2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

doktorların kilo konusunda farklı yaklaşım ları var tıp çevreleri de birkaç parçaya bölünmüş bu konuda..bebeğin sağlığı önemli galiba..benim de 11 kiloma çok dedi mesala.ama 15 16 kilo alan arkadaşların doktorları bir şey demeyebiliyor..senin kiloyu az buldu belki..kaç kilo aldın? gerçi bebeğinin kilosu da normalmiş..

YEŞıL NOHUT( demin bir veli geldi tarlasından bir bağ getirmiş kabul edin dedi..kıyamam ya..şimdi yiyorum ben de tam mevsimi bu aralar)
Besleyici bir gıdadır, yaz düzeyi düşüktür. ıçinde bol miktarda fosfor ve potasyum, magnezyum, demir gibi madensel tuzlar, A, B, C vitaminleri, azotlu maddeler, nişasta ve şeker bulunur.

Vücudu kuvvetlendirir. Beyinsel ve zihinsel yorgunluğu giderir. ıştah açar. Mideyi kuvvetlendirir, bağırsakları yumuşatır ve bol idrar söktürür. Anne sütünü arttırır. Vücuttaki damarları açar. Cinsel isteği ve gücü arttırır. Sesi açar ve öksürüğü keser. Göğüs kanserine karşı koruyucudur. Vücutta fazla su toplanmasını önler. Östrojen hormonunu dengeleyici etkisi ile özellikle menopoz döneminde faydalıdır.

Nohut kanı toksin dediğimiz zehirli artıklardan temizler.

• Damarları açar, bağırsakları yumuşatır.
• Sırt ve baş ağrılarını keser.
• Böbrekteki ve idrar yollarındaki kumları temizler.
• Göğüs ve boğazdaki şişkinliği indirir.
• Öksürüğü keser.

o zaman seninkide planlı bir gebelikti ki önceden başlamışsın ben 3 ay önceden başlamıştım hamile kaldıktan sonrada 3 ay kullandım... neyse sağlıklıymış ya sevindim doktor bir önceki muayenede boşuna üzdü seni desene fisfisfis

ben 67 kiloyla hamile kaldım tabii uzun bir süre tedavi gördüğüm için bu kiloya ulaştım benim bebğim aşılama yöntemi ile oldu 2. aşılamada ancak tuttu 62 kiloydum tedaviyle 67 ye çıktım boyum 172 şuanda 83 kiloyum 27+6 da gittiğimde bebeğim 1380 g dı bebişin kilosu iyi ama annesinin değil

evet planlıydı.planladığım günlere de bu günlere de şükür..doktorum o sıvının daha önce olup büyüdüğünü sandığı için teleşlandı gözden kaçırdım diye korktu bence..çok tatlı bir doktordur kendisi güveniyorum ona.

denizyıldızı ben senin fotoğraflarını gördüm..hiç öyle dev gibi değildin.şimdi gitsen 1700 1800 dür bebeğin herhalde.maşallah gayet normal..Allah sağlık sıhhat versin bebişlerimize..kilodur alınır verilir

arkadaşlar kullandığımız demir hapının içinde de folik asit var ben gyno ferro sanol içiyorum demir +b12+folik asit var içinde diye yazıyor gebelere daha çok bunu veriyorlarmış zaten

dideeeeeeem ohhh çok şükür herşey yolunda gözun aydın canım..doktoru dineyip cicili şeyler aldınızmı NEVA hanıma...bu arada bu ismi acaip tuttum hee habern ola kızım lursa zeynep neva olucak inş.

mercimekim sennde gözun aydın

comely pınar yavrum sennde gözun aydın maşallah kızına...daha dikkatli ol yemek konusunda tammammı..

umarım hepimiz sonuna kadar böyle mutlu ve güzel haberlerle geliriz yüzümüzü hep güldürür minik mucizelerimiz.....

valla ben artık duamı şöyle değiştirdim

hayırlı saglıklı sıhhatli ve zamanında kavuşalım inş.

bu arada oglumun ciclerini çekmeyi denedim ama malum laptopun kendi kamerasının görüş mesafesi çok dar oldugu için çok uzak kaldılar..malesef çekemedim.. ama yıkadım hepsini şuan kurumadalar.. ayhh 2 makina oldu vee bir çamaşır askısına sıgmadılar.. birde babaanneesinin çamaşırlıgını aldık 2 askılıkda odada malum dışarı çıkarmam toz olur diye.. aman ya Rabbim ne hoş bir duyguymuş meger o minicik şeyleri asmak epey vaktimi aldı tek tek çırparak asmak ama değdi oda mis gibi kokuyor
bu arada sadece roxy dalan diye sabun tozuyla yıkadım 30 derecede narinde ve tam sıkma yapmadım. yumuşatıcıda kullanmadım..
odanın camını üstden açtım bunlar ancak yarına kurur yarında ütüsünü yaparım inş. tertemiz hurca koyarım kuzumun eşyalarını.. kendime gecelik sabahşlık takımı ve çamaşır alıncada cantamızı hazırlıcas inş. ve dolap beşik gelincede yerleştirim tek tek..

Allahım sonsuz şükürler olsun bu gunleride gördük. o minnacık şeylerin hayatıma kattıgı mutluluk bambaşka ..tahmin bile edemezdim böylesini..ınşaallah hepimiz daha nice mutluluklaryaşarız çocuklarımızla..

COMELY, senin de gözünaydın canım. seninki de kocaman olmuş. dondurmayı haketmişsiniz.
farkında mısınız arkadaşlar, doktora gidip gelmeler arttıkça ne kadar çok gözaydın mesajları çekiyoruz? artık herkes daha sık kontrole gidiyor di mi? ve ne mutlu ki herkes güzel haberlerle geliyor. amannnnn nazar değmesin, inşallah hep böyle güzel gider haberler.... du bakalım ben nasıl haberle döneceğim.

Teşekürler pinky buldu kadını sağolsun
göbeğin büyümüş o kadar büyük göbişli hayal etmemiştim seni : )) çok yakışmış dolabınız da çokgüzel cicilerini yerleştir tekrar resim isteriz : )
Seçil maşallah kuzuna iyi bari dönmüş yavrun, benim kuzu hep aşağıdaydı kafası umarım orada kalmaya devam eder : ))

Gözünaydın Didom çok sevindim alkisalkisalkis maşallah kuzuna biliyordum mutlu geleceğini çok dua ettim kuzuna, folik asite mi başlicaksın ?

arkadaşlar kullandığımız demir hapının içinde de folik asit var ben gyno ferro sanol içiyorum demir +b12+folik asit var içinde diye yazıyor gebelere daha çok bunu veriyorlarmış zaten

sadece demir hapı ilacı mı kullanıyorsun ? ben 4. aydan itibaren megadyn ferrum fort cal d vita ayrıca glukofen kullanıyorum yemek yemesem bile ilaçlarla karnım doyar aslında kaydirigubbakcemile2

ay çok alemmis seninkoca nurdan yaa ama oyle oluyor ben erkek degilim ben bile bebekken pipi muhabeti çok yapardım yerim pipisini falan herkesni ilgi alanı farklı esin tasaklarla ilgili ben pipi yi çok sevimli bulurdum:)) dugme gibi))) simdilerde ise gece tuvalete goturdguumuzde goruyoruzki artık dugme gibi değill kocaman ve hali hazırda bekleyen bir halde:))))) insan acayip oluyor evde artık bir erkek daha var seklinde:)

nesrincim iyiyim çok sagol agrım yok allaha sukur garip mide agrıları ara ar gaz girmesi falanda biti tamamen normal eski normal hamil esıkıntılarımla bas basayım yani alaha sukredip duruyoum su an iyiyiz olay ysanalı bile ustunden 10 gun geçti yarından sonra 30 hafta bitmis olcak daha umutluyum daha neseliyim yani haftalar biraz daha geçince tum endiselerim bitmis olcak, anrtık kızımın odasına bakarken kullanmak nasip olcakmı hissi gecmiyor içimden daha çok çosku mutluluk geçiyor oagrılar için için oldukca panikliyordum tamamen bitmesi beni çok rahalattı
sekerim iyi gidiyor bugun olcum gunum yarın dr a gosterccem
bak simdiye kadarki olcumler soyle
biliyorsun yemegi bitirdigim an saate bakıp bir saat sonrasını istiyor benim dr

aclık 89
kahvaltı sonras 150 birtek bu yuksek biraz çunku 1 kesme seker ile cay içiyorum neden o mu bilmiyorum
ogle yemegi sonrası 128
digerleri aksam olcucem iste yemek oncesi sonrası yatmadan evel falan filan

iyi gidiyoruzya pik yapıp yukselise geçmedi 28, haftadan sonra korktum bekledim ama olamadı,

ama ruhhali çok etkilyior nesrin sinirli iken acayipyuksek çıkabiliyor

birde biri dedi bana daimi seker hastası birtandıık
bazen dedi garip yuksek falan çıkarsa ikinci kere tekrar olc 20 birim yuksek çıktıgı sıklıkla olabiliyor cihazlarda dedi
dene bak ben iki brovni atmıstım agzıma 200 cıkmıstı keske o an tekrar deneseydim

mesela anlatmıstım sana sanırım 10 erik ve sut sonrası 176 cıktı diye geçen gun iki katı erik yedim iki porsiyonyani 20 erik bir su bardagı sut içtim sekerim 125 mi ne çıktı bir saantsonra o denk gelmsi yani erikçıkardı diye birsey yokmus anladın

benden 24 saat idrar testi falan istenmedi senden istenmeside bence gereksiz sen yıllar yılı seker hastalıgı ile gezmis olma ihtimali olan biri değlisinki hani bakalım ne kadar hasar vermis varmı bir durum diye bakılsınyeni zaten gebelik donemindesin , biraz gereksiz gibi geldi bana ama olsun yapmısın zatne biriktirmek mesele onu biz oglumda yapıyoruz arada bobrek tası oldugu için kalsiyum miktarına bakılıyor idrarda
ama bayanlarda daha zor erkekde siseye yaptırıp biriktirmek çok kolay

didecim tekrar gozun aydın oh masalah herkes guzel haberlerle geliyorharika vallahi yaa

ellerine sağlık PıNKY. öyle güzel anlatmışsın ki oturduğum yerde gaza geldim. şimdi beni görsen sanki eve koşa koşa eve gidip çamaşır yıkayıp asasım var. ama eve gittiğimde kendimi o kadar yorgun hissediyorum ki taş üstüne taş koyamıyorum. çiçekleri sulamak bile zor geliyor. ben de belki yarın yaparım şu yıkama işini. yarın kuzumun yatagı da geliyor hem.... ayyyy valla çok heyecanlıyım.

gulistan ne guzel dimi onları yıkamak asmakk

bende gunlerdir yikiyorum 5 makina falan oldu ama neden oglumun eskileri ablamın ogulundan gelenler bir arkadasımının kızı oglumla yasıt 8 yılldır sakladgı guzel bebek esyalarını b ana verdi yani 3 yerden eski toplananlarla içlernide 1 yasına kadar gyiceği seyler var 5 makina kadar etti
daha yeni aldıklarıma geçmedim onları en son yıkıycam, onlar ilk giycekleri çunku ayrı yıkayıp yerlestirycem bunları yaslara gore aylara gore ayırcammevsimleregore kıslıky azlık falan
çok isim varr hepsini utuleyecem tek tek allahtan minikleroturudum yerde yaparım ben utulerini ayakta çok kalamam, sırtı agrıyor hemen,
ama asmak onları ortalıkta gormek minik bebek esyaların unutmusuzesimde bende garip geliyor tekrar gormek evde bebek esyası:)))

sadece demir hapı ilacı mı kullanıyorsun ? ben 4. aydan itibaren megadyn ferrum fort cal d vita ayrıca glukofen kullanıyorum yemek yemesem bile ilaçlarla karnım doyar aslında kaydirigubbakcemile2

demir hapının yanında calsiyom forte içiyorum bir de arada da elevit içiyorum
bir tek magnezyum vermedi doktor bana

bu arada bu sene altınoluk a gelemeyeceğim malum bebek olunca gelemeyiz 8 saat yola, sen köy tarafında mı oturuyorsun merkezde mi??

hadi gozun aydin canim, bi donmeyen ben mi kaldim??masallah kuzuna..

cok sukur dide, opujeeemmmm, allah bundan sonra kotu haber yasatmasin hicbirimize, az kaldi zaten...

oh annesi, masallah minnosuna..

36. haftaya kadar dönebiliyormuş bebişler..sağlıklı olsunlar da nasıl isterlerse öyle dursunlar.

canim benim doktor 32-33. haftaya kadar dondu dondu sonra cko zor dedi..35.hftda gene bakariz ama yinede son 2-3 haftasi donmek icin dedi..

maşşalah kuzunaaa.kocaman olmus,ohh dogum pozisyonuda almıs hadı gözünaydın canım.nazar degmsın bebişlerimize maşşalkah maşşalah
ayyyhhhh bugun aldıgım engüzel haber bu ,cok sevındım.bız zaten saan sölemıstık kuzuna hiçbişi olmıycak Allah ın izniyle die.sende inanıyordun zaten,Rabbım hiçbirimizişn dualarını boş cıkarmadı ck şükür.hadı tekrardan gözünaydın canım,maşşalah kuzunaa maşşalah
ohh bugun herkez tookttura gitmiş galıba.hadı gözünaydın canım

bende bunu kullanıyorum 1 aydır.ondan önce tüp şişede sırf kan ilacıydı içtiğim ama mıdem almıyodu doktorumda bunu yazdı

hih iste benimki o hic bisey demeyen gruptan 17 kilo aldim totalde, adam olsun, verirsin diyor, beni fitness a yazdiricak heralde dogumdan sonra, nereme vericeksem, daha 2.5 ay var doguma, bi 8 kilo daha kesin eklenir buna..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…