TAZEcim, normalde normal doğum sonrası iyileşme sezeryana oranla daha çabuk olmalı. yani bu eskiden böyleymiş. ama şimdi doktorlar için normal olanı sezeryan olduğu için hepsi de bu konuda uzmanlaştı ve çok daha iyi şartlarda yapıp hemencecik iyileştiriyorlar. normal doğum tecrübesi olan doktor bulmak zorlaştı. o yüzden de artık normal doğum yapan sezeryandan daha çok çekiyor. ben şahsen korkuyorum normalden ama istediğim de bu... ağrısından sancısından değil vallahi ben doktorların bu işi bilmemesinden dolayı korkuyorum. doktorların çoğu girdiği sezeryan sayısının 1/3 ü kadar normal doğuma girmemişlerdir. resmen artık SEZERYAN NORMAL DOĞUM sayılıyor.Korku değil. Yani korktuğum kısmı sancı bölümü değil. acayip bir cesaret var hatta üstümde. Ben eskiden aşı bile yaptıramazdım. Tansiyonum (korkudan) beni bayıltacak derecede düşerdi. Doruk' un gelişiyle birlikte tamamen gitti bu korkum. Şimdi aç karnına, ayakta, oturarak hatta bakarak kan verebiliyorum, hiç bişi olmuyor. 6 yaşımdan beri bayılırdım ben. Bunu aştım ya, her şeyi aşabilirim.
Sezaryen istiyorum çünkü, etrafımdaki arkadaşlarımdan 7-8 tanesi (spinal: belden uyuşturmalı) sezaryen oldu ve çok çok rahat ettiler. Hemen ayaklandılar, emzirmeye başladılar.. 2 tanesi normal doğurdu ve pek çok sorun yaşadılar. Hatta normal doğum için "enayilikmiş" dediler.
Önümdeki örnekler böyle olunca normal doğum pek çok açıdan (sancı, dikiş... ) pek hoş gelmiyor. Normal doğumdaki dikişleri yüzünden 2 arkadaşım 20 gün yataktan kalkamadılar mesela.. E diğerlerinin dikişi 7 kat altta ama aynı gün kalktılar ??
Sağol canım. muccuk
TAZEcim, normalde normal doğum sonrası iyileşme sezeryana oranla daha çabuk olmalı. yani bu eskiden böyleymiş. ama şimdi doktorlar için normal olanı sezeryan olduğu için hepsi de bu konuda uzmanlaştı ve çok daha iyi şartlarda yapıp hemencecik iyileştiriyorlar. normal doğum tecrübesi olan doktor bulmak zorlaştı. o yüzden de artık normal doğum yapan sezeryandan daha çok çekiyor. ben şahsen korkuyorum normalden ama istediğim de bu... ağrısından sancısından değil vallahi ben doktorların bu işi bilmemesinden dolayı korkuyorum. doktorların çoğu girdiği sezeryan sayısının 1/3 ü kadar normal doğuma girmemişlerdir. resmen artık SEZERYAN NORMAL DOĞUM sayılıyor.
benim senden gözüm korktu kızım sen 40 gün falan beklemezsin benden söylemesi:roflol: hadi senin herif senin hormonlar tavan hemen ikinciyi istiyor diyorsun benim kaç aydır kepenkler kapalı benim eşimde diyor 2. hemen yaparız diye bizimkide tam tersi adam kaç aydır olmayınca sanırım yapamadığımız günlerin acısını çıkartacak bebek bahanesiyle yoksa ona zaman kalırmı bilmiyorum :jeyyar:
canım bu alaturka tuvalete oturma işini bende duymustum ki zaten hamile yogasında o pozısyonu yaptırıyolar ve uzun zamandır alafrangayı kullanmıyorum,alafranga tuvalet ayrıca idrra torbasının tam boşalmamasına ve oda iltahaba yol acıyormus.merdıven hergun cıkıyorum valla 3.katta oturuyom ama cogu gun cok kurtluyumkaydirigubbakcemile3günde bıkackez anneme gıderım yada gesmeye oyüzden hergun enaz 3 kere 3.kata tırmanıyorum ama nefes nefeseee-tatlicadiarzu-............ birde tiyo verdi bana 8.ci aydan sonra hergun 3 ceviz sabah ögle akşam bir kaseyogurt bide bolbol su dedi.. hee bu babynın sölediği zeytinyağlı pamuk olayınıda söylediler zeytinyagı rahmin daha kolay açılmasını saglıyormuş..tabiikide bol bol yuruyüş ekledi birde..ayrıca birde dogum hemşiresi vardı. bana dediki merdiven inip çıkmak alaturka tualet kullanmak normal dogum için çok faydalı dedi. hatta o wc ye oturma şeklini egzersiz olarak yaparsan pelvis ksalrın güçlenir falan dedi...
