2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

gunaydınnnn nasılsınız keyifler nasıl
bugun iim cok sukur gece papatya icmeden uyuyabildim biraz zor oldu ama oldu nihayet
biraz gecmisi okuyim bugun icin bi planım yok evdeyim herzamanki gibi
bide benim gorustugum insanlar hep tr deler herkes tatile cıktı kocaları burda hatunlar tr de
herkes 2 3 ay sonra gelcek ondan evdeyim bende bi cıkarsam yuruyuse cıkıorum
enişteden dolayı aksamlarıda biyere cıkamıoz neyseki ctesi gitmeyi dusunuyomus
cok sevindim

günaydınnn
ayçaa erkencisin yine
işten çıksam deyip duruyodun sabahın köründe kalkmak içinmiiii

yok canım bilgisayar geceden beri hep açıktı o yüzden burda gözüküyorum, yoksa uyuyordum..

Son düzenleme:

ne sacma ya cocugun pis olması ne hurafeler var yarabbim . biride kardesime cok sakız cigneme cocuk b.klu olur demisti ne alaka klava:

Magnezyum içeren yiyecekler:

Doğada yaygın olarak bulunur; deniz suyu kaynak suları ve tüm yeşil bitkiler magnezyum taşır. Magnezyum alımı günümüzde gittikçe azalmaktaır. Bitkilerin taşıdığı magnezyum miktarıda hızla azalmaktadır potasyumlu gübreler ve asit yağmurları toprağın ve neticesinde bitkilerin magnezyum içeriğini azaltmaktadır. Yanlış beslenme ve sert suların yerine işlenmiş suların tüketilmesi de magnezyum alımını azaltan faktörlerdendir.

Ispanak gibi yeşil sebzeler içerdikleri klorofilin yapısında magnezyum olduğu için iyi birer magnezyum kaynağıdır. Ayrıca kuru yemişler tohumlar ve tüm hububatlar magnezyum içerirler.Ayrıca muz avakado kakao dil balığı gibi yiyeceklerde magnezyumun önemli kaynaklarındandır.

Her ne kadar magnezyum içeren yiyecekler çok çeşitli ise de tüm bu yiyeceklerin içindeki magnezyum miktarları tek başlarına magnezyum ihtiyacını karşılamada yeterli olmaz. Bu sebeple gün boyunca çeşitli meyve ve sebzeler ile hububatların çeşitlerini tüketmek magnezyum ihtiyacının karşılanması için iyi bir önlem olacaktır.

ışleme tabi tutulmuş besinlerde magnezyum miktarları azalmaktadır. Örneğin beyaz un da yapılan işlemler magnezyumu arındırmaktadır.

Su da bir magnezyum kaynağıdır. Ancak sert sularda magnezyum yoğunluğu fazladır. Tatlı sularda bu miktar azaldığı için genellikle günlük alınması gereken magnezyum miktarı hesaplanırken su ile alınan magnezyum göz ardı edilir.

ZENGıN MAGNEZYUM ıÇEREN YıYECEKLER
Tozkakao……………………………………………………….420 mg/100 gr
Buğday filizi…………………………………………………. 400 gm/100 gr
Badem………………………………………………………….. 260 mg/100 gr
% 70 kakaolu çikolata……………………………………..200 mg/100 gr
Kuru fasulye…………………………………………………..160 mg/100 gr
Fındık ve ceviz……………………………………………….140 mg/100 gr
Tam pirinç……………………………………………………..140 mg/100 gr
Yulaf gevreği………………………………………………….130 mg/100 gr
Mercimek…………………………………………………………90 mg/100 gr
Entegral ekmek…………………………………………………90 mg/100 gr
Kuru incir…………………………………………………………85 mg/100 gr
Entegral makarna………………………………………………70 mg/100 gr

