ben sanırsam onu göremedim ama bu da çok güzel..diğer fotolarda çocuksu bunda kadınsı çıkmışsın..sen de her fotoğrafta başkalaşanlardansın evriş gibi.ay birde şimdiki halimi gör - her tarafım şişti senağlama - dur avatarımı değiştirim de dolgunluk görsün millet - az önce çektim
ortalıkta manyak çok tabi.çok sinirleniyorum böyle tiplere.başlarına gelse anlarlar.herşeyin normal olaması çok güzel.vaklla doktor bana 6 Mayıs'ta bebişinin kafasındaki sıvı kaybolmuş desin erkek merkek demem sarılabilirim hiç olmadı elini iki elimle kavrar manyak gibi sallarım..salifo malifo dinlemem yerim o doktoru..Allahım beni de senin gibi ferahlatsın taze.Selam kızlar.. Doktordan geleli çok oldu ama elektrik kesikti giremedim. Neyse gittim doktora, adam güzelce baktı. "Size plasenta aşağıda mı dediler" dedi. Evet, dedim. Ama doktorun çok uyduruk baktığını, toplam muayenemin 3 dk falan sürdüğünü belirttim. Çok sinirlendi adam. Plasenta resmen mide hizasında, taa kaburgalarımdaymış. Yani oldukça yukarıda. Nasıl aşağıda olduğunu söyler, diye köpürdü adam.
Rahim ağzı kalınlığım 4 cm falanmış gayet iyiymiş. "Muhtemelen rahim ağzında ufak bir yara falan vardır, leke ondan olmuştur. Ama devam gelmediğine göre korkulacak bişi yok. Bebeğin gayet sağlıklı her şey yolunda. Sen kasılmalarını kontrol et. Kasılman olmamalı" dedi. "İstirahat?" dedim. "Her zamanki kadar, ekstra yat dinlen diyeceğim bir durum yok" dedi. Adamı sarılıp öpecektim. Haftaya rutin kontrole gidicez işte gene..
Çok şükür, derin bir nefes aldım kızlar. Dünkü kadına da iyi dileklerimi ilettim. Hatta bir dahaki gidişimde bir şikayet dilekçesi bile doldurucam. Ne kadar rahat insanlar var. Sanki bilmiyor, bu benim için ne kadar önemli...
Ne gibi kavuşma anılarıymış bunlar ? Şeniz :asigim:
aklın hep oralarda delüŞeniz
didoooo evet ne tür anlarmış bunlarr hee hımmm CADIARZU
kaydirigubbakcemile dido ve salifo kaydirigubbakcemile
ne var anam bu kemeraltında yaaaözendirip duruyorsunuz kıcıklarAMİİİİİİN:Saruboceq:
Yav kızlar bir ara bir Kemeraltı yapalım nooolur ya :Saruboceq:
hadi balım hayırlı olsun..benim de bir arkadaşım var öyle hergeldiğin de bir şey alıp geliyor..alma diyorum yalvarıyorum anlamıyor..kendine kanzın indirim kartını bile çıkarttırmışİstanbulda ki yakın dostum da hamıle.. o da Eylul annelerınde.. ogluna ne aldıysa asagı yukarı Kuzeye de almıs.. bırde gondermıs bana,sımdı elıme gectı.. allamm var ya Kuzey ın esyalarıyla 2 cocuk daha buyur bu gıdısle :ecrin_bebek: :ecrin_bebek:
git git kusur kalma sen..Olur! Hatta süper olur... Yarın nasıl ?? Benim 11 - 12 gibi biter işim.
comely bacım sen kimlerle takılıyon cidden meraklandım şimdi..mümkünmü taa bebeğe kadar yetişmesi aklın alıyormu..öyle olsa bile zaten kanlı manlı doğacak onu analiz mi edecekler..ayrıca nette bunun hurafe olduğuyla ilgili birsürü yazı var..öperim seni.inanma bu cahil cühelayabide ilişki durumu kafama cok takılmaya baladı bazıları sıklaştır dıyodelikafadulden 2 gun ara ile :1shok: bazılarıda cocugun doğunca pis olur diyo anlamadımkı zaten mıllet yuzunden 1 haftadır kepenk cektım senağlama korkuyorum ama içimde gitmiyo değil hanimkaydirigubbakcemile3-tatlicadiarzu-
bu seminer kadar dallam bir şey olamaz.millet çayın sigaranın geyiğin gözüne vuruyor..bir program neyim olsa gerçekten seminer olsa..ben hiçbir okulda görmedim..çok nadir birşeyler yapılır..ona da homurdanırlar.Ayyy, kıyamam sana ben yaaa... Canım arkadaşım.. a.s.
