hadi gözünaydın canımben geldim :dance: evet kızlar hepinizin dediği gibi korkulacak birşey yok şükürler olsun herşey normal bütün testlerim negatif çıktı:teytey: boşu boşuna kaygılanıyorum her seferinde söz veriyorum hepinizi üzdüysem artık melankolik olmak yok:mymeka: çok rahatladım çok mutluyum bugüne kadar allahın izniyle herşey çok güzeldi bundan sonrada çok güzel olacak yüzdük yüzdük sonuna geldik dimi amaalkisalkisalkis bakın akıllandım
mutlaka doktorunu ya ara yada kontrole git derim.artık her şeyi önmesemek lazım.benim doktorum her gittiğimde kanaman kasılman kötü akıntın var mı diye sorarGünaydın! gece 3 defa çişe kalktım. Ve bunlardan birinde klozet kapağının üstünde koyu bir leke gördüm ama yarı uykulu, ne olduğunu anlamadım. Sabah kalkınca aynı lekeyi çamaşırımda da gördüm. 2-3 damla kahverengi, su gibi bir akıntı. Hiç bir aksiyon olmadı hayatımızda. Bu neyin nesi şimdi? Dünkü top olayı ile ilişkilendirdim ama? Top sıyırdı geçti, sol tarafıma, karın boşluğuma değdi azcık. Doruk maşallah kıpır kıpır içimde ve devamı da gelmedi... Gİtsem mi diyorum buradaki doktora? Asıl randevum haftaya ama?:
al benden de o kadar .sanki soluma yatınca bi baskı oluyor iç organlarıma.bi de doktorlar annenin rahatı için en uygun sola yatmak diyor.beni rahatlatacağına zorluyor sağa dönmeye.daha çok sağa yatıyorum.sonra bi uyanıyorum sanki sağ tarafım ezilmiş üstünden tır geçmiş gibi ağrıyorYaa kızlar başka bişi danışayım size? Soluma yatamıyorum yaa... Çok rahatsız oluyorum. Hem midem bir tuhaf oluyor, hem de kalp atışlarım beni uyutmuyor. Arada kaçamak yapıyorum sırtüstü.. 5-10 dk yatıyorum, çok iyi geliyor. Ama çoğunlukla sağıma yatıyorum.
gözünaydın canım.bol bol tembellik yap evde.sorun çıkmamasına da sevindimKızlar bugün keyfim yerinde. Çünkü 10 GÜN EVDEYİMalkisalkisalkishihoyyytalkisalkisalkisDün kasılmalarım olduğunu yazmıştım. Sabah içim rahat etmedi hastaneye gidip nstye girdim. Gayet normal çıktı. Doktor bu haftalarda kasılma olur ama mutlaka dinlenmen lazım. İstersen rapor yazayım dedi. Bayıla bayıla kabul ettimalkisalkisalkisŞimdi evdeyimsüprizzzzz
selam kızlar,
ben de dün akşam doktordaydım. kızım ve ben gayet iyiymişiz. hala dikbaşlı oturuyormuş. çok yaramazlık yaptı, doktor amcası bile sinirlendi. dopler midir ne bi ölçüm yapacak adam, kaç kere bozdu kızım ölçümü, bi müsade etmedi. neyse sonuçta 6. denemede ölçebildi adam ve herşey gayet iyi dedi. 1500gr olmuş. usg ölçüm ortalamsına göre 30+5 çıktı, ama sata göre 29+2 imiş. ben şahsen sat ı esas alıyorum. ölçümler cihazdan cihaza hatta doktordan doktora değişebiliyor. iğnenin biraz dozunu artıracağız sadece. malum artık 50 kg değilim. kan hacmimiz de çok artmış ya artık, o yüzden en iyisi 0,4 lük yerine 0,6 lığa geçin dedi. bu doktor farklıydı, herzamanki doktorum değildi. başka hastaneyi denedim. istanbullular bilir. kadıköy şifa diye doğum üzerine isim yapmış bir hastane. eşim de ben de doktoru çok tuttuk ama galiba acıbademden vazgeçmeyeceğim. iyice emin olayım da çok fahiş bir fark ödemeyeceksem doktorumu değiştirmeyeceğim. değiştirecek olursam da şifa hastanesini seçeceğiz galiba. çıkışta da hastanenin yanında bir gecelikçi vardı, özellikle lohusa gecelikleri filan satıyordu , ordan gecelik ve sabahlık aldım. çok içime sindi. üstümde de gayet güzel durdu bence. bir tane de evde yedek var. ikisiyle idare ederim diye düşünüyorum.
dün doktor amcası bir sürü fotosunu çekti kızımın ama hepsinde de görüntü çok bozuk. o kadar hareketliydi ki düzgün bir görüntü alamadık. hep çirkin çıktı. birinde esniyordu. ağzını kocamaaaaan açmıştı çirkinim benim.
