2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

hazrıla tabii nurdann dursun bi kenarda hep çook zevkli oluyoo annen ne zaman gelicekk
na kadar yaparim..
annem 24 temmuz gelicek, ama o amani beklemiyim, en azindan hastane kiyafetlerini haziliyim yikayip utuleyip, onumuzdeki haftadan sonra daha mit olucam haziran sonu
,progynex 200 mg. ben hastaneye yattıgımdan beri onu veriyorlardı.ben de gunde 3 kere kullandım şimdi 2 ye dusurdu haftayada kesicm inşallah.
geçmiş olsun cnm kasılmaların mı oluyor?
canim gecen hafta benimde kasilmam oldu, karnim tas gibiydi, bide lekelenme oldu pembe renkli, doktor rahim cok sert olunca progestron basladi bende haftaya kesicem, cunku simdi baya bi yumsadi, cok faydasi oldu...

iyki dokdun canim, nice nice mutlu huzurlu yillar onurcugunla ve dorukcugunla birlikte insallah...

ay pardon baktım bende 21 haziran 2009 yazıo. bende babamı arıycaktım :)))) bekliodum oss bitsin gorevi vardır die :)
ayni hatayi ben her sene yapiyorum, burda haziranin 2.nci haftasi, tr'de 3. haftasi ben her sene 2. hatasi ararim, babam hataya er, haftaya bi daha araraim:)))

merhaba kızlar dünden beri har sbah ve öğleden sonra ara ara sancım vardı şimdilik iyim
bunun üstüne birde misafirm geldi atılı ama bana bişey yaptırmadılar daha biraz önce gittiler

Anne sütünü sağdıktan sonra saklama koşulları nelerdir

50-100cc sağılmış anne sütünü temiz bir kap veya süt saklama poşetine koyun. Donarken süt genişleyebileceğinden, tepeleme doldurmayın. Tüm torbalara mutlaka tarih ve miktar yazın. Sütü derin dondurucunun kapağına değil, en soğuk noktasına koyun.

GüVENLİ SüT SAKLAMA KOŞULLARI:

Odanın serin bir yerinde 6-8 saat
Buzdolabının rafında 72 saat (3 gün)
Buzdolabının buzluğunda 2 hafta-2 ay arası
Derin dondurucuda 6 ay
Her zaman önce en eski tarihli sütü kullanın.

DONDURULMUŞ ANNE SüTüNüN ERİTİLMESİ VE ISITILMASI

Sakladığınız anne sütünü kesinlikle ocağın üstüne veya mikrodalga fırına koymayın. Bu sütün proteinini bozar ve sütün içinde oluşan sıcak noktalar bebeğinizin ağzını yakabilir. Süt poşetini bir kaba koyduğunuz ılık suyun içine ağzı dışarda kalacak şekilde batırarak çözülmesini sağlayın (ben-mari usulü) ve salladıktan sonra sıcaklığını kontrol ederek bebeğinize verin.

UNUTMAYIN: çözülmüş süt kullanılana kadar buzdolabında saklanmalıdır ve 24 saat içinde kullanılmalıdır. Bebeğinizi besledikten sonra sütün arta kalanını atın.

alintidir...

Emziren annelere öneri ve tavsiyeler

Dengeli beslenmeye ve günde yaklaşık 4 lt sıvı alımına dikkat etmelisiniz. Emzirirken taze meyve suyu veya süt gibi besleyici bir içecek alabilirsiniz. Hamilelik sırasında aldığınız prenatal vitaminlere emzirdiğiniz sürece devam edin.

Bebeğinizi bir emzirme rutinine koymayı beklemeyin. Bebeler genellikle 6-8 haftada kendi rutinlerini oturturlar. Unutmayın ki bebek emdikçe, süt yapımı da artmaktadır. Bebekler hızlı büyüme dönemlerinde daha çok emmek isterler (genellikle 2-3 hafta, 6 hafta ve 3. ayda) Doktorunuz önermediği sürece bebeğe su, şekerli su veya mama vermeye hiç gerek yoktur. İlk 6 ay anne sütü bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yeter. Bebeğinizin veya sizin hasta olduğunuzu hissettiğinizde ilaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuzu arayın.

alintidir..

Sütünüzün yeterli olduğu ile ilgili küçük ipucu

Günde 6-8 kez bezini ıslatıyorsa, Günde 2 veya daha fazla hardal sarısı cıvık ve pürtüklü kaka yapıyorsa, Emdikten ve gazını çıkardıktan sonra sakinleşip uyuyorsa Aktifse ve sesli ağlıyorsa yeterince anne sütü alıyor demektir.

alintidir..

TAZE BURCUM,doğum günün kutlu olsun canım,nice yıllara...
saçların da güzel olmuş,elbisen de.kemeraltı'nda görüp bu model bizde iyi durmaz demiştik ama sana yakışmış canım,benim gibi yerden bitme tombul sosislere yakışmıyor sadece mafoldumben

ben tırstım bu dikis muhabbetinden acıkcası

nurdancığım o zaman topiktekiler mi çok abartıyor..hepsi dikişlerin 7-10 gün içinde iyileştiğini ama 1 ay falan ağrdığını yazmış..iyileşme sürecinin çok zor olduğunu anlatmışlar..sadece 1 kişi sorun yaşamadığını yazmış..bir de iç dış dikişler oluyormuş 10-15 dikişten bahsediyorlar.makata doğru kesi oluyormuş genelde.bunun adı da normal doğum
biz de bebek arabasını chicco aldık.çok kolay kapanıyor ve rahatlıkla bagaja konuyor.
işte bu..ama rengi daha canlı:))

[/URL][/IMG]

taze inan çok güzel olmuşsun..saçların da gayet güzel..boşuna kamuoyunu meşgul ettin menepoz teyzeyim diye.yalançi

tatlim bu kisiden kisiye degisiyor, yani iyilesme sureci..
ic dikis tabiki oluyor, bu kesilen yeri saglamlastirmak icin ama sayisi degisebiliyor, yani vagine icine olan taraftaki mukoza bolgesine, vaginanin bittigi yerde dis dikis oluyor...
kesi makata dogru degil capraz yapilir, ornek vereyim bi saat kadrani dusun saat 6 makat olsun, saat 4 yada 8 yonune, zaten makata dogru bir yirtik olmasin diye capraz yapilir..
ama dedigim gibi bi kisiden kisiye degisir ayar iyilesme sureci, bi dikisin ortalama dusme suresi 7 ila 10 gundur, dikis dustukten sonra yaranin tamamen iyilesmesi 1 ayi buluyordur bazilarinda yani eski haline gelmesi, bizim icin onemli olan dikislerin dusup, rahat etmeye basladigimiz donem:))sezeryanda ayni dikislerin duzelmesiyle, yaranin iyilesmesi farkli seyler...
buarada puset cok guzel bende bu moeli begenmistim, bunu araba koltuguyla birlikte stiyorlardi izmirde gordugumde, ama ana kucagi ve cantasi yoktu..o yuzen karaszizim ama ana kucaginida baya bi kullanicam pusete monte edip krese getirip goturuken.. siz ne kadara aldiniz puseti..

nurdancığım çok sağol verdiğin bilgiler için.iyiki varsın..biz arabayı da oto koltuğunu da 250 tlye aldık.ikisi 500.oto koltuğunun 0-18 kg olması çok iyi oldu.başka markalara da baktık.çok araştırdık ama chicco sindi içimize.

rica ederim tatlim, ama dedim ya buna ragmen ben bile kararsizim ki en basindan beri normal normal diyordumm..ama dun o topigi okuyunca etkilendim cok, ama sezeryani oiyuncada etkileniyorum, baska yolu olsa keske...yani iki turlude 2-3 hafta cekicez toparliyana kadar..
evet araba koltugu 0-18 ay olasi iyi zaten ilk ay cocugu evden cikarmiyorsun, 1-2 ay oluncada kendini toparlar rahatca oturur...benim 3lu sette 13 kg ya kadar yaziyor araba koltugu, yani 1 yasina kadar kullaniyorsun oto koltugunu, ana kucagnida asagi yukari ayni,avantaji pusete monte edebiliyorsun ikisini de normal buyuk oturma yerini cikarip, 1 yasindan sonrada diger aparati kullaniyorsun... hayir yani sanki cocuga araba aliyoruz hee, cok pahali fiyatlar yaaa..

deryacim sanciyla birlikte kasilma yada sertlesme var mi karnindaa??? hemen dinlen tatlim, hic bisey yapma...

nereye taşınıyorsunuz? ne büyük heyecan. ama çok yorulacaksın be fasulyem....

.

bahçeşehirin yanında ıspartakule evlerine taşınacağım annem de aynı siteye taşındı dün çamlıca dan
dün eşim sen istersen 27 sinde buluşmaya git nasıl olsa bir faydan olmayacak dedi bakıcam duruma göre kendimi iyi hissedersem gelirim artık.

salifo da üzülüyor..yazık sana doğurma bari içeride büyütelim diyor kızımızı:) başa gelen çekilir ne yapalım..bir de internette gördüm kesi yapılırken.bir tür makasla kesiyorlardı.epidural mi olsam dedim.kararsızım ben de.temmuzda doktorumla konuşacağım bu konuyu.demek orada da fiyatlar değişmiyor nurdan.lazım olunca mecbur alınıyor. çocuk özellikle arabada nerede oturacağını bilmeli çok önemli bu.

maşallah kızkardeşine benim doktorda öyle didiyor erkene alma ihtimalimiz var demişti bakalım yarın ne diyecek
bu ay çok kilo aldığını sanmıyorum hem çok dinlenemedim hemde iştah azdı
doğum günün kutlu olsun mutlu ol senelerce bebişinle eşinle canım resminde hamiş bi bayan resmi tazeciğim saçının ilk halini hatırlayamıyorum ama buda yakışmış
deryacim sanciyla birlikte kasilma yada sertlesme var mi karnindaa??? hemen dinlen tatlim, hic bisey yapma...
dün vardı birde bu sabah ama şimdi iyiyim canım birazdanda uzanacağım
didecim maşallah kuzuna yavaş yavaş iki kilolar geçiliyor bütün kuzulara maşallah

evet eger epidural almazsan igne yapip keskin uclu bi makasla
kesiyorler, hem dikerken de uyusmus oluyor, ama epidural alirsan gerek kalmiyor zatenbelinden yak parmak ucuna kadar bisey hissetmiyorsun..ama zaten dogum sirasinda bebek gelirken o bolge cok gergin oluyor yani kesi icin makasi degdirmeleri yetiyor...hani bi zorlanma olmuyor keserken...

Merhaba kısslar,

En son perşembe günü girebildim yine çok sayfa birikmiş okuyamadım çok fazla geçmişi kusura bakmayın arkadaşlar:1no2::1no2:

Helin, maaşallah kuzuna Ne güssel bakmışsın kilosuna da boyuna da maaşallah

Dideemm, Neva'na da kocaman bir maaşallah Herşşeyin yolunda olmasına çok sevindim. Ne güssel böle güssel haberler almak sizden...

Miniğim, senin de kızına maşşallah Kalp atışlarında b,r problem olmamasına sevindim. Ben de aynı problemi yaşadım cuma günü offfff çok moral bozucuydumafoldumben...

Tazecim, eşinle ve bebişinle beraber nicee sağlıklı, mutlu ve herşeyin gönlünce olacağı yıllar diliyorum senin için... Hepