Temmuz annelerinden biri erken doğum yapmış:1shok:ANNECİĞİİİİİM!!!!!:1shok::1shok::1shok:
2009 Temmuz Anne adayları burada bulusalim... - Sayfa 1190 - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU
Nazancım, maşallah kızına :)
2 hafta boyunca hastanede kalmış ama... Ciğerlerinin gelişmesi için iğne de olmuş.. İnşallah bundan sonra da her şey yolunda gider...
Temmuz annelerinden biri erken doğum yapmış:1shok:ANNECİĞİİİİİM!!!!!:1shok::1shok::1shok:
2009 Temmuz Anne adayları burada bulusalim... - Sayfa 1190 - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU
İnşallah yaa. Allah bağışlasın yavrucağı. Ama "kasılmalarınızı dikkate alın" demiş ya, ciddi tırstım ben. Elimde saat kasılma sayarım artık:1shok:
mercimek corbası , ıspanak, fırında makarna, salata yogurt:) sofra hazır bekliom kocisi saat 8e gelio ha geldi ha gelcek
kizlar hanginize gelsem sasirdim:))) eve geldim hala karar veremeim ne yapsam, canim i suru sey istiyor, kilolar aldi basini gidiyor, ama sanirim dayanamayip kisir yapicam bende, yanina bol salata...gel beklerim eşimde geç gelecek zaten rahat rahat otururz senin için patateste koyarım sebzelerin arasına , Teoman yarasın : )
yokkarar verdim kisir yapicam..benımde aksamkı menüm taze fasulye(mmm sölemesi ayıp güzel yapmısım boool domateslikaydirigubbakcemile3) yanında sebzelı bol vitaminli bulgur pilavı ve cacık aslında canım bıde salata istiyo onuda yaparım heralde,menü agzına layıksa beklerım kuzu gellşakkıdı
Kızlar doktoru aradım. Dedim; benim hiç içime sinmedi, oradaki doktor hiç iyi bakmadı, dedim. İyi o zaman yarın öğleden sonra gelin bakalım, dedi adam. Ohh dedim. Az önce de babamı aradım. Durumu anlattım. Dedim sakın anneme söyleme, ortalığı ayağa kaldırır... Yarın babamla gidicez öğleden sonra.
...
jenny ciciler harıka hepsine bayıldım.kızzz sen delüümüsün bebek cicilerine bakarken insan sıkılırmı hiçç.
slm kızlar
JENNY aldıklarına baktım çok cici hepsi hiç sıkılmadımda bakarken merak etme insan sıkılırmı bebişlerin cicilerine bakarken
korkma tatlım , yine de dikkatli ol tabi de .. magnezyuum alımına , rahim ğzı ölçümüne dikkat edin ve ölçmüyorsa dr.unuz siz hatırlatın ve ısrarcı olun .. mümkünse ölçümü karından siz idrara sıkışıkken yapsın , en doğru ölçüm o şekilde yapılıyormuş yerimseniben
canım geçmiş olsun hemen üzülme ve kendini ve bebeğini strese sokma bak 15 gün sonra çok güzel haberler alıcan kalbini bozma yeter dualarım seninle...ah burkocum bu gün ben de şeker testi oldum.normal çıktı.ama şeker çıkmış çıkmamış hiç umrumda değildi.çünü bugün üzülerek çıktım doktordan.
