2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

hııı dedim kukuşunamııı yapıyonnn makinayııı şaşırdımmm birdennn bendeee

arkadaşlar, benim kızım yine hıçkırıyor. ne çok hıçkırıyor yauw.... üzülüyorum valla... süre tutuyorum bak, 16:52 de başladı, bu 5.hıçkırık nöbeti bir hafta içinde

O zaman 3. İZMİR BULUŞMASI İÇİN 20 HAZİRAN cumartesi diyorum ? Ama nasıl olacak yaa, çok sıcakk....... Klimalı bi cafe bulup otururuz artık.

ben artık elma yiyemiorum yani canım istemio bende meyve sıkacagından suyunu sıkıyorum acaba yemek kadar faydalı olurmuki

neyse bu kez sadece 10 dakika sürdü. diğerleri 15-25 dakika arasıydı

cigerleri gelisio ne guzel iste ben hic oyle hıckırık filan hissetmiorum acıkcası benimkiler tepik seklinde :) yada oluyo ama ben tepik anlıorum herseyi, bakalım haftaya hissedecekmiyim aramızda 1 hafta var

hade gözümüz aydın artıkım bu gün bende karneleri dağıttım tasımı taragımı topladım salıya randevum var eger müdür uyuzluk yaparsa ki yapar ptesi son kez gitcem sonra da izinliyim haziran 6da basladı benim izinde belki 1 haftayıda doğumdan sonraya ekler tohturum aman çok şükür okul bittiya hihoyyyt :teytey: :teytey: :teytey:
Selam kızlar doĞum gÜnÜ Çocugu geldİ bİr yaŞ daha yaŞlandımmm offf offf herkese hayırlı cumalar dİlİyorum ve geÇmİŞe bakmaya gİdİyorummmm
doğum günün kutlu olsun allah eşin ve yavrularınla uzun ömür nasip etsin nice yıllara a.s.
erkek anaları siz bilmiyomusunuz eşlerde kilo alıyomuş sizinle beraber öyle bi inanış var kız bebek bekleyenlerinde eşleri zayıflıyomuş benim eşim bi kilo falan verdi sadece
valla bizim oğlusumuz olcek ama bizimki malesef kilo falan almadı keşke alsa kötükedihüso heç değilse çok şişman gözükmezdim yanında adam 3 gün spor yapıyo 3 kilo veriyo ben 1 ayda zor üstelik yemeyede devam ediyo ben aç geziyorum bu adalet mi ya :a015:

gözün aydın esra bebeğine masallah napalım artık açarsınız bi topik ben açmayı bilmiyomda zayıflarız bende 82 idim en son bakalım kaç oldum delikafadulden delikafadulden

hade gözün aydın hepimizin aynı zamanda bu günü benim bayramım ilan ediyorum ayrıca benim gibi düşünen tüm örtmrnlerin kaydirigubbakcemile2 zemuszemus zemuszemus

şimdi meyve sularının faydalarına bakıodumda demir eksikligi olanlar pancar suyu icmeli dio , yarın alayımda baslayım icmeye. bide bu demir eksikligi ile kansızlık aynımı ya

Olurum tabi.
Yeri Etilerde, klinik gibi bir muayenehanesi var, içinde hemşireleri ve labaratuarı falan da var. Ssk geçmiyor ama bir çok özel sigorta ile anlaşmalı. Muayene ücreti 180 tl. Doğum içinde bir çok hastane ile anlaşmalı, doğum için 3000 lira alıyor. Normal ya da sezeryan farketmiyormuş.

Eğer durumun uygunsa, sadece ünlü olduğu için söylemiyorum, gerçekten çok iyi bir doktor, kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle benim yaşadıklarımdan sonra, doktora güvenmenin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anladım, biraz pahalı ama katlanıyoruz artık.

Hangi meyve suyu neye iyi geliyor?

--------------------------------------------------------------------------------

Meyve ve sebze sularının ne kadar faydalı olduğunu çocukluk yıllarından beri öğrendik. Ancak hangi meyve suyunun neye iyi geldiğini de biliyor musunuz?

Örneğin havuç suyu kan dolaşımına ve bağırsakların çalışmasına yardımcı oluyor. Havuç suyunun dengeleyici bir özelliği olmasından dolayı ishale iyi geldiğini söylemek de mümkün. Bunun yanı sıra soğukalgınlığında da tüketmek faydalı olacaktır.

