2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

GYPSY, o nasıl bi kurabiyedir ki 15 gün jelatinde dayanacak? olur mu kuzum ya? ben de sandım ki fırında pişen kurabiyelerden yapacaksın? anlamadım galiba ben senin nasıl bişey yapacağını?
buarada ben senin eşinin saçların için verdiği tepkiyi okuyamadım. geçmişi okumuyorum artık. bi özet geç bakiim.... hazırcı nazo yine özet istiyor bak.... ama ne yapalım arkadaşım bankacı olmak da böle bişey işte...

Günaydın Serapcıım.. Evet yaa bende dün onu düşündüm.. ılk 3 aydaki günlere döndük.. rahatsızlıklar, endişeler başladı tekrar dan.. gerçi hiç bi zaman tamamen bitmemişti ama bi ara keyifliydik hepimizde. Neyse yaa o ilk dönemleri nasıl atlattıysak bu son dönemide hayırlısıyla atlatıcaz inşallah hepimiz.. Maratonun sonunda da sağlıkla alıcaz bebişlerimizi kucağımıza :Saruboceq:
Kesinlikleeee :jeyyar::jeyyar: Bizde bekliyoruz yakışıklı bi resim alkisalkisalkis

BABYMOM, adresini ver de özelden, bulursam albümü alıp göndereyim şeker sana.
COMELY, sen nasılsın kuzum? ne zamandır denk gelmiyorduk. sınavların nasıl gidiyor? bu haftasonu yine sınav var di mi? hadi sana bol şans ve başarılar...

30. Hafta.
Geriye 10 haftanız kaldı.ama belki de tahmini doğum tarihinizden önce bebeğinize kavuşacaksınız. Yapılan istatistikler doğumlarının çoğunun beklenen tarihten önceki son 2 haftada gerçekleştiğini göstermiştir. 30 haftanın tamamlanması önemli bir dönüm noktasıdır. Bu haftadan sonra olan erken doğumlarda bebekler sekelsiz yaşama oranı ve yoğun bakım ünitesinde kalış süreleri açısından daha önce doğan bebeklere göre çok daha şanslıdırlar.Eğer herhangi bir nedenle erken doğum yapma riskiniz varsa bu haftadan sonra doktorunuz da siz de kısmen rahat bir nefes alabilirsiniz.

Bu haftadan sonra bebek hareketlerini daha sistemli bir şekilde takip etmelisiniz. Her bebeğin hareket etme sıklığı farklıdır.Bu nedenle bebeğinizin hareket etme alışkanlıklarını anlamanız önemlidir.Önerimiz her gün belli bir saat aralığında karnınız tokken ve dinleniyorken bebek hareketlerini saymanızdır.Belli bir sürede kaç kez hareket ettiğini aklınızda tutmanız ya da belli sayıda ,örneğin 10 hareketi ne kadar zamanda tamamladığını saptamanız yeterlidir.

Bir haftanın sonunda şöyle bir yargıya ulaşabilirsiniz; ‘Benim bebeğim kahvaltı sırasında yarım satte 10 -20 kez hareket ediyor’. Ya da, ‘ Akşam yemeğinden sonra dinlenirken 10 hareketi en fazla 40 dk da tamamlıyor’ Bu ifade sizin için bir kıstas olabilir. Ne şekilde takip ederseniz edin bebek hareketlerinde yarı yarıya olan bir azalma anlamlı kabul edilir.Aynı şartlar altında takip ettiğinizde bebeğinizin her zamankinden daha az hareket etiğini fark ederseniz hareketleri izlemeye devam edin .Her zamankinden iki kat uzun süre izlemenize rağmen bebek hareketlerinin yine az olduğunu düşünüyorsanız doktorunuza haber vermenizde yarar vardır.Bebek hareketlerinin değerlendirilmesinde yaygın olarak kullanılan bir yöntem de ilk 10 hareketi saymaktır.Sabahtan itibaren bebeğinizin ilk 10 hareketini tamamladığı süreyi kayıt etmektir.

Siz kendi günlük alışkanlıklarınız ve zorunluluklara göre kendinize uygun yöntemi seçin ama bebeğinizin hareketlerini izlemeyi ihmal etmeyin.Az hareket ettiğini düşündüğünüzde az miktarda şekerli bir şeyler yedikten sonra sol yanınıza yatarak bir saat daha takip edin.Yine az oynadığını düşünürseniz mutlaka zaman kaybetmeden doktorunuzu bilgilendirin.

Bebeğiniz yaklaşık 1400-1600 gr ağırlığında , boyu da 36-38 cm e yaklaştı. Ultrasonografide solunum hareketlerini izleyebilirsiniz.Bebeğin anne karnında nefes alması söz konusu değildir ancak solunum hareketleri bu dönemde izlenebilir.Bu hareketler bebeğinizin herhangi bir sıkıntısının olmadığını göstermesi açısından önemlidir

dr un yazdıgı evrakı sen biryere vermiyorsun ozel hastane ama ssk anlasmalı yerlerde actırabiliyorusn raporunu ben evde yattıgım donemlerdede aynı islem oldu sadece vizite kagıdı ile muayneye gidiyorsun ve orda islemin yapılıyor bir kopyası rapor kagıdının sana veriliyor ha bi dakka bunu soruyorun sanırım onu is yerinde ilgili kisye veriyosun sisteme giris yapıyor o kisi griis yapmadan ssk kaale almıyor islemi. o kis gris yapıp sana geri veriyor o kagıdı sonrasını bilmyorum daha sormadım :)
ben aha evde yattgım zamankı raporlarımın paralarınıda almaya gitmedim gdip alcam izne çıkınca

haydaaa ne bu simdi fasulyem yaaa
kendi dr un ne diycek bakalım bu arada aksam acilde falanmıydı bu uyuz dr kendi dr un sehir disinad falanmı niye gitmedinki direk ona ??
insalah yotur oyle birsey yani siyirdi geçti karnımı top diyorsun o kadarcık darbeden birsey olmaz deniyor heryerde yani onlarkorunaklı yerde falan diyor hereksler o zaman sayet bu kadar pamuk ipliginde ise amanın çok dikkat etmek gerekk

Temmuz annelerinden biri erken doğum yapmış:1shok:ANNECİĞİİİİİM!!!!!:1shok::1shok::1shok:

2009 Temmuz Anne adayları burada bulusalim... - Sayfa 1190 - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU

ay ay ayy ama allaha sukur yasam sınırın geçmis ve sanırım hepimiz artık bu sınırı geçtik haala aramızda26 haftalık olanlar var ama zaten acil durum olsa bile geçiktiriloyr dogum bu arkadasında iki hafta geçiktirmisler allah gostermesin ama yırttık gibi yaaa birkaç hafta daha geçse ben rahatlıycam sahsen

ay ben anlaayamadım hala kasılmamı yasıyorum yoksa bebekm i dayanyıor bir anlasam ilk gebeliktede anlayamadan dogurdum simdide kıtmıyım neyimmm

ayy geçmis olsun canım yaa nerden çıktı yaz gunu hastalıkk

ay esraaa yatazıcık kızım yaa
sola don yat çok onemli çok etkili bebege giden besin oksijen acısından laf dinle of insalah duzgun olcum değildir on dandır gerilik ama yani emin ol yatınca normale doner. zaten kalpde birazdaolsa sorun var yat azıcık laf dinleeeeeee

tatlım fırında pişicek bilidğin kurabiye tabiii şekilli bebek şekli olucak kalıp bile aldım onun için..üstünüde bebek şekeri kaplanıcak hani pastanın üstüne yapılanlardan en üstede jelatin sarılcak kurdela bağlanıcak alttan süslü süslüü kurabiyelerde pişmeden önce uzun ısıya dayanıklı çubuklara geçirilicek planlarım böyleee..15 günü misal verdim daha kısa süre kala yapıcam tabiki..
saçıma tepki büyük ve acıklı oldu dramatik bi akşam yaşadık adam nerdeyse ağlıcaktı nasıl yapaparsın bunu bana nasıl kıyarsın saçlarına vs şeklinde ama artık alıştı oda göre göre atlattık yane saç sendromunu..

Canım onun modası geçti :) Bilmiyorum senin burda olduğun döneme denk geldi mi ama o fuar dedikleri yere çok büyük bir park yapıldı - inanılmaz güzel ( ama çok kalabalık) artık oraya gitmek moda

ben de yaşadım oralardaaa..( hüzünlendim bak şimdi..

vicks zararlı diye biliyorum ben de..

maşallah diyorum..bence de yanlış ölçüm olabilir..senin yazdıklarını okudukça bu kız nerden buluyo bu enerjiyi diyorum..gıpta ediyorum sana..benim kıpırdıycak halim yok..sen evde bile yerinde durmuyosun..helal diiyorum sana..

Okula gittim sevk aldım, sekreter yazı imzalattı yarın sabah 8.30 da gel, sınav görevin var, diye. Okul çapında yapılan başarı belirleme sınavıymış. Meslek lisesinde :))) Oysa yarın benim boş günümdü. Sanırım rapor alacağım. Babam da 13.30 civarı gelecek. Beni alacak, birlikte gideceğiz bakalım doktora...

Demek nişanın başka çeşidi yatağa gelecekti =))) İlahi norraam güldürdün beni. Biraz olsun iyileşmene sevindim. İnşallah en kısa zamandan tamamen düzelirsin.

Aynen, benim de 1-2 benim gibi deli dışında çok az öğretmen arkadaşım var görüştüğüm. Tercih meselesi çok enteresan. Bİr Avrupa ülkesinde olsan %99 istediğin bölümü okuyacaktın mesela.. Ben de inatla matematik öğretmeni olmak istedim. Hatta ilk sene puanım yetmedi. Kimya ya da bio öğretmenliğini tutturuyordum. Ama illa da mat olsun istedim. Onur'la tanıştım. İşin enteresan yanı, Onur'un da puanı çok düşükmüş ilk yılında, mecburen girmiş 2. defa. Aynı sınıftaydık. Ben tavan puanla, Onur taban puanla girdik aynı bölüme. Resmen o bir sene Onur'u beklemişim sanki =) Bence bazı şeyler tesadüf değil :)

Canım çok sağol. Ben de içmeye özen gösteriyorum gün içinde. Gece yatmadan önce kalsiyumu ve sütü içtiğim için demiri gündüz almaya gayret ediyorum. Bİr de hemoglobinim hiç düşük çıkmadı şimdiye kadar... Gene de teşekkür ederim uyarın için.

Bana da elinde kaç tane var diye sordu. 15 kadar, dedim. Onları iç, başka da içme, dedi. Ama elimde 25 kadar varmış. :)) Son plakayı içmiyorum. Benim de Doruk'un da kilolarımız önde gittiği için sanırım, daha fazla içmene gerek yok, dedi. Bir de dışkıda renk değişikliği bende de oldu =)

Demiri emzirme döneminde içmezsek saçlarımız tutam tutam dökülüyormuş. İhmal etmemekte fayda varmış.

taze burcum..geçmiş olsun kuzu yaa..güzel haberlerini bekliyoruz..

ben de hasta grubuna katıldım..sabah bi uyandım boğazım şiş,ve acayip halsizim..akşam balkon kapısı açık uyumuştum, biraz da rüzgar vardı bu gece..şifayı kaptım anlıycağınız..ama çok işim var bu aralar..hiç te zamanı değil..evde misafir var, benim ing.mummy geldi, bana bi zararı yok allahtan ama işte keyifsiz olmak olmuyo..
oğluma sipariş ettiğim cicileri getirmiş saolsun..ben de bi yandan eksiklerini almaya çalışıyorum, az kaldı ama..
kadının getirdiği şeyler hep winnie the pooh desenli,oyuncak felan da öyle..aklıma evrim geldi hemen...kısma hemen evrim ama aklıma geldiğin için paylaşmak istedim...
yatağını sipariş verdim en kısa sürede gelmesini bekliyorum..
ve işlerim de çok yoğun bu ara..sizde de böyle olurmu bilmiyorum..her zaman benim için kırk ayın çarşambası biraraya gelir..off yaa off yaa..