NEVİİİİN, BUUURCUUUUUU, ay napsak kızlar? Okulun kapanmasını mı bekleyelim? Ama Nevin her gün seminerin olmayacak mı senin? Aynı şekilde Burcu'nun da??? Bir de yarın öğleden sonra çıkılabilir ama, Haziran 15 'ten sonra çıkılmaz, sanmam. Çok sıcak olur. Haftasonu da olabilir...
başakım bence normaldir kilosu kafana takma.sağlıklı olsunda..işlerin de kolay gelsin.selam kızlar bir bakıp kaçıcam yorgunlıktan ölüyorum tadilatı yarıladık sayılır işlerden şeker yüklemesine gidememiştim bugün kontrolüm vardı dr sabah gittim nazikçe fırçaladı beni hemen yapıcam dedi ama yarına kaldı sabah ilk iş gidicem ama aklım evde parkeciler gelicek annem idare ederim dedi ama neyse fıstıgım 1.200 gr olmuş 29 haftalık dedi anlamadım saglık ocagındaki dr 1 hafta önde gidiyorsun demişti buarada dogumuda konuştum dr umla herşey yolunda giderse normal burada yaptırırım dedi sonra bebişe baktı yüzü bir anda degişti burçin hala pozisyonunu degiştirmemiş ters duruyor başı göbegimde ayakları malum yerde eger degişmesse sezeryanla başka bir hastanede alırm dedi bol bol dinlenmeliymişimki burçinde rahat hareket edip pozisyonıunu degiştirsin bütün gün ayakta ve yorgun oldugumu hemen anladı kadın ama 1 haftalık bir zahmetim daha var sonra dinlenicem.
kızlar bebişin kilosu bana az geldi sizce nasıl acaba?normal de olsa sezeryanda olsa 40 haftanı bitirmeden dogmasını istemiyorum dedi dr bebegin ben ısrarla erken dogarmı diye soruyordum ama artık sormuyacagım ben galiba çok sabırsız bir anneyim
sen zaten yeme uzmanısın allahtan sevmem bisküvi ve kak falan..çok yemeyin siz de çok katkı maddesi var ona göre.geçen gün arakadaşım 2 paket almış hanımeller gerisin geriye göndersim..kaydirigubbakcemile3 ben hep öle yerim ama çok zevkli oluyooo kaydirigubbakcemile3
kendi bokluymuş onun..ne sacma ya cocugun pis olması ne hurafeler var yarabbim . biride kardesime cok sakız cigneme cocuk b.klu olur demisti ne alakaklava:
Şu iki gün gittik gittik, sonra artıyor sıcaklıklar
Tüh be! Mesajını şimdi okudum. Dün okusam yapardım ayarlamasını. Neyse du bakalım, öğleden sonra bri durum değerlendirmesi yapayım tekrarCADIARZU
Denize gitmende hiçbir sakınca yok (tabii alaçatı ya da seferihisar'a gitmeyeceksen.Ilıca gayet iyi) ama dalmak yasak. Gözlüğünü takıp öööyle tepeden denizin dibine bakabilirsin
E dünürüm, benim yerime de yiyorsun ondandır. Afiyet bal şeker olsuna.s.
Ya şu magnezyumu doktorlarınız tavsiye etti mi hepinizin? Bana hiç kullan diyen olmadı ama benim arkadaşlar hep kullanmış magnezyum, ha bir de balık yağı:uhm:
anne adayına karpuz onerisi
Uzmanlar, yaz günlerinin serinletici yiyeceği karpuzun hamileler için de önemli faydaları olduğunu belirtti.