alıntıdır

Son düzenleme:
baby çok sevindim eniştenin gidicek olmasınaaa

sabah sabah haberler moralimi bozdu yaa hakkaride 6 şehit vermişiz yine Allah rahmet eylesin..
bide üstüne ümraniye temde kaza olmuş büyük çaplı ödüm koptu hemen kocişi aradım oda yeni girdim içeri diyor yani 10 dk önce kazanın olduğu yerden geçmiş..rabbim hepimizin ailelerini bebişlerini korusun..
ben oğlumu nasıl askere göndericem yaa :a015:

kızlar aksam yemek konusunda konusmussunuz ben aksam 8-8bucuktan sonra bisey yemiorum ozelliklede tatlı tarzı seyler. midem cok rahat oluyor ozaman . icersem su iciorum. suyuda gun icinde cok fazla ictigimden aksamları canım istemio pek. yatmaya yakın iciodum eskiden ama artık onuda kestim uykumda problem yaratıo. size tavsiyem yiyeceginiz tum tatlı meyve vs herseyi gunduz yiyin aksam sadece aksam ogununuzu yiyin cok rahat edeceksiniz. buhafta bunu denedim vede gercekten faydasını gordum

gypsym ya cok gecmis olsun 10 dk ne demek kıl payı resmen . allah herkesin kocasını yavrusunu korusun insallah. bende sehit haberini simdi okudum cok uzuldum 6 haneye daha ates dustu

Sağlıklı bebek enerjisini atmak için hareket edermiş, hem bu şekilde bebeğin kasları gelişirmiş. Bebeğin hareketlerine annelerin dikkat etmesi, hareketlerde azalma varsa doktora haber vermesi gerekirmiş. Bu her zaman problem olduğu anlamına gelmezmiş ama yinede nonstres test yapılırsa iyi olurmuş.

anne adayına karpuz onerisi

Uzmanlar, yaz günlerinin serinletici yiyeceği karpuzun hamileler için de önemli faydaları olduğunu belirtti.

Yaz günlerinin bol sulu, serinletici yiyeceği karpuzun hamileler için de önemli faydaları olduğunu belirten uzmanlar, "Kalorisi son derece düşük olmasına karşın karpuz hamilelikte cildin güneşten korunmasından, mide yanmalarının önlenmesine kadar pek çok fayda sağlıyor. Karpuz bebeğin beyin ve sinir sisteminin gelişiminde büyük önem taşıyan vitamin ve mineralleri de içeriyor. Anne adayları karpuzu çok tüketmeli" önerisinde bulunuyor.

"Mide yanmasını hafifletiyor. Vücutta su toplanmasını önlemeye yardımcı oluyor. Yüksek sıvı içeriği ve içerdiği meyve şekerleri bulantıları hafifletiyor ve dehidratasyonu (vücudun susuz kalması) önlüyor. ıçerdiği mineraller son üç ayda sık yaşanan krampları önlemeye yardımcı oluyor.

ıyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenliyor. Karpuz domatesten daha fazla likopen içeriyor. Bir antioksidan madde olan likopen ise kanserden ve kalp-damar hastalıklarından korunmaya yardımcı oluyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve cildin doğal güneş koruma faktörünü artırıyor. Ayrıca çalışmalar likopenin hamilelikte karşılaşılan ciddi sorunlardan biri olan preeklempsi riskini önemli ölçüde azalttığını ortaya koydu. Karpuzun 100 gramında 4 mg likopen bulunuyor".

Karpuzun A, C, B6 vitaminlerini ve potasyum ve magnezyum minerallerini bol miktarda içerdiğini de ifade eden uzmanlar, "Bu vitamin ve mineraller ise bebeğin görmesi, beyni, sinir sistemi ve bağışıklık sisteminin gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

Karpuzun 100 gramında 37 mcg A vitamini, 10 mg C vitamini ve 280 mg potasyum bulunuyor. Potasyum hamilelik sırasında kan ve vücut dokularındaki su dengesini düzenliyor ve sıcakta terle birlikte vücuttan atılan potasyum kaybı nedeniyle ortaya çıkan tansiyon düzensizliğini dengeliyor. Üstelik tüm bu faydaları sadece 50 kalori içeren yaklaşık 300 gramlık bir dilim karpuz ile sağlayabilirsiniz" tavsiyesinde bulunuyor.

