2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

benim sancılarım oluyo son 2 gün neden bilmiyorum - bir ağırı girip çıkıyo :S Şimdilik ciddiye almıyorum

foto için thanks - ah gençlik gençlik........

Bir saat ıcınde 3 den fazla tekrarlıyorsa tehlıkelı dıye bılıyorum.. ıyı dınle kendını.. aman aman... Allah korusun.

Seninde gözün aydın canım. Yanında normal değerlerde yazar onlarıda yazar mısın?

sağol canım.sadece açlık kan şekeri için normal değer yazıyor.( 75-115 olmalıymış,benim 79 ) 1.,2. ve 3. saatler için normal değer yazılmamış.bu aralıkları internette de aradım,bulamadım,o yüzden içim daha çok rahatlasın diye karşılaştırma istedim. a.s.

Ya Taze.. sen harbi hastasın.. ya rahım agzı etrafında yara durumun var.. ne atıyorsun kendını dısarılara hemen.. bıraz bı topla kendını be kadın!! Asla cıkamam ole ogle saatınde, sıcak tepede kemeraltına.. ısım olmaz, ben dısarılarla ısım bıttı zaten.. artık bu saatten sonra ezıyetten baska hıc bır ısıme yaramaz sahsen mirmirmirmir

DOĞUM HABERCıLERı
Doğum öncesi bedensel değişiklikler bir saat öncesinde ortaya çıkabildiği gibi bir ay öncedende çıkabilir. Doğum öncesinin özelliği olan rahim ağzında incelme ve genişleme olmasıdır ancak bunu yalnız doktorunuz farkedebilir. Sizin farkedebileceğiniz çeşitli değişikliklerde vardır.

ınme ve yerleşme: ılk kez anne olacak kadınlarda genellikle doğum başlamadan önceki iki ila dört hafta içinde bebek leğen kemiğine inmeye başlar. Ama sonraki doğumlarda bu belirti farkedilmeyebilir. Leğen kemiği bölgesi ve makatta artan basınç hissi: Bebeğin aşağı inmesi ile binen yük bu etkyi oluşturur.

Kilo kaybı veya kilo alımının durması: Dokuzuncu ayda kilo alımı genelde yavaşlar, hatta doğum yaklaştıkça bazı kadınlar bir iki kilo zayıflarlar.

Enerji düzeyinde değişiklik: Dokuzuncu aydaki kadınlar kendilerini gitgide daha yorgun hissederler. Bazıları ise tam tersi enerji fazlalığı yaşarlar.

Sümüksü tıkacın kaybolması: Rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başladıkça rahim çıkışını tıkayan sümüksü tıkaç yerinden oynar. Bu madde ilk gerçek kasılmalardan bir veya iki hafta önce yada doğum başlar başlamaz vajinadan atılır.

Pembe veya kanlı nişan: Rahim ağzı genişleyip inceldikçe sıklıkla burdaki kılcal damarlar çatlar ve akıntıyı pembe hale getirirler. Bu nişan genellikle doğumun 24 saat içinde başlayacağı anlamına gelir. Ama nişan gelmesi doğumdan iki üç gün öncede görülebilir. Bu nedenle hastaneye gitmeden önce düzenli ağrıların başlamasını yada suların gelmesini beklemelisiniz.

Braxton Hicks kasılmalarının şiddetlenmesi: Hamileliğinizin 20.haftasından sonra başlayan ve doğum provası niteliğindeki bu kasılmalar bebeği itecek olan gerçek kasılmalar için rahmin kaslarını gererek hazırlanmasıdır. Bu kasılmalar genellikle sancısız kasılmalar şeklindedir ve 30 saniye ile 2 dakika arasında değişir süreleri. Dokuzuncu ayda hamileliğinizin sonlarına doğru Braxton Hicks kasılmaları sıklaşır ve şiddetlenir. Bazen sancılı da olabilir ve bunları gerçek doğum kasılmalarından ayırmak güçleşir.

ıshal: Bazı kadınlar doğum başalamadan hemen önce ishal olabilirler.

