Ha o sanırsam, pamukla temısleyecegın ıcın pısık olmayacaktır.. ondan gerek yok demıstır Kayra.. sen yıne de bulundur, nolmaz nolmaz.. her bebegın bunyesı farklı.. sebamed en zararsızı.. bence al kucugunden bulundur evde..
bencede bulundur derim çünkü bebeklerin sağı solu belli olmuyor aslında bepanten kremde kullanılıyor ama ben nivea kullanmıştım tek sürüşte tedavi ediyor
bizde daha o malzemeleri almadık halamız alıcak onu bekliyoruz bakalım eloden gelen öğün olmaz oda vaktinde bulunmaz ne zaman getirecek halamız bakalım
Selam kızlar, önce yazayım, sonra geçmişi okurum.
Doktordan geldik. Çok şükür her şeyimiz yerli yerinde. Sadece kilosu biraz beni düşündürdü. 1420 gr! O da haftasıyla uyumlu ama, ben hiç değilse 1600 - 1700 çıkar diye düşünüyordum. Gerçi doktorun bir şey dediği yok ama... Kendi kendime düşündüm işte.. Boyumuz 37 cm.
gözün aydın tazem..herkes demiş zaten kilosu normal diye..ben de demiyim bari..maşallah hep böyle herşey yolunda gitsin..
günaydın herkese....dün hiç foruma giremedim kabus gibi bir gün geçirdim..... salı günü bebeğin hareketleri gün içinde hissetmedim gibi birşey dedim sanırım yorgunum eve gideyim yemek yiyeyim o hareket eder dedim ama yemek yedikten sonrada ufak kımıldanışlar oldu güçlü hareketleri tekmeleri olmadı ben biraz endişelendim dün sabah sağlık ocağına gideyim bebeğimin kalp atışlarını dinleyelim dedim malum dr. şehir dışında olunca ha deyince gidemiyoruz.... neyse ebe kalp atışlarına baktı gayet güzel dedi ama bir sorun var senin karnın çok sert bu kadar sert olmaması gerekir senin doğum yapacak kadın kadar sert olmuş göbeğin dedi erken doğum habercisi olabilir bi dr. görün dedi.... tabi ben salya sümük eve geldim dr. aradım gel bi nstye bağlayalım dedi ben dr. şehir dışında
bi başka ebe vaka-i vakvakiyesi..töbe töbee..büyük geçmiş olsun kuzu..
Benim kız aylardır belli bir yerde durmadı zaten de, hiç dışa doğru vurmuyor o garibime gitti. Dışarıdan neredeyse hiç belli olmuyor tekmeleri. Hep içe ve aşağıya, Allah korusun, "Çıkarın beni buradaaan" der gibi:1shok:
bence ters de ondan..tahminen..ters durunca hareketleri dışardan pek belli olmuyor..
Günaydın kızlar, sabah kalktım, Onur'la ikimize 3 yumurta haşladım, bir güzel mideye indirdim.. 1,5 - 1,5 paylaştık.
KASILMALARLA ıLGıLı
Geçen gece karnıma sancı girdi ve 15 dk falan geçmedi. Dlagalanma şeklinde, kah orada, kah burada.. Anlayamamıştım bir türlü. Sonra akabinde gaz çıkarma ihtiyacı duyunca anladım ki, gaz sancısıymış. Aynısı dün kontrolden önce de olunca doktora sordum. "Benim bağırsaklarım nerede, sancı çekiyorum ama, ne sancısı anlamıyorum" dedim.
"Elinle karnına bastır" dedi, bastırdım, karnım içeri girdi 1-2 cm. "ışte kasılma olursa bildiğin, masa gibi olur, bastıramazsın" dedi. "Bundan bir tane olursa da problem değil ama, bir kaç defa üst üste olursa mutlaka haberim olsun" dedi. Ağrı - acı olmasına gerek yokmuş.
Geçen sene bir arkadaşım 36 haftalıkken bütün gün gaz sancısı çekiyor, ne yapsa geçiremiyor. Doktoru aıryor gece 10 da, doktor da "hastaneye git de arkadaşlar baksın, doğum başlamışsa ben geleyim" diyor. Aynen dediği çıkıyor. Bu nedenle gaz sancılarından korkuyorum. Ama anladım artık.. Karnımız taş gibi olacak. Güzellik anlamında değil, sertlik anlamında :))
tişkür ederim...hiç duymamıştım iyi oldu..vereliniortak
Bahanesi de hazır hanımın , orjinal dvd sini bekliyomuş hıh duyda inanma naniknanik
Valla dide benimde bu göbekle kıldığım namaz Allah günah yazmasın saidinkinden beter. Ben neden oturarak kılamıyom dur aklıma gelmişken netten bakıyım resimli anlatımı vardır muhakkak oturarak kılmanın.
