2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

slm kızlar
erken gidip erken geldik akıllıca bir seçim yapmışız hiç trafiğe yakalanmadan gidip geldik..

heycanlıyım biraz yarın doktor kontrolumuz var.oglumu görcem inşallah herşey yolundadır mutlu haberlerle dönerim..sabah 9.30 randevu saatim eve dönunce yazarım..
yarın 29 haftalık olcaz ben şimdi ortalama kilo ve boy bilgilerine bakayım.

hoşgeldin canımm
bebişinde hayırlı olsun
bizde kız bebişlere hasretiz erkekler çoğunlukta olduğuu için
ne güzel isim deva kulağa hoş geliyoor
reflü anltatımında çok hoştu akıcı güzel bir türkçe ileee neyse yakında seninde türkçen bozulur burda biz katlediyoruzda bazen delikafadulden

gülistaaannnn bende yarın dohtoraaa gidicemmmmm
güzel haberlerle gelelim inşallahhh :Saruboceq:

Çook teşekkür ederim, hoşbuldum :1rolleyes:
İsmi beğendiğinize sevindim, bende çok seviyorum Deva ismini. Benimde dikkatimi çekti, ağustos erkek bebeklerin ayı olacak bu yıl herhalde.
Yazışmalar çok hoş, bir çoğunu okuyup gülüyorum
a.s

ohh ohh maşşalah bebişine.benımde kızım olucak inşaah adınıda Şevval istiyoruz.benımde bu hafta bellı olur sanırım normalmı sezeryanmı.Allah hepimize hayırlı dogum saglıklı bebkler nasip etsın inşallah
pek mütevazi gördüm senüüü laelaelaelaelae
peki o süngeri mukavvaya felanmı geçirice yani o yumuşak sünngere direk balon kaplayyamazsın şekil verilmezzz

öleyim azcık lülülülülülü
kuzu sünger dedıgım sey böle kalıp gıbı oluyo,yorgancılar satar,hatta dikiş kursuna giden kadınlar klozet takımı falan yapınca sert düzgün ve yumusak olsun die arasına koyarlar.sabıt duran bişe oldugu için balon ona gecırılır arkadanda silikonla gerdırıp yapıstırılır.yanı denemek lazım suan sadece ufak tefek bı canlandırma

gypsy esram walla programın sonunda gordum hemen dinledim kadın hamile emziren diyince dedin ne dio baktım tam benlikmis.. ama ilgimi cekio napayım ya :)) bende kaydettimki lazım olcak dogumdan sonra die:)

AFTABRU bi arastır istersen neymis deilmis isine yararmı yaramazmı.

iii akşamlar kızlar taam geldim diyecektim ama aklıma geldi avrupa yakası başlamıştr ona bakayım sonraaaaa görüşürükkkk

İyi akşamlar herkese
Giremedim gün boyu moralim çok bozuk saatlerce ağlıyorum Elimden gelen bir şey olmadığı için ağlıyorum
Bugün kontrolüm vardı - 1 aydır bebişimin kilosunu merak ediyorum heycanla gittik öğlen ve öğrendik ki çok az kilo almış - şu an 1050 gr - doktor hala minyon tipli olacağını ısrar ediyo - 1 ay önce 1 hafta geriden geliyordu gelişimi şimdi 2 hafta gerilemiş - of Allahım bana sabır versin Sadece bu değil asıl mesele kordonun bebişimin boynuna 3 defa dolanmış - duyduğuma fena oldum - sürekli hareketlerini takip etmeliymişim hareket etmezse aramalıymışım - çok kötüyüm korkuyorum zaten sürekli hareket etmiyo ki işte normal olarak bazen uyuyo - ben nasıl takip edecem bilmiyorum çok korkuyorum - eyer bişey olursa zamanında müdahale edemeyeceğimizden korkuyorum
Şuan bile ağlıyorum çok kötüyüm - annem eyer çok kötü bişey olsaydı doktor söylerdi merak etme diye teselli etmeye çalışıyo ama doktor söylemese de kötü bişeylerin olacağının habercisi bu
mesela doktor dolaylı yollardan bana erken almamız gerekirse ne yapacağımızdan bahsetti Dedi ki eğer 2 kg altında ve 32. haftanın altında olursa yaşama şansı çok düşük olur dedi Balıkesirde böyle bir durum karşısında iyi bir donanımlı hastane olmadığını beni sevk etmek zorunda kalabileceğini söyledi Her hafta kontrole çağırdı Telefonu 24 saat açık olduğundan bahsetti En önemlisi bebeğimin ak ciğer gelişimi için toz şeklinde bir şurup verdi - tedbirli olmalıymışız
Hadi siz söyleyin bunların hepsi birşeye hazırlık değil mi - doktor söylemedi ama ben aptal değilim durum ciddi ve ben korkuyorum Bugün kendimi üzmekten heba oldum ne yapacağımı bilmiyorum Allahım bana sabır versin ....
Özür dilerim geçmişi okuyamicam iyi değilim

cnm üzme kendini :teselli: beslenmene dikkat etmiyormusun sen? klava: çok kötü olsaydı durumu seni yatırırlardıherhalde sürekli gözetim altında tutarlardı biz buradaki tüm arkadaşlar bebişin için dua edicez için rahat olsun bencede ayrıca daha küçük bebekler bile yaşatılırken seni neden bu kadar korkutmuş ki! bence daha tedbirli olman içindir bazı bebekler kordon birkaç kez dolanmış olsa bile sağlıklı doğuyor üzülme ne olur :teselli:

jennyy cok uzuldum canım bunda su icmemenin etkisisnin buyuk oldugunu dusunuyorum
cunku su ictikcede bebekler gelisirler buyurlermis
kordonun 3 kez dolandıgını nerden bildi suan dolanıkmı kordon allah korusun
bi baska dra daha gitmelisin bence bi caresi elbet vardır
varsın bebis minyon tipli olsun ama saglıklı olsun yeterki
sakın umidini yitirme hicbisey olmaz ciger gelisimi icin ilac verir bence erken filan alınmayacak
sen yeterki bol bol su ic bebisin gelissin kendinede dikkat et zaten ciger gelisimi icin ilac vermis
bu bebekleri veren allah illaki koruyacak canım
aglayıp cocugunu daha fazla heba etme
beslenmene dikkat et

saolun kızlar - üzülmemeye çalışıyorum - düşünmemeye ama elde değil
Beslenmekle alakası yok dedi doktor - bende bilmiyorum artık ne düşüneceğimi - aslında dikkat ediyorum etmezmiyim - okadar çok süt ürünleri tüketiyorum et balık işte bilinçli birinin yapabileceği herşeyi yapıyorum
Babycim su diyosun evet haklısın - çok suçlu hissediyorum kendimi - o hışımla öğleden bu yana 4 lt su içtim - artık böyle - kusana kadar içecem
Dua edin bebişim için....

canım benim, şimdi okudum yazdıklarını ve gerçekten çok çok üzüldüm. senin bu kadar üzülmene üzüldüm. yoksa bebeğini allah koruyacak onu biliyorum. evet bence de balıkesirde değil, istanbulda filan bulunmalısın. madem bu kadar riskli bir durum var, bence hemen atlayın istanbula filan gelin. ya da hangi başka şehirde yakınınız varsa oraya... istirahat edersin, iki günde bir de doktor kontrolüne gidersin. ya da ne biliim belki de hastaneye yatırırlar. ama şunu da bil ki artık donanımlı hastanelerde 600gr üstü pek çok bebeği yaşatabiliyorlar. evet 2000gr ın altında olunca doktorlar da rahat konuşamıyorlar ama ben daha yeni öğrendim 580gr doğan bir bebeği yaşatmışlar ve taburcu etmişler. kadıköy şifa, acıbadem ya da amerikan hastanelerini tavsiye ederim. başka da vardır muhakkak ama bunların tam teçhizatlı olduğunu biliyorum.
hadi şimdi sen de helak etme kendini. bol su iç ve içini rahat tutmaya çalış. bol bol dua et. hepimiz ederiz bunu biliyorsun. hiçbişi olmayacak bebeğine.

Allah razı olsun hepinizden

canım aglama ne olur,bak enazından tedbiri var,eger bebegın erken alınma durumu olursa die doktorun ciğer gelıstırıcı vermıs bıle.bu yınede iyi bişe,en azından Allah korusun zamansız dogsa bıle ciğerlerı gelısmıs olarak dogacak ama inşalah öyle bişe bile olmıycak hiç dert etme.kordon konusuna gelınce 7.ayda cok fazla kordona dolandıklarını duymustum cok hareket ettıklerı için.eminim kuzun kordonundan kurtulcaktır Allah ın izniyle.hareket konusundada en güzeli gün içinde meyvenı yiyip ayaklarını uzatmak ve sadece karnına odaklanmak.kımıldamaya basladıgı 10 dakıka içinde 8 kere kıpırdaması lazımmmıs.yanı tekme degil ufak dönüşler kıpırtılar buna dahil.baktın sadece 2 kere falan oynadı ozamn glikoz içeren bıseler yiyip içmek gerekırmıs(meyvesuyu gibi)sola yatıp tekrar ilk kıpırtısında saate bakıcakmıssın ve 10 dakıka içinde kıpırtı sayıcakmıssıın.bun önerılerım tamamen doktor tavsiyesı.sen nekadar cok aglarsan bebgın okadar strese giircek ve gün içindekı hareketlerı cok azalacak.derın bı nefes al ve bebegınle süreklı olumlu sekılde konus canım.ayrıca bebegın için bol bol ceviz badem fındık ve kuru incir ye.bebegın kılo almasını hızlandırdıgını duymustum

hadı bı silkelen ve aglama artık neolur.yoksa bebegın daha cok strese girecek ve dahada az kıpırdayacak.onuda kendınıde üzme,bebegın zamanında gelıcek inşallah.banada doktor;180 olan kalp atışaları riskli olabılır dedı ama inan hiç aklıma kötü bişe getırmıyrum,süreklı bebegımle konusuyorum ve dua edıyorum.sende böyle yap canım:1hug:

İyi akşamlar, lütfen bu kadar üzmeyin kendinizi, çok karamsar düşünüyorsunuz, kordon dolanması sanıldığı kadar tehlikeli bir şey değil, anne karnında çok hareketli olan bebeklerde çok sık görülen bir durum ve artık kordon dolanması ciddi risk olmaktan çıkmış durumda.

Bakın benim doktorum Kaan Kocatepe'nin konu ile ilgili yazısı şu şekilde :

'Bebeklerin yaklaşık %1'i boyunlarına bir kez dolanmış kordonla sağlıklı bir şekilde doğarlar. Daha az bir sıklıkla bazı bebeklerin boyunlarında iki, hatta üç kez dolanmış bir kordon bulunabilir. Bazı durumlarda ise bizler kordonda düğümler olduğuna bile tanık oluruz. Bu bahsettiğimiz bebeklerin çoğu sağlıklı bir şekilde doğum eylemlerini tamamlarlar. Sanılanın aksine boyundaki kordon bebeğin boynunu sıkmaz.
Peki bu durum nasıl gerçekleşir?
Gebeliğin ilk trimesterinde bebekler henüz amniyos sıvısı içinde "hoplamak zıplamak" için bol bol yerleri varken, bazıları bu "hoplama zıplamalarda" kendi kordonlarının içinden geçmekte ve kendi kordonlarında düğüm oluşturmaktadırlar. Yine benzer bir şekilde bebekler bu hareketleri yaparken kordon boyunlarına dolanıvermektedir.

"Kordon dolanması" nedir?
Anne adaylarının en büyük korkularından biri kordon dolanmasıdır. Gerçekte ise kordonun bebeğin boynuna dolanmış olması bebeğe çoğu durumda zarar vermez, zira kordon Wharton jeli adı verilen sağlam bir kılıfla içinden geçen damarları koruma altına almıştır.

Anne adaylarının "kordon dolanması" olarak tabir ettikleri olay gerçekte kordon sıkışmasıdır. Göbek kordonu herhangi bir nedenle basıya uğrar ve Wharton jeli de kordondan bebeğe giden kan akımını muhafaza etmede başarısız kalırsa bebeğe giden kan miktarı azalır ve bebekte sıkıntı doğurur. Bu tür kordon sıkışmalarına genellikle bebeğin amniyos sıvısının ileri derecede azalmış olduğu durumlarda rastlanmaktadır. Amniyos sıvısı az olduğunda göbek kordonu amniyos sıvısı içinde serbestçe yüzemediğinden rahim duvarları tarafından basıya uğrayabilmekte ve bu bası özellikle normal doğum eylemi esnasında ortaya çıkan rahim kasılmalarıyla tehlikeli boyutlara ulaşabilmektedir. Ultrasonografi muayenelerinde bu nedenle doktorunuz bebeğinizin amniyos sıvısı miktarının yeterliliğine çok önem vermektedir.

Günümüzde normal doğum eylemi esnasında bebeklerin kalp atışları çoğu durumda mükemmel bir şekilde takip edilmekte ve kordon basısı bulguları (bu durumlarda bebeğin kalp atışları yavaşlar) erken dönemde ve kolaylıkla saptanarak bebeğin sağlıklı doğması için gerekli önlemler alınmaktadır.

Sonuç: "kordon dolanmasından" yani kordon sıkışmasından çok fazla korkmanıza gerek yok. Doktor denetiminde olan gebelik takiplerinde ve doğumlarda bu nedene bağlı olumsuz durumlar son derece azalmıştır. '

ellerine sağlık kedici. ne güzel şeyler yazmışsın. daha doğrusu kaan kocatepenin ağzına sağlık... bence JENNY nin de morali düzelmiştir artık. di mi JENNY? bol bol su içip moralini yüksek tut canım.

Merhaba,
gebelik.org'tan 30. haftadaki bilgilere baktım da bebeğin ortalama kilosu 1400 gr diyor ama 1000 gramla 2080 gr arasında da olabilirmiş. Bence kilosuna çok takılma.Doktorun dediği gibi minyon olacaktır.
Kordon dolanması hepimizin başına gelebilecek birşey. Seni çok iyi anlıyorum.İnsan başına gelince olumlu düşünemiyor ama yapacak başka da birşeyin yok. İyi olacağını düşün lütfen.Boynuna dolanmış kordonla doğan o kadar çok bebek varmış ki. Dolanma normal doğumda risk yaratabilir, o zaman da sezeryan yaparlar zaten.
Doktor her ihtimale karşı akciğerleri geliştirici ilaç vermiş.
Sana düşen kendini ve dolayısıyla bebeğini üzmemeye çalışmak. Evde dinlenme imkanını yaratmalısın ki sık sık bebeğinin hareketlerini izleyebilesin. Eğer çalışıyorsan ne yapıp edip evinde olmanın yollarını ara bence. Sık sık ta kontrole gidersin. Hep sol tarafına yatmaya özen göster.
Eminim bebeğin kendine oyuncak yapıp boynuna doladığı kordonuyla kendine zarar vermeyecektir.
Yakında iyi haberlerini almak ümidiyle...

az önce annemin istanbulda çalıştığı klinikteki kadın doğumcuyla görüştüm - biraz içimi ferahlattı gibi Kedici nin yazdığı şeyleri kelime kelimesine söyledi kadın bana - hatta şaşırdım şimdi burda okuyunca - çok sık rastlanıyomuş bebeklerin % 40 ı dolanıyomuş ama çıkıyomuş o anlık öyle görünmüştür ultrasonda diyo Haftaya gittiğinde göreceksin ki dolanık felan değil diyo
Kilo alamama konusunda benim yapacağım b,şey yokmuş - balık yağı kapsüllerini aksatma yeter dedi
Minik kelebeğim verdiğin öneriler için tşk ederim hayatım - dikkat ediyorum hareketlerine ama diyorum ki Allahım 2 ay böyle diken üstünde geçmez ki :1no2:
Biraz daha iyim galiba emin de değilim - sarhoş gibi hissediyorum beynim durdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…