Sen başlı başına ütopik bi gadınsın zaten evrişim, ama şeffaf göbekle korkmas mıydın yav, ben korkardım ne yalan söyliyeyim :) Ay olayında mutabıkız ama. Bir de aya somon, et, balık yağı, magnezyum, kalsiyum, süt, yoğurt vs. götürme şansımız olsa ohh, yeme de yanında yat.. Ama ayda da doğuramazdık beaa, çocuk doğsa da göbek kordonuna bağlı uçardı havalarda, yakalayacaksın da totosuna vuracaksın da ağlayacak da, hem maske takmak falan lazımdı o zaman, ah ah dünyayı sevmem ama dünya daha iyiymiş :))
eşim pc yi istiyor.şimdi işten geldi annem yemeğini verdi.ve bana talimat geldi kalk uzan.emir demiri keser.malum asker ya.iyi akşamlar.akşam belki girerim...
valla o kadar merak ediyorum ki onu aslında pencere gibi bişi olsa arada açıp baksak fana olmaqzdı bencede kaydirigubbakcemile3Mucızem.. bı o ay meselesını cok dusunurum,ozellıkle de uyurken ne enfes olur dıye.. bır de gobegımın seffaf olmasını cok hayal ederım,oğluşumu ıslemek sahane olurdu emınımm.. ne utopık dusuncelerım var di mi?? kaydirigubbakcemile2
Kırıksın sen bılıuyorsun degıl mı ?? Hıc gulecegım yoktu.. bı an hayal ettım de kordon havada, cocuk havada.. kaydirigubbakcemile3
Evroş; elevıt kullanıyor musun?? madem yıeymıyorsun, barı elevıt ıc duzenlı derım ben.. bır de muz ye her gun muhakkak.
hadi göün aydın bebişinede maşallahGYPSYESRA;
Geç oldu ama, daha nice nice senelere bebişinle kocişinle beraber girebilmen dileğiyle...
Kızlar ben de dün doktora gittim. Önce fetal eko çektirdik. Allah'a şükür bebişimin kalbi çok iyiymiş. Benimki de olabileceğin en iyisi.
Neyse geçen haftaki üzüntümüz geçti biraz. Bebişim 1,480 gr olmuş. 40 küsür cm. boy dedi. Hatta ilk defa 4 boyutlu fotosunu gördük. Bir ara bize el salladı. Çok utangaç olacak benim kızım eli hep yüzündeydi. :))
Neyse dünden itibaren biraz rahat bi nefes aldık. Bu bi haftada ne yaptıysan onu yapmaya devam et dedi doktor. Hep yattım, hep yattım. Sıkıcı oluyor ama, bebiş için katlanıcaz artık, sağlıkla gelsin de.
Haftaya tekrar görmek istedi. Hayırlısı.
hoşgeldin canım bebeğin hayırlı olsun..slm arkadaşlar bende sizler gibi ağustos annesi olacağım inşallah 14 ağustos doğum tarihim. İstanbulda yaşıyorum ama aslen izmiliyim bu ctesi izmire gidiyorum ve doğumu orada ailemin yanında yapmayı düşünüyorum. İzmirde önerebileceğiniz bi dr ya da hastane var mı acaba? ayrıca gaziemirli olarak incirli parkta buluşmanızı çok kıskandımmm:))
güle güle giy elbiseni canımkızlar öğlen dolaşmaya diye çıkmıştım ya, kendime hamile elbisesi aldım. akşam giyip poz vereceğim sizler için. ip askılı siyah penye bir elbise. büyük ihtimalle göğüs kısmı çok kötü duracak. ayrıca popom da zenci poposu gibi çıkacak. ama ben onun üstüne şifon bir gömlek giyer öle poz veririm. kamufle ederim yani popomu ve göğsümü.
çok geçmiş olsun canım dualarımız seninle inşallah bebegin biraz daha içerde kalır sıkı sıkı tutunurHASTANEYE KALDIRILDIM.....
