maşşalah evrişim 4litreyı bulmadım sanırım daha ama suyun nekadar önemlı oldugunu bılıyorum kı zaten ben susuz duramam gunde 2.5 lt ile 3.5 arasında gıdıp gelıyorum.ama boyyyna tuvaletteyım 2 saattte bır kaydirigubbakcemile3Sen de haklısın.. 3 lıtre her gun fıks.. onun altına ındıgım zaman yanıyorumm, ama bu aralar 4 lıtenın ustune cıktıgım oluyor.. sen benı bılıyorsun, su ıcerken zorlanmıyorum ben.. hep su ıhtıyacı hıssettıkce ıcıyorum.. hanı ıcmelıyım, mecburum dedıgım zaman olmamıstır acıkcası.
gunaydın kızlarr
dunku msjlarınız icin cok tsk ederim. bende sizin gibi esim olmadan nefes alamam gecen sene bu zamanlar 2 ay ayrı kaldık ben istanbul o baku cok zor gecti gercekten .hic kavusamayacagımı dusunuyodum şimdide sanki bidaha ayrı kalırsam oyle olcak gibi bir buzusuk beyin hissi iste:)
gypsym burdaki azeri kadınlardan ziyade turklerin aklı fikri tr ye gidip 3-4 ay kalıp sonra yılın kalan zamanlarını burda gecirmek. bu sırada koca varmı yokmu napar ne eder ye yer kimle sevisir pek umurlarında deil . yada aksam kocalar işten gelene kadar kızkıza takılalım birbirlerinin evinde aksamda kocalar geldin karısı hangi evdeyse orda yensin icilsin sonra dagılınsın. benide bu furyaya sokmak istediler ama ben herzaman reddettim işte iş cıkısı gel emrahta gec cıkarsa isten gelir alır seni vs gibi cok teklifler geldi calıstıgım vakit ama ben hep hayır evde olmam lazım eve gidip soyunmak rahat gezmek istiyorum vs diye reddettim.
yada herhaftasonu yapısık ikiz gibi beraber gezmek istiolar yine bikackere oyle davrandılar bende biz havuza gidicez gelemeyiz yok alıserise gitcez yok denize gitcez die gercek olan durumlarla salladım. cunku benim esim de bende haftasonumuzu evde iice uyuyup sonra sevdigimiz seyleri yapmaktan hoslanıyoruz yazında bu genelde herhaftasonu deniz oluyodu bu seneye kadar :))
simdide biyere gitsem kadınlararasında emrah gelmeden eve geliorum cunku emrah o geldiginde beni evde gorunce sevinio. yani hic bi sekilde aile duzenimizi bozmadım burdaki kadınların gunleri vs leri icin. varsın duskun desinler evet oyleyim.neyseki birisi demis onun yaptıgı dogru bizimki yanlıs die:))
allahta kimsenin kocasını basından eksik etmesin he mutlu mesut yasatsın hepimizi, bebislerle birlikte insallah
buarada son taktıgım konu bacagımdaki yara izleri...hani bi donem deli gibi kasıntım vardı ya bende kasıodum sinek ısırıgı gibi oluyolardı sonra kasıntım gecince yaralar sondu ama izleri kaldı ya bacaklarım yani diz kapagımın ustleri vs hep sinek ısırıgı gibi iz iz kaldı gececegini sanmıstım ama meger gecmiomus onlar. omrumun sonuna kadar onlarla yasamk istemiorum caresini bilen varsa pls yardım etsin bana nette arastırdım ama net biseyler bulamadım
kizlar doktorrdan geldim, guzelce muayene etti canim benim yaa..ben doktroumu cok seviyorum..
neyse rahim baya bir sertmis, hemen alttan mincikladi tabi herseferine yaptigi gibi ama rahim agzi normalmis, kapali yani, iliskiye girdiniz mi dedi, dedik o sayfayi kapatali milat oldu:))
dedi cok yoruldun mu buara, dedim dun birazcik ama cok ayakta durmadim yani deli yorulcak bisi yapmadim, o zaman pek normal degil bu kasilmalar dedi, progestron iceren bi ilac verdi onlemek icin ksilmalari, dinlenmem gerekmis, eger 1 hafta bu ilaca ragmen kasilmalar azalmazsa tam istirahat ve rapor vericek, eger azalisa yormadan bol bol dinlenerek calismaya devam edebilrsin son 1 aya kadar dedi..
anti-ultrasoncu doktorum bu sefer 3.5 olup usg cekti ve bebisimizi gorduk:)) hintliler gibi bagdes kurmus kafa yukarda oturuyormus, keyfi yerinde dedi, elinde bi nargilesi eksik sipamin,ama donmek icin son 2-3 haftasi sonra zor doner dedi, yani benim rahatina duskun pasam donmezse bu gidisle baa sezeryan yollari gozukuyormus:))
kilomuz 1600, boyumuz 34 cmmis.biraz guduk mu ne:))ama tabi bizim sipa bacaklari kivirdigi icin femur boyuna vaginal ultasonla girip bakabildi, fark yapar dedi, yani karin usg de biraz daha ukek olabilirmis..
plesantamis da ykarda, damarlarda bi problem yok beyine giden ve kordondaki, suyum gayet iyi..
simdilik bol bol dinlenicem, bakicaz gecicekmi devammi...
iste boyle minnoslar icim rahatladi, insallah su ilac hafifletir kasilmalari..
Gebelikte Egzersiz Rehberi - mutlukadin.gen.tr (Kadın Sağlığı Sitesi)
buldum benim egzersizlerim bunlar ama bana dr verdi muhakkak yap dedi kafanıza gore yapmayın sakın nefes teknikleride var
Günaydın kızlar,
Fazla zamanım yok. Malum, raporum bittimafoldumbenNeyse 1 haftamız kaldı şunun şurasında. Çabucak yazayım dedim doktor randevumu (gerçi tazem anlatmıştır size ama)
Bebeişim de ben de gayet iyiymişiz. 1300 gram ve 38 cm olmuş kuzucuğum(kimin tahmini tuttu?yerimseniben) Kasılmalarımın arasıra olması gayet normalmiş. Leğen kemiğimin ağrıması da normalmiş. Bir ayda 1 kilo almışım:hooray:Tansiyonum iyi. Çok şükür işler yolunda yani. Ha bu arada 7. ayımda elevite başlıyorum hayırlı uğurlu olsun
Kötü haber, 100lük yüklemem tekrar yapılacak. Bööögh!kafamçokkarıştıÜniversite hastanesi başka yerde yapılan testlere güvenmezmiş efendim, illa kendileri yapacaklarmış. Pazartesi yine test günü.
Ben oradayken erken doğumu başlamış 30+ haftalık bir kız geldi. Ağrıdan resmen kıvranıyordu. Doktorlar seferber oldu. Rahimde açılma varmış. Küvöz aradılar, hastanede boş kalmamış. Başka bir hastaneye gönderdiler kızı ambulansla. Birkaç gün doğumu geciktirebilirlermiş ama çok da dayanmazmış.
ılginçtir, bu gördüğüm benim içimi rahatlattı. Demek ki gerçekten ciddi bir durum olsa dayanılmaz ağrılarla kendini belli ediyor. Kız ayakta bile duramıyordu. Bizim ufak tefek ağrılarımızı sorun etmemize gerek yok yaniyerimseniben
Kıslar günaydın hepinize. Dün ağdacıya gittim, tertemis oldum geldim. Yalnız ağdacı kadını tanımanızı isterdim. 35 yaşlarında göçmen bir kadın ve göçmen şivesiyle konuşuyor. Ve çok çılgın. Benim ilk kez bikini bölgesine ağda yaptıracağımı duyunca,
- te bu ka beklenir? E doğurmadan önce geleydin! Seni var ya lazım yatırıp tek tek cımbızla yolmak. Durup durup doğumdan önce g.t korkusundan bana gelirler.
Kadının bu kadar kızmasına anlam veremedim. "neden" diye sordum.
-e neler gördüm ben sen biliyorsun? Bir keresinde bebek neredeyse el sallayacaktı bana. Bu kadar beklenir mi yavrum?
Daha neler neler? Gülmekten acımı unuttum. Ama hala rahat yürüyemiyorum, orama yumruk yemiş gibiyim.
buarada kizlar dun yazmayi unuttum Tibet'le aramizda gecen diyaloglari..adam dun resmen ogluna asik oldu:)) ama normal babalar genelde ay ne sirin ayaklari elleri burnu yuzu var der di mi, bizimki takti oglanin tasaklarina (argo bi soz biliyorum ama oglusum icin kullandigimdan bana cok sirin geliyor ve sansur koymiycam:))
dun femur boyunu olcmek icin vaginal usg bakti doktor tabi bizimkide bagdas kurup oturdugu icin alttan bakinca kabak gibi gorundu hersey, en var ne yok meydanda, Tibet'in agzi kulaklarinda:))
doktordan ciktik 2 lafindan biri ya yerim ben onun tasaklarini ne tatliydi dimi, diyorum canim doktor baska yerlerinide gosterdi, yok adam takmis bikere..
eve geldik geleneksel odasina girip karyolasini izleme merasiminden sonra, ya keske resmini verseydi asardik buraya dedi..dedim oglanin mi , dedi hayir tasaklarinin:roflol::roflol:
aksam yataga yattik, uyucaz, bizimki hala tasak sayikliyorsırnaşık şey artik ruyasinda kesin gormustur, 2 top donudrma:))))
Dün dr.daydık biz de..sıpam dönmüş nihayet doğum pozisyonunu almış..bi gün öncesi farketmiştim zaten..hareketlerini daha fazla hissediyodum midemde...çok şükür herşey normal..1510 gr.olmuş beyefendi..haftasıyla uyumlu gidiyoruz şu an, bi aksilik yok..
dr.a izin rapor meselemi sordum...kurumdan kuruma fark ediyo galiba ki hangi kurumdansın diye sordu..ssk diyince 32 haftayı doldurunca veriyoruz dedi..2 hafta sonra giidicem alıcam raporumu...
bundan sonra 2 haftada bir gel dedi...
herkese merhaba..beni soran merak eden tüm canlara öpücüklerimi yolluyorum.
doktora gittim doktorum yine harika,sevecen ve samimiydi..ne olursa olsun bana doğruyu söyleyeceği konusunda söz aldım..zaten asla olunmsuz bir şeyi saklamazlarmış..neyse bebişim 1749 gr..tüm organları sağlam ayakları kaburgamda hissettiğim üzere karnıma dayadığı sert şey popo..doktor çok beğendi.
sıvı konusuna gelince sıvı da bir artma yok küçük bir yerde küçük bir kesecik..doktor kesinlikle bir sorun yok çok olağan bir şey..diğer hastamın bebeğinin ki 34. haftada kayboldu dedi..zekayla bir bağlantısı yokmuş.çok rastlanan bir durummuş..folik asit eksikliğinden olduğunu söyledi..3-4 defa kesinlikle bir sorun yok çok mutlu olabilirsin..çok sağlıklı bir bebek ve inşallah çok sağlıklı olacak sizin yerinizde olsam cicili bicili bir sürü şey alırım dedi..
zaten çok umutluydum azalacağı yönünde ama artmamış da ve ben hiç bir sorun olmayacağına yürekten inanıyorum rabbim inandırıyor..çok mutluyum.kan tahlili verdim akşama sonuçları alacağım..Rabbim hepimizin evlatlarımızla yüzümüzü güldürsün,gönlümüzü coştursun
NURDAN sen gibiyim aynı herkesi hatta kendimi öpesim var..öpüjeemmmm
hatıraaaaaaaaa...!!!
canım bebek havlusu aldınmı bilmiyorum ama almadıysan (hatta aklımdan geçtin telin olsa bende arıycaktım dün seni sana da alıyimmı diye) bizim hastanenin karşısında köşe başında gözlükçü var..onun yanında toptan havlu satışı yapan bi mağaza var...içeriye bi girdim haftosunu mothercare da gördüm bebe havluların aynından var...vee 4,5 tl..ben şoklarda tabii..mothercare amblemi bile var üzerinde..mağazada 35-40 arası bişiydi..ve ben almıştım bi tane..vah kaafamm..burdan 2 tane daha aldım bulunsun diye....adam denizliden getiriyomuş..bi bak istersen derim...istersen akşam çekeyim foto yarın bi bak ona göre git sen bilirsin..
slm ben geldim kızım 34cm olmus kilomuzda 1560 olmuş cok sağlıklı dedı suyumda normal sevıyeye ulaşmıs ay cok mutluyum kızıma süsleme için 2 tane kocaman taşlı sarı ve pembe kelebek aldım indirim vardı 19 numara ayakkabı aldım dayanamadım daha küçükde yoktu sonrammm pijama takımı aldımmmmm kendımıde unutmadım tabıkı KOCAMAN BI KAP DONDURMAAAAAAAA delikafadulden TABIKI DIKKATLI VE YAVAS YAVAS YICEM KORKMAYIN
taksi çağırdım ama malum kocamdan idare edecek para alıyorum...baya da mesafe uzun..zaten 2 aydır da maaş almıyorum o ayrı mesele de...borç aldım kapıcıdan (töbe töbe utana sıkıla) taksi çağırdım artık..
sevinchim inşaat müh.yim..
yetkili bi kişiyi aradım taksi çağır diyo, e param ona göre kasada da para yok diyorum, sen idare edersin diyolar..bıktırma politikası mıdır nedir
Esra nın yogun ısteklerı uzerıne kucuk odaya koymusken yatagı, cekeyım dedım.. Kuzey ın kurmus oldugumuz yatagı..
of ya su içemiyorum en büyük derdim - 1-2 bardak günde o da zorla zorla
bazen şişeyi koyuyorum yanıma canım sıkıldıkça içerim diye saatler sonra şişeden 1 bardak kadar eksilmiş sadece - napcam bilmiyorum
...Rabbim hepimizin hayallrini en güzel halleriyle yaşamayı nasip etsin. ayy çok duygulandım benn.
bu arada kızlar aklınızda bulunsun malum bizim bebekler tam kış ortasında ek gıdaya başlıcakları için şimdiden hazırlıgınız yapın mesela ben çilek marmelatı yapıcam evde kendim yaptıgım yogurda biraz koyup ogluşuma yedircem meyveli yogurt tadında.. küçük kavanozlarda tüm reçelleirn marmelat halini yapıcam..
27 HAZİRAN TAMAMMI İSTANBUL HAMİŞLERRRRİ
YAZIP DURUYOZ AMA KENDİMİZ YAZIP KENDİMİZ OKUYOZZZZ
TARİHİ BELİRLEYELİM AYRINTILARI KONUŞURUZZZZ
HERKES SES VERSİN BAKEMMM GETİRTMEYİN BENİ ORAYA şakkıdı
Esra nın yogun ısteklerı uzerıne kucuk odaya koymusken yatagı, cekeyım dedım.. Kuzey ın kurmus oldugumuz yatagı..
gunaydın kızlarr
dunku msjlarınız icin cok tsk ederim. bende sizin gibi esim olmadan nefes alamam gecen sene bu zamanlar 2 ay ayrı kaldık ben istanbul o baku cok zor gecti gercekten .hic kavusamayacagımı dusunuyodum şimdide sanki bidaha ayrı kalırsam oyle olcak gibi bir buzusuk beyin hissi iste:)
allahta kimsenin kocasını basından eksik etmesin he mutlu mesut yasatsın hepimizi, bebislerle birlikte insallah
evrim yatak cok guzelmis masallah cok begendim ii gunlerde bol bol uyusun Kuzey bey gulucukler atsın icinde insallah
evrim yatagınız çok güzel güzel gunlerde kullansın ogluşun inş.QUOTE]
evrişim yatağınız hayırlı olsun canım güle güle kullanın ben yatakla beraber iç döşeğinide aldım baya güzel bişey geçen özelliklerinide yamıştım bebek için ortapedik yatağa gerek yok bence
İ.Evrim turuncuyu mu aldın sen de. Güle güle kullansın kuzun.
Kuzey'in içinde büyüsün tatlı tatlı uyusun inş annesi. Güle güle ii günlerde kullanın...
Tüm güzel dileklerini paylasan tizelerimize tek tek tesekkur ederıs... hepımızın, cümlemizin evladınının en guzel hallerını gormek nasıp olsun ınsallah.
Eylemım, yatagın rengı kırmızı yafrum.. üç kuruş fazla verdık, kırmızı aldık annemm :)))
Benim de sabah sabah canım sıkıldııı kısslar yaaaafff.
Bu sabah kalktık eşimle çamaşırlar vardı makinamda onları çıkarttık beraber yatağımızı topladık giyindik. Biz kayınvalidemle altlı üstlü oturduğumuz için yemekleri beraber yiyoruz aşağı indik kahvaltı etmeye... Neyse kahvaltıyı hazırladık yedik içtik ben masayı toplarken dedim Özgür balkonu yıkayıver de ben de çamaşırları sereyim...O da kardeşine takıldı hadi git sen yıkayıver dedi. Normalde görümcemde kayınvalidem de saolsun çok yardım ederler bana ama ben kendi evimde deilken benim işlerimin yapılmasından çok hoşlanmam o yüzden onların yardım tekliflerini genelde redederim ben yaparım die. O yüzden dedm yine Özgür hadi yıkayıver. Bu sefer kayınvalidem "Neden böle yapıyorsun? Öznur (görümcem) yıkasın ne gerek var? Sen ona o sana yardım edecek" filan dedi. Burdan yok yere bir tartışma çıktı sabah sabah. Ben de üzüldüm tabi. Yukarı çıktım bu sefer eşim nie üsteledin ki filan dedi. Üstelemeseydin tartışma çıkmazdı dedi.. Üff suçlu yine ben oldumm.
Genellikle tüm tartışmalarımız bu yüzden çıkıyor üzülüyorum artık...Yani üçüncü birinin sölediği bir kelime bir sözden çıkıyor. Ben asla yansıtmam bir başkasının bana ya da onunla ilgili sölediği yaptığı şeyleri kocişime ama beraber yaşayınca birass engelleyemiyorsun. Artık yemekleri ayırsak mı acaba die düşünüyorum hatta eşime bir kaç kez çıtlattım ama yani kırmadan küstürmeden nasıl söleriz? Belki onlarda öle düşünüyorlardır di mi?
Sabah sabah canınızı sıktım özür dilerim :çok üzgünüm::çok üzgünüm:ama burada anlatınca sizinde fikirlerinizi öğrenince gerçekten rahatlıyor insan.. İyiki varsınız kısslar a.s.
Merhaba,
Tartışmanız hakkında bir şey söyleyemeyeceğim ama sürekli yemeklerinizi kayınvalidenizle yemeniz bana çok garip geldi. Altlı üstlü de otursanız herkesin kendine ait yaşamı olmalı bence.
Sürekli onlarda mı yiyorsunuz yoksa arada sizin evde de yiyor musunuz?
Bence arada beraber yeseniz daha iyi olur.Bazen sen onları kahvaltıya veya yemeğe çağırırsın bazen de onlar sizi çağırır.
Eşin de böyle olmasını istiyorsa uygun bir şekilde söylebilirsiniz.
Benim de sabah sabah canım sıkıldııı kısslar yaaaafff.
Bu sabah kalktık eşimle çamaşırlar vardı makinamda onları çıkarttık beraber yatağımızı topladık giyindik. Biz kayınvalidemle altlı üstlü oturduğumuz için yemekleri beraber yiyoruz aşağı indik kahvaltı etmeye... Neyse kahvaltıyı hazırladık yedik içtik ben masayı toplarken dedim Özgür balkonu yıkayıver de ben de çamaşırları sereyim...O da kardeşine takıldı hadi git sen yıkayıver dedi. Normalde görümcemde kayınvalidem de saolsun çok yardım ederler bana ama ben kendi evimde deilken benim işlerimin yapılmasından çok hoşlanmam o yüzden onların yardım tekliflerini genelde redederim ben yaparım die. O yüzden dedm yine Özgür hadi yıkayıver. Bu sefer kayınvalidem "Neden böle yapıyorsun? Öznur (görümcem) yıkasın ne gerek var? Sen ona o sana yardım edecek" filan dedi. Burdan yok yere bir tartışma çıktı sabah sabah. Ben de üzüldüm tabi. Yukarı çıktım bu sefer eşim nie üsteledin ki filan dedi. Üstelemeseydin tartışma çıkmazdı dedi.. Üff suçlu yine ben oldumm.
Genellikle tüm tartışmalarımız bu yüzden çıkıyor üzülüyorum artık...Yani üçüncü birinin sölediği bir kelime bir sözden çıkıyor. Ben asla yansıtmam bir başkasının bana ya da onunla ilgili sölediği yaptığı şeyleri kocişime ama beraber yaşayınca birass engelleyemiyorsun. Artık yemekleri ayırsak mı acaba die düşünüyorum hatta eşime bir kaç kez çıtlattım ama yani kırmadan küstürmeden nasıl söleriz? Belki onlarda öle düşünüyorlardır di mi?
Sabah sabah canınızı sıktım özür dilerim :çok üzgünüm::çok üzgünüm:ama burada anlatınca sizinde fikirlerinizi öğrenince gerçekten rahatlıyor insan.. İyiki varsınız kısslar a.s.
Tüm güzel dileklerini paylasan tizelerimize tek tek tesekkur ederıs... hepımızın, cümlemizin evladınının en guzel hallerını gormek nasıp olsun ınsallah.
Eylemım, yatagın rengı kırmızı yafrum.. üç kuruş fazla verdık, kırmızı aldık annemm :)))
Turuncu kimin geldi bana, kırmızı alıcağını söylediğini hatırlıyorum. Bende bu yataktan aldım turuncu mavili. Maviyide görünce sizin yatakta( yoksa oonudamı yanlış gördüm Allahım renk körü müyüm neyim ) ahanda dedim turuncuya dönmüş kuzeyin yatakısı.Mışıl mışıl uyusun kuzucuklarımız içinde. Uyandıklarında güsel güsel gülümsesinler bize. Ne güzel olucak uyanıcaklar bizi görünce gülümseyecekler ... Tabi daha bunlar içinzaman var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?