Yaz günlerinin bol sulu, serinletici yiyeceği karpuzun hamileler için de önemli faydaları olduğunu belirten uzmanlar, "Kalorisi son derece düşük olmasına karşın karpuz hamilelikte cildin güneşten korunmasından, mide yanmalarının önlenmesine kadar pek çok fayda sağlıyor. Karpuz bebeğin beyin ve sinir sisteminin gelişiminde büyük önem taşıyan vitamin ve mineralleri de içeriyor. Anne adayları karpuzu çok tüketmeli" önerisinde bulunuyor.
"Mide yanmasını hafifletiyor. Vücutta su toplanmasını önlemeye yardımcı oluyor. Yüksek sıvı içeriği ve içerdiği meyve şekerleri bulantıları hafifletiyor ve dehidratasyonu (vücudun susuz kalması) önlüyor. İçerdiği mineraller son üç ayda sık yaşanan krampları önlemeye yardımcı oluyor.
İyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenliyor. Karpuz domatesten daha fazla likopen içeriyor. Bir antioksidan madde olan likopen ise kanserden ve kalp-damar hastalıklarından korunmaya yardımcı oluyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve cildin doğal güneş koruma faktörünü artırıyor. Ayrıca çalışmalar likopenin hamilelikte karşılaşılan ciddi sorunlardan biri olan preeklempsi riskini önemli ölçüde azalttığını ortaya koydu. Karpuzun 100 gramında 4 mg likopen bulunuyor".
Karpuzun A, C, B6 vitaminlerini ve potasyum ve magnezyum minerallerini bol miktarda içerdiğini de ifade eden uzmanlar, "Bu vitamin ve mineraller ise bebeğin görmesi, beyni, sinir sistemi ve bağışıklık sisteminin gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Karpuzun 100 gramında 37 mcg A vitamini, 10 mg C vitamini ve 280 mg potasyum bulunuyor. Potasyum hamilelik sırasında kan ve vücut dokularındaki su dengesini düzenliyor ve sıcakta terle birlikte vücuttan atılan potasyum kaybı nedeniyle ortaya çıkan tansiyon düzensizliğini dengeliyor. Üstelik tüm bu faydaları sadece 50 kalori içeren yaklaşık 300 gramlık bir dilim karpuz ile sağlayabilirsiniz" tavsiyesinde bulunuyor.
aftabru+, babymom+, defnedamla+, dnzyildizi84, fasulyeko, mercimekim+, minik_kelebek+, telkirma+ HEPİNİZE GÜZEL BİR GÜN DİLERİM serap gelmeden ben diyeyim dedim
gunaydın arkadaslar,
kizim artik rahmimde takla filan atıyor galiba. iki haftadır hareketleri çok keskin. resmen göbeğime yumruk yemiş gibi filan oluyorum. göbeğim şekilden şekile giriyor. hareketsiz olduğu anlar çok kısa. gece bile uykumdan uyandırıyor. benim kızım galiba çok zayıf doğacak. bu kadar enerji harcarsa kilo filan alamaz bu kız. hiç uyumuyor galiba. yakında hareketleri azalırmış, o zaman da eminim bugünleri özleyeceğim. zaten benim çoook hoşuma gidiyor onu böle izlemek. her akşam göbeğimi açıp sıkılmadan izliyorum. tek derdim kilo alamaması, çok cılız doğması. gerçi şimdilik ağırlığı iyi görünüyor.
a.s.gypsy valla yazarken aklıma sen geldin masallah senin topusuna yesin yarasın oglusuna guzel guzel
ne güzel işte hareketli olmasııı sanki içerde pilatesmi yapıyo hareketli diye kilo almıcak diyosun delikafadulden ay alemsin nazan yaaagunaydın arkadaslar,
kizim artik rahmimde takla filan atıyor galiba. iki haftadır hareketleri çok keskin. resmen göbeğime yumruk yemiş gibi filan oluyorum. göbeğim şekilden şekile giriyor. hareketsiz olduğu anlar çok kısa. gece bile uykumdan uyandırıyor. benim kızım galiba çok zayıf doğacak. bu kadar enerji harcarsa kilo filan alamaz bu kız. hiç uyumuyor galiba. yakında hareketleri azalırmış, o zaman da eminim bugünleri özleyeceğim. zaten benim çoook hoşuma gidiyor onu böle izlemek. her akşam göbeğimi açıp sıkılmadan izliyorum. tek derdim kilo alamaması, çok cılız doğması. gerçi şimdilik ağırlığı iyi görünüyor.