Arkadaslar basıma neler geldi....
pazar akşamı gaz sancısı şeklinde sancılarım vardı ve pazar gecesi sancılarım cogaldı ve dr.umu aradık hemen hastaneye gitmemi soyledi..
hastanede yapılan tetkikler ve ultrasondda bir şey cıkmadı ama şikayetlerım soru işareti bıraktı....bebişim maşallah gayet saglıklı suyumuzda ii.
pazartesi kendi dr. um gormek istedi cagırdı apar topar gittik.bu arada bebişin hareketleri aşagya dogru baskılı olmaaya basladı...
rahmime baktı 4 cm. kısalma yok.bebek gaayet ii.maşallah...
ancak şikayetlerim tamamen ERKEN DOGUM BELİRTİLERİYMİŞ...
NST ye bagladı sancılarımı kontrol etti o da ii cıktı.eve gonderdi evde 1 hafta hareketsiz istirahat ve bol su bir de gebelik hormonu progesteron içeren bir ilaç veerdi.uygulamama ragmen kızım rahat durmuyoooo.
Ama şimdi hastenedeyimşimdi serumlar takılıyor cumaya kaadar burada kontrol altındatım.benim kızım erken davranıyo teyzeleri...Ama merak etmeyin moralim gayet ii ve dr.uma cok guveniyorum..
burada amaç erken dogumu mumkun oldugunca ertelemek hatta durdurabilmek...
KIZIM DURU VE BENDEN DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN ......daha hiç bir hazırlıgım yokkkkk.
kolay değil canım o işlerin altından kalkmak bende yaptırdım 15 günde anca kendime geldim topla dur bitmiyo inşallah sende en kısa zamanda düzenine geçersinSelam kızlar
Bizim badanamız bitti - ama bende bittim
Kendimi çok kötü hissediyorum - iğrenç bi baş ağırısıkafamı kaldıramıyorum resmen Birde dün fazla ayakta mı kaldım ne topluklarım feci ağırıyo basamıyorum resmen Ütümde bi ağırlık var bi ağırlık.... Ev darma duman - badana kokusu çıkana kadar odaya da fazla giremiyorum Yığdık herşeyi tek odaya - aradığım hiç bişeyi bulamıyorum Of ya öyle bi iş bekliyo ki beni düşünmesi bile yoruyo - zaten belimin ağırısı uyutmuyo geceleri of of
Birde hava - ay bu sıcak ne böyle ya nefes alınmıyo Daha 2 ay nasıl geçecek düşünmek bile istemiyorum
Bugün pek havamda değilim anlicağınız - herşey üstüme üstüme geliyo sanki
üzülme üzülme canını sıkma be güzelimm bebeğini düşünkızlar naslsınız o topiği okudumda o kadını yolmak geldi içimden
zaten sinirim burnumda bi yerlerden çıkartmam gerekiyodu iyide oldu
keyfim yok hiç sadece okumakla yetinicem kötü bi gece geçirdim..
yarın kendime gelmiş olurum muhtemelen
sanırım aranızda hamilelik hormonları en moktan ve en yoğun çalışan benimki :çok üzgünüm:
sakaleyn, düşmüşsün canım geçmiş olsun.
Ben de düştüm dün. Elim ve dizlerimin üstüne düştüm ama bebiş de içeride biraz sarsılmıştır zannımca. Sinirim bozuldu oturdum hemen bir kenara. İnsanlar geldi yardım etti kaldırdı beni, utanç da duyuyor insan, kocaman bir göbüşle yerlerde :)) Bir süre hareket etmedi bebişim, sonra baktım kıpırdanıyor, rahatladım. Neyse, çok şükür bi sıkıntı olmadı, biraz ödümüz koptu o kadar :)) Göbek öne çekiyor artık tabii :))
canın yandımı geçmiş olsun nazrmı ne
Selam kızlar, önce yazayım, sonra geçmişi okurum.
Doktordan geldik. Çok şükür her şeyimiz yerli yerinde. Sadece kilosu biraz beni düşündürdü. 1420 gr! O da haftasıyla uyumlu ama, ben hiç değilse 1600 - 1700 çıkar diye düşünüyordum. Gerçi doktorun bir şey dediği yok ama... Kendi kendime düşündüm işte.. Boyumuz 37 cm.
