şu saat itibari ile 2 oldu
ya ama şöyle bi durum var - ben susamak için bişiler yiyorum habire - yoksa susamadan nasıl içim ki
Taze burcuma ithafen :)
Magnezyum alıyor olmama rağmen, geçtiğimiz hafta 2 kramp vakası yaşadım. Biri bir akşam almayı unuttuğum magnezyumdan kaynaklandı sanırım. Diğeri ise tamamen bonustu :) acıyor mu? evet acıyor :)
bu yazıyı nasıl buldum onu anlatmak istiyorum
kızım resim delisidir 2 yaşından beri elinde boya kalem diyebilirim sonra birgün çocuk gelişimiyle alakalı bişeyler ararken bu yazı karşıma çıktı çocuk psikolojisiyle ilgili araştırma yaparken diyeyim ve bu yazı beni çok etkiledi hemen indirdim ve direk ekranın ortasına kaydettim eşim işten gelip bilgisayarın başına oturunca onada okuttum biz tabi kendimizi yargıladık bazı hatalarımızın farkına vardık .odaya gönderme konusunda özellikle
Ama Tuba'nın resim yapmasının gerçekten sevgiden kaynaklandığınıda bir kere daha keşfettik bi an öyle korktukki acaba dedik çok şükür kızım resmi bir kaçış aracı olarak kullanmıyordu.
anasınıfına gitmsine rağmen karne öncesi sergi yapıldı ve öğretmenimiz Tuba'nın baya bi resmini sergiye astı dahası bütün öğretmenler varkende kızımın yeteneğinden övgüyle bahsetti başta korktuğumuz resim ilgisi başlı başına yeteneğinden kaynalanıyormuş buda çok güzel ve memnun edici bir durum.
ELİMİZDEN GELDİĞİNCE YARDIMCI OLURUZ CANIM gerçekten tıkandığınız zamanlar olacak hatta oturup ağladığınız zamanlar ama unutmayınki yanlız değilsiniz
içgüdülerinizde size yol gösterecek deneyimli anneler olarak bizlerde elimizden geldiğince yardım edeceğiz.
şu saat itibari ile 2 oldu
ya ama şöyle bi durum var - ben susamak için bişiler yiyorum habire - yoksa susamadan nasıl içim ki
Günaydın kızlar. Lohusa depresyonu diye bişi var, biliyorum. Peki hamile depresyonu diye bişi var mı? Hiç iyi değilim. Oğlum da dün bir kaç sinyal verdi "ben buradayım" diye ama, en son çarşamba günü kuvvetli bir tekme yemiştim. Kaç gündür mıymıntı mıymıntı takılıyor içerde. Hoş, anası mıymıntı olunca, ondan da farklı bişiler beklememek gerek...
Şu annemle yaşadığımız travmatik günden beri kendimi çok iyi hissetmiyorum. Kardeşim Almanya'da, o da iyi değil şu aralar, sevgilisiyle kavga etmiş, geçen gün aradı, nasıl ağlıyor... Oğlum sağlıklı, binlerce defa şükrediyorum ama dışarıda yolunda gitmeyen pek çok şey var bu aralar. Dolayısıyla içeriyi de etkiliyor.
Annemle aramız çok kötü değil. Konuyla ilgili konuşmadık. Çünkü bana çok kızdı. Konuşmaya kalksam onu daha çok kıracağımdan korkuyorum. Bu sefer işler sarpa saracak... En iyisi biraz daha beklemek, kendiliğinden çözülecektir, eminim. Hem olayın üstünden zaman geçerse, konuşmak daha kolay olur. Kardeşimin yanına gidecek haftaya. 15 gün kadar kalacak. Kardeşim de konuşacak annemle... Ama oğlumun o kuvvetli tekmelerini özlüyorum kızlar. Tek derdim bu mafoldumben
Günaydın kızlar. Lohusa depresyonu diye bişi var, biliyorum. Peki hamile depresyonu diye bişi var mı? Hiç iyi değilim. Oğlum da dün bir kaç sinyal verdi "ben buradayım" diye ama, en son çarşamba günü kuvvetli bir tekme yemiştim. Kaç gündür mıymıntı mıymıntı takılıyor içerde. Hoş, anası mıymıntı olunca, ondan da farklı bişiler beklememek gerek...
Şu annemle yaşadığımız travmatik günden beri kendimi çok iyi hissetmiyorum. Kardeşim Almanya'da, o da iyi değil şu aralar, sevgilisiyle kavga etmiş, geçen gün aradı, nasıl ağlıyor... Oğlum sağlıklı, binlerce defa şükrediyorum ama dışarıda yolunda gitmeyen pek çok şey var bu aralar. Dolayısıyla içeriyi de etkiliyor.
Annemle aramız çok kötü değil. Konuyla ilgili konuşmadık. Çünkü bana çok kızdı. Konuşmaya kalksam onu daha çok kıracağımdan korkuyorum. Bu sefer işler sarpa saracak... En iyisi biraz daha beklemek, kendiliğinden çözülecektir, eminim. Hem olayın üstünden zaman geçerse, konuşmak daha kolay olur. Kardeşimin yanına gidecek haftaya. 15 gün kadar kalacak. Kardeşim de konuşacak annemle... Ama oğlumun o kuvvetli tekmelerini özlüyorum kızlar. Tek derdim bu mafoldumben
öncelıkle burcucum baştan bşalıyım evet hamılelık depresyonu yanı hamılelık psikolajısı die bişe var ve cogumuzun zaman zaman yaşadıgı sey bu.insanın içi bunalıyo sankı,hiç bişe yapası gelmıyo ölee yatıyosun yada (tabiri caizse)etrafa mal mal bakıyosun.cok normal.
annenın mevzusuna gelince bence artık konuyu boşver hiç konusma,çünkü sen ozamanlar annene kızsanda psikolajık olarak daha iyiydin bence.şuankı durumun daha bı kötü gibüü geliyo bana.yanı annedır ne yapsa yerıdır olarak düşün ve annenı gördüğün yerde sırnaşıver sen onun kuzususun kuzuuuu.ınan bu sanada annenede cok iyi gelır
tekme konusunda sabah bende cok kötü durumdaydım.gece yatarken güzel kızım oynadı döndü durdu uyuduk sabah 7de bı actım gözlerımı ama nasıllll:1shok:.kendımı gerinirken buldum.hemde baya baya gerınıyodum yanee.ellerım yukarda ayaklarımıda bı uzatmısımkı sorma.ayy bı korkuyla sıçradım,sankı karnım acıyo gıbı gelıyo.hemen tuvalete koştum neyse orda bişe cıkmadı ama kızım kıpırdamıyo.uzandım basladım konusmaya,hem okşuyorum hemde nerdeyse aglıycam.dıyorum kesın cok gerındım bişe oldu.çıldırcaktım.15 dakıka sonunda kızım cok şükür döndü sonra bıkac tekme rahatladım.ama ölüyorum sandım korkudan
senın kuzunda senın psikolajık durumundan cokm etkılenıyor bellıkı.bian önce kendını toplada kuzunla ilgilken canım.gercekten ilgiyi karnımızdayken bıle cok sevıyorlar inan
Gülegüle kullanın Nurdancım. Ne güzel böyle 2. ele güvenebiliyorsun....
sagol canim, ama simdiye kadar hic bir problem yasamadim ebay den, zaten gidip gorup begenmezsem almiyorum, oncesindede milyon soru soruyorum ve foto istiyorum:))..
gerinme olayi bilincsiz bisekilde bendee var, bazen sabah uykumda geriniyorum, sonra karnim da geriniyor, iste tam o sirada bana kramplar giriyor ve sicriyorm, sonra ah naptim diyorum ama engel olamiyorsun bilincsiz yaptigin hareketlere.bence o kadar seyden etkilenmezler, icersi okadar korunakli ki sdis etkilere karsii.
sanırım sen birazcık bunalmışsın canım benim - farklı bişey yapsana bugün - mesela dolaşmaya çıkın eşinle ya da bilmem böyle çok farklı bişey yapın - baksana biraz karamsar olmuşsun Oğluşun da sıcaklar dolayısıyla tepişmiyodur - merak etme teper teper :)
Evet Canan, bayağı bunaldım. İnşallah dediğin gibi olur. Sağol..
Ayrıca bu sıcakta nasıl susamazsın? :1shok:
ben hiç bir zaman susamam ki - hatırlamıyorum susadığımı
ki ben gün boyu cafedeyim - burası çok serin - buz kesiyo hatta - sıcak hava da görmüyorum ki susiim :S
ya ama ama ben su içemiyorum ama her gün 1 lt süt içiyorum mutlaka :içelim: bu iyi dimi?
herkese selam kızlar,hastaneden cıktım evimde istirahatteyim şu an...
son durumum rahmimin kısalığı düzeldi çok şükür.yine de çrşmbaya kadar ilaçlara dvm ve carsamba kontrolum var.bebişiminde saglıgı yerindeymiş çok şükür.hastanedeyken anlamadım ama cok yorulmuşum.NST ye baglan serum merum ilaçlar falan derken cok şükür bitti.bebişim de kıpır kıpır teyzeleri.
ama bu fıstıgın işi belli olmaz bir an once dinlenip çarşambadan sonra hazırlıklarımı hızlandırmam lazım...
blıyorum bılıncsızce yapılan bişe ama işte busabah cok korktum.ilk aylarda cok yapıyodum ama şimdi bıan plesentadan falan ayrıldımı die kurup durdum kafamda.demen gıbı karnım baya gerilmişti cok korktum bende.baya acıdı alt karın kısmım,neysekı suan kıpır kıpır bebegim,içim rahat zemuszemus
ohh maşşalah bebişine.kocaman olmus.
buarada hastanede ilk giydirmelerı için hastane cıkısı setınde patıklı pantalon ve normal üstü var.ilk etapta onu giydirsinler pijama tarzı bıse.zaten iç gömlek dedıklerı zıbın ve iççamasırı verıcez tabıkı bırde bez.birde penye battanıyesını verırım sanırım.hava sıcak olcak ama hastane muhtemelen 24 dereceden sıcak olmaz birde yenı dogan bebeğin vucüd ısısı dünyaya alısana kadar sıcak tutmak gerırmıs netıcede içimizde 36 derecedeler ya.
:) sağol penye battaniye konusunda haklısın. sonra yeşil hastane bezlerine sarıp vermesinler bebişlerimizi
ohh maşşalah bebişine.kocaman olmus.
buarada hastanede ilk giydirmelerı için hastane cıkısı setınde patıklı pantalon ve normal üstü var.ilk etapta onu giydirsinler pijama tarzı bıse.zaten iç gömlek dedıklerı zıbın ve iççamasırı verıcez tabıkı bırde bez.birde penye battanıyesını verırım sanırım.hava sıcak olcak ama hastane muhtemelen 24 dereceden sıcak olmaz birde yenı dogan bebeğin vucüd ısısı dünyaya alısana kadar sıcak tutmak gerırmıs netıcede içimizde 36 derecedeler ya.
:) sağol penye battaniye konusunda haklısın. sonra yeşil hastane bezlerine sarıp vermesinler bebişlerimizi
ben şey biliyorum - bebek doğar doğmaz buzdolabı gibi odaya götürüp orda temizleyip giydiriyolarmış - doğru mu bu - biyerden duymuştum
nora cım yahu senn eşinin oglunu sevme muhabbeti ne kadar
Mehmet Akif buyucekde daysıyla teyzesiyle anneannesiyle dedsiyle telefonda yarım yarım cumlelerle konuşcak dedi malum eşimin ailesiyle aynı apartmandayız ya onlarla ilgili
Rabbim hepimizin hayallrini en güzel halleriyle yaşamayı nasip etsin. ayy çok duygulandım benn..
bu arada kızlar aklınızda bulunsun malum bizim bebekler tam kış ortasında ek gıdaya başlıcakları için şimdiden hazırlıgınız yapın mesela ben çilek marmelatı yapıcam evde kendim yaptıgım yogurda biraz koyup ogluşuma yedircem meyveli yogurt tadında.. küçük kavanozlarda tüm reçelleirn marmelat halini yapıcam..
ayyy cokk kötüyüm yaa,moralım bıanda oldu sıfırrrrrrrrr.doktotum gecen aykı kontrolumde hastaneden ayrılabılecegını sölemıstı.bilgilerini diger doktor arkadaslarla paylasırım dedı.ve bugun aradım ayrılmıs hastaneden.of offffffffffffff ne yapcam acayıp stres bastı benı.şimdi buaydan sonra doktor degıstırcem.şimdiden sonra kıme güvenılırkı?ilk hamıleliğimde gittiğim doktorum vardı kürtaj oldum die belkı yıne eskıyı hatıurlartım dıe ona gitmek istemıyordum ama enazından bıldiğim ve başarılı bi operasyon gecırdıgım bı bayandı.mecbur onla devam etcem galıba
kızlar sırt ağrım var ve çok kötü.bu hafta başladı ya...ve demir hapı kötü yaptı beni...
Saçımı kestirdim. Oldukça kısa. Adam "şöyle çılgın bişiler yapalım mı" dedi. "Bayılırım çılgın modellere, evet, yap" dedim.
Sonuç: menapoza girmiş, ama "ben hala gencim" mesajı vermeye çalışan kadın saçı ! Bir de düz fön çekti. Onur'un 55 yaşındaki halasına benzedim. Annem ve Onur beğendiler ama, ben kendimi 40 yaşında hissediyorumZaten model güzel. Modele lafım yok ama dediğim gibi, benim tarzım değil. Ben daha çoluk - çocuk modellerini severim.
AIDA ağdacı kadına çok güldüm :))
NURDAN demek Teo'nun topları günün konusu oldu :)) Bence de GYPSY'nin dediği gibi yap :)
27 HAZİRAN TAMAMMI İSTANBUL HAMİŞLERRRRİ
YAZIP DURUYOZ AMA KENDİMİZ YAZIP KENDİMİZ OKUYOZZZZ
TARİHİ BELİRLEYELİM AYRINTILARI KONUŞURUZZZZ
HERKES SES VERSİN BAKEMMM GETİRTMEYİN BENİ ORAYA şakkıdı
birde esimle konustum daha dogrusu on gorunce butun sıkıntım tr ozlemim gecti sarıldım optum optum ondan ayrı kalamıycama karar verdim konu yemekte dra geldi dedi giderse napcam canımı sıkıo eski druna donersin dedi hic tr lafı acmadım aklından tamamen cıkarmıs bende goze alamadım yani. tamam cok meraklıyım kocama itiraf ediorum:))) zaten burdaki turk kadınları benim lafımı etmisler kocasına cok duskun die ama onlarda cok ilgisiz ben napayım
Ya her sekılde artık kurtarırılar da.. onemlı olan 1500 kıloyu gecmesı.. bu kıloyu gectıkten sonra kuveze ıhtıyac hıssetmıyorlarmıs.. ama yıne de cok kucukler.. dayandım yıne suya manyaklar gıbı acıkcası gecenın bu vaktınde bıle.
ama akciger gelisimi 33.haftada tamamlaniyor, yinede gelisim olana kadar kuvezde tutup akciger gelisimini destekleyici ilac veriyorlar..haziran sonunu cikardik mi artik hic bir tehlike yok..allah gostermesin..
Anladım tatlım...Ben de aslen bursalıyım. Annem de şu an bursada. Ama kayınvalidem aynı apt. oturuyoruz altlı üstlü. Doğum yapınca da annem gelicek inş o da kalıcak bir süre tatlım. Herşeyin hayırlısı bakalım...
ben ne idem? Çamaşırları alıp bir daha yıkayamam ki görürse ne derim? Yeni doğmuş bebeğime de nasıl giydiririm onları? Offf ne yapayım ben yaaa?
herkese selam kızlar,hastaneden cıktım evimde istirahatteyim şu an...
son durumum rahmimin kısalığı düzeldi çok şükür.yine de çrşmbaya kadar ilaçlara dvm ve carsamba kontrolum var.bebişiminde saglıgı yerindeymiş çok şükür.hastanedeyken anlamadım ama cok yorulmuşum.NST ye baglan serum merum ilaçlar falan derken cok şükür bitti.bebişim de kıpır kıpır teyzeleri.
ama bu fıstıgın işi belli olmaz bir an once dinlenip çarşambadan sonra hazırlıklarımı hızlandırmam lazım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?