MERCıMEKıM nerelerdesin. Dr dan gelmedin mi bu saat olduuu. Hadi gel güsel haberlerle
öğrenirsen bana da bi öğretsen..ben de beceremiyorum..help meee..
Bizon Nedir?
Memelilerden bir hayvan. Başları oldukça büyük ve geniş, boynuzları kısa ve kıvrık, alınları çıkıntılı ve geniştir. Derisi sık kıllarla kaplıdır. Biri Avrupa`da, öbürü Kuzey Amerika`da yaşayan iki türü vardır. Yabani olarak yaşayan bizonların gerek Avrupa`da gerekse Amerika`daki nesilleri hemen hemen tükenmiştir. Bunlar bugün nesli tamamen tükenmesin diye özel parklarda yetiştirilip korunmaktadır
Allah senin iyiliğini versin emi didom bizon sığırmışşş
kaydirigubbakcemile3..çok tatlısın yaa..
teşekkürler kızlar evet yatağımız park yatak için özel üretilmiş stres giderici yanmaz alev almaz su geçirmez üst kısmı fermuarlı yıkanabilir güzel bir yatak oğluşum içinde mışıl mışıl uyusunda büyüsün inşallah en güzel yanı hem hafif hertarafa taşı hemde kapanınca çanta gibi oluyor istediğin yere al götür alkisalkisalkis
çok güzel ...rengarenk bıcır bıcır bişi..güle güle kullan canım..
kizlar doktorrdan geldim, guzelce muayene etti canim benim yaa..ben doktroumu cok seviyorum..
neyse rahim baya bir sertmis, hemen alttan mincikladi tabi herseferine yaptigi gibi ama rahim agzi normalmis, kapali yani, iliskiye girdiniz mi dedi, dedik o sayfayi kapatali milat oldu:))
dedi cok yoruldun mu buara, dedim dun birazcik ama cok ayakta durmadim yani deli yorulcak bisi yapmadim, o zaman pek normal degil bu kasilmalar dedi, progestron iceren bi ilac verdi onlemek icin ksilmalari, dinlenmem gerekmis, eger 1 hafta bu ilaca ragmen kasilmalar azalmazsa tam istirahat ve rapor vericek, eger azalisa yormadan bol bol dinlenerek calismaya devam edebilrsin son 1 aya kadar dedi..
geçmiş olsun bol bol dinlen canım..yorma kendini..
günaydın herkese..ben de bu gün doktora gideceğim..yarına kadar bekleyemedim..hem yarın sınavda görevliyim hem pazar alışverişi ev toplama taşınma işleri..bir de merak ve heyecan tabii..cuma gibi cuma olsun bana inşallah.
furko ben de anlayamadım niresi nerede busecikin..kilosu gelişimi yerindeymiş ya maşallah..
bu arada temmuz annelerinde de 29 haftalık doğuran olmuş..küvezdeymiş bebek..Allah yardımcıları olsun dua edelim bugün..
bu mübarek günde güzel haberlerle döneceğine inanıyorum..
ev bulmuşsun galiba..mı? kaçırmış olabilirim..yorma sakın kendini
tv de nihat hatipoglu cok guzel dua verdi hemen paylasmak istedim
peygamberimizin torunlarına nazar duası
sizi her turlu seytan ve zehirli hayvanlardan ve butun kem gozlerden
Allahın eksiksiz kelimelerine ısmarlarım
bebisşlerimiz icin ihtiyacımız var simdiden okuyup karnımızı oksasak ii olur
didecim ii haberlerini beklioruz sekerim
amin hepimizinkini inşallah..
canım aradım şimdi dr.umu kadın doğumluk birşey yok bakalım gün içinde bekle eğer geçmezse hastaneye gidersin dedi.... izin alamam çünkü çarşamba günü koca güne yoktum birde bugün alırsam göze batar......türk kahvesi içsem acaba iyi gelirmiki....
1 tatlı kaşığı türk kahvesi üstüne de 1 bardak kola iç..birebir çözüm..bol bol da su tüket daha sonra..
buarada kizlar dun yazmayi unuttum Tibet'le aramizda gecen diyaloglari..adam dun resmen ogluna asik oldu:)) ama normal babalar genelde ay ne sirin ayaklari elleri burnu yuzu var der di mi, bizimki takti oglanin tasaklarina (argo bi soz
babası yemesin o dondurmaları sonra..aman haa..