Bir de büyük tansiyonum yüksek çıktı biraz. 14! Sabahtan da ölçmüştüm, 13,5 gibi çıkmıştı. Tuzu tane hesabı kullanıyorum, neden böyle oldum ki ? Neyse bunun üstüne çıkmasın, çıkarsa haberim olsun, dedi doktor. Herhalde heyecanlandın, dedi doktor...
Kırmızı etten ve yumurtadan soğuduğumu söyledim. "Kırmızı et çok şart değil ama yumurta yemen lazım" dedi. Gene güzel güzel görüntüler verdi bize oğlum. Suyum falan her şey yolundaymış... 1 ay sonra görüşelim, dedi.
İZİN KONUSUNDA
Biz zaten sezaryenli hastalara 3 ay izin veriyoruz, dedi. Dolayısıyla doğum öncesi iznimi kullanabilirmişim. Ama zaten okullar kapanacak ben izin tarihime gelene kadar. Bir kaç sınav görevi almaktan bişi çıkmaz, nasılsa ev - oukl arası fazla mesafe yok. Ek ders olur...
1 kg aldığımı duyan annem (yanımdaydı) ne düşündü, bilmiyorum. Aramız hala limonlu. Çıkışta "sana içecek bir şeyler alayım" dedi. İstemedim. Suyum vardı zaten onu içip duruyordum. Bİr kaç güne kalmaz aramız düzelir de, arkasından ne gelir bilmiyorum artık.
Doktordan geldik. Çok şükür her şeyimiz yerli yerinde. Sadece kilosu biraz beni düşündürdü. 1420 gr! O da haftasıyla uyumlu ama, ben hiç değilse 1600 - 1700 çıkar diye düşünüyordum. Gerçi doktorun bir şey dediği yok ama... Kendi kendime düşündüm işte.. Boyumuz 37 cm.
Bir de büyük tansiyonum yüksek çıktı biraz. 14! Sabahtan da ölçmüştüm, 13,5 gibi çıkmıştı. Tuzu tane hesabı kullanıyorum, neden böyle oldum ki ? Neyse bunun üstüne çıkmasın, çıkarsa haberim olsun, dedi doktor. Herhalde heyecanlandın, dedi doktor...
Kırmızı etten ve yumurtadan soğuduğumu söyledim. "Kırmızı et çok şart değil ama yumurta yemen lazım" dedi. Gene güzel güzel görüntüler verdi bize oğlum. Suyum falan her şey yolundaymış... 1 ay sonra görüşelim, dedi.
İZİN KONUSUNDA
Biz zaten sezaryenli hastalara 3 ay izin veriyoruz, dedi. Dolayısıyla doğum öncesi iznimi kullanabilirmişim. Ama zaten okullar kapanacak ben izin tarihime gelene kadar. Bir kaç sınav görevi almaktan bişi çıkmaz, nasılsa ev - oukl arası fazla mesafe yok. Ek ders olur...
1 kg aldığımı duyan annem (yanımdaydı) ne düşündü, bilmiyorum. Aramız hala limonlu. Çıkışta "sana içecek bir şeyler alayım" dedi. İstemedim. Suyum vardı zaten onu içip duruyordum. Bİr kaç güne kalmaz aramız düzelir de, arkasından ne gelir bilmiyorum artık.