YALANCI DOĞUM BELıRTıLERı

Eğer aşağıdakiler varsa olasılıkla gerçek doğum henüz başlamamıştır.
• Kasılmalar düzenli değilse ve sıklığı ile şiddeti artmıyorsa
• Ağrı sırt yerine karnın aşağısında hissediliyorsa
• Yürümekle ve duruşunuzu değiştirmekle kasılmalar geçiyorsa
• Eğer nişan geldiyse; rengi kahverengi ise (parlak kırmızı kan geliyorsa hemen doktorunuzu arayabilirsiniz). Kahverengi nişan genellikle cinsel ilişki veya vajinal muayene sonrası 48 saat içinde görülen bir şeydir.
• Kasılmalarla bebeğin hareketleri kısa süreli olarak artıyorsa

GERÇEK DOĞUM BELıRTıLERı

Doğum öncesi kasılmalar daha güçlü ve daha sık hale gelmişse bunun gerçek doğum olup olmadığı akla gelir. Şunlar varsa büyük ihtimalle gerçek doğumdur:
• Kasılmalar hareket ettiğinizde artıyorsa ve duruş değiştirmenize rağmen azalmıyorsa
• Sancı sırtta başlayıp karna yayılıyorsa (ayrıca bacaklarada yayılabilir). Ayrıca düzenli aralarla geliyor ve dinlenmekle geçmiyorsa. Sancılarınızın kaç dakikada bir geldiğine bakın, çok sık gelmedikçe (beş dakikada bir yada daha sık)telaşlanmanıza gerek yoktur.
• Kasılmalar giderek daha sık ve sancılı hale gelir ve genellikle (herzaman değil) düzenlidirler. Doğum ilerledikçe şiddetleride artar.
• Pembe veya kanlı nişan gelmesi
• Su kesesinin yırtılması. Bebeğin çevresini saran ve amniyon sıvısını içeren kese doğumdan önce birdenbire yırtılıp içerdeki suyun bir kısmı boşalabilir. Bebeğin başı doğum yoluna girmişse, yol kapandığı için gelen su miktarı çok olmaz. Su geldiğinde sancılar başlamamış bile olsa hastaneye gitmelisiniz çünkü bebeğe hastalık etkenlerinin bulaşma olasılığı vardır.

"Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler" kitabından alınmıştır.

ay bu haziran annelerini okudukça bizi görüyorummmm
kimisin nişanı gelmiş
kimisinin sancılarııı
tam sıyırmalık durumlar yanee

İçinizde alt takımları, uzuv etrafı agrıyan var mı arkadaslar?? Ayaga kalktıgımda benım resmen tum alt takımlar sızlıyor desem yalan olmas...

ooooy oy,hem de nasıl... bacaklarımın kasıklarımla birleştiği yer,çizgi halinde ağrıyor,resmen topallıyorum.pazartesi günkü randevumda ' magnezyumun o ağrıya faydası olur mu? ' diye sordum,olmazmış,bu ağrı mekanik bir ağrıymış ve tek yapılabilecek şey ayakları yüksekte tutup dinlendirmekmiş.zaten oturarak çalışıyordum,şimdi bacaklarımı öğretmen masasına uzatıp öyle ders anlatacağım. kaydirigubbakcemile3

ay bu haziran annelerini okudukça bizi görüyorummmm
kimisin nişanı gelmiş
kimisinin sancılarııı
tam sıyırmalık durumlar yanee

Neleri konusur olduk yaf :1shok: Bu arada bilgiler ıcın cok mersi kuzu... Daa ıkı ayımıs var... bıs daa kucuguss ama senağlama

Ah annemm.. madem sende de mevcut.. hadı Taze yı gec, o bır vaka.. e sen nıye atıyorsun kendını Kemeraltılarına, yaf ben 15 dk yurusemm, agrıdan kolbastı oynar gııbı yuruyorummm

İyiyim ki ben :) Hem öyle çok gezmicez, iki gez bir otur biçimnde... Hem dışarısı gayet güzel öyle bunaltıcı bir sıcak yok. Beynimiz pişmez yani. Ama 2 gün sonra nasıl olur bilemem....