bende muz kabızlık yapıyor die cok duymustum cevremden ama bende hep aksi durum oluyo dıyodum hep.okadar muz yerım hiçde kabız olmam die.bugun enaz 3 makale okudum nette ve hepsındede muzun kabızlık yapmadıgı yazıyodu,hatta demır ialcı kabızlık yapanlara doktor muz yemelerını öneriyormuscanım cok tskler bugun arastırdım muz kabızlık yapıomus ama gunde 1 yersek ne olur hem bebegin gelisiminede cok yararlı
ayy evrişimi yine kızdırmıslar,sakın ol kuzu sinirlenme hemen.bebegının 4 kılo dogması zaten annenın elınde olan bişe degılkı,eger hamılelık sekerı yoksa ve 4 kilo cocuk doguruyorsa bu genetık bı durum.yakın akrabam var 3 cocgu var 2si 4600 bırı 4850 dogdu.doktorlar arastırdı ama genetık hemde 3 ü normal dogum :1shok: ama tabı alt takımlar berbat olmus amelıyat oldu yenılettı kendını kaydirigubbakcemile3 eltısıde aynı sekılde oda 3 cocgunu normal dogurdu ve hepsi 4750 4850 :1shok: onunda genetık.yanı esten gelen bı durum sanırım.kocaları kardes oluyoda birasscıkHa marifet yani Pinky 4 kılo ustu cocuk dogurmak kadına göre, öle mi?? .. marıfet gıbı anlattııgına gore.. yaw sınırlenmıycem bole okuzlere.. aman okuyup ta sartlamayın kendınızı haa bole manyaklar yuzunden.. nohut beyınlıler!!
ahhh ahh sorma milkshakecım bizde aylardır şipşaka bilemm hasret kaldık anacım.taaa 3.aydan itibaren tık yok kepenkler bendede kapalı senağlama rüyalarıma giriyo artıkınnnnnidolümsün valla esra ya hayranım sana bu enerjine... anam bizde şipşağı bile yok bee birak saatlerce sürmesini biz şipşaka hasret kaldıkolan var olamayan var dimi ama :çok üzgünüm: kızım şimdi böyleyse doğumdan sonra merak ediyorum seni doğumdan sonra izindeyimkaydirigubbakcemile
öperim seni a.s.
doğumdan sonra 40 gün mecbur beklicekmişiz maalesef sağlık olsun yapcek bşi yok..
ama bildiğim bişi varsa hamilelik bana ters etki yaptı yani öncesinde bu kadar diildim ama hamile kaldığımdan beri hormonlarıma bişeyler oldu elimde olan bi durum değil adamın üstüne atlayasım geliyor..bu konuyu araştırdım çok bazılarında böyle olabiliyormuş..piyango bana vurdu sanırım..
işin komik yanı dün diyoki bizimki ara vermeden ikinciyide yapalım baktı hormonlar tavanda hoşuna gitti herifin :mymeka:
bilmiyorum babybim banamı dedin bende esraya hoşuma gittiği için takılıyorum ama ben kızmıyorum ne haddimize herkesen özel hayatı kim ne isterse yapar...sağlık koşulları elverdiği sürece yapılabilir benim elvermediği için biz doğuma kadar ara verdik....
petrrrrrrrrrrrikkk ayhh gözlerim yerinden fırladı ülker halley yazmışsın ya en zararlı kansorejen maddeler kısmında eyvvvvvvvvahhh ben hapı yuttuum..10lu paketler halinde alırım hep evden eksik etmem..
bilmiyorum canım şuan o kadar yorgunumki gözümde büyüyor, tarihi belirleyelim de konuşuruz ama ben karşıya gelemem zaten kocişte razı olmazpervinim orda market yokmu carrefour gibi felan mahlep marketlerde illaki vardır türk marketlerde vardır özellikler
nesrinim gözünaydın canım maşallah oğluşuna benimki geriden seninki önden gidiyo:))
buluşma işi ne olucak o zaman?herkeslerin işi var hep ayrıca metrobüse binersin tek vesait sana ben zincirlikuyudan alırım seni odamı uymaz??yani ortak yolu bulalım..
Mahlep burda her markette var unuttum senin yabanellerde oldugunu : ))milkshakecim kimseye demedim yahu ne olur ustune alınma canım . oyle genel soyledim sahsi deil canım
petrik bunlara daha cok dikkat etmeliyiz demekki gıda alırken cok tskler
petrrrrrrrrrrrikkk ayhh gözlerim yerinden fırladı ülker halley yazmışsın ya en zararlı kansorejen maddeler kısmında eyvvvvvvvvahhh ben hapı yuttuum..10lu paketler halinde alırım hep evden eksik etmem..
kaydirigubbakcemile3delikafaduldensadece son günler kiraz erik ve karpuza dadanmış bi haldeyimm onlarda hepten cırcır etti beniii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?