Yok yafrum.. bende kalp rahatsızlıgı var.. o karnım buyudukce benı zorlayacaktı.. oncelerı tek tük vardı.. sımdı ıyıce sıklastı.. hıc bırsey yapmadan oturarak uzanmaya calısıorum ıste.Uzanamıyorum, cok rahatsız oluyorum..
selam kızlar,
ben de dün akşam doktordaydım. kızım ve ben gayet iyiymişiz. hala dikbaşlı oturuyormuş. çok yaramazlık yaptı, doktor amcası bile sinirlendi. dopler midir ne bi ölçüm yapacak adam, kaç kere bozdu kızım ölçümü, bi müsade etmedi. neyse sonuçta 6. denemede ölçebildi adam ve herşey gayet iyi dedi. 1500gr olmuş. usg ölçüm ortalamsına göre 30+5 çıktı, ama sata göre 29+2 imiş. ben şahsen sat ı esas alıyorum. ölçümler cihazdan cihaza hatta doktordan doktora değişebiliyor. iğnenin biraz dozunu artıracağız sadece. malum artık 50 kg değilim. kan hacmimiz de çok artmış ya artık, o yüzden en iyisi 0,4 lük yerine 0,6 lığa geçin dedi. bu doktor farklıydı, herzamanki doktorum değildi. başka hastaneyi denedim. istanbullular bilir. kadıköy şifa diye doğum üzerine isim yapmış bir hastane. eşim de ben de doktoru çok tuttuk ama galiba acıbademden vazgeçmeyeceğim. iyice emin olayım da çok fahiş bir fark ödemeyeceksem doktorumu değiştirmeyeceğim. değiştirecek olursam da şifa hastanesini seçeceğiz galiba. çıkışta da hastanenin yanında bir gecelikçi vardı, özellikle lohusa gecelikleri filan satıyordu , ordan gecelik ve sabahlık aldım. çok içime sindi. üstümde de gayet güzel durdu bence. bir tane de evde yedek var. ikisiyle idare ederim diye düşünüyorum.
dün doktor amcası bir sürü fotosunu çekti kızımın ama hepsinde de görüntü çok bozuk. o kadar hareketliydi ki düzgün bir görüntü alamadık. hep çirkin çıktı. birinde esniyordu. ağzını kocamaaaaan açmıştı çirkinim benim.
50'lik yükleme : 156
100'lük yüklemede
Açlık:74
1. saat:154
2.saat:132
3. saat:69 çıkmıştı benim..
180'nin üzerinde çıksaydı gebelik şekeri var diyebiliriz dedi. Öyle olsaydı sıkı bir diyetle
Canım doktorlar en ufacık bir riski bile değerlendirip kontrol altına almak istiyolar haklı olarak. Gözünü korkutmaları o yüzden.. Bişey olacağından değil ama yine de ya olursa diye.. Az kaldı, bir iki ay sonra özgürleşecez, bunu düşünüp motive olmalıyız galiba...
Anne adayında gebelik şekeri tespit edilirse nasıl bir tedavi uygulanır? - UZMAN TV
bunu izledin mi..insülin hakkında birşeyler anlatıyor..insülin almanın daha garanti olduğunu anlatıyor, dışardan alınan ama doğal birşey olduğunu söylüyor..
Bir de stres düzeyi şekerin yükselmesini de etkileyebiliyor.. Sen üzüldükçe şekerin yükseliyor olabilir mi..Yediklerinden bağımsız olarak..
günaydın kızlar...
petrik ve esra şekerli hamişlerrr.. esracım bezelyede şeker oranı yüksek benim diyetimde üstü çizili senin diyetisyen o kadar kızmış onu niye atlamış ki, gidince sende ona kızmalısın bence.
akşam ilk kez bende akşam yemeğinden önce ölçtüm 83 çıktı, yemekten yarım saat sonra ölçtüm 105 çıktı. sonra kuzenime gittik muzlu çikolatalı yaş pasta ikram edildi küçük bir dilimde bana :) dayanamadım yedim, yedikten 1 saat sonra ölçtüm şekerim 126 çıktı. ölçüm zamanları ile ilgili bir yanlış mı yaptım yoksa şekerimde bir anormallik mi var hiç anlamadım kızlarrr. siz sürekli ölçüyosunuz yemek yedikten ne kadar sonra ölçülmeli?
esrako bişi sorcam sana..aldığın pijama takımalrı alttan çamaşırnı belli ediyomu çizgisini boşverdim rengini falan..ya ben çok beğendiklerimi alamadım zar gibi resmen belli ediyo yani..sonunda buldum oda uzun kollu..kısa kollular hep çamaşırı belli ediyo sabahlıkta giymeyi sevmiyom...oolmasa üsten kısa kollu giycem alttanda uzun kollu picamanın altlığını giycem...