meltem saol cnm bilgilendiriyon...dr somurtgan suratsız bişi diil dimi ..ben bugün arasam tahminen ne zaman gün verirler bana...8 haftalıkken aramıştım2 hafta sonrasına gün vermişlerdi ondan soruyom..tabi dr beğenmemiştim kendi dr yine gitmiştim...ama şimdi mecburz bulmak zorundayım dr son aylarda her hafta gidişlcek yol uzun olmasın istiyorum...türkiye hastanesinde yenidoğan ünitesi var..ben hastaneyi çok beğeniyorumda malesef dr talihsizliği yaşamıştım

İyi gunlerde kullanın ınsallah.. cok cici..

Aslında su bebek sekerı olayı ıcın sahane olur ama bu sıcakta nereye gıdıyoruss Furko :1shok:
Şu iki gün gittik gittik, sonra artıyor sıcaklıklar

Olur! Hatta süper olur... Yarın nasıl ?? Benim 11 - 12 gibi biter işim.
Tüh be! Mesajını şimdi okudum. Dün okusam yapardım ayarlamasını. Neyse du bakalım, öğleden sonra bri durum değerlendirmesi yapayım tekrarCADIARZU
Denize gitmende hiçbir sakınca yok (tabii alaçatı ya da seferihisar'a gitmeyeceksen.Ilıca gayet iyi) ama dalmak yasak. Gözlüğünü takıp öööyle tepeden denizin dibine bakabilirsin
kizlaarrr biiriii bana dur desiiinn, koca bi tabak kiraz yedim, ustune bi bardak sut ve 3 biskrem yedim, halaa gozum coplukteeee...allahim sen aklima mukayyet ol....
E dünürüm, benim yerime de yiyorsun ondandır. Afiyet bal şeker olsuna.s.
Magnezyum içeren yiyecekler:

Ya şu magnezyumu doktorlarınız tavsiye etti mi hepinizin? Bana hiç kullan diyen olmadı ama benim arkadaşlar hep kullanmış magnezyum, ha bir de balık yağı:uhm:

gypsym ya cok gecmis olsun 10 dk ne demek kıl payı resmen . allah herkesin kocasını yavrusunu korusun insallah. bende sehit haberini simdi okudum cok uzuldum 6 haneye daha ates dustu
evet yaaa rabbim sabır versin o ana babalaraa (
aaa o kadar geçmi veriyolar melek yaa napsamki şu hastane derdi beni fena gerdiiii -tatlicadiarzu-

pervinn benim gibi bi karpuz canavarı için süper bi haberr :lepi:

canım rica ederim haftaya verirler sanırım ama sabah saatlerine iste sakin oluyor ilk gitmende belki başka doktordan geliyorsun diye çok fazla güler yüzlü olmayabilir ama diğer muayenelerde garanti daha iyi iletişim kurarsın aynı zamanda türkiye hastanesinin tüp bebek şefi falan özellikle nihal hanıma randevu istiyorum deyince veriyorlar zaten en yoğun doktoru o. hadi iyi şanslar

benim aslında eve uzak hastane sadece eşimin işyerine çok yakın (Famas plaza da işyeri) muayene sırasında yanımda olmak için daha kısa süreli izin almış oluyor buda işimize geliyor annem de orada daha önce ameliyat olduğu için daha rahatım sanki

burkocum bana vermedi dr ondan suan icin kullanmıyorum

gypsy valla yazarken aklıma sen geldin masallah senin topusuna yesin yarasın oglusuna guzel guzel

cnm ben balıkesirdeyim altınoluk tek seçenek burası yani sengözlerimebaksanab dalma işindenden vazgeçebilirim bilmiyorum senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…