sabah doktora gittik.anti d iğnesi ve şeker tarama testi için.önce bebişimize baktık.doktor uzun uzun inceledi.ama bu sefer bir farklılık vardı bize orasını burasını gösteren doktor.hiç bir şey söylemiyordu. kilosu 1kg 560 gr olmuş yan dönmüş ama hala kafa aşağıda değil.suyu iyimiş yalnız sola toplanmış yürüyüş yapmam gerkiyormuş.neyse sonra benim yatış gösterdi anti dyi devletin karşılaması için.bana ayrılan odada beklememi söyledi.sebebini anlayamadık.bir süre bekledik.bu arad oda çık güzeldi.çok beğendik.dığumdan sonra eşimde kalbilirmiş..hayaller kurduk falan.sonra doktor geldi.sizi tedirgin etmek istemem ama bebeğinizin kafasında su birikmesi var dedi.1.5 cm kalınlığında olduğunu,normalde tüm bebeklerin kafasında olduğunu ama bu haftalarda kaybolması gerekirken kaybolmadığını anlattı.ben nasıl yani hidrosefali mi dedim? kaybolmazsa evet dedi.Ram'da çık fazla hidrosefali vakası gördüğüm için çok fena oldum.bana hocası olan bir profun hastasının kendisine geldiğini profun bebek için kafada su var dediğini ancak kendisinin bakınca suyun kaybolduğunu gördüğünü anlattı ve gitti.ben başladım ağlamaya tabi.sonra hemşire geldi iğneyi yapmaya.beni teselli etmeye çalıştı bir sürü.neyse iğnemi olup şeker testi için aşağıya indim.kan alan kadın sakın üzülme ben üçüz dığurdum yaşamz dediler birini alalım dediler ama ben üçğünü de sağsalim doğurdum dedi.neyse sonra bana şeker solüsyonunu getirdi başka bir laborant.kendini tanıttı benim doktorun eşiydi..çok ilgilendi benimle.snra kat görevlisi geldi lütfen üzülmeyin dedi. onlar benimle ilgilendikçe ben ağladım.neyse işte şeker normal çıktı.aldığım 11 kiloya dıktor fazla dedi.artık bol bol salata ye dedi.yediklerimi anlattım ona dikkatli beslendiğimi falan biz en aza indirelim kilo alımını dedi.dışardan gören kilo almamışsın diyor oysa.o da önemli değil.benimle tekrar konuştu doktorum.aslında size söylemeyecektim.önemli bir şey deği.15 gün sonra gelin hep beraber kaybolduğunu göreceğiz sıvınn dedi..hala üzgünüm ama yapacak birşey yok dua etmekten ve beklemekten başka.bana çok dua edin olur mu?
:) :) :) :)Kızlar, Onur'un size sormamı istediği bir şey var. Sizin de eliniz sürekli karnınızda mı? Çocuğu sürekli sıkıştırıp duruyor musunuz? Bende tik olmuş artık, beyefendi öyle diyor. Çocuğu rahat bırakacakmışım.
Dün sadece Doruk'un iki defa vurduğu bir yere hafifçe bastırdım - çektim elimi, tekrar vurdu. Ben tekrar bastırdım - çektim, o tekrar vurdu. Onur'a gösterdim, o da kızdı
çok güzel ilerde kızına gösterebiliceğin harika bir anı.. maşallah..
geçmiş olsun diş ağrısı fenadırr....iyi geceler kızlar ama kimseler yok cumartesi akşamı benim için tam bir faciaydı resmen kızlar agrıyan bir dişim vardı ilk hamile kaldıgımda arkadaşım diş hekimi müdahale etmek istemedi agrı kesicilerle idare ettim ama akşam agrı sinyalleri aldım dişimden ve agrı kesici içip yattım 2,30 inanılmaz bir agrıyla uyandım yataktan kalkmak istemedim tekrar uykuya dalarsam agrı geçer zannettim ama nerde dahada şiddetlendi kalktım 2,55 bir agrı kesici daha içtim dişlerimi kanatana kadar fırçaladım sanki faydası olacak biraz geçer gibi oldu agrı hadi yatayım dedim ama agrı şiddetlendi ben ömrümde böyle bir acı görmedim kızlar dayanılmazdı eşimi uyandırdım diş hastanesine apartopar gittik dr a hamile oldugumu söyledim önce kayıttaki bayana söyledim salak uykusuzluk başına vurdu heralde aaaaaaaa siz hamilemisiniz ben göbek zannettim demezmi kan beynime sıçradı dr baktı çekemem dedi düşük tehlikesi olur sorumluluk alamazmış e haklı ama dedim dayanamıyorum ilaçda fayda etmedi o zaman sinirleri alır ilaçlı pamuk koyarım istersen agrın geçer uyuşturma olmadan işlemi yaptı biraz olsun rahatladım ama birkaç saat sürdü bebek oldugu için sakin sabırlı davrandı devamlı dinlendirdi sabaha karşı eve geldik ama biz gelene kadar annem giderken görmüş arabaya benimde bindigimi eyvah demiş korkmuş birşey oldu diye biz gelene kadar balkonda beklemiş anacım.
bugünde boya yaptı abim onlarla ugraştık resmen bittim kızlar iş yapmasamda ayakta durmak yorucu oluyor.
şimdi dişim agrıdıgında dr açtıgı yere dişinol diye bir ilaç verdi onu küçük bir pamuga sürüp dişimin arasına koyacakmışım agrıyı kesecekmiş doguma kadar böyle nasıl idare ederim bilemiyorum yarın pek giremem diye şimdiden yazdım kabus dolu anlarımı inanın o acıya on tane dogururdum valla
inşallah sınavlarını verirsin çektiğin sıkıntılara değr canım...Kızlar ben geldım cmrtesı ve pazar gunu sabah saat 5:30 da sabah evden cıkıp once sdudulluya yuru sonra bostancıya mınubus oradan yenısahraya mınubus sonra oradan sakaryaya mahvoldum yollarda cmrtesı sınavda döküldüm cok zordu ama pzar gunu iyi gectı bakalım o kadar cıleme deyse barı sınav sıtresı bıttı sımdılık kızlar
YA görmeliydiniz güdü gıbı kkarınla sınavda hep 18 23 yas arası bekarlar vardı bende hamiş hamişbide sıra ve masalar bırbırıne ve yere montajlıydı karnım deydıkcekı hep deyıyodu ancak sıgdım arasına kılı kılına zayıflara göre yapmışlar kızım kıpır kıpır ettı sınav boyu hocalar bıle bana bakıyodu garıp garıp bu kız ne yapıyo habıre o yana bu yana diyekaydirigubbakcemile3
geçmiş olsun sana ama ne işin var senin jiletle be canım....kızlar ben çıkıyorum ben biraz önce acilden geldim parmağımı jiletle kestim kan durmayınca acile gittik tabi bişi yapamadılar sadece batikon sürüp sarıp gönderdiler elim zonkluyor ama komik bi durum vardı acile girdiğim an beni herkes tanıo dün kaynım için gittik acile ordakile senmi geldin yine diolardıkaydirigubbakcemile3 neyse elim ağrıdığı için yazamıorum kızlar sonra grşrz öptüm
çok güzel güle güle kullanın kızların odası canlı renkler olunca çok güzel oluyo.....iste kızımın odasına alacagım halıyıda sectim begendim netten. en ucuz fiyatı 120 tl ye bulmustum arayıp firmayi bayilerin yakınımda olan telefonlarını aldım tel de pazarlık ve 90 tl ye getirtiyorum bu deseni nası sizcee? aslında nevresimin figuru olan halıyı da buldum ama soluk soluk bir renk yani bu daha canlı hersey nevresim figurundeki tavsandan olmasın dedim degisik olsun canlı olsun de dim
kendi kendini strese sokuyosun bak herşey temiz çıkmış gözün aydın artık derin bir ohhh çekmişindir...ben geldim :dance: evet kızlar hepinizin dediği gibi korkulacak birşey yok şükürler olsun herşey normal bütün testlerim negatif çıktı:teytey: boşu boşuna kaygılanıyorum her seferinde söz veriyorum hepinizi üzdüysem artık melankolik olmak yok:mymeka: çok rahatladım çok mutluyum bugüne kadar allahın izniyle herşey çok güzeldi bundan sonrada çok güzel olacak yüzdük yüzdük sonuna geldik dimi amaalkisalkisalkis bakın akıllandım
geçmiş olsun canım en iyi kendi dr la konuş tel ulaşma imkanın yok mu...Kendi doktorum zaten taaa e..... a.... nda. Oraya kadar gidemem şimdi, dolmuşla 1 saatten fazla sürüyo yol. Oturduğum semtte 1 - 2 defa gittiğim başka bir doktor vardı. Ona görüneyim olmazsa.. Saat 4 te falan gideyim ama, çok kalabalıktır şimdi.
