Demir hapının tekini öğle yemeğinden yarım saat önce, diğerini de öğle yemeğinden 2 saat sonra alıyorum. Kalsiyumu ise akşam tok karna al demişti canım.
demir hapı ne kullanıyorsunuz kızlar ben hala tek alıyorum gyno ferro sanol benimki
Şu cevizle de aram bir türlü barışamadıÖnceden severdim, son zamanlarda midemi yakmaya başladı, dolayısıyla yerken çok zorlanıyorum, ama sütün içine ez karıştır falan da uğraşamam. Arada atladığım günler oluyor ama yemeye çalışıyorum gene de kafamçokkarıştı
Kızlar emzirme sütyeni yerine emzirme atleti almanın daha mantıklı olduğu konuşulmuştu değil mi bir ara? Yani ağustos sıcağında atleti giymenin daha uygun olacağı? Bugün biraz bakındım da alışveriş için sütyenleri hiç beğenmedim, rahat da bulmadım açıkçası.. Belki atlet almak yeterli olacaktır. Ama o göğüs pedlerini atletin arasına sıkıştırısak durur mu bir de o var tabi...
çok teşekkürler canım çok anlamlı ve ders çıkarmamız gereken bir yazıminicikler ama yürekleri dev gibi...
BİR GÜN SUSMAYI ÖĞRENDİM.
ÖYLE BİR SUSTUM Kİ BELKİ SONSUZA KADAR SUSACAKTIM.
ÇÜNKÜ SUSMAK BENİM KÜÇÜCÜK DÜNYAMDA BABAMLA KURDUĞUM İLETİŞİM TARZIYDI.
BABAM AKŞAMLARI EVE YORGUN DÖNERDİ.
BEN BÜTÜN GÜN EVDE SIKILIR ONUN GELİŞİNİ İPLE ÇEKERDİM.
DAHA O KAPIDAN GİRER GİRMEZ BOYNUNA ATILIR ONUNLA OYNAMAK İSTERDİM.
BABAM SARILIR, ÖPER SONRA DA, HADİ ODANA GİT, DERDİ.
YEMEK HAZIRLANINCA ANNEM ÇAĞIRIR BU DEFA MASADA BİR ARAYA GELİRDİK BABAMLA.
ONLAR ANNEMLE KONUŞURKEN BEN ARAYA GİRER, SESİMİ
DUYURAMAYINCA DA BAĞIRIRDIM.
BABAM SİNİRLENİR,
-'BÜTÜN GÜN İNSANLARA KAFA PATLATMAKTAN BUNALDIM, BİRDE SEN KAFAMI ÜTÜLEME!' DERDİ.
ANNEM DE
-'BÜTÜN GÜN ZATEN SENİNLE UĞRAŞTIM, BİR ÇİFT LAF DA MI KONUŞTURTMAYACAKSIN BABANLA?' DİYE ÇIKIŞIR, BENİ ODAMA GÖNDERİRDİ.
ÇARESİZ BİR ŞEKİLDE BOYNUMU BÜKER ODAMA YANİ HAPİSHANEME DOĞRU YOL ALIRDIM.
BABAM ARKAMDAN,
-'BİZİM BİR ODAMIZ BİLE YOKTU, HER ŞEYE SAHİP, HÂLÂ NE İSTİYOR ANLAMADIM.' DİYE BAĞIRMAYA DEVAM EDERDİ.
-'KEŞKE BENİM DE BİR ODAM OLMASAYDI, KEŞKE BİZİM DE EVİMİZ BİR ODALI OLSAYDI DA HEP BİRLİKTE OTURSAYDIK' DERDİM İÇİMDEN; AMA YÜKSEK SESLE SÖYLEMEYE CESARET EDEMEZDİM.
YEMEKTEN SONRA BABAM KANEPEYE UZANIR, ELİNE KUMANDAYI ALIR, TELEVİZYON SEYREDERDİ.
BENİ YANINA ÇAĞIRIR BİRAZ SEVERDİ.
ONUN İZLEYECEĞİ ÖNEMLİ BİRŞEY VARSA BENİ ADETA YERİMDEN BİLE KIPIRDATMAZDI.
AZICIK HAREKET EDİP KOŞUP OYNAMAYA ÇALIŞSAM ODA HAPSİM YENİDEN BASLARDI.
BİR GÜN ANLADIM Kİ SUSUNCA BABAMLA DAHA İYİ ANLAŞIYORUZ.
BU DEFA SUSARAK YAPABİLECEĞİM OYUNLAR GELİŞTİRMEYE BAŞLADIM.
ÖNCE RESİM YAPARAK BAŞLADIM İŞE.
BABAM ÇİZDİĞİM RESİMLERİ ÇOK BEĞENİYOR;
-'BAK, BÖYLE USLU USLU OYNA İSTE.' DİYORDU.
BABAM BAZEN GÖZ UCUYLA BAKIYOR, RESİMLE İLGİLİ BİR ŞEY SORSAM AFALLIYORDU. AMA BANA KIZARAK BENİ ARTİK ODAMA GÖNDERMİYORDU.
-'SON GÜNLERDE NE DE AKILLANDI BENİM OĞLUM.' DİYE KOMSULARA ANLATIYORDU ANNEM HALİMİ.
RESİMLERİM ARTTIKÇA ORTALIK DAĞILMAYA BAŞLADI.
ANNEM:
-'ODANI TOPLA!'DİYE ODAMA KAPATTIĞINDA İSE NEREDEN BAŞLAYACAĞIMI BİLEMİYORDUM.
BEN BUNLARLA UĞRAŞIRKEN ZAMAN GEÇİYOR; AMA ODAMI TOPARLAMAYI BECEREMİYORDUM.
ANNEM ODAMA GELİP
-'BAK SANA RESİM YAPMAYI YASAKLAYACAĞIM.' DEDİ BİR GÜN.
SUSUYOR OLMAMI USLULUK OLARAK DEĞERLENDİREN AİLEM RESİM YAPMAYI DA ELİMDEN ALIRSA BEN NE YAPACAKTIM?
BU DÜŞÜNCELERLE BİR AİLE TABLOSU YAPTIM.
BABAM EVE GELİNCE UYGUN ZAMANI KOLLADIM.
HER ZAMANKİ GİBİ YEMEKLER YENDİ, ODAYA GEÇİLDİ.
BABAM OTURUR OTURMAZ ÇİZDİĞİM RESMİ GETİRDİM.
BABAM BAKTI. HIM, DEDİ
-'ÇOK GÜZEL OLMUŞ. BU ADAM BENİM HERHALDE.' DEDİ.
BEN
-'HAYIR O ADAM DEĞİL, BU ÇOCUK SENSİN.'DEDİM.
O
-'HAYIR, BU ADAM BENİM, BU ÇOCUK SENSİN, BU KÜÇÜK KIZ DA ARKADAŞIN.'DEDİ.
BEN YİNE
-'HAYIR, O BÜYÜK ADAM BENİM, BU KÜÇÜK ADAM SENSİN, BU KÜÇÜK KIZ DA ANNEM.' DEDİM.
BABAM BENİMLE UĞRAŞMAKTAN VAZGEÇİP:
-'PEKİ NEDEN BİZİ KÜÇÜK ÇİZDİN?' DEDİ.
HEYECANLA BAŞLADIM ANLATMAYA.
BEN BÜYÜYÜP ADAM OLACAĞIM. İŞ BULUP ÇALIŞACAĞIM.
SİZ YAŞLANIP KÜÇÜLECEKSİNİZ. BELİNİZ BÜKÜLECEK, KOMŞUMUZ AHMET AMCA İLE AYŞE TEYZE GİBİ KÜÇÜCÜK KALACAKSINIZ.
BEN İŞTEN GELDİĞİMDE YORGUN OLACAĞIM.
SİZ BENİMLE KONUŞMAYA ÇALIŞTIĞINIZDA İŞYERİNDE KAFAM ŞİŞMİŞ OLACAĞINDAN SİZİ DUYMAYACAĞIM BİLE.
SİZ BENİMLE BİR ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTEDİĞİNİZDE
-'HADİ ODANIZA ÇEKİLİN DE KAFA DİNLEYEYİM.' DİYECEĞİM.
VE BİR DE BAĞIRACAĞIM
-'HER ŞEYLERİNİ ALIYORUM. SICACIK ODALARI DA VAR, DAHA NE İSTİYORLAR' DİYE.
ANNEMLE BABAMIN GÖZLERİ FAL TAŞI GİBİ AÇILMIŞTI.
DUYDUKLARINA İNANAMIYORLARDI.
BANA SARILIP BENİ ÖYLE İÇTEN BİR OKŞAYIŞLARI VARDI Kİ SONSUZA KADAR KONUŞSAM HİÇ BIKMADAN DİNLEYECEKLER GİBİYDİ.
FARKINDA OLMALI İNSAN...
KENDİSİNİN, HAYATIN, OLAYLARIN, GİDİŞATIN FARKINDA OLMALI...
ÖMÜR DEDİĞİN ÜÇ GÜNDÜR,
DÜN GELDİ GEÇTİ,
YARIN MEÇHULDÜR,
O HALDE ÖMÜR DEDİĞİN BİR GÜNDÜR,
O DA BUGÜNDÜR.
bugün pek takılan yok bari benden size seçmelr. kızlar çocuk gelişiminde bizlerin ne kadar dikkatli olmamız gerketiğini anlamamız için ve daha az hata yapmamız için sanırım bu tür yazılar önemli.
çünkü hayatın karmaşasında bazen kurulmuş saat gibi ister evde ister işte çalışırken daha önemli değerleri kaçırabiliyoruz .
bende ondan içiyorum canım.demir hapı ne kullanıyorsunuz kızlar ben hala tek alıyorum gyno ferro sanol benimki
başaalrda baya bi ceviz fındık yedim ama kaç aydır hiç aram yok :bbo:
sakaleyncim teşekkür ederim güzel yazı için...
ben de okurken düşündüm de; aslında bizi doğumdan sonra bekleyen esaslı bir süreç var, her hareketimiz benimsenecek çocuklarımız tarafından, her yaptığımız örnek alınacak, ve biz çok sabırlı olmak zorundayız. Hatta düşünce yapımızı çocuklarınkine indirgemek ve önyargılarımızdan arınmak zorundayız ki onları anlayıp hareketlerimizi ona göre düzenleyelim...
Şu kadar kaldı bu kadar kaldı diyoruz ama esas iş doğurduktan sonra başlayacak gibi görünüyor :))
Sen tecrübelisin tabi, ama topikte çoğu kişinin ilk deneyimi olacak delikafadulden bakalım nasıl olacak :)
bu yazıyı nasıl buldum onu anlatmak istiyorum
kızım resim delisidir 2 yaşından beri elinde boya kalem diyebilirim sonra birgün çocuk gelişimiyle alakalı bişeyler ararken bu yazı karşıma çıktı çocuk psikolojisiyle ilgili araştırma yaparken diyeyim ve bu yazı beni çok etkiledi hemen indirdim ve direk ekranın ortasına kaydettim eşim işten gelip bilgisayarın başına oturunca onada okuttum biz tabi kendimizi yargıladık bazı hatalarımızın farkına vardık .odaya gönderme konusunda özellikle
Ama Tuba'nın resim yapmasının gerçekten sevgiden kaynaklandığınıda bir kere daha keşfettik bi an öyle korktukki acaba dedik çok şükür kızım resmi bir kaçış aracı olarak kullanmıyordu.
anasınıfına gitmsine rağmen karne öncesi sergi yapıldı ve öğretmenimiz Tuba'nın baya bi resmini sergiye astı dahası bütün öğretmenler varkende kızımın yeteneğinden övgüyle bahsetti başta korktuğumuz resim ilgisi başlı başına yeteneğinden kaynalanıyormuş buda çok güzel ve memnun edici bir durum.
aslında bende bir tecrübe olarak sizlere aktarmak istedim
çocuklar öyle birşeyki asla ilgisizliği sevgisizliği kaldıramıyor bende ilk çocuk olarak kızımda zorlandım. Açıkcası tıkandığım çok konularda oldu ama araştırarak sorgulayarak daha önemlisi empati yeteneğini kullanarak sorunları çözmeye çalıştım. Sonuçta sağlıklı bir nesil yetiştirmek öncelikle biz annelerin elinde eğitim daha anne karnındayken başlıyor. Bence dengeli beslenerek ve dengeli bir ruh sağlığına sahip olarak onları dünyaya hazırladığımıza inanıyorumki bu kanıtlanmış. Huzurlu bir hamilelik geçiren anneyle stresli hamilelik geçiren annelerin doğumdan sonra bebeklerin tüm yaşamı boyunca bedensel ve zihinsel gelişimlerinde farklılıklar olduğu ortaya çıkmış.
KIZLAR SABIR VE ÖNCELİKLE SEVGİ SEVGİ SEVGİ HERŞEYİ ÇÖZÜYOR BU HEPİMİZ İÇİN GEÇERLİ SADECE ÇOCUKLAR İÇİN DEĞİL .
TÜM DÜNYA ASLINDA SEVGİ ÜZERİNE KURULU
selam arkadaşlar.yoğunluktan size yazamıyordum artık okuyamıyorum bilebebek kilolarından bahsedilmiş son sayfalarda benim 32 haftada 1800 civarı çıktı buyuda fl yi 7 ile çarparsak 43 civarı. fena değil ha.. benim gibi bi ara bebişi küçük olan birine göre oğluş hızlandırmış büyümeyi galiba
demir hap bapı gyno ile duodenal arasında gidip geliyoruz:)
demir hapının yanında elevit türü vitamin içiyomusunuz.?
Hastane çantsını yavaş yavaş hazırlıyorsunuzdur sizlerde heralde okuyamadım geçmişi ama bebek doğduktan hemen sonra hemşirelere giydirmeleri için neler vereceksiniz?
Şaka maka yaklaşıyor doğumlar arkadaşlar!! sorumluluk artacak Allah yardımcımız olsun.
ELİMİZDEN GELDİĞİNCE YARDIMCI OLURUZ CANIM gerçekten tıkandığınız zamanlar olacak hatta oturup ağladığınız zamanlar ama unutmayınki yanlız değilsiniz
içgüdülerinizde size yol gösterecek deneyimli anneler olarak bizlerde elimizden geldiğince yardım edeceğiz.
teşekkürler sakaleyncim, gerçekten yaralı bilgiler...
arada hatırlamakta fayda var...
Evet, aslında biz şimdiye kadar ceviz yedik, demir hapı aldık, et balık yedik, yumurta yedik, ama vücudumuza ne kadar sevgi alabildik orası ayrı... İmkan olsa da son aylarımızda daha çok sevgi ile beslenebilsek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?