ESRAKOM;

Kendi doktorum şehir dışında değil ama, benim ev şehir dışında sayılır. Arabamız da olmadığından dolmuşla 1 saati aşıyor gitmek. Bır de dolmuşlar köy minibüsü gibi... O ıstanbul'daki sarı dolmuşlardan olsa hemen atlar giderdim. Bır de plasentanın aşağıda olması gibi bişi beklemiyordum. Hıç bir şeyin yok, diyecek sandım. ıçimi rahatlatmaya gitmiştim. Ama varmış. Bakalım ayrıntısıyla öğrenicem bugün. Umarım doktorum çok yoğun değildir fisfisfis

ee işyerinde sskya bakan ilgili kişi benim, rapo bende kalsın ozman : )) tam anlamadım neyse ben dr dan raporumu alayımda yaşayarak öğrenirim bizim müşavirde bilmiyo o da araştırıp öğrenecek

tatlım tarif istiyorum gönder bende yapayım hoşuma gitti anlattıkların

Seçil geçmiş olsun tam hastalık havası var bi sıcak bi serin,
Tazeburcu sende güzel haberlerle geleceksi eminim

Babymom albumun tam adı burcin buke haydn for babies mi?

evet burcin buke zaten piyano sanatcısıymıs bebekler icin muzik yapmıs canım .

aftabru cok incesin cok tskler internetten online alabiliyorum alıp k.valdemlerle gonderdirim cok saol dusuncen icin

tazecim o minibuslere binmemen hayırlı senin icin sallana sallana gidersin allah korusun dahada asagıya inmesin plesentacık

GYPSY cim, ölçümler doktordan doktora hatta usgden usgye değişiyor çok. bence sıkma canını. ama kendine de iyi bak. artık daha fazla istirahat etmeye çalış. senin doktor da kadın olduğu için mi acaba kilo konusunda daha toleranslı? bana neden doktorum çok almışım gibi davranıyor? topu topu 11 kilo aldım. üstelik de çok zayıftım eskiden. yani şimdi sadece 61 kiloyum ama doktor da çok almışsınız diyor, annem de dün akşam uzun zamandan sonra ilk defa gördüğü için midir nedir çok şaşırdı "çok almışsın" dedi. allah allah kimse bana kiloyu yakıştırmıyor arkadaşlar yauw.... kardeşim dün bana bakıp bakıp kahkalarla güldü durdu. "ayyyy hala inanamıyorum seni bu halde gördüğüme" filan deyip deyip kıkırdadı. tamam gerçekten çok komik görünüyorum ama 32.haftama girdim ayol... annem mesela hamileyken sanki az almış gibi bana neden "çok almışsın" diyor ki? millet 20-25 kilolar almış, bana neden bu kadar şaşılıyor anlamadım... hayatımda hiç kilo almamıştım o yüzden mi çok gariplerine gidiyor acaba görüntüm?

kızlar nezamandır yazıcam unutuyorum benim bir arkadasım 20 kg dan fazla almıs dogumda biz busene tanıstık oglu 4 yasında neyse kızın sadece karnında deil kollarında belinde bacaklarındada catlaklar var yani kremlerken heryerimizi kremlememiz gerekio sanırım. kollarının ust kısmı koltukaltıyla birlesen taraf , belinin yanları , bacaklarının dizkapagı arkası. benden bilgi vermesi.

birde benim feysbukuma bi arkadasım 4uz bebeklerin dogum videosunu gondermis hepsi 1er kg ay allahım inanamadım icimizdeki canlılarda aynı diemi cok tatlılar

ben ekemege dadandım bugun . herzaman gittigim marketin dısında baska markte gittim cok guzel ekmekler vardı bzim turk ekmeklerinden trabzon ekmegi tarzı 2 tane aldım ama 1 tanesinin yarısını yedim sayılır :))

tazem güzel haberlerle gel canım inş dedğimiz gibidir o kadın yanılmıştırr ve doktorun içini rahatlatır..

nesrinim msnden veriirm sana kurabiyenin tarifini açıcam birazdan

aftabru 11 kg diyince birden cok gorunuyo ya ondan diolardır vede seni hep zayıf dumduz karınlı gormeye alısmıslar ya ondanda olabilir birden toparlak gorundun gozlerine yoksa gayet fitsin . canını sıkmaya degmez

bende dun eski resimlerime goz gezdirdim ozaman aman gobegim cikmis bilmemne dedigim zamanlar simdi bakınca nekadar zayıfmısım diorum :))))

simdilik kalkıorum evi toplayım biraz yedigim ekmegi eritmem lazım :)) acarım sonra bakarım ne kaynatmıssınız die azcık yuruyus yaptım geldim ekmege yemege dayandım :)) ee elde var sıfır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…