KIZLAagrım falan yokda arada bır bıcak sokuyolar sankım onun dısında 2 sorunum var 1 i cok akıntım var ıyyy mıdenızı bulandırmadım umarım ama beyaz nıveanın kremı varya oyle 1 ide nefes alamıyorum ben ya aman yarabbı erken uyanmalar tutulmalarda basladı

Ah annemm.. madem sende de mevcut.. hadı Taze yı gec, o bır vaka.. e sen nıye atıyorsun kendını Kemeraltılarına, yaf ben 15 dk yurusemm, agrıdan kolbastı oynar gııbı yuruyorummm

canım,sağolasın iyi niyetin için. ama gerçekten bana yürüyüş iyi geliyor.vakitsizlikten aksatıyorum bazı günler ama her gün 1 saat yürüyorum,hiç ağrımıyor.ama sınıfta 40 dk oturayım,kalkıp öğretmenler odasına gitmek azap oluyor.hem burcu'nun da dediği gibi dinlene dinlene gezeriz zaten.
yalnız zamanlamada sorun olmasın;burko raporlu,sorun yok da taze burcu'yla boş günlerimiz uymuyor.hafta sonları da kalabalık olur,okulların kapanmasını mı beklesek?

bide ilişki durumu kafama cok takılmaya baladı bazıları sıklaştır dıyodelikafadulden 2 gun ara ile :1shok: bazılarıda cocugun doğunca pis olur diyo anlamadımkı zaten mıllet yuzunden 1 haftadır kepenk cektım senağlama korkuyorum ama içimde gitmiyo değil hanimkaydirigubbakcemile3-tatlicadiarzu-

valla bana uyar tatlim, ykm nin onu iyi mi, 13.00 gibi bulusuruz:)))ordan da ver elini kemeraltinin sekercileri..ama doner yemeden eve donmem soyliyim:)))

çok kötüler dimi noracım - dur sana ağlanayım - helese istanbuldakiler - ben geçen hafat gittiğimde hiç kimse demedi gelin tekrar buluşalım - ama bak ben Balıkesire döndüm şimdi organize ederler eminim

Neden kimseler yok - olanlar da susuyo konuşmuyo
Denizyıldızı nasılsın canım - hiç görünmüyosun son zamanlar - herşey yolundadır umarım

cnm dün sormuşsun muhtemelen yazdığın zaman geçmişi okuyordum ama çok uykum geldi dayanamadım hepsini okuyamadan yattım dün izmirdeydim çoook gezdim canım çıkmıştı ve erkenden yattım. Ben iyiyim dün bebişimin odasını aldım kaydirigubbakcemile2 gerisi bana daha kolay geliyor artık rahat sayılırım bugün bu rahatlıkla dinlendim yarında denize gireceğiz kızımla :sm_cool: acaba dalmamda bir sakınca var mıdır ki? çok seviyorum çünkü kısa süreli dalmaların sakıncası olmaz sanırım CADIARZU şimdi ist dan yaptığın alışverişleri kontrol edicem bakalım neler var?? CADIARZU

iyi olmana sevindim - odayı da almışınız - hadi gözün aydın derisi gelir zaten - resim bekliyoruz
bu arada deniz konusunda tedirginim ben - şöyle - bakma sen izmirdekilere - oranın suyu daha sıcak sen dikkat et eğer soğuksa girme buz gibi suya kasılmaların olur - ben normalde bile soğuk denizde kasılmalarım oluyo aman dikkat et - sahildesin nasıl olsa havalar da çok sıcak gidiyo ısınır şurda 1-2 haftaya su acele etme

çok kötüler dimi noracım - dur sana ağlanayım - helese istanbuldakiler - ben geçen hafat gittiğimde hiç kimse demedi gelin tekrar buluşalım - ama bak ben Balıkesire döndüm şimdi organize ederler eminim

bi dahaki organizasyonda gunubirlik gitme imkanin yok mu istanbula, degisiklik olur...off benim icim gidiyor, kemeraltiina hic doyamam ben, hergun gezsem bikmam:)))
buarada sende her fotoda farklisin, ama bu foto super..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…