2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

sakaleyncim geçmiş olsun. dikkat etmemiz lazım artık ama insanın dengsei bozuluor.

esracım bebişin ii doktorun ii sen iisin daha ne olsun. ağustos başına ne kaldı ya. kızlar hazirandayız yani sıra bize geliorrrrrrrrrrrrrrr...

tazecim bende de aynı durum var. 1 aydır 500 gr kadar almışım. her hafta şişerdim baya 25 günden beri kilom dieşmedi. 200 gram arada inio çıkıo.tam bebeğin kilo alacağı zamanda nie kilomuz durdu. ben bebek kilo almıoken şiştim asıl şimdi lazım deil mi. gerçekten çok güsel besleniorum ama nie şişmiorum. sen doktora sordun mu canım. ben 1-2 hafta daha almazsam sorucam

arkadaşlar, galiba "çalışabilir raporu"nun ne zaman alınabileceği konuşulmuş tartışılmış. ben bugün aldığım için biraz bilgi vereyim. 32 hafta dolduğu andan itibaren izne ayrılmış olmanız gerekiyor. o yüzden de bu izni 32.haftanın içindeyken almak gerekli. örneğin ben bugün 31+3 tüm ve hemen gidip aldım. eğer 3 gün önce alsaydım doktorumdan muhtemel doğum tarihimi 3 gün önceye almasını rica edebilirdim. zira 40.haftanın bitimini yazıyorlar ya... oysa hemen hemen herkes 38.haftada sezeryan oluyor. böylece de iznin nerden baksan en az 10 günü yanmış oluyor. bir hafta kadar erken yazabiliyormuş doktorlar sezeryan olacaklar için. ama ben zaten tam 8 haftam kala gittiğim için öyle bir şansım olmadı. yani doktorum bir hafta erken yazsaydı bu kez ben "çalışabilir" raporum olmadığı halde yasal olarak izinli olmam gereken sürede işyerinde çalışıyor olarak işyerimi zor duruma sokmuş olacaktım. o yüzden maalesef öyle bir uyanıklık yapamadım. neyse bebeğim sağlıkla gelsin de varsın benim 1-2 hafta iznim yansın.
uzun lafın kısası 31+1 olduğunuz gün bile gidip bu raporu alabilirsiniz.

LALECE kuzum, benim tanıdığım çok kadın son iki ayda az kilo almışlar. hatta bazı hamileler 9.ayında kilo bile kaybedebiliyormuş. ben de 7.ayımda sadece 1,5 kilo aldım. ilk 3 ay kilo alınmaz derler ben o zaman bile 3 kilo alınca çok korkmuştum; dedim son aylarda ayda 3 kilo alırım demek ki diye... ama şimdi bebek büyüyor biz az kilo alsak da...

canım ben bı site vermıstım ya online alısverıs yapılıyo.ordan ortalama bı hesap cıkardım bebek sekerı malzemelerı+silikon tabanca+kapısüsü 50 lira tutuyo ortalama.hemde 50 tane degıl 100 adet gelıyo hepsinden.ortalama 80 tane seker yapsam gerı kalan 20 tanesınıde baska süslemelerde kullanırım die düşünüyorum.ama hazır alırsan uygun olanlarıda var cok pahalıya gelenlerde.ama 1.5 liradan asagıda pekde güzel yok.onunda ortalama 50 tanesı 75 liraya gelir.şahsen ben bişeler yapmaktan cok zevk alıdıgım içinn yapmak istiyorum ayrıca cokda kolay,benım 80 tane falan yapacagım düşünülürse bıraz tuzlu oluyo hazır almam
oooo maşşalah bebişine.herseyınn yolunda olmasına cok sevındım canım inşallah hepimiz sorunsuz kucagımıza alırız bebişlerimizi
ohhh maşşalah bebişine canım,Allah nazarlardan saklasın kuzularımızı
ben de çekçeklilerdenim. çarşafım geceliklerim makyaj öantam filan derken bavulla gidicem .) o kadar ıvır zıvır lazım ki hastane çantası deil hastane bavulu beni paklar
bende bendeeekaydirigubbakcemile2 valla bende herkez yadırgar dıe söliyemıyodum bavulla gitcem dıe,ama baya kalabalık bizim tayfa.benımde cekceklı bavul setının en küçüğü
bende anormallik var herhalde ...siz daraldı diyonuz ben genişledi.....erken dogum belirtisi olabilir mi acaba bu ya....:1shok:
yok canım sende bı anormallık,benım 1 aydır falan var o genısleme.gercı ilişkiye girmiyos biz,o şekılde anlamıyom ama aynayla temızlık yaparken farkettım yanaklar baya şişkolasmıs kaydirigubbakcemile3
DR DAN GELDİMMMMM
canım herseyın yolunda olmasına cok sevındım,ee tabı doktorlada anlasmıssınız buda cok güzel bı durum hadı gözünaydın
canım sende birasscık şekerkız olma durumu var.ama cok degıl asırı bı yükseklık yok ama diyetle kontrol altına alırsınız hemen.stres yapma boşu boşuna:1hug:
canım tansıyon ölçtüğünde en dikkat edılmesı gereken sey küçük tansıyonmus.buyugu 13 14 olabılırmıs ama küçüğünün asla 9 ve üstü olmamalıymıs.ona dikkat et,belkı yedıklerınle alakalı bişeydır yada yorulmussundur.tuzlu bı ayran içseydın,şimdi nasılsın

canım neysekı ucuz atlatmıssın,bebeişin hemen sen korkma dıe tekmelemıs akıllı bıdık.valla banada gecen olmustu gesmekten bıraz fazla yorulmusum arabaya gıdene kadar 4 kere ayagım burkuldu nesekı kocısın kolundaydımda düşmedim.valla hamılelıkten sanırım dengemız bouzldu azcuk

Kuzum sen malzemeleri al, ben gelip ellerimle yardım ederim sana. Olma mı? Boncuk magnetli de olsa kenarlarından tüle yapıştırılır stres yapma senŞeniz
Bana sorarsanız sizin son mesajlarınız şöyle olacak:
- Ay benim sancım tuttu galiba
- Dur kız, ben de çıkacağım birazdan ama şu şekerleri bitirseydim öncenaniknanik
Dilini ısır, poponu kaşı.. kendi kendine nazar değdireceksin nazanım befisfisfis

nazan korktum canım biraz ya. bebişim kilo almaz die düşündüm. bebetomuzun kilosu arttıkça belki kilom artar die düşündüm ama 62kilo 700 gramdım . şimdi 63.0 çıkıorum bu hemen hemen 6-7 mayıstan beri böle.1 ay olmuş neredeyse.ben de ilk aylar çok şiştim çifter çifter aldım ama ihtiyacı varmış vücudumun. gene eşim bugün takılıor bana.ilk başlarda göbeği taşıyasın die aldın artık alma stoktan ye zaten dior. ama stoktan yer miii bebişimmmm

muhtemel doğum tarihini hesaplar buarada SAT olarak gerçek SATımızı dikkate alıyorlar. ama bazılarımızın SATını değiştirmişti doktorlar en başlarda. örneğim benim doktorum SATımı 1 kasımdan 23 ekime çekmişti 8.haftamdayken. erken döllenmeymiş. yani ilk haftalardaki ölçümler baz alınıyor. diyelim ki ilk 12 hafta hep gerçek satınızla uyumlu gitti de bebek sonradan bir hafta filan önde gitmeye başladı. işte o zaman SATı düzeltmiyorlar. sadece bebek iyi gelişiyor hızlı gelişiyor olarak değerlendiriliyor. önemli olan ilk 11 haftada bebeğin usg ölçümleri. yoksa bebek çok iri oldu 2 hafta önden gidiyor diye bebek 2 hafta önce doğacak demek olmuyor. benim cimcime mesela ilk 12 hafta boyunca hep 7 gün önden gidiyordu. şimdi de mesela usg ölçümleri 1 kasımla değil 23 ekimle uyumlu gidiyor hala. iznimi de 23 ekime göre aldım.

Ben sıkı sıkı tuttum valla. Ağzını öpeyim seninŞeniz
üç tane tekerlekli bavullu olduk :1rolleyes:
Ben de varım ben dealkisalkisalkis
benimki de şişkodelikafaduldenİçinin durumunu bilmiyorum. Aylardır içeri giren olmadıyerimsenibenAma dışı morumsu bir renk oldu ve çook şişko. Ama böylesi gayet normal çünkü 7. aydan itibaren vücudumuz doğum ve doğum sonrası için hazırlıklara girişiyor harıl harıl. Haliyle doğumda kullanılacak kaslar ve organlara kan gitmesi için damarlar genişliyor. Biz de böyle koca kukulu oluyoruzlaelaelaelaelae
ben niye senin gibi bakamıyorum evrimim niye bugüne denk geliyor ablasını anasını yada birilerini mutlu etmek?birgünde bencillik yapmak hakkım değilmi peki?.
Peki şöyle düşün. Senin bir kardeşin var. Eşinin doğumgünü için hediye bakmaya bir dükkana girdin ve o da ne! Kardeşini çok memnun edeceğini bildiğin birşey var dükkanda. Eşine hediye alırken dayanamadın, onu da aldın. Akşam eve gittiğinde de eşin sana surat yaptı. Ne cevap verirdin???
DR DAN GELDİMMMMM
Oh maşallah maşallah çok sevindim canım mutlu dönmene. Daim olsun inşallah:teytey:
KAYRA , BABYMOM, ESRAKO maşallah bebişlere... Yarın da benim randevum var, bakalım neler duyacağım :)
Yarın senin, sonraki gün benim. Hadi bakalım darısı başımıza adaşçığım

canim bozma moralini ama cok siki olmasada bi diyet verir yinede onlem amacli..surda kac hafta kaldi ki zaten..
Evet ben de öyle tahmin ediyorum. Meyvemi kısmasın, arada bir de dondurmaya izin versin o bana yeter zaten....de bu lafları senden duymak.....yerimsenibenkaydirigubbakcemile3
Canım yüksek olup olmadığını anlayamıyoruz çünkü birimlerimiz farklı. Bizim değerler mg/dl cinsinden. Neyse doktorun bir baksın bakalımCADIARZU
Görme bozukluğu şeker hastalığının önemli bir belirtisi ama umarım yorgunluktan falandır:1no2:

Geçmiş olsun canım ya. Şakülümüz şaştı resmen:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
taze geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız allah bi daha yasatmasın bide bu milupaya üye olunca kendilerimi yolluyolar numuneleri yoksam biz mi istiycez

norra beşiğiniz çok uyumlu ve güzel derin uysun teo içinde inşallah

Ben kızıma bundan aldım teyzeleri. Tazem sanırım seninki de bundan değil mi?
Geçen gün bebek maması sitelerine bakınırken mamaların nasıl hazırlanacağını okuyordum. Efendim önce su iyice kaynatılacakmış, sonra 40 dereceye kadar soğutulacakmış sonra içine mama koyulacakmış....ohooo ölme eşeğim ölme. Ben kısmetse çalışan bir anne olacağım, nasıl uğraşayım yok kaynat yok soğut. Ben de siparişi DÜN verdim, BUGÜN geldi. Hem de yanında koca bir koçan indirim kuponu göndermişler. Gerçi haziran sonuna kadar geçerli kuponlar ama olsun. İhtiyacım olan birçok şey için kupon varhihoyyytTavsiye ederim:

E-Bebek | Beslenme | Biberon&Mama Isıtıcıları | Arçelik | Arçelik Bebeğim/Biberon Isıtıcısı ve Sterilazör

GYPSYcim, öncelikle doğumgünün kutlu olsun arkadaşım. sevdiklerinle daha nice yaşlar göresin inşallah. herşey gönlünce olsun.
seni az çok tanıdık şeker. sen gönlü zengin bir insansın. eşinin ablasına yaptığı jesti kıskanmış ve problem etmiş olmanın bence tek bir sebebi hormonlarındır. sen de koymuşsun ya teşhisini; 0-6 yaş grubuna döndüm diye.... takmışsın sen buaralar eşine. fena sarmışsın adama. olabiliyormuş böle şeyler. benimki de diyor ki geçenlerde "doğumdan sonra sen benden nefret bile edebilirmişsin, beni bir kaşık suda boğmak isteyecekmişsin" beyefendi araştırma yapmış da biraz lohusalık bunalımıyla ilgili, şimdi kendisini benim bu tür davranışlarıma karşı hazırlıyormuş. böylece dayanması daha kolay olacakmış, iyice kanıksıyacakmış durumu. çok komik geldi. ondan nefret ettiğimi filan düşünemiyorum. gerçi çok olmuştur bi kaşık suda boğmak istediğim ama nefrete filan dönüşmemişti. şimdi ben de kendimi hazırlıyorum bu tür duygulara o da.... siz biraz erken başladınız galiba GYPSYcim... geçenlerde de fevri davranıp saçlarını kırptırdın. ama biz ne desek boş, sen takmışsın kafayı adama.... hay allah.... geçer geçer...

lalcim kilo konusunda endiselenme ben gecen ay hic almamıstım bebek 300 gr almıstı nasıl oluyo bu demistim olabilir normal demisti. bu aysa ben 3 kg almısım toplamda bebekte 900 gr. yani 2 kg benim diebiliriz. ondan endiselenme. benim kardesim son ayında 5 kg almıstı mesela druda beni cok korkuttun demisti

BABY sen gerçekten sadece 10 kilo mu aldın? ne güzel. ben bugün 12 yi tamamlamış oldum. oysa sanıyordum ki toplamda 12 kilo alırım. eee iki ay daha var, nerden baksan en az 3 kilo daha alınır. 15le bitirmek de fena değil bence. amaaaaannnnn veriliyormuş 7-8 kilosu zaten ilk 4 ayda....

ben izne 6 temmuzda ayrılacağım BABY. bugün gidip "ÇALIŞABıLıR" raporu aldım.son 3 haftaya kadar çalışmayı istiyorum tabi sağlığım elverirse. şimdilik sorun yok gibi. işyerime gidip gelmek de çok rahat. hem ortam çok serin. evde pişerim valla. bizim ev acayip güneş alıyor. klima açıp oturmak da istemiyorum. gerçi fenerbahçe orduevinin havuzuna gitmeyi planlıyordum doğumiznimde ama düşündüm de 5 hafta daha bebekle geçirmek daha cazip geldi. haftasonları giderim artık havuza.

evet 59la basladım dun 69 dum aldıgım tum kiloyuda zaten 4.aydan itibaren aldım ona ragmen dr biraz dikkat et dedi bana toplamda 10 la bitirseydin iidi dedi ama napayım walla artık kısamam bıgazımdan filan zaten simdiye kadarda hic kısmadımki abur cuburda yedim yemekte yani canım ne istediyse yedim sanırım 15le tamamlarım ben bu kulvarı 75le bitiririm. hersey bebegim icin o saglıklı olsunda problem deil. dogumdan sonra cok kolay kg veririm zaten simdiden gaza gelmis durumdayım kafamda 100 tane tilki gezio dogum sonrası planlarımla ilgili :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…