznin başlıyor
minik kelebek..o iğneler anne negatif baba pozitif kan gruplu olduğunda vurulunuyor..

evet doğrudur.düşük yapanların da kan uyuşmazlığı şartını taşıması lazım.yani her düşük yapana değil.

bizim sipada donmedi hala, doktor 32. haftaya kadar sure verdi, donmezse sezeryan dedi, gerci cok az da olsa 32. haftadan sonra donende oluyormus...34-35.e kadar takip ederiz dedi...hayirlisi neyse o olsun diyorum...

E zaten 32 ye kadar beklemiyor muyuz, dönmeleri için. Ben hala günde birkaç defa yer değiştirebildikleri kanısındayım. Hatta öyle ki, son birkaç gündür resmen beni sarsıyor eşşek sıpası

Hadi gözün aydın. Darısı başımıza.

Hem canım, ben seni ilköğretim ve lise müdürleri ile aynı kefeye koymuyorum ki.. Bizimkiler ayrı bir cins.. valla bak :)
Evet evet, kolay bulunmayan cinsten
Anam.. kakao yagının alasını bulmussun.. ben 50 yerden sordum bulamadım o katısını.. sen de çöpe mi attın.. püüüüüüüüüüüüüüüüü
Yav yazık kıza, yapmış bir cahillik.Varmayın üstüne garibin
BURKO cnm bebişe aldığın ciciler çok güsel,,ii günlerde giyer inşallah. çantayı nekadara aldın ,,bende alcam araştırıyom
45e aldım canım
Adaşçığım bende de olmuştu biliyorsun. Çok güvendiğim bir doktor, kanama yoksa, bebek hareketleri de aynı şekilde devam ediyorsa korkma demişti.

ayy bende de aynı sorun var.sol tarafa yatınca rahatsız oluyorum ve oğlumda rahatsız oluyor gibi geliyor bana.sol yanımı tekmeliyor yada kafa atıyor ezliyor gibi geliyor bana.sırt üstü yatınca başımın altına bir yastık daha koyuyorum ona rağmen uzun yatamıyorum o şekilde soluğum kesiliyor.bende genelde sağ tarafta yatıyorum bilmiyorum belki de alışkanlıktır.ama bugun uyandığımda sol tarafımdan uyandım nasıl mutlu kalktım anlatamam.bende sol yatmak için uğraşıyorum ama sağdan kalkıyorum genellikle.sonra diyorum vucut kendini ayarlıyordur herhalde sorun yoktur diyorum napayım canım uyurken nerden bileyim ne tarafta uyuduğumu.

Kızlar bugün keyfim yerinde. Çünkü 10 GÜN EVDEYİMalkisalkisalkishihoyyytalkisalkisalkisDün kasılmalarım olduğunu yazmıştım. Sabah içim rahat etmedi hastaneye gidip nstye girdim. Gayet normal çıktı. Doktor bu haftalarda kasılma olur ama mutlaka dinlenmen lazım. İstersen rapor yazayım dedi. Bayıla bayıla kabul ettimalkisalkisalkisŞimdi evdeyimsüprizzzzz

yok yok ben evriş, dide, pinky başka biri var mı unuttum, bizde var sadece kan uyuşmazlığı.. senle bi alakası yok.. kanın pozitif çünkü.. antiD bizi ilgilendiren bişi canım..sen yorma beynini..

