2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

ervişim canım güzelim önce çok geçmiş olsun kalp sorunun olduğunu ve sanırım bu yuzdendi ameliyat olduğunu biliyorum.hatta bunun için sezeryan olacaktın yanılmıyorsam.ancak seni bu derece etkilediğini anlatmadın hiç.şen şakrak konusuyor eğleniyorsak sıkıntımızıda paylaşmak en doğal hakkımız değilmi?ve bu sııntılarımızdan etkilenmek hakkımız değil mi,o kadar değerimiz yokmu?tamam bazen bende pskolojim altüst olduğunda yazmıyorum ama sağlıkla ilgilisorunum olduğunda yazıyorum yani.
aslında bizim de akıl etmemiz gerek değil mi biz bile yani en azından ben cok sık nefesim kesiliyor kalbimin sesini duyuyorum falan filan yanı ben bu sekildeysem senın nasıldır düşünemiyorum.
tekrar geçmiş olsun kendine ve kuzeye iyi bak demeyeceğim çünkü bundan şüphem yok..

kızlar hepinize teşekkür ettim evrişim gözümden mi kaçtı anlamadım geçmiş olsun çarpıntın varmış dikkat et kendine benimde oluyo o yüzden sıcakların gelmesini istemiyodum sıcaklarda çok fazla oluyo bende dr bol bol istirahat verdi o yüzden bana bu arda dr gelen arkadaşlarıda çok tebrik ediyorum maşallah bebişlerine

EYLEM, NORRAA, kızlar kuzucuklarınıza da size de maşallah.
.
JENNY, canım, ben ve GELGıT bu topiğin eli iğneli hamileleriyiz. ikimizde hergün iğne vuruyoruz kendimize kanımızı sulandırmak için. ikimizin de kanında pıhtılaşma sorunu var. bebek doğduktan sonra da devam edeceğiz vurmaya birkaç ay daha...

bende haftaya çarşamba başlayacağım 0.6 lık kullanmaya.aspirinide 1 ay önce kestik kanama olunca.banada doktorum aynı seyı demişti.aspirin kanamaya daha elverişli ortamlar hazırlıyormuş.o yuzden önce aspirin kesilirmiş.iğne ise hastanın durumuna göre 1 önceye kadar bile kullanılabiliyormuş.vitaminlerden bahsettim ya A vit. kanı sulandırıcı etkisi K vit. ise kanı koyulaştırıcı etkiye sahipmiş.

nazan kanguru şu önden bağlananlardan mı yoksa yandan çanta gibi takılanlardan mı? siz gezmeyi seviyorsunuz kullanırsın bence.biz o kadar sıcakta dışarı çıkabilir miyiz bilmiyorum..o konuda da karasızım bebek arabasını da sonraki bir tarihe ekledik.

kan sulanması diyince hamilelik sanırım kanda doğal bir sulanma yapıyor bir yerim kanasa kanım çok sulu akıyor.önceden bu kadar akışkan değildi ve hemen pıhtılaşırdı.nazan ve gelgitin durumunu düşününce olması gereken sulu olması galiba.

Canım benim bilmiyordum ben :S çok özür dilerim Geçmiş olsun - umarım o iğnelerin sayesinde herşey güzel normal geçer

GELGıTcim, ben iğneyi doğumdan önce kesmeyeceğim gibi, doğumdan sonra da devam edeceğim şeker. sen neden keseceksin? doktor mu dedi?

JENNYcim neden özür diliyorsun? üzülmüyoruz artık canım, sen de üzülme. bak ne güzel gelgit de ben de önce allahın sonra da iğnelerin sayesinde bu günleri gördük. bu sorunumuz zaten hiç aklımızdan çıkmıyor ki, hergün iğne vuruyoruz. sen hatırlatmış değilsin yani üzülme...
.
DıDEcim fıstığım, kanguru önde bağlanan şey. hani bacakları alttan sarkıyor, kafası ya göğsümüze yatıyor ya da dışarı bakıyor ya onlardan... çok şirin bişey. ama uzun süre kullanılamıyor işte sorun bu. yani yazın zaten çok minik olacağı için kullanamayacağım, kışın da araba kullanmak daha sağlıklı olabilir, bebek üşümesin diye. bi de yağmurda çamurda çok fazla yürüyüşe çıkamayız bebekle. e geriye kalıyor önümüzdeki bahar. o da topu topu 2 ay. iki aylık bi kullanım için 180tl vermiş olduk. ama hep çok özendiğim bişeydi o yüzden aldım. sonuçta odasını da zaten devşirme yapıyoruz kızımın, arabası da eski zaten... bişeyine de özenelim di mi ama kuzumun....

angeleyes maşallah bebişine. allah nazarlardan korusun.

esracım geçmiş olsun çok. inşallah gebelik dönemine denk gelmez bir daha ağrısı. bebişin odasını da tepe tepe kullanıcak sonra senin toka ve ayakkabılarını mafedicek ve makyaj malzemelerine dadanıcak. daha neler neler yaşayacağız böylece. minik kızın ve sana şifa diliorum. ve sonuna kadar da pürüzsüz devam edeceğine inanıyorum gebeliğinin.

evrişçim sana da geçmiş olsun canım. bol bol dinlen lütfen fazladan efor sarfetme. bebeşin zatenn yoruor seni. az çok az kaldı. kızlar hepimiz birbirimiz için dua edelim . başkasının duası daha çabuk kabul olurmuş.

nazancım ben de boy boy fotom olsun isterdim ama oğlum suratını elleriyle kapatıodu. karnıma aldığım ultrason darbelerinde bile 2 elini de açmadı. biri ağzında biri gözünde kapatmış tüm suratını. göremedik dakikalarca bekledik :1no2: ayrıca kasılmalarla ilgili konuştum baya. rahim ağzım ölçüldü tekrar ve ondan sonra doktor kasılmalardan bahsetti. yalancı kasılmalarım bazen çok sık bazen 2 saatte oluo bazen tüm gün 5 kere oluor. geçen gece yarım saatte bir geldi 4 saat kadar düşünün yani 10 a yakın kasılma yaşadım az bi zamanda ve bu kasılmalar pek bi dakikti. saate bakıodum biliomuş gibi geliordu. sonra 2 saat gelmedi mesela. dün 2 defa filan oldu . yani dengesiz kasılmalarım ve bu normalmiş. giderek artan ve sıklaşan kasılmalar malesef doğum habercisiymiş ve o düzenli kasılmalar rahimağzını açarmış ve doğumu başlatırmış. magnezyum verdi doktorum.bebeğim iyiydi haftasınla uyumlu dedi doktor ama zaten gitme amacım kasılma ve rahimağzıydı onları duyunca rahatladım. 4 hafta sonra gideceğim tekrardan . bu arada şeker testi yaptiricemmmmmmmmmmmm. ptesi aç karna sağlık ocağına gidip glukozlanmayı düşünüorum. tetenaz bir doz verdi geçen sene dikiş atılmıştı elime o zaman vurmuşlardı 1 doz. o yüzden gerek yok dedi 2 doza. idrar ve tam kan tahlili de istedi. gene küçük bi check-up yapicez.
ağrılara gelince . benim çok ağrılarım oluyor yürürken ayakta kalınca filan. bunlar da normal dedi. rahim ağzım iimiş çünkü. yürü ve dinlen hep dinlenme zamanı ayır dedi. yürü derken 30 dk kızlar yani yürü ya kulum değil dedi. ve 15 kilo aldım 63 kiloyum. doktorum hiç kızmadı hatta dediki 2 gebeye aynı yemekleri yedir biri 10 kilo alır biri 20 kilo dedi. herkesin kan hacmi ödem tutumu su oranı farklıdır dedi tabi bunu demesinin sebebi aburcubursuz kilo aldığımı ve düzenli beslendiğimi söylememdi.
doktordan aldığım bilgiler bunlar. tahmini doğum tarihim de 15 ağustos kızlar.15 ağustos olarak beni deiştirin. daha önce de sölemiştim ama hala 27 ağustos yazıo (sezeryanım da ) ultrasona göre 20 ağustos normal doğum. 15 i sezoooo... sezo olucam da ben .

AFTABRU:teşekkür edrim sağol
LALECE:sağol seninde gözün aydın bebeşini ne kadar kendini saklasada iyi olması güzell

yok aslında genellikle özellikle gebeliklerde kan pıhtılaşma seviyesi artar.yani nazan ve benim her zaman pıhtılaşma sorunumuz var ancak bazısında sadece gebelikte görünen pıhtılaşma olabiliyor.sıvılaşma cok nadirdir aslında.

GELGİTcim, ben iğneyi doğumdan önce kesmeyeceğim gibi, doğumdan sonra da devam edeceğim şeker. sen neden keseceksin? doktor mu dedi?

yok canım bu pıhtılaşma sorununda 1 hafta öncesinden kesiyorlar bazısında 3 hafta önce ama ben doğumdan 1 gun öncesine kadar kullanacağım.sanırım senınde aynısı olacak.doğumdan sonra bende kullanacağım ama ne kadar kullanacağımı bilmiyorum.bu iğneyı erken kesme durumuda dediğim gibi pıhtılaşmanın çeşitleri var.mesela benım 2 gendede sorun var o yuzden brakmayacağız doğuma kadar.doktorlar ona göre karar veriyor.bilmem anlatabilimmi?

lalece boyle soyleyen doktorlari opesim geliyor, benimkide kilo icin ayni ornegi verdii...herseyin iyi olmasina sevindim...

kizlar bugun burasi dehset sicak, kedisim biyanda acti bacaklari yatiyor, ben bi yanda actim bacaklari yatiyorum, camasir astim bulasiklari yerlestirdim, yataklari topladim, bide acik supurge tuttum pilim bitti...sanki ustumden kamyon gecti...((

canim bi suru sey yapmak istiyor; kalkamiyorum oturdugum yerden nasil bir ruh halidir bu yaa..

özen nazancım içinde kalmasın.zaten aldığımız bir çok şeyi kullanamayacağız zaten.
ben de anlattım doktoruma abur cubur alışkanlığım zaten yoktur..makarna pilav çok nadir pişer..ekmek zaten yemeyiz..kapek ekmeği dışında ama benim 11 kiloma çok dedi.makarnayı pilavı kes dedi.yemediğim şeyi nasıl keseyim dedim..yediğim sebze meyve süt..bu elevit ve kalsiyum şişierbilirmiş kalsiyumu bıraktırdı.alacağın varsa alırsın zaten dedi bir de.en azından az al..neyse doktorun çocuk doğurmuş taşş karısını görünce dedim adam herkesi böyle sanıyor.
lalece boyle soyleyen doktorlari opesim geliyor, benimkide kilo icin ayni ornegi verdii...herseyin iyi olmasina sevindim...

Ben bugün evde kaldım - canım çıktı can sıkıntısından - ben en iyisi gidip biraz dolaşim çarşıda
Öptüm hepinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…