2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

ohh esracım maşşalah bebişineee.negüzelde kılo almıs öle.kuzu sen haftanı doldurmayı beklersen bı tosuncuk dogurcan galiba.maşşalah maşşalah

sana gelınce baya almıssın artıkın dogumdan sonraya kaldı vermek.busaatten sonra biz istemesekte alıyos işte.bende 87 olmusum.90 na 3 kılo hakkım kaldı mafoldumben amannn napiimmmm bebegım saglılı olsun ben iyi olayım kılo nedırkı verılır demeee yaneee :umursamaz:
7 aydır birbirimize nasıl destek olduysak dogumdan sonrada el birliğiyel verırız kilocukları :gitme:

offff daha sabahtan ayaklarım fil gibi oldu işteyim çok kötü kabardılar terlikler olmuyor hatta üstteki kayışı ayrılmak üzere.... son 1 haftadır falan çok şişiyor en azından akşama kadar bu kadan şişmiş oluyordu ama şimdi daha sabahtan balon gibi oldu akşama ne hale gelir tahmin bile edemiyorum.... öğlen çarşıya çıkıp bir terlik alayım en iyisi 39 numara falan tabi istediğim gibi birşey bulabirsem....

Güldürdün beni yazdıklarını okurken kaydirigubbakcemile3

Maşallah bebeğine. Ben de haftaya doktora gideceğim 32+3 de falan. Umarım benim de kızım artık 2 kgı aşmıştır.

Ya ne güzel böyle 2li kglardan konuşmak değil mi?

Ben de 14 kilo aldım. Kaçla bitecek merak ediyorum. Doğumdan sonra bayağı bir kasmamız gerekecek fazladan aldıklarımızı verebilmek için.

Bu arada tatile gitmek ne güzel bir duygu olsa gerek. Eşimin işleri nedeniyle geçen sene de tatil yapamadık biz. Bu yıl allah kerim artık. Eşim bebek 1 aylık olunca alır gideriz yazlığa diyor ama bayağı da uzun yol.

ohh maşallah Yahya mıza..:)sonuna kadar böyle mutlu haberlerle gel tosunum benim.
bu arada sana da HEY YAVRUM HEYY diyorum kız bu neeeeeeedelikafaduldendelikafadulden:1shok:-tatlicadiarzu-22 kilomu......ayhhh esra bence çok kızım ya sen doktor bişi demedi diyeyüklenmişsin ayhhhkaydirigubbakcemile
bayrak kesin sende turkbayragi:hooray: tatilde bence sen bu 95 hayalini unutda 2-3 kilo vermeye bak. bol bol yuz ve hafif yiyecekler ye.. kebaplara falan saldırma tatlı olarak sadece meyve ye.. oteliniz inş. açık büfe değildir...:dance:

canım maşallah bebişine.... bak gördünmü herşey düzelmiş arayı kapatmış bebeğin geçen gittiğinde üzülüyordun geriden geliyor diye....gözün aydın bu arada.... inşallah yarın bende gidiyorum dr. a bende hayırlı haberlerle gelirim allahın izniyle dua edin banadavereliniortak

İyi akşamlar herkese
Giremedim gün boyu moralim çok bozuk saatlerce ağlıyorum Elimden gelen bir şey olmadığı için ağlıyorum
canancımmm sakın üzme kendini sakınn
bak bende 26 mayısta gitmiştim doktora bana dediki 1500 gr 10 günde geriden geliyooo
yat dedi soluna yat bol bol dedi en iyi öyle besleniyor dediii vee sonuç oğlum 700 gr almış ve haftası ile uyumluu aradan 15 gün geçtii??soluna yatt ve boll su içç tabee yemeeğinide güzel yee
ben bu hafta lahmacun kebab fazla kaçırdım onun etkisi olmuşmudur bilmem laelaelaelaelae
yok artık özlem yaa kolaydı bu işlerr dimi güzelim evlen boşannn oyuncak misaliii
siz ne kadar evlisiniz kuzum birde sen kaç yaşındaydın???belkide biz tek taraflı dinliyoruz ve aşırı hassas dönemdeyiz belkide çok üstüne gittin ne bilim neler yaşıyorsun bilemeyiz ama yuvana eşine ve bebeğine sahip çık güzelim geri dönülmüyecek hatalar yapmaaa..

bu yazının altınaaa imzamııı atıyorumm ve seni öpüyorummm pervinimmmm opuyorumnanaktan
ohh ohhh maşallah mehmetimizeeeede annesineeede ayrıca kaç kilo aldını sordukmu hee ne söyleyip insanın sinirini hoplatıyon hee az alan var çok alan varr havamı atıyon bana heee :mymeka:
nazar değmesin ana oğulaaa
dünde aradık seni yine tel kapalı verdi değiştir şu hattını kardeşimmm al bi turkcell :icecream:
acaba benmiyimmm o gürdüğün kişi delikafadulden
ayy kızlar benım aklıma bu sabah şey geldı.benım ilk doktorum bana "aa rahmin hafıf kalp şeklınde " demişti. acıyo,bebegım kıpırddıkca canım fena yanıyo
haydaaa minikimmm kelebeğimmm senin canın felanmı sıkılıyo git bebek şekeri yapp güzelim bişilerle uğraşş işin yok oturup bunlarmı kuruyosun kuzumm rabbime emanet bebişlerimiz hiçbrişey olmuyacak sağlıkla kucaklarımıza alıcazzz tamammııı annemmm :CüvCüv:
ters rahim nasıl oluyoo kuzu yaaa CADIARZU nerden belli oluyo belki bende öleyimdir kafamçokkarıştı
Son gidişimde plesantada kireçlenme odakları gördü, sanırım haftaya renkli doppler isteyecek, malum plasenta yaşlanması olabilirmiş..

Ben zamanında sağlıkla kucağına alacağına inanıyorum..
geçmiş olsun canım sana peki bu yaşlanmanın zararlı ne olabilirmiş? alıcaz inşallah ayçacım hepimiz alıcaz kuacaklarımıza sağlıkla
ayrıca odanız çok güzelmiş güle güle büyüsün rüzgarınnn
mammuttt :))
duvar etiketi yapabilirsn duvarda iz bırakmıyor onlar praktikerde çok çeşitler var tavsiye ederimm bayrampaşa praktiker..hemde diğer yerlere göre ucuz ben çok araştırdığım içinnn..
Ayça..benim eşim de aksine benle kilo alıyor..göbeği 9 aylık gibi..benimle beraber yağlanmalar felan devam..dün tartıldı 98,4 kg olmuş..doğumdan sonra senle beraber rejime girerim dio..:)
ayyyy aynen yaa benimki 11 aylık gibi duruyooo adam olduuu 110 kg
tam baskül ailesi olduk yaaa geçen akşam diyo bi tabak fıstık getirsene fıstık aşerdim yuh artık dedimmm..

canım Allah yardımcın olsun artık zor gecio gunlerimiz ve gecelerimiz
evet nefes darlığı fazlalştı gecede bile bunun yüzünden uyanıp durdum pazartesiye randevu aldım bizde doktora gitcez bakalım kan tahlili filan yaptırmazsa ben isteyeceğim

önce sana kocaman maşallah danam benim kuzum dikkatet doğumdada doğum sonrasıda sana zor olur esracım
oğluşunada maşallah artık hepsi birer küçük adam oldular ya maşallah

ayy canım valla Allah yardım etsın,sen nezaman ayrılcan izne.artık ayaklarını uzatıp yatma vaktı geldı bence.idareten bencede al 39 numara terlık.

günaydın kızlar nasılsınız
ya benim içim içime sığmıyor sizinlede paylaşmak istedim. kuzenim doğum yapmış haziran sonu bekliyoduk ama akşam haberini aldım. çok heycanlandım yerimde duramadım. ilkdefa bu sabah ta erkenden kalktım uyku tutmadı. kuzenim Antalyada keşke görebilseydim. onu bebişi çok isterdim o doğum yapınca sıranın bana geldiğni anladım içimde bir panik bir korku anlatam. doğum çantasını hazırlıyım hemen diye düşündüm ama kendi eksiklerim var daha. kendimi durduramıyorum tutun beni ne olur... ya 20 gün erken geldi ben şoklardayım. bu arada bebiş ve annesi sağlıklıymış 3300 doğmuş kız bebek ve normal doğum ama 50 dk . içinde çıktı doğumdan çabuk olmuş hiç beklememişler çok kolay gelmiş darısı burdaki tüm annelerin başına inşallah hepimizin böyle kolay geçer....

