Mucızem.. bı o ay meselesını cok dusunurum,ozellıkle de uyurken ne enfes olur dıye.. bır de gobegımın seffaf olmasını cok hayal ederım,oğluşumu ıslemek sahane olurdu emınımm.. ne utopık dusuncelerım var di mi?? kaydirigubbakcemile2
Sen başlı başına ütopik bi gadınsın zaten evrişim, ama şeffaf göbekle korkmas mıydın yav, ben korkardım ne yalan söyliyeyim :) Ay olayında mutabıkız ama. Bir de aya somon, et, balık yağı, magnezyum, kalsiyum, süt, yoğurt vs. götürme şansımız olsa ohh, yeme de yanında yat.. Ama ayda da doğuramazdık beaa, çocuk doğsa da göbek kordonuna bağlı uçardı havalarda, yakalayacaksın da totosuna vuracaksın da ağlayacak da, hem maske takmak falan lazımdı o zaman, ah ah dünyayı sevmem ama dünya daha iyiymiş :))
kırık fantezi grubu..bu yazdıklarınızı besteleyiverin annem iki de saz alın elinize güsel olur..hihoyyytYazık işte annesi Kuzişe, sen de benim gibi dünyada doğur en iyisi, göbeğinin içini de hayal etmeye devam :))
Çocukken de çok hayal ederdim bu uzay mevzularını... Severdim, isterdim uzaylılar gelsin götürsün beni :))
tazecim kilo işine takmamak gerek biliyorsun..haftasına göre düşük olsa söyler doktorlar zaten..bu izin işini anlamadım..yani sezeryan olana doğumdan sonra 8 hafta=2 ay yerine 4 hafta daha fazladan mı izin veriyormuş doktorlar.bunu duymamıştım hiç.Selam kızlar, önce yazayım, sonra geçmişi okurum.
Doktordan geldik. Çok şükür her şeyimiz yerli yerinde. Sadece kilosu biraz beni düşündürdü. 1420 gr! O da haftasıyla uyumlu ama, ben hiç değilse 1600 - 1700 çıkar diye düşünüyordum. Gerçi doktorun bir şey dediği yok ama... Kendi kendime düşündüm işte.. Boyumuz 37 cm.
Bir de büyük tansiyonum yüksek çıktı biraz. 14! Sabahtan da ölçmüştüm, 13,5 gibi çıkmıştı. Tuzu tane hesabı kullanıyorum, neden böyle oldum ki ? Neyse bunun üstüne çıkmasın, çıkarsa haberim olsun, dedi doktor. Herhalde heyecanlandın, dedi bir de...
Kırmızı etten ve yumurtadan soğuduğumu söyledim. "Kırmızı et çok şart değil ama yumurta yemen lazım" dedi. Gene güzel güzel görüntüler verdi bize oğlum. Suyum falan her şey yolundaymış... 1 ay sonra görüşelim, dedi.
İZİN KONUSUNDA
Biz zaten sezaryenli hastalara 3 ay izin veriyoruz, dedi. Dolayısıyla doğum öncesi iznimi kullanabilirmişim. Ama zaten okullar kapanacak ben izin tarihime gelene kadar. Bir kaç sınav görevi almaktan bişi çıkmaz, nasılsa ev - oukl arası fazla mesafe yok. Ek ders olur...
1 kg aldığımı duyan annem (yanımdaydı) ne düşündü, bilmiyorum. Aramız hala limonlu. Çıkışta "sana içecek bir şeyler alayım" dedi. İstemedim. Suyum vardı zaten onu içip duruyordum. Bİr kaç güne kalmaz aramız düzelir de, arkasından ne gelir bilmiyorum artık.
ben haftada 2-3 adet yiyorum..önceden hiç sevmez ve yemezdim benim için büyük bir adım.Ellerim ve dizlerim acıdı ama geçti sonra angel'cim. Teşekkür ederim...
gözün aydın tazecim. Bence kilo ve boya takılma, her bebişin kilo alım hızı farklı olacak elbet. Sonuçta dr. bir sorun görmemiş. Tansiyon için de geçmiş olsun.
Yumurtayı benim dr. yazın gün aşırı yesen de olur demişti. Siz her gün mü yiyorsunuz yoksa haftada belli bir adet mi?
cambaz moralinin yüksek olmasından dolayı seni tebrik ediyorum..herşey güzel olacak inşallah.COK KISA SUREDİR SİZLERİ TANIYORUM BURADA SANALDA OLSA İYİ Kİ VARSINIZ ARKADAŞLAR...
HEPİNİZE TEK TEK TEŞEKKUR EDERİM.İNŞALLAH DUALARINNIZI DUYAR ALLAHIM...
MERAK EDEN ARKADASLARIM OLMUŞ İST.YEDİTEPE UNİVERST.HAST. BOSTANCI KOZYATAGINDAYIM.
ETRAFIMDAKİ ODALARDAN YENİ DOGMUŞ BEBEK SESLERİ GELİYORDU GUNDUZ NİNNİ GİBİ GELDİLER BANA ...
MORALİM YUKSEK ÇOK ŞÜKÜR.
ERKEN DOGUMA KARSI BEBEİMİN CİĞERLERİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN İĞNE BAŞLANDI BUGUN V E YARIN..
HAKKIMDA HAYIRLISI NEYSE OLSUN.BELKİ BEBEĞİM VE BENİM İÇİN HAYIRLISI BUDUR.
HEPİNİZİ COK SEVİYORUMŞeniz
yazzzık sana nurdan..kaka öğrenciler onlar..kizlar sinav 3.5 saaat surdu, dolasmiyayim dedikce, ogrenciler kopya cekmeye calisti, devir ne kadar bozulmus, bizim zamanimizda hic kopya yoktu:))) valla bi kismini serbest biraktim bi kisminin tepesine coktum halim oldugunda, ama ayaklarim bitmis durumda...
senin velet yumurtadan çıkacakmış az kalmışş3K1M, EVROS, NAZAN, EFTELYA, NORRAA ve BABYMOM hepinize çok teşekkür ederim kızlar. Biraz daha kilolu olmasını bekliyordum çünkü, Onur da ben de normalin çok üstünde kilolarla doğmuşuz. (ben 4900 mesela..) Ama dediğiniz gibi, her şey yolunda.. doktor da bişi demedi. Yok zaten sadece öylesine kafama takıldı.
Yok beybim, mide bulantısı değil de, ben günde ortalama 1 yumurta yiyen bir insanım. Yani haftanın 3 günü yumurta yemiyorsam, diğer günler 2şer tane yiyorum. Her türlüsünü de çok severim, ayrı ama, son 1 haftadır dolaptan çıkarıp çıkarıp bakıyorum yumurtaya.. Canım hiç istemiyor. Bir şekilde gene yemek lazım anlaşılan.. Eti de köfte olarak tüketeyim bari..
taze ben kahvaltıda da karpuz yiyiyorum..dadandım karpuz peynire..bir de burada hava çok sıcak iyi geliyor sabah sabah.Hmm,evet, muhtemelen.. karpuzu buldum, gözümbaşka bişi görmüyo :)) teşekkür ederim.
ahh şu ebeler..sibelciğim burlarda çok ebe hemşire sağlık ocağı vakası yaşandı ve hiçbirinden de bir şey çıkmadı.daha yazının başında anlamıştım..düşündüm benim de gün içinde karnım sert genellikle..sonuçta içinde kemikli etli canlı bişe var di mi ama.günaydın herkese....
dün hiç foruma giremedim kabus gibi bir gün geçirdim..... salı günü bebeğin hareketleri gün içinde hissetmedim gibi birşey dedim sanırım yorgunum eve gideyim yemek yiyeyim o hareket eder dedim ama yemek yedikten sonrada ufak kımıldanışlar oldu güçlü hareketleri tekmeleri olmadı ben biraz endişelendim dün sabah sağlık ocağına gideyim bebeğimin kalp atışlarını dinleyelim dedim malum dr. şehir dışında olunca ha deyince gidemiyoruz.... neyse ebe kalp atışlarına baktı gayet güzel dedi ama bir sorun var senin karnın çok sert bu kadar sert olmaması gerekir senin doğum yapacak kadın kadar sert olmuş göbeğin dedi erken doğum habercisi olabilir bi dr. görün dedi.... tabi ben salya sümük eve geldim dr. aradım gel bi nstye bağlayalım dedi ben dr. şehir dışında olduğundan her ihtimale karşı ağlayarak bi çantaya kendime pijama, çamaşır , terlik vs. koydum dedim hastaneye falan yatırması gerekirse orda telaşe olmasın diye..... neyse nstye bağlandım şükür çok büyük birşey çıkmadı ufak kasılmalarım vardı ama ordaki hemşire yada ebe sen üşüttünmü dedi hayır dedim yada gazlı birşeymi yedin yedi hayır dedim hamile kaldığımdan beri gazlı hiçbir içeceği içmiyorum dedim sonra dr. göründük sonuçlarda korkulacak birşey yok dedi ama benim canımdan can gitti çok korktum kızlar neyse şükürler olsun ucuz atlattık.... kızım önceki güne nazaran biraz daha hareketli ama öyle çok çok hareketleri değil önceki günler kadar..... rabbim hepimizi ve bebeklerini korusun......