minik kelebek..o iğneler anne negatif baba pozitif kan gruplu olduğunda vurulunuyor..
saolun kuzular,ya bu antı d iğnesı konusu acılınca 3 4 kısının sankı peşpeşe okumustum msjlarını onda şeyettim.demek dogru bılıyormusum.neyse kuzular sağolun
Aidaa korkutma beni kız ne erken doğumu =) Yok yaf bak minik kelebeğim yazmış, öyle olsa bebek oynamazmış zaten. ama maşallag Doruk 2-3 dk da bir tepinip duruyor...
canım valla bende doktorumun yalancısıyım,sen yınede doktoruna danıs ,bana öyler demıstı doktorum.riskli durumları kısaca özetlıyım demıstı.kanaman olursa,bebegın hareketlerınde ciddi bi azalma söz konusuysa aramana bıle gerek yok direk gel demıstı.zaten bebek bı sekılde haber verırmıs artık kasılman olurmus,o nasıl olur dedım doktora " bbeek bı tarafa toplanır ve kasılmaya sebeb olur buda dogum baslangıcı olabılır" demıstı.zaten o kasılma bır saatte 4 kereden fazla olursa benı ara demıstı.
aman cok uzun anlattım ama için rahat etsın dıe burcucum.benım bılgıler bukadar garrdaşşşş,gerısını toktorunla konus

aynennn soluma yatmak için diretiyorum ama maalesef.cok rahatsız oluyorum.hamılelıkten önce hep soluma yatardım ama ilk 3 ay bebgım hep sol kasıgımdaydı bende oyuzden saga yatmaya alıstırdım kendımı şimdi sola yatamıyorum.valla sen iyi 5_10 dakka yatıyon sırt üstü ben cogu kez sag tarafımda yatsamda sırtüstü uyanık buluyorum kendımı -tatlicadiarzu-

MıNıK KELEBEK;

Evlilik arifesinde eve gelip hüngür hüngür ağlardım. O kadar rencide ettiler ki anlatamam. Para olmadığından değil, biz evlenme telaşındayken onlar evlerinin kartonpiyerini, halıfleksini yaptırıyorlardı. Az daha yaptırmadan dursaydı ölecekti sanki. Biz evlendik, onlar da evlenmiş gibi baştan ev düzdü nerdeyse...

Anlayışları çok tuhaf. Görümceme bir deodorant alıp parasını ister benim kayınvalidem. Bu durumda bütün hediyelerimiz da her şeyin en ucuzu, en dandiği oluyor. Sınir oluyorum. Ben de para mıçmıyorum burada ama, ordan burdan kısıp düzgün bir hediye alayım diye başlarda çok kastım. Baktım ki, 5 TL lik pazar badileri hediye olarak geliyor, ben de sallıyorum artık. Önceden düzgünce hediyesini alır, düzgünce paketler, zamanında ellerinde olsun kargoya verirdim. Alınan mal değil, gösterilen özen önemli. Kendi çocuklarına o özeni göstermeyen ana babadan gelin olarak neyi görmeyi beklediysem ben de.... Annem de tam tersi, azcık sıkıştığımı farketsin, 30 lirası varsa 20 lirasını bana verir. Kabul etmem o ayrı. "Ne biçim anne baba" demekten kendini alamıyorsun...

Ben bi aradığımda izindeydi zaten, geçendede aradım oda pazar günüydü ondan açmadı herhlade dedim ya adam diyodur ben hangi birinize cevap veriyim :) Dönme mevzusuda başka bi dr bana kadın doğumcu yine tabiki 36. haftadan sonrası önemli ondan sonra pek değişmez pozisyonu demişti. Şimdilerde o zaten sürekli dönüyodur demişti. Ki hakkaten öyle gün içerisinde oynayıp duruyo.

Kızlar doğum izninden sonra psikiyatrdan 180 güne kadar heyete gerek kalmaksızın rapor alabiliyormuşuz. Bir arkadaşımın arkadaşı öyle yapmış. Ücretsiz izin almak yerine 90 gün psikiyatr raporu kullanmış. Doktor lohusalık sendromu (doğum sonrası depresyon) için tek kalemde 180 güne kadar rapor yazabiliyormuş. Ahanda bilgilerinize sunulur, ücretsiz izin yerine kullanabilirsiniz.

ben de çok düşündüm bu rapor işini..sonra dedim para lazım işlerde yoğun değil..bir de 40 gün rapordan düşmesin otur aşağı ..sana iyi dinlenmeler..busenle iyice haşır neşir olursunuz artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…