haklısın canım. benim de bu açığımı kapatmam için kırk fırın ekmek yemem lazım. eşim özellikle rica etti "bak ben seni çok seviyorum ve hiç dert etmiyorum ama çocuğumuz için artık yemek-pasta-börek olayına girmen lazım, arkadaşlarının annelerine özenip durmasın yavrucak" dedi. doğru söze ne denir. çocuklar heves eder böle şeylere, şahsen ben ederdim, severdim sürekli kek börek çörek kokan evleri. ben şahsen bir kere poğaça 3 kere de börek yaptım. hiç kek yapmadım. eşim hiç kekimi yemedi mesela. ben hep soğuk meze türü ikramlıklar yaparım; patates salatası, kısır, çerkeztavuğu, vs vs... bi de yaş pasta yapabilirim hazır keklerle.aftabrucum evde olunca napayım eksik yonlerimi gelistiriyorum bu konuda cok eksigim gelecege yatırım yapıorum yani :))
Ben de düştüm dün. Elim ve dizlerimin üstüne düştüm ama bebiş de içeride biraz sarsılmıştır zannımca. Sinirim bozuldu oturdum hemen bir kenara. İnsanlar geldi yardım etti kaldırdı beni, utanç da duyuyor insan, kocaman bir göbüşle yerlerde :)) Bir süre hareket etmedi bebişim, sonra baktım kıpırdanıyor, rahatladım. Neyse, çok şükür bi sıkıntı olmadı, biraz ödümüz koptu o kadar :)) Göbek öne çekiyor artık tabii :))
kızlar ben ne zamandır balık yemiyorum yaklaşık 3 aydır, et yiyemiyorum , tavuk bazen ama ceviz yiyorum hergün sütte doğru dürüst içemiyorum bakliyat arada sırada yiyorum yumurta bol tüketiyorum.bişey olmaz dimi hergün bulantı canıma okuyo :bbo: :bbo: napabilirim eksik kalmaz demi bebişimin gelişimi nolur olasın kötü şiyler :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:
ne dergisi canım merak ettim ikiside olabilir ben hiç boyamadım bişey diyemicem
tazemmm maşallah kuzuna bence kilosu ii benim bebek 1470 bak sizdende 1 hafta öndeyiz ama kilo farkı yok bence ii dr de bişi dememiş bana bile dr kilosu çok ii dedi maşallah annesiSelam kızlar, önce yazayım, sonra geçmişi okurum.
Bir de büyük tansiyonum yüksek çıktı biraz. 14! Sabahtan da ölçmüştüm, 13,5 gibi çıkmıştı. Tuzu tane hesabı kullanıyorum, neden böyle oldum ki ? Neyse bunun üstüne çıkmasın, çıkarsa haberim olsun, dedi doktor. Herhalde heyecanlandın, dedi bir de...
İZİN KONUSUNDA
HASTANEYE KALDIRILDIM.....
Arkadaslar basıma neler geldi....
pazar akşamı gaz sancısı şeklinde sancılarım vardı ve pazar gecesi sancılarım cogaldı ve dr.umu aradık hemen hastaneye gitmemi soyledi..
hastanede yapılan tetkikler ve ultrasondda bir şey cıkmadı ama şikayetlerım soru işareti bıraktı....bebişim maşallah gayet saglıklı suyumuzda ii.
pazartesi kendi dr. um gormek istedi cagırdı apar topar gittik.bu arada bebişin hareketleri aşagya dogru baskılı olmaaya basladı...
rahmime baktı 4 cm. kısalma yok.bebek gaayet ii.maşallah...
ancak şikayetlerim tamamen ERKEN DOGUM BELİRTİLERİYMİŞ...
NST ye bagladı sancılarımı kontrol etti o da ii cıktı.eve gonderdi evde 1 hafta hareketsiz istirahat ve bol su bir de gebelik hormonu progesteron içeren bir ilaç veerdi.uygulamama ragmen kızım rahat durmuyoooo.
Ama şimdi hastenedeyimşimdi serumlar takılıyor cumaya kaadar burada kontrol altındatım.benim kızım erken davranıyo teyzeleri...Ama merak etmeyin moralim gayet ii ve dr.uma cok guveniyorum..
burada amaç erken dogumu mumkun oldugunca ertelemek hatta durdurabilmek...
KIZIM DURU VE BENDEN DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN ......daha hiç bir hazırlıgım yokkkkk.
ben yumurtayi haftada 3 gun yiyorum ctsi pazar ve hftcici 1 gun, oda ancak sahanda, haslama agzima surmem..Yumurtayı benim dr. yazın gün aşırı yesen de olur demişti. Siz her gün mü yiyorsunuz yoksa haftada belli bir adet mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?