günaydın kızlar
günaydın herkese....
dün hiç foruma giremedim kabus gibi bir gün geçirdim..... salı günü bebeğin hareketleri gün içinde hissetmedim gibi birşey dedim sanırım yorgunum eve gideyim yemek yiyeyim o hareket eder dedim ama yemek yedikten sonrada ufak kımıldanışlar oldu güçlü hareketleri tekmeleri olmadı ben biraz endişelendim dün sabah sağlık ocağına gideyim bebeğimin kalp atışlarını dinleyelim dedim malum dr. şehir dışında olunca ha deyince gidemiyoruz.... neyse ebe kalp atışlarına baktı gayet güzel dedi ama bir sorun var senin karnın çok sert bu kadar sert olmaması gerekir senin doğum yapacak kadın kadar sert olmuş göbeğin dedi erken doğum habercisi olabilir bi dr. görün dedi.... tabi ben salya sümük eve geldim dr. aradım gel bi nstye bağlayalım dedi ben dr. şehir dışında olduğundan her ihtimale karşı ağlayarak bi çantaya kendime pijama, çamaşır , terlik vs. koydum dedim hastaneye falan yatırması gerekirse orda telaşe olmasın diye..... neyse nstye bağlandım şükür çok büyük birşey çıkmadı ufak kasılmalarım vardı ama ordaki hemşire yada ebe sen üşüttünmü dedi hayır dedim yada gazlı birşeymi yedin yedi hayır dedim hamile kaldığımdan beri gazlı hiçbir içeceği içmiyorum dedim sonra dr. göründük sonuçlarda korkulacak birşey yok dedi ama benim canımdan can gitti çok korktum kızlar neyse şükürler olsun ucuz atlattık.... kızım önceki güne nazaran biraz daha hareketli ama öyle çok çok hareketleri değil önceki günler kadar..... rabbim hepimizi ve bebeklerini korusun......
pinky taze burcu dun gitetmis hersey yolundaymıs canım dun yazmıstı ama sen gecmsi okumadın sanırım.
milkshake canım ya nedir senin basına gelende ben anlamadım ebelerde herseyi cok biliolar , benimde zaman zaman karnım cok sert oluyo zaman zaman yumusak ama illa gaz birikio gaz olması icin gazlı icecek icmeye gerek yokki yediklerimizde gaz yapıyor sonucta. birde zaman zaman bebekler gelisiolar ve o sırada az hareket ediolar ben anlıorum ozamanlarda karnımın icide cekilio sanki kordon gobegimi gerio seninkide gelisme zamanındadır panikleme canım yinede gecmis olsun
bebişine maşallah.benim oğlumda iki hafta önde gidiyor ama doktor iki hafta erken doğar falan demedi.sezeryan olacağım ama henüz tarih konuşulmadıSelam kızlar,
Bu aralar pek uğrayamadım.
Biraz işlerim vardı bir de nette problem vardı onlarla uğraştım.
Mayısın 23 de dr a kontrole gittim ve bebek 2 hafta fazla gelişme göstermiş.
Fazla geliştiği için dr koldan tokluk şekeri testi istedi neyseki sonuç çok iyi çıktı.
Bu durumda bebiş erken doğabilirmiş.
Yani 4 ağustos yerine 17 Temmuzda gelebilir.
oh oh.ne güzel haberler.bebişin büyüyor bak annesi.inşallah hep böyle büyürler.bol bol dinlen sen yinedeGYPSYESRA;
Geç oldu ama, daha nice nice senelere bebişinle kocişinle beraber girebilmen dileğiyle...
Kızlar ben de dün doktora gittim. Önce fetal eko çektirdik. Allah'a şükür bebişimin kalbi çok iyiymiş. Benimki de olabileceğin en iyisi.
Neyse geçen haftaki üzüntümüz geçti biraz. Bebişim 1,480 gr olmuş. 40 küsür cm. boy dedi. Hatta ilk defa 4 boyutlu fotosunu gördük. Bir ara bize el salladı. Çok utangaç olacak benim kızım eli hep yüzündeydi. :))
Neyse dünden itibaren biraz rahat bi nefes aldık. Bu bi haftada ne yaptıysan onu yapmaya devam et dedi doktor. Hep yattım, hep yattım. Sıkıcı oluyor ama, bebiş için katlanıcaz artık, sağlıkla gelsin de.
Haftaya tekrar görmek istedi. Hayırlısı.
hoşgeldin aramıza.artık girersin sık sıkslm arkadaşlar bende sizler gibi ağustos annesi olacağım inşallah 14 ağustos doğum tarihim. İstanbulda yaşıyorum ama aslen izmiliyim bu ctesi izmire gidiyorum ve doğumu orada ailemin yanında yapmayı düşünüyorum. İzmirde önerebileceğiniz bi dr ya da hastane var mı acaba? ayrıca gaziemirli olarak incirli parkta buluşmanızı çok kıskandımmm:))
didecim.ben de diyarbakır da otomobil sayısını ve lüks olma durumlarını görünce çok şaşırdım.hiç bu kadar en iyi en lüks arabaları bu kadar fazla sayıda görmemiştim.çok fazla da özel hastahane var.fakiri olduğu kadar çok zengini de var.uçurum var gelir dağılımındatamam hadi affettik senisırnaşık şey esra haklısın batman diyince iyice mahrumiyet bölgesi sanılıyor..inan ben hayatımda görmediğim kadar sıfır arabayı burada gördüm..reklamda görüyorsun zort diye ertesi gün sokakta..çok uçurum var gelir seviyeleri arasında..çok şükür 7 tane de özel hastane var.medikali hiç sevmiyorum zaten..ama çok popüler burada..ama bu alman hastanesi tam benim kafama göre tüm personel çok saygılı..odalar çok güzel ..İnşallah iyi olur herşey ben ve bebişim için.
için de burulmasın canım benimki burulmuyor.annem sıcak mıcak diyor ne yapcam sıcakta dedi iki kere..o yüzden hiç umrumda değil..gelenin başımın üstünde yeri var kayınvalideme yarın gel desem gelir..ama sonra gelsin..eşimin olması çok işime gelir şöyle 1-2 hafta önce doğursam annem de yetişemese üzülmem hani.bir şekilde herşey olur..zorluk yaşanacaksa yaşanır..biz neler gördük esra bunlar bişe değil..:1rolleyes:
çok geçmiş olsun canım.dualarım seninle.inşallah bunu da atlatıp zamanında doğuracaksın çocuğunu.HASTANEYE KALDIRILDIM.....
Arkadaslar basıma neler geldi....
pazar akşamı gaz sancısı şeklinde sancılarım vardı ve pazar gecesi sancılarım cogaldı ve dr.umu aradık hemen hastaneye gitmemi soyledi..
hastanede yapılan tetkikler ve ultrasondda bir şey cıkmadı ama şikayetlerım soru işareti bıraktı....bebişim maşallah gayet saglıklı suyumuzda ii.
pazartesi kendi dr. um gormek istedi cagırdı apar topar gittik.bu arada bebişin hareketleri aşagya dogru baskılı olmaaya basladı...
rahmime baktı 4 cm. kısalma yok.bebek gaayet ii.maşallah...
ancak şikayetlerim tamamen ERKEN DOGUM BELİRTİLERİYMİŞ...
NST ye bagladı sancılarımı kontrol etti o da ii cıktı.eve gonderdi evde 1 hafta hareketsiz istirahat ve bol su bir de gebelik hormonu progesteron içeren bir ilaç veerdi.uygulamama ragmen kızım rahat durmuyoooo.
Ama şimdi hastenedeyimşimdi serumlar takılıyor cumaya kaadar burada kontrol altındatım.benim kızım erken davranıyo teyzeleri...Ama merak etmeyin moralim gayet ii ve dr.uma cok guveniyorum..
burada amaç erken dogumu mumkun oldugunca ertelemek hatta durdurabilmek...