hDİ GÖZÜN AYDIN BOL BOL DİNLEN TADINI ÇIKAR...Kızlar bugün keyfim yerinde. Çünkü 10 GÜN EVDEYİMalkisalkisalkishihoyyytalkisalkisalkisDün kasılmalarım olduğunu yazmıştım. Sabah içim rahat etmedi hastaneye gidip nstye girdim. Gayet normal çıktı. Doktor bu haftalarda kasılma olur ama mutlaka dinlenmen lazım. İstersen rapor yazayım dedi. Bayıla bayıla kabul ettimalkisalkisalkisŞimdi evdeyimsüprizzzzz
maşallah kızına nazar değmesin....selam kızlar,
ben de dün akşam doktordaydım. kızım ve ben gayet iyiymişiz. hala dikbaşlı oturuyormuş. çok yaramazlık yaptı, doktor amcası bile sinirlendi. dopler midir ne bi ölçüm yapacak adam, kaç kere bozdu kızım ölçümü, bi müsade etmedi. neyse sonuçta 6. denemede ölçebildi adam ve herşey gayet iyi dedi. 1500gr olmuş. usg ölçüm ortalamsına göre 30+5 çıktı, ama sata göre 29+2 imiş. ben şahsen sat ı esas alıyorum. ölçümler cihazdan cihaza hatta doktordan doktora değişebiliyor. iğnenin biraz dozunu artıracağız sadece. malum artık 50 kg değilim. kan hacmimiz de çok artmış ya artık, o yüzden en iyisi 0,4 lük yerine 0,6 lığa geçin dedi. bu doktor farklıydı, herzamanki doktorum değildi. başka hastaneyi denedim. istanbullular bilir. kadıköy şifa diye doğum üzerine isim yapmış bir hastane. eşim de ben de doktoru çok tuttuk ama galiba acıbademden vazgeçmeyeceğim. iyice emin olayım da çok fahiş bir fark ödemeyeceksem doktorumu değiştirmeyeceğim. değiştirecek olursam da şifa hastanesini seçeceğiz galiba. çıkışta da hastanenin yanında bir gecelikçi vardı, özellikle lohusa gecelikleri filan satıyordu , ordan gecelik ve sabahlık aldım. çok içime sindi. üstümde de gayet güzel durdu bence. bir tane de evde yedek var. ikisiyle idare ederim diye düşünüyorum.
dün doktor amcası bir sürü fotosunu çekti kızımın ama hepsinde de görüntü çok bozuk. o kadar hareketliydi ki düzgün bir görüntü alamadık. hep çirkin çıktı. birinde esniyordu. ağzını kocamaaaaan açmıştı çirkinim benim.
zahmet oldu deseydin o ne be öyle hayret bişey hakikaten sinir bir durum...O 1-2 defa gittiğim ve beğendiğim doktor yokmuş. Dedim ki, öteki oluversin... 5 dakika bile sürmedi muayenem. İyice gıcık oldum. Anlatayım. Plasenta hafif aşağı kaymış. Oğlum da 1 - 2 kafa attıysa bu tür kanamalr olabilirmiş. Deniz yasak !!!, ilişki yasak, uzun süre ayakta kalmak yasak...
Hemen Ege'deki doktoru aradım. 3 hafta önce plasentanın yeri gayet güzel demiştiniz, şimdi gittiğim kadın bana böle dedi, dedim. Olabilir, dedi. eğer birisi gördüyse uzman gözüyle tamamdır, haftaya gelince bakarız, dedi. Plasentanın kanalı tıkamaması önemli hafif aşağıda olması çok da önemli değil, ama dikkat et, istirahat vs dedi. Anam kadın doğru dürüst bakmış olsa tamam diycem ama.. Bakın size muayeneyi anlatayım.
- Buyrun, şikayetiniz?
+ Benim gece lekelenmem oldu, ilişki yaklaşık 1 aydır yok. Kendi kendine olunca korktum.
- Daha önce oldu mu?
+ Evet, ilk 3 ay olmuştu. Progestan ve istirahat ile geçti.
- Son adet tarihiniz?
+ 11 Kasım.
- Hmmm 29 hafta 2 günlük... (bugün tam 28 hafta bitiyor aslında)
Ultrasonda
- Plasenta aşağıda ama korkulacak bir şey yok. Bebek kafa atmıştır plasentaya ondan olmuştur. Yaz kızım BPD 29 h 6 günlük..
- Siz daha önce de Özlem Hanım'a gelmişsiniz ama bu kadar sık usg ye girmek iyi değil yaaa.. Bir doktora devam etmek en iyisi.
+ Evet ama ben sadece 2 defa...
- Siz bilirsiniz benden söylemesi, ben seve seve bakarım.
+ (Belli oluyor)
Şimdi diyorum ki, yarın bir sevk daha alayım. Ege'ye gideyim. Ben bir daha kanadım, "beni muayene et" diye dikileyim doktorun karşısına?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?