DAMLACIM, çok haklısın. ahşap renkli dolap zaten eski dolabım benim. vazgeçemediğim için kaplayıverdim, diğerine uysun diye. yoksa beyaz olan kesinlikle çok daha güzel. zaten yatağı da beyaz. ama beşik ahşap rengi. böylece odada hem ahşap rengi yatak ve dolap hem de beyaz yatak ve dolap olacak. bunlar birbirine uysun diye de pitikareli kağıtla çeşitli kaplamalar yaptım. birini komple kapladım örneğin, diğerinide sadece şerit geçtim. böyle yanyana durmayacaklar tabiki. hem ayrıca da içleri boş değil bi kerem dolaplarımızın.... sen kaçırdın galiba benim 70 parça body-tulum aldığımı.... tüm çekmeceler tulum dolu. ahhh bi düzenleyebilsem odasını dolabın içinin de fotosunu çekip koyacağım ama oda şuan yığıntı durumunda. belki bu haftasonu düzenleyecek vaktimiz olur.nazan kızının dolaplarını yan yana dizmiş içleri boş ama nazan hanım o dolapları doldurmak lazım öyle önünde poz vermekle olmuyo ama iki tane çok değilmi hem ellerine sağlık ama beyaz daha güsellll:))) gobeğinde çokkk şirinnn
anladım kızlar.alayım.başka ne alayım?EVRİM sen almıştın sanırım.
kayracim ben sabun-sampun-vucut losyonu ve pisik kremini aldim, nolur nolmaz bulunsun...
Dün dr.daydık biz de..sıpam dönmüş nihayet doğum pozisyonunu almış..bi gün öncesi farketmiştim zaten..hareketlerini daha fazla hissediyodum midemde...çok şükür herşey normal..1510 gr.olmuş beyefendi..haftasıyla uyumlu gidiyoruz şu an, bi aksilik yok..
dr.a izin rapor meselemi sordum...kurumdan kuruma fark ediyo galiba ki hangi kurumdansın diye sordu..ssk diyince 32 haftayı doldurunca veriyoruz dedi..2 hafta sonra giidicem alıcam raporumu...
bundan sonra 2 haftada bir gel dedi...
herkese merhaba..beni soran merak eden tüm canlara öpücüklerimi yolluyorum.
doktora gittim doktorum yine harika,sevecen ve samimiydi..ne olursa olsun bana doğruyu söyleyeceği konusunda söz aldım..zaten asla olunmsuz bir şeyi saklamazlarmış..neyse bebişim 1749 gr..tüm organları sağlam ayakları kaburgamda hissettiğim üzere karnıma dayadığı sert şey popo..doktor çok beğendi.
sıvı konusuna gelince sıvı da bir artma yok küçük bir yerde küçük bir kesecik..doktor kesinlikle bir sorun yok çok olağan bir şey..diğer hastamın bebeğinin ki 34. haftada kayboldu dedi..zekayla bir bağlantısı yokmuş.çok rastlanan bir durummuş..folik asit eksikliğinden olduğunu söyledi..3-4 defa kesinlikle bir sorun yok çok mutlu olabilirsin..çok sağlıklı bir bebek ve inşallah çok sağlıklı olacak sizin yerinizde olsam cicili bicili bir sürü şey alırım dedi..
zaten çok umutluydum azalacağı yönünde ama artmamış da ve ben hiç bir sorun olmayacağına yürekten inanıyorum rabbim inandırıyor..çok mutluyum.kan tahlili verdim akşama sonuçları alacağım..Rabbim hepimizin evlatlarımızla yüzümüzü güldürsün,gönlümüzü coştursun
NURDAN sen gibiyim aynı herkesi hatta kendimi öpesim var..öpüjeemmmm
herkese merhaba..beni soran merak eden tüm canlara öpücüklerimi yolluyorum.
doktora gittim doktorum yine harika,sevecen ve samimiydi..ne olursa olsun bana doğruyu söyleyeceği konusunda söz aldım..zaten asla olunmsuz bir şeyi saklamazlarmış..neyse bebişim 1749 gr..tüm organları sağlam ayakları kaburgamda hissettiğim üzere karnıma dayadığı sert şey popo..doktor çok beğendi.
sıvı konusuna gelince sıvı da bir artma yok küçük bir yerde küçük bir kesecik..doktor kesinlikle bir sorun yok çok olağan bir şey..diğer hastamın bebeğinin ki 34. haftada kayboldu dedi..zekayla bir bağlantısı yokmuş.çok rastlanan bir durummuş..folik asit eksikliğinden olduğunu söyledi..3-4 defa kesinlikle bir sorun yok çok mutlu olabilirsin..çok sağlıklı bir bebek ve inşallah çok sağlıklı olacak sizin yerinizde olsam cicili bicili bir sürü şey alırım dedi..
zaten çok umutluydum azalacağı yönünde ama artmamış da ve ben hiç bir sorun olmayacağına yürekten inanıyorum rabbim inandırıyor..çok mutluyum.kan tahlili verdim akşama sonuçları alacağım..Rabbim hepimizin evlatlarımızla yüzümüzü güldürsün,gönlümüzü coştursun
NURDAN sen gibiyim aynı herkesi hatta kendimi öpesim var..öpüjeemmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?