Hayır Meltem daha yerime birini almadılar, gazeteye ilan bile vermediler şaka yapıyorun sanıyorlar yada rica ederiz kalır sanıyorlar galiba haziranda 2 hafta çalışıp çıkıcam dedim ama bakalım ne olacak
ay çok sukur canım gozun aydın gozumuz aydın :))ben geldim :dance: evet kızlar hepinizin dediği gibi korkulacak birşey yok şükürler olsun herşey normal bütün testlerim negatif çıktı:teytey: boşu boşuna kaygılanıyorum her seferinde söz veriyorum hepinizi üzdüysem artık melankolik olmak yok:mymeka: çok rahatladım çok mutluyum bugüne kadar allahın izniyle herşey çok güzeldi bundan sonrada çok güzel olacak yüzdük yüzdük sonuna geldik dimi amaalkisalkisalkis bakın akıllandım
Günaydın! gece 3 defa çişe kalktım. Ve bunlardan birinde klozet kapağının üstünde koyu bir leke gördüm ama yarı uykulu, ne olduğunu anlamadım. Sabah kalkınca aynı lekeyi çamaşırımda da gördüm. 2-3 damla kahverengi, su gibi bir akıntı. Hiç bir aksiyon olmadı hayatımızda. Bu neyin nesi şimdi? Dünkü top olayı ile ilişkilendirdim ama? Top sıyırdı geçti, sol tarafıma, karın boşluğuma değdi azcık. Doruk maşallah kıpır kıpır içimde ve devamı da gelmedi... Gİtsem mi diyorum buradaki doktora? Asıl randevum haftaya ama?
eklemiş ama hiç açık görmüyorum da.. "Merhaba ben filanca" da demedi?? Yasaklıycam da, size bir sorayım dedim :uhm:
ben artik oturuken bile rahat edemiyorum sirtimda yastikla, napcami sasirdim, amudami kalksam...:sm_confused:
çalışan ağustos anneleri size birşey sormak istiyorum... diğer temmuz annelerinden falan anladığım kadarıyla 31+0 ila 31+6 haftaları arası yani 32. hafta içinde çalışabileceğimize dair yani 2 ay doğum öncesini doğum sonrasına kullanabileceğimize dair rapor hazırlanıyormuş şimde ben en son geçtiğimiz hafta sonu muayeneye gittim bana dr. 1 ay sonra gel dedi ama ozaman ben 33. haftanın içinde olacağım rapor tarihini kaçırmayayım..... sizler nezaman gideceksiniz bir daha dr. unuzla konuştunuzmu bunu....
Yaa kızlar başka bişi danışayım size? Soluma yatamıyorum yaa... Çok rahatsız oluyorum. Hem midem bir tuhaf oluyor, hem de kalp atışlarım beni uyutmuyor. Arada kaçamak yapıyorum sırtüstü.. 5-10 dk yatıyorum, çok iyi geliyor. Ama çoğunlukla sağıma yatıyorum.
Kızlar bugün keyfim yerinde. Çünkü 10 GÜN EVDEYİMalkisalkisalkishihoyyytalkisalkisalkisDün kasılmalarım olduğunu yazmıştım. Sabah içim rahat etmedi hastaneye gidip nstye girdim. Gayet normal çıktı. Doktor bu haftalarda kasılma olur ama mutlaka dinlenmen lazım. İstersen rapor yazayım dedi. Bayıla bayıla kabul ettimalkisalkisalkisŞimdi evdeyimsüprizzzzz
Kızlar doğum izninden sonra psikiyatrdan 180 güne kadar heyete gerek kalmaksızın rapor alabiliyormuşuz. Bir arkadaşımın arkadaşı öyle yapmış. Ücretsiz izin almak yerine 90 gün psikiyatr raporu kullanmış. Doktor lohusalık sendromu (doğum sonrası depresyon) için tek kalemde 180 güne kadar rapor yazabiliyormuş. Ahanda bilgilerinize sunulur, ücretsiz izin yerine kullanabilirsiniz.