KIZIM DURU VE BENDEN DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN ......daha hiç bir hazırlıgım yokkkkk.
kız benn 2100 gr doğmuşum ozmn benim oğlanın kilosuda normal:) annesine görekaydirigubbakcemile33K1M, EVROS, NAZAN, EFTELYA, NORRAA ve BABYMOM hepinize çok teşekkür ederim kızlar. Biraz daha kilolu olmasını bekliyordum çünkü, Onur da ben de normalin çok üstünde kilolarla doğmuşuz. (ben 4900 mesela..) Ama dediğiniz gibi, her şey yolunda.. doktor da bişi demedi. Yok zaten sadece öylesine kafama takıldı.
Yok beybim, mide bulantısı değil de, ben günde ortalama 1 yumurta yiyen bir insanım. Yani haftanın 3 günü yumurta yemiyorsam, diğer günler 2şer tane yiyorum. Her türlüsünü de çok severim, ayrı ama, son 1 haftadır dolaptan çıkarıp çıkarıp bakıyorum yumurtaya.. Canım hiç istemiyor. Bir şekilde gene yemek lazım anlaşılan.. Eti de köfte olarak tüketeyim bari..
çok sevindim taze oğlunada maşallah kilosuda gayet iyi canım tansiyon için dikkat et canım annenle aranda en kısa zamanda düzelir inşallah anne ne yapıcanboşver takma kafana bak benim annem bu zor zamanımda bıraktı gitti antalyaya tatile 1.5 aydırda yok ne yapcan ....Selam kızlar, önce yazayım, sonra geçmişi okurum.
Doktordan geldik. Çok şükür her şeyimiz yerli yerinde. Sadece kilosu biraz beni düşündürdü. 1420 gr! O da haftasıyla uyumlu ama, ben hiç değilse 1600 - 1700 çıkar diye düşünüyordum. Gerçi doktorun bir şey dediği yok ama... Kendi kendime düşündüm işte.. Boyumuz 37 cm.
Bir de büyük tansiyonum yüksek çıktı biraz. 14! Sabahtan da ölçmüştüm, 13,5 gibi çıkmıştı. Tuzu tane hesabı kullanıyorum, neden böyle oldum ki ? Neyse bunun üstüne çıkmasın, çıkarsa haberim olsun, dedi doktor. Herhalde heyecanlandın, dedi bir de...
Kırmızı etten ve yumurtadan soğuduğumu söyledim. "Kırmızı et çok şart değil ama yumurta yemen lazım" dedi. Gene güzel güzel görüntüler verdi bize oğlum. Suyum falan her şey yolundaymış... 1 ay sonra görüşelim, dedi.
İZİN KONUSUNDA
Biz zaten sezaryenli hastalara 3 ay izin veriyoruz, dedi. Dolayısıyla doğum öncesi iznimi kullanabilirmişim. Ama zaten okullar kapanacak ben izin tarihime gelene kadar. Bir kaç sınav görevi almaktan bişi çıkmaz, nasılsa ev - oukl arası fazla mesafe yok. Ek ders olur...
1 kg aldığımı duyan annem (yanımdaydı) ne düşündü, bilmiyorum. Aramız hala limonlu. Çıkışta "sana içecek bir şeyler alayım" dedi. İstemedim. Suyum vardı zaten onu içip duruyordum. Bİr kaç güne kalmaz aramız düzelir de, arkasından ne gelir bilmiyorum artık.
iyi gün kötü gün dostlarıyız burda bu zor günlerinde yanında olmak dualarımızı yollamak için morelinin yüksek olmsı çook güzel inşallah bunuda atlatıcan canım ....COK KISA SUREDİR SİZLERİ TANIYORUM BURADA SANALDA OLSA İYİ Kİ VARSINIZ ARKADAŞLAR...
HEPİNİZE TEK TEK TEŞEKKUR EDERİM.İNŞALLAH DUALARINNIZI DUYAR ALLAHIM...
MERAK EDEN ARKADASLARIM OLMUŞ İST.YEDİTEPE UNİVERST.HAST. BOSTANCI KOZYATAGINDAYIM.
ETRAFIMDAKİ ODALARDAN YENİ DOGMUŞ BEBEK SESLERİ GELİYORDU GUNDUZ NİNNİ GİBİ GELDİLER BANA ...
MORALİM YUKSEK ÇOK ŞÜKÜR.
ERKEN DOGUMA KARSI BEBEİMİN CİĞERLERİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN İĞNE BAŞLANDI BUGUN V E YARIN..
HAKKIMDA HAYIRLISI NEYSE OLSUN.BELKİ BEBEĞİM VE BENİM İÇİN HAYIRLISI BUDUR.
HEPİNİZİ COK SEVİYORUMŞeniz
çok sirin çıkmışın gayet güzel duruyosunuz nazınlaama önce bir göbek fotosu ekleyeyim. hem de bebeğimin gardrobları önünde. ahşap rengi olan dolap eski bir dolabımızdı ben onu kapladım. sonra beyaz yatak alınca bir de beyaz dolap yaptırdık ve bu ikisi birbirine uyum sağlasın diye ben onu da diğerinin deseniyle şerit şeklinde kapladım. kırmızı beyaz pitikare bir kağıtla. fotoda çok kötü çıktı kareliolduğu için, inşallah odasını yerleştirince daha güzel fotolar da çekerim. hem süslenmiş haliyle... hele bi yatağı da gelsin de....
göbeğimi çok seviyorum.
sakın bunu yeni elbisem sanmayın, size onunla poz verecektim bu akşam ama denemeden aldığım için biraz büyük almışım. yarın değiştireceğim, yarın akşam onunla poz veriririm artık.
evet zordur tahmin edebiliyorum belli bi zamandan sonra zonklamaya başlıyo ayaklar bol bol dinlenmeye çalış bide soğuk suya tut biraz rahatlatır..kizlar sinav 3.5 saaat surdu, dolasmiyayim dedikce, ogrenciler kopya cekmeye calisti, devir ne kadar bozulmus, bizim zamanimizda hic kopya yoktu:))) valla bi kismini serbest biraktim bi kisminin tepesine coktum halim oldugunda, ama ayaklarim bitmis durumda...
geçmiş olsun canım ama şu saglık ocakları ama morel bozuyolar bence çokta dikkate alma onları en güzeli dr başkasına sormamak boş yere seni telaşlandırmışlar yazık değilmi sana boşuna kendini ve bebeğini strese soktun..günaydın herkese....
:1hug:
kaçırmazssın sen az geyik değilsin ama sen de pek takılmıyon buralara hatıra gibi.
Selam kızlar, önce yazayım, sonra geçmişi okurum.
Ellerim ve dizlerim acıdı ama geçti sonra angel'cim. Teşekkür ederim...
Yumurtayı benim dr. yazın gün aşırı yesen de olur demişti. Siz her gün mü yiyorsunuz yoksa haftada belli bir adet mi?
ama önce bir göbek fotosu ekleyeyim. hem de bebeğimin gardrobları önünde. ahşap rengi olan dolap eski bir dolabımızdı ben onu kapladım. sonra beyaz yatak alınca bir de beyaz dolap yaptırdık ve bu ikisi birbirine uyum sağlasın diye ben onu da diğerinin deseniyle şerit şeklinde kapladım. kırmızı beyaz pitikare bir kağıtla. fotoda çok kötü çıktı kareliolduğu için, inşallah odasını yerleştirince daha güzel fotolar da çekerim. hem süslenmiş haliyle... hele bi yatağı da gelsin de....
göbeğimi çok seviyorum.
sakın bunu yeni elbisem sanmayın, size onunla poz verecektim bu akşam ama denemeden aldığım için biraz büyük almışım. yarın değiştireceğim, yarın akşam onunla poz veriririm artık.
kizlar sinav 3.5 saaat surdu, dolasmiyayim dedikce, ogrenciler kopya cekmeye calisti, devir ne kadar bozulmus, bizim zamanimizda hic kopya yoktu:))) valla bi kismini serbest biraktim bi kisminin tepesine coktum halim oldugunda, ama ayaklarim bitmis durumda...
günaydın herkese....
didecim.ben de diyarbakır da otomobil sayısını ve lüks olma durumlarını görünce çok şaşırdım.hiç bu kadar en iyi en lüks arabaları bu kadar fazla sayıda görmemiştim.çok fazla da özel hastahane var.fakiri olduğu kadar çok zengini de var.uçurum var gelir dağılımında
aftabru
bebeklerin kilo tahminin çok iyi.oğlum için 2100 gr olmuştur demiştin.doktor 2180 gr dedi.bundan sonra doktor öncesi senden tahmin alıp hazırlıklı gideceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?