Ya şu magnezyumu doktorlarınız tavsiye etti mi hepinizin? Bana hiç kullan diyen olmadı ama benim arkadaşlar hep kullanmış magnezyum, ha bir de balık yağı:uhm:
aftabru+, babymom+, defnedamla+, dnzyildizi84, fasulyeko, mercimekim+, minik_kelebek+, telkirma+ HEPİNİZE GÜZEL BİR GÜN DİLERİM serap gelmeden ben diyeyim dedim
gpyesra cnm aradım ben şimdi randevu için ne xaman istiyosunuz diye sordu kız...şaşırdım ..hani daha geç bi tarih bekliyodum ii oldu böle olması..haftaya çarşaba gitcemç... ayrıca 45 lira ücret...nihal hn herkes memnun kkda topikte okudum...
günaydın kuzular,ya bı dün giremedım one yahu 35 sayfa gıtmıs,okuyamadıgım ilk 5 sayfayı okudum ama sonra vazgectım neyse aklımda kalan bıseler var onlara cvp yazııım baree
çingene esracım maşşlah oğluna.bence kafana takma okadar,benım bebegım ilk 3 ay 2 hafta gerıden geldı zaamnla acıgı kapattı ki 1 hafta gerıde oolmayı doktorlarda önemsemıyorlar.bebegın gelısımı normalse gerı olması cokda öenmlkı degılmıs ki kaldıkı ölçümler usg de %100 dogru degıl
ayrıca bebek sekerın cok hoş olmus.bencede boyutunu küçült ve ördegıde degıstır daha küçür bişe güzel olur
sanada cok güzel bi gün ben diliyorum şekerrrraftabru+, babymom+, defnedamla+, dnzyildizi84, fasulyeko, mercimekim+, minik_kelebek+, telkirma+ HEPİNİZE GÜZEL BİR GÜN DİLERİM serap gelmeden ben diyeyim dedim
ayy bende baylıyorum göbişimöi izlemeye.kızım rahatına cok düşkün.nezaman ayakalrımı uzatıp uzansam baslıyor karnım dalgalanmaya.sanırım dönüyor tekme atıyor.cok sevıyorum o halini izlemeyi.ayrıca kızın cılız falan dogmayacak sekerım.suan kılosu normalse hep öyle devam edıcek.hanı olur 2 hafta falan geırdeen gelse böyle düşünürsün ama sana bunu düşündüren nee? ki sana benzerse minyon olabılir bence ilerisi için hoş bişe.sen 35 yasındayım diyon ama heççde öle durmuyon mesela.artılarıda cok fazla yaneee nazancım yerimsenibengunaydın arkadaslar,
sağol kelebeğimmm evet sizleri okudukça bende takmayaya başladım zaten
bebek şekeride değişklikleri yapıcam sende yapınca koy fotoyu kelebek alıcaktın aldınmı?
banada vermedı doktor balık hapı.ben bı makalede okumustum omega 6 bazı doktorlara göre hamılelıkte içilmelı ama 6.aydan sonra bazılarına göre dogal yollardan alınmalıymıs.oyüzden bende doktorumdan istemedım balık hapı.balık yağı banada vermedi zaten 3 tane hap içiyorum bide onu içsem 100 kilo olurum heralde bide ben haftada 2 kez balık yiyiyorum genelde gerek yoktur sanırım??
arkadaşlar, az önce ESRAKO sms atmış dün gece hastaneye kaldırıldım diye. hemen aradım. safrakesesinde taş varmış. 3 saat ağrıyı zor geçirmişler. nerdeyse acele maeliyata alacaklarmış ki ağrı geçmiş. dua edelim de en az bir ay daha ağrı tekrar etmesin. yoksa ameliyat etmeleri gerekecek. dün gece morali çok bozukmuş ama şimdi sesi daha iyiydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?