üff evet yaa miniğim çok aldım amaa doğumdan sonra tek umudum sizlersiniz sizlerin gazı ile vericem bu kiloları güzel dileklerin için sağol tatlımm
Güldürdün beni yazdıklarını okurken kaydirigubbakcemile3

Maşallah bebeğine. Ben de haftaya doktora gideceğim 32+3 de falan. Umarım benim de kızım artık 2 kgı aşmıştır.
.
sağol canım güzel dileklerin için evt 2 kg konuşmak harika bi duygu vallahi 3 lüleride görürüz inşallah
hüüüü herşey dahil hatta ultra herşey dahil şimdi ben hafif bişiler nasıl yerim ben hafif diilimki yediklerim hafif olsunnn pöfff bakcez artık çaresine inş kebap felan olmazda hayır şimdi hamileyim yaa aşeririm o açıdan görüncede yemek gerek oğlumun taşakları felan şişer içerde alimallaah yoksa yemem biliyosun laelaelaelaelae
sağol bitanem inşallah güzel haberlerle gelirsin sen stres yapma kendine hiçbişeyi yeterr son zamanların biliyosunki bol stresli geçiyo seninn :1no2:

seerni bahtı açık olsun minik kızın, Allah hepimize kolay doğum nasip etsin inşallah...

ayyh kuzu deme öle valla bıanda aklıma gelınce nasıl korktum anlatamam.düşünsene yanı doktor bana sölüyo ve ben bunu 6_7 ay boyunca hiç hatırlamıyorum.bıanda aklıma gelınce ürperdim uleyynn dedım amma rahatmısım heee,pehh yane.sonra düşündüm aman iyikide unutmusum yoksa hep aklımda olcagı için illa keyfım kacardı.ama şu konuda haklısın canınmı sıkılıyo yazmısın ya,valla öle alısmsıım kac aydır fırt fırt gesmeye,şu göbek acım yüzünden 6 gundur tıukıldım eve boyna kurdum sardım demkkı kendıme :mymeka: ama bugun doktora gıdıyorum inşallah ,sölim bakıyım ne diycek doktorum.o o günlük bı buhrandı ve gectı,ben zaten öle kötü düşüncelerden pek bi uzagımdır.herseyın hayrlısı canım,inşallah hepimiz sagsağlim kucagımıza alıcaz bebeklerımızı Allah ın izniyle :1hug:

geçmişe baktığım kadarıyla yazıyorum..
jenyy kendini üzme unutma herşey birşekilde yoluna giriyor buda girecek yoluna evet esrada yazmış bol bol su iç ölee iki bardak içmekle olmaz soluna yat yediklerine dikkat et vitaminlerini unutma en önemlisi kendini üzme ayrıca şunu untma en tehlikeli dönemlerimizi atlattık şu an daha koly bizim için
esra maşşalah bebişe bize hava atıyosun gibi geldi kıskandım valla ... ilk sen doğurcakmışsın gibi geliyo banada tombiş bir bebek gelecek ilk olarak
pinky senin bebişinede maşşallah haftasıyla uyumlu çok iyi gidiyo

şimdiiiii gypsym esram sırf seni düşünerek yazdım kilo konusunu yerimsenibendedim şimdi benden sonra buda gelir doktordan oda aldıgı kiloy yazar falan diye bissürüüü senaryo ürettim dermişim..lülülülülülü kız sen delümüsün sen 22 kilo aldın diye yasmıcasmı...delikafadulden
ayrıca benm 2 tane hattım var biri sendeki numaram diğeride kamu hattım annemlerle ablamlarla ve abimle ve diğer tüm ögretmen arkdaslarımla rahat rahat konusayım diye kocacım aldı saolsun :asigim::1hug:muhtemelen sen beni diğer hattımı kullanırken aramışsındır.malum dun doktor gunuydu ve ben genelde o gun yogun bi telefon görüşmesi içinde oluyorum...opuyorumnanaktan

sana şimdi bi kafa atıcamkaydirigubbakcemile nerden çıktı bu fıstık hemde bi tabak benmde canım çekti hemde herçeşit fıstık.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa delikafaduldendelikafadulden antep fıstıgı taze fıstık ayhh aklıma neler geldi pislüüüüüüüüüüüüüüükklava::mymeka:kötükedihüso

ayy canım valla Allah yardım etsın,sen nezaman ayrılcan izne.artık ayaklarını uzatıp yatma vaktı geldı bence.idareten bencede al 39 numara terlık.

yok canım beee nerdeee izni kim kaybetmişte ben bulacağım son zamana kadar devam kimsenin düşündüğü yok herkes kendi işinin görüldüğüne bakıyor....bende istiyorum evde uzanmak dinlenmek bebeğime zaman ayırmak ama olmuyor.... bir çoğunuzun dediği gibi evde olan annelerin bebekleri daha iyi gelişiyor kilo bakımındanda daha iyi oluyor ama benim kızım o yönden şanssız annesinin dinlenmeye vakti yok.... bende istiyorum gün içinde yemeğimi yiyeyim sol tarafıma yatayım yediklerim direkt kızıma gitsin diye ama malesef akşama kadar sandalye tepesindeyim ayaklarım davul gibi işler yoğun sıcık bir yandan offf offfff.... bu gidişle ben işten gidicem doğuma..... anca sezeryan falan olursam tarih kesin olarak netleşirse anca doğuma birkaç gün kala izin verirler yoksa normal doğum falan olacak olursa işten giderim hatta ben hastane çantamı işe getirmeliyim:sinifsinif:

erkek anaları siz bilmiyomusunuz eşlerde kilo alıyomuş sizinle beraber öyle bi inanış var kız bebek bekleyenlerinde eşleri zayıflıyomuş benim eşim bi kilo falan verdi sadece

merhaba jenny_sh ; ben 20 haftalıkken doktorumu değiştirmek zorumda kaldım ve o bana bebeğin kilosunu normal diyordu şuanki doktorumu bulana kadar baya bir doktor gezdim ve bazıları normal bazıları düşük diyordu şimdiki doktoruma ilk gittiğimde 1 hafta geriden geliyor kilosu demişti bunu sebebini bir daha ki gelişinde tam anlarım şuan bişey söyleyemem çünkü baştan takibini ben yapmadım dedi ve 1 ay sonra kontrole gittiğimde bebğim yine 1 hafta düşük kiloluydu bunun sebebinide benin geç hamile kalmamdan kaynaklandığını bebeğin organ gelişimi gayet iyi sadece kilosu düşük buda benim sattan 14 gün sonra değilde 22-23 gün sonra hamile kalmammış zaten 2li ve 3 lü testlerimde iyiydi pazartesi kontrolum vardı ve 31 hafta 3 günlüktüm bebeiğimin kilosu o zaman 1576 grdı benimde 1 hafta düşük kilosu hatta bunun için doğumu uzatacak doktor normalde 25-26 temmuzda sezaryana alacaktı şimdi ağustosun 3-4 olacak doğumum canını sıkma kilosunun düşük olması demek sağlıksız anlamına gelmez bende çok duydum kilosu düşük olupta doğduktan kısa zaman sonra tosuncuk olan bebekleri allah hayırlısıla bebğini kucağına almayı nasip etsin inşallah

esracım maşallah yahya ya
sen de türkiye hastanesine mi gittin hani tuana da gitti sen de oraya mı gidecektin hatırlayamadım

ay esracımhaberler superrr, gelisimde falan sorun yok allah korusun kalp sorunu yuzunden su saatten sonra bir gelisimde gerileme bile olsaa kilosu su an gayt iyi dogsa rahatca bakılır buyutulur haftanzaten çogumuzdan ilerde yirttin senn yırtınn gozun aydınn
ama seninkilona diycekb ir seyim yok benim eskigbelik seklinde ilerliyosun ben 26 ile bitirmistim :)))