kızlar saatlerdir pc açık kalmış oysa odamda değildim.son bi kaç haftadır göğüslerim sızlamaya acımaya başladı yine.bide cidddi ciddi kocaman bi hamile olmuşum oturup kalkmakta zorlanıyorum
.:TUANA:. Diğer Motifli
m² fiyatı 450 tl miş şok geçirdim ama halılar muhteşem ve özel tasarım yapılabiliyormuşşşşş
yine döktürmüşün gulumm.ben kendi adıma ara öğün olarak süt kavun ve bir top vanilyalı dondurmayı blendrda karıştırıp içiyorum.mesela bu gün muzlu yapıcam dün kavunlu yaptım.kavunun yarısı derken ben küçük bir kavunun yarısıyla yapıyorum bu karışımı.KAVUN UN FAYDALARI
Kavundaki vitaminlerin vücut stresini azalttığı ve kanı temizleyip kalp krizini önlediği bildirildi.
Yazın vazgeçilmez meyvelerinden olan kavun, sağlık açısından son derece yararlı. A vitamini ve madeni maddeler içeren kavunun, doğal bir antioksidan olduğu açıklandı. Uzmanlar, aç karnına yenilmesi gereken kavunun endişe ve uykusuzluğa iyi geldiğini, kansızlığı giderdiğini, sindirim sisteminin ilacı olduğunu, karaciğer tıkanıklığını önlediğini ve kalp krizi riskini azalttığını ifade etti.
Bir kavunun yarısının insan vücudunun günlük C vitamini ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15´ini karşıladığı, kalp ve böbrek hastaları diyetlerinde sıkça kullanılan bir meyve olduğunu belirten uzmanlar, yaz meyvesi olan kavunun faydalarını şöyle sıraladı:
´B vitamini, brom ve iyot içeren kavun, sinirleri yatıştırıyor ve kanı temizliyor. Kolay bir uyku sağlamanın yanı sıra damar tıkanıklığı ve kansızlık için de öneriliyor. Açık renkli ve düz kabuklu ´bal kavunu´ iyi bir C, A vitamini, potasyum ve çinko kaynağı olarak en değerliler arasında yer alıyor.
nazan gözün aydın.doktor doğum tarihi ile ilgili bir şey söyledi mi? benim de 1 jhafta ileride görünüyor.ama satı baz aldı .fakat doğum tarihi neye göre bilmiyorum.selam kızlar,
kiyamam ben sana kusum, tansiyonun ara ara olcuyormusun, ani dususulerde yasayabilirsin aritmiden dolayi, aort yetmezliginde olur bazen, ayaklari kaldir havaya, tabi sicaklarda basladi simdi....Valla bı nane okudugum yok.. keyıfsızım.. carpıntım fazla.. sizi uzaktan ıslıyorum.. bulasmıyım dıye.. sabahın 7 sınden berıdır ayaktayım.. uykusuzlukta ıyıce carpıntı yapıyor.. yırtsam kendımı, uyuyamam da.. du bakalım, nası gececek bugun.
valla nereme yatıyom bi de ben bilsem...solda kolum uyuşuyo..sanki zuzu da sıkışmış gibi güçlü tekme atıyo...sağ tarafta hiç rahat edemiyorum..sırtüstü nefessiz kalıyorum gibi oluyo ki yatmamaya özen gösteriyorum...ama ama ama ben yüzüstü ellerim yastığın altında uyumayı çok öslediiiiiiiiimm...
BURKOOOOO,hayırlı olsun raporun,bizim yerimize de dinlen.
evet kızlar,kendimden bahsedeyim biraz da.geçen hafta 50'lik yüklemem 151 çıkmış,gittiğim doktor 'yediklerinize biraz dikkat edin,yeterli' demişti.dün sonucu kendi doktoruma gösterdim.babamda şeker hastalığı,bende de pko olmasını da göz önünde bulundurarak 100'lük yükleme istedi.yüksek çıkarsa önce diyet vereceğini,düzeltilemezse hastaneye yatıracağını söyledi.1,3 kg imiş oğluşum,küsüratı da vardı ama unuttum.yükleme yarın yapılacak,haber veririm.
bu arada dün yazdıklarınızı okurken bütün sıkıntımı unuttum;esranurlar,pıtışlar...harikasınız kızlar,Allah sizi başımızdan eksik etmesin.
bütün annişleri,göbüşleri ve bebişleri öptüm,görüşürüz.
cokacimcoookmmm guzel biseye benziyor ben deniyim bunucokacimcoookyine döktürmüşün gulumm.ben kendi adıma ara öğün olarak süt kavun ve bir top vanilyalı dondurmayı blendrda karıştırıp içiyorum.mesela bu gün muzlu yapıcam dün kavunlu yaptım.kavunun yarısı derken ben küçük bir kavunun yarısıyla yapıyorum bu karışımı.
.
selam kızlar,
aynı donemlerde ayrılcaz izne ne guzel petrik
ben 2 haziranda yeni dr a gitcem ac nolur iznimi diye yalvarmayı dusunuyorum çok sırtım agrıyor çok zor oturuyorummm
2 haziranda 29+2 yani 30 haftalık oluyorum acmaz heralde ama belli de olmaz:) sezaryan olcagım kesin yaklasık agustos ilk haftası bebegi alırız ddiklerine gore 8 hafta evel olmus oluyor yani bakalım artık.
olmazsa 11 nazirana tekrar randevu aldım . o zaman actırırım diyorum o zaman kesin gbi 30+5 oluyorum iki gun kala acar artık.
ESRAKO canım sağol işte bende bunu sordum ben doğum izni raporumu açtırmak istemiyorum biliyorsunuz az çok durumumu nerdeyse doğuma kadar çalışacağım o yüzden benim 31+0 31+6 yani 32. haftanın içinde gitmem lazım dimi dr. a çalışabilir raporumu almak için 33. de gitsem olmaz dimi ??????
Sağolasııına.s.Anlayışlı baybymkızlar mantar kurabiyeyi tariflere ekledim. isteyen bakar isteyen bakmaz eklemeyin buraya denmis o yuzden bakmak isteyen ilgili linkten bakabilir
mantar kurabiye (resimli) - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU
ay bende yaa arada sirt ustu kacamak yatıyorum sonra korkuyorum birse olurmu oksijensiz kalırmı bebis diye hemen soluma yatıp haraket beklemeye baslıyorum
hareket edene kadarda elim yuregimde bekliyorum
on dk sırt ustu yatıs bile keyif olarak yapılıp sonra endise ve pismanlık uyandırıyor anne olmak ne kadar zor cidden yaaa. ama sırt ustu iken sırtım nası guzel nası dinleniyor anlatamamm
oohhh miss burcu harika hatta ya ne guzel tadını çıkar bol bol yat bence
fonfik ne ola ki* iyi bişedir herhal..fonfik mi bilmem ama evriş.çok hareketli bir bebek.böyle durduğu az oluyor.konuşsan oynuyor.elinle dürtsen tepki veriyor..içimden onunla konuşsam kıpırdanıyor.ve beni çoook mutlu ediyor.maşallah minik karnıbaharımaNazan.. gozun aydın kuzu.. maşallah Naz ı mıza..
Didom... valla sahane bı mönü, evet o kucuk kavunların yarısı kadarmış.. Neva neden bole fonfik anlamıs bulunuyorumm :))
İyi nıyetlerı esırgemeyen tüm cıgerlerıme tesekkur ederım ayrıca..
kizlar yaa sabahtan beri benim kulagim agriyor, zonkluyor, ama lenf bezlerim sismemis, enfeksiyon yok, neden agriyor buu???
Nazan.. gozun aydın kuzu.. maşallah Naz ı mıza..
Didom... valla sahane bı mönü, evet o kucuk kavunların yarısı kadarmış.. Neva neden bole fonfik anlamıs bulunuyorumm :))
İyi nıyetlerı esırgemeyen tüm cıgerlerıme tesekkur ederım ayrıca..
Nazan gözün aydın. Kocaman olmuş kuzucuk. Maşallah
Evrişim ayaklarını kanepenin kenarına dayayıp poponu iyice kanepeye yaklaştırsan, tam dik olsa vücudun bayağı rahatlatıyor nefesi. Çarpıntıya da iyi gelebilir diye düşünüyorum. Bir dene istersen. Allah sabır versin kuzua.s.
Sağolasııına.s.Anlayışlı baybym
Mis valla. Darısı başınıza
Bugün nst'de dümdüz sırtüstü yatırdılar beni. 5-10 dakika geçti, sanki vücudumdan kan çekildi, gözlerim karardı. Kadına dedim ben bayılmak üzereyim, tansiyonum düştü herhalde. Arkama kalınca bir yastık koydu, yok olacak gibi değil. Döndüm yattım soluma. Azarı da işittim ama yanındaki kadın müdahale etti. Daha 26 haftalık, böyle de yatsa olur dedi. E ben 32 haftada çektirilecek nstyi düşünemiyorum yavkafamçokkarıştıKesin bayıltır bu sıpa beni
toktor olan sensin anam bacım..herşeyi topikten bekleme yavrum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?