Demir eksikliği bulunanlar ise pancar suyu içmeli. Çünkü pancar suyunun her yüz gramında beş gram demir bulunuyor. Özellikle iki yaşına kadar bebekler, hamileler ve menopozdaki kadınlar bolca tüketmeli.

Kereviz suyu da vücuttaki fazla toksinlerin atılmasını sağlıyor. Vücudunuzun yenilenmesini ve temizlenmesini istiyorsanız domates suyu içebilirsiniz. Çünkü erken yaşlanmayı önlemede büyük etkisi var.

Uykusuzluk: Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın.

Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın.

Sindirimi kolaylaştırıcı: Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu.

Yorgunluk: Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu.

Grip: Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu.

ıktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu.

Sigara dumanı: Kereviz ya da çilek suyu.

Ezilme, çürüme: Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir. Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir.

Kabızlık: Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir. En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur.

Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu.

Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder.

Hemoroid: ıçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor. Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu.

Boğaz ağrıları: Turp + limon.

Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu.

Baş ağrısı: Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu.

Kayısı Suyu

Kayısı başta A vitamini olmak üzere, B3 vitami ile demir, magnezyum, potasyum ve fosfor ihtiva eder. Kayısıda bol miktarda bulunan Betakaroten, kanserin,özellikle akciğer kanserinin, kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesine yardımcıdır. ıçerdiği kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik erimesinin önlenmesine faydalıdır. Kayısı, doğal lif açısından çok zengin bir meyvedir. Lifli bir meyve olduğundan bağırsakları korur ve pekliğe iyi gelir. Kansızlığı önler, kan yapımına yardımcı olur,cildi ve saçı canlı tutma özelliği vardır.

Vişne Suyu

Vişnede A vitamini, potasyum bulunur. Ferahlatıcı ve serinletici etkisi çok yüksek olan bir meyvedir. Şeker oranı kirazınkinden düşük olduğu için daha az kalori içerir. Diyareyi keser,idrar söktürücü özelliği vardır. Ateş düşürür,susuzluğu giderir. Ateşli hastalıklardan sonra asitleşen kanı temizler. Susuzluğu giderdiği gibi, vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasında da etkin rol oynar. Mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasını sağlar.

Şeftali Suyu

Şeftali,A, B3 ve C vitaminleriyle, folik asit, betakaroten, potasyum içerir. Vücutta A vitamini oluşturan temel madde olan betakaroten, şeftalide çok zengin miktarda bulunur. Kalp ve kansere karşı korur. Şeftali hazmı kolaylaştırarak sindirim sistemine yardımcı olur. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar, ıdrar sökücüdür.Gribe karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Antioksidan özelliğiyle toksit maddelerin vücuda vereceği zararları önler. Sinir sistemi üzerinde olumlu etki yapar, uykusuzluğu giderir.

Elma Suyu

Elma B3 ve E vitamini, potasyum ve bol miktarda pektin içerir. Elma Kan şekerini kontrol altında tutar. Baş ağrısına iyi gelir, Böbreklerin temizlenmesine yarar. Kolesterolü düşürür. Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar. Elma suyu yemeklerde içildiğinde , alınan yağların vücutta birikmesine engel olur. Bedensel ve zihinsel yorgunlukların giderilmesinde etkin rol oynar. Romatizma, gut ve mide rahatsızlıklarının (Gastrit, Ülser) panzehiridir. Elma suyunun içindeki bitki besinleri, kalp ve akciğer kanseri rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır. Damar sertliğini önler, kan basıncını düşürerek tansiyonun yükselmesine engel olur.

Üzüm Suyu

Uzmanların sağlık iksiri olarak adlandırdıkları üzüm suyunun bir diğer adı da bitkisel süttür. Bileşimindeki zengin vitamin ve minarel maddeler vücudun günlük ihtiyacını karşılayabilecek özelliktedir. Bol miktarda A ve C vitaminleri, mineraller en çok da demir ile potasyum içerir. Vücut tarafından kolayca özümsenen basit şekerleri sayesinde yüksek enerji kaynağıdır. ıçerdiği Diyet lifleri sayesinde bağırsakları yumuşatıcı ve idrar söktürücü özelliği ile organizmayı toksinlerden arındırıp temizler. Antioksidan özellikli olduğu için cildin yaşlanmasını geciktiriyor. Kan yapıcı özelliğinin yanı sıra romatizma ve mafsal ağrılarına iyi gelen üzüm suyu, kalp sistemini düzenler, bedensel ve zihinsel yorgunlukları giderir.

Domates Suyu

Domates içerdiği C ve E vitaminleri, potasyum ve diğer mineralleri ile, insan sağlığı için oldukça yararlı bir sebzedir. Domates suyunda bol miktarda bulunan likopen adlı madde kısır erkeklerde sperm yoğunluğunu ve hareketliliğini arttırarak kısırlığı önler ve Prostat kanserine yakalanma riskini azaltır. Bir C vitamini olan domateste bulunan likopen grip virüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu grip ve nezleden korur. Aynı zamanda domates suyunda bol miktarda bulunan likopen vücudu kalp hastalıklarına karşı koruyan bir maddedir. Hazmı kolaylaştırıcı ve vücudun su tutmasını önleyici özelliğe sahiptir. Kan basıncının düşürülmesinde etkilidir. Bir bardak domates suyuna bir adet çiğ yumurta kırın, Cystein adlı bir tür protein içeren bu karışım vücuttaki zehirli maddelerin bir an önce dışarı atılmasını sağlar.

alıntıdır

Son düzenleme:

benim bi arkadasımında doktoru bende cok guveniyorum kız erken dogum yaptı 32-3 haftalıkmıydı neydi cok sukur bebek simdi cok saglıklı hepsi kaanın sayesinde oldu. yenidogan yogumbakım ve dogum vs si en ii olan hasane bakırkoy acıbademmis bahsettigim arkadasımında dogumu orda oldu gecen sene .

Evet baby, banada Bakırköy Acıbadem, Maslak Acıbadem ya da Kadıköy Şifa'yı önerdi.

hayırlı haberlle gel bitanem.allah yüzünü güldürsün...

Selam kızlar doĞum gÜnÜ Çocugu geldİ bİr yaŞ daha yaŞlandımmm offf offf herkese hayırlı cumalar dİlİyorum ve geÇmİŞe bakmaya gİdİyorummmm

doğum günün kutlu olsun...

erkek anaları siz bilmiyomusunuz eşlerde kilo alıyomuş sizinle beraber öyle bi inanış var kız bebek bekleyenlerinde eşleri zayıflıyomuş benim eşim bi kilo falan verdi sadece

benim eşim 2 ben 10 kilo aldım.bir tezatlık var bizde sanırsam...

ya iki gündür bende çok şişiyorum.dün sağlık ocağına gittim idrarda proteinden şüphelendiler albümine baktılar ama yok...çok şişiyorum ben ya.

herşeyin yolunda olması ne güzel.maşallah aslanıma maşallah....

günaydın çok fena nefes darlığı çekiyorum

ya derya bende.öleceğim birgün çok felaketim ya....

ben aylardır yan komşumdan neler çekiyorum.sabah 7 de başlıyor.zaten gece uykusu harammmm

ben gece bir uyanıyorum sırt üstü çok üzülüyorum ama eelimde değil ya...

geçmiş olsun başakcım.insan korkuyor değilmi.son zamanlar dahada zorlamaya başladı...

maşallah.allah nazarlardan saklasın...

maşallah canım gözün aydın...

üzülme canım ya.allah büyük.ne badereler ne sıkıntılar atlattık duayla.allah yardımcın olsun ama senin bebiştede sorun çıkmayacak inşallah...

annem beni deli ediyor.nete girmeme boykot koydu sırt ağrım yüzünden.açıyorum neti daha yazmadan hadi yeter diyor.genel olarak herkes iyi maşallah.allah tammına erdirsin hepimizi...

kayra benimkide dun gece bana msnden fırca kaydı hala nie ayaktasın git yat die mecbur kapayım yattım halbuki onu bekliodum belki acarda konusuruz die bide k.valdemle konusuyodum. sonra yazdım k.valdeme annem kızıo hala ayaktayım die kapıorum dedim evet haklı annen dedi :)) haklıysa ne konusturyon beni desene kapa kızım dide :))

Maşşşallaahh ama senın kızından dolayı varmıs.. o sayılmass :))

O zaman 3. İZMİR BULUŞMASI İÇİN 20 HAZİRAN cumartesi diyorum ? Ama nasıl olacak yaa, çok sıcakk....... Klimalı bi cafe bulup otururuz artık.

Dıyemezsın.. hafta ıcı yapın hanımlar.. hafta sonu olmasss... olmazzzzzzz... hafta sonunu unutun.. artık okul falan da yok.. kımse mıyavlamasın bosuna.

Bu arada Esramm.. sanırımm koleksıyon yapıosun anamm... 5 tane oldugunu dusununce.. yuh dıycemm ayıp olacak sımdı... bak ama demedımm kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…