aynı kilolarda idik bak benhala 86 yım :))ama ac mısın dersen eveetttt )))

canım yemekten sonra birinci saatte 140 cıkması gayet normalben dun yeni jinekologa da sordum 150 altı arada bir 170 falançıkıyor dedim e gayet guzel arada olur dedi muhim değil dedi
birsey yapmıycaz dimi boyle giderse dedim tabiki yapmıycazne yapalımkı gayet iyi dedi
140 larda olması ilk saat seni uzmesin
amaikinci saat için 120 altı olması gerek sanırım o zaman yuksek kalıyorhangisi ilk saatmi 140 ikincimi??
canını sıkcak kadar acayip sıkcak kadar bir sorun değil bu canımya
bakbenimde hepkahvaltı sonrası geneled 150 cıkıyor yemeklerden sonra çıkmıyro
1 kesme seker ile cayiçiyorum ondanmı bilmiyorum ama olabilir dedi dr ama kes onu yeme demedi sorun değil yani 150 ler falan
200+ olunca kot usanırımhiç çıkmadı benim

birde arada saibeli yuksek çıkan olcum uekrar et sabah basıma geldi 158 cıktı tekrar olctum 136 cıktı tekrar olctum 141 cıktı artık daha tekrarlamadım ama +-20 oynama yapabliyordiye baska sekerhastası bir arkadasım soylemisti

ayy serni gozun aydın darısı basımızaaa
ne saslı kuzenin 50 dk da dogummu olurmassallahh

Esra bu durumun tam tersi benimde başıma geldi, ikili test sonrasında doktorum (yani eski doktorum) bebeğin 6 gün geriden geldiğini söyledi. (Ki kendisi burada herkes tarafından gayet iyi bilinen bir doktordur)

Ama ben sat tarihimi tam net hatırlayamıyordum, ki bunu çok iyi bilmesine rağmen bana ' bebek 6 gün geriden geliyor, mikrosefali olabilir, karın-baş çevresi de uyumsuz ' vs gibi bir şeyler söyledi. 3 hafta sonra tekrar ultrasonla bakalım, ölçüleri alalım ona göre net bir şey söyleyebiliriz falan filan dedi.
Bu 3 hafta geçmek bilmedi benim için, moralim bozuldu, günlerce uyku uyumadım. 3 hafta sonra tekrar gittiğimde bu sefer, 3 hafta bizim için anlamlı bir zaman değil, evet aradaki fark birazda olsa kapanmış gibi görünüyor ama bişey söyleyemem, 2 hafta sonra bir daha gel dedi. :sinifsinif: Krize girecektim neredeyse.:sinifsinif:

Aynı gün eşim Kaan Kocatepeden randevu aldı ve ona gittik. Anlattık olanı biteni, ultrasona aldı, ölçümleri tekrar yaptı, ikili test ve geçmişteki tüm test sonuçlarıma baktı. Evet bebeğin ölçümleri sata göre bir kaç gün geride ama bu mikrosefaliye ya da bir başka aksiliğe değil, sadece geç yumurtlamaya bağlı dedi. Bana güvenin kesinlikle böyle bir şey yok dedi. Kliniğine gittiğimizde tansiyonum 16 lardaydı, günlerdir uyuyamadığımı moralimin çok bozuk olduğunu anlattım. Hamile olduğumu anladığımda ilk yaptırdığımız betahcg testine de bakınca, sen sata göre 5 haftalıkmışsın ama kan testine göre de 4 haftalık çıkmışsın, bunu doktorun nasıl atlamış dedi. O anda doktora sarılıp öpesim geldi valla kaydirigubbakcemile3

Yani artık sat tarihim bir hafta ileriye atıldı. Şu anda değişen sat tarihime göre bebeğin kilosu boyu vs gayet uyumlu çok şükür, ama eski doktor bana gerçekten çok uykusuz geceler geçirtti, hayatta tansiyon problemi yaşamamışken tansiyonum fırladı. Doktorların bu konuda biraz daha duyarlı olması ve annein psikolojisinden anlaması gerekiyor. Onlar için çok basit gibi görünen cümleler, bizler için çok daha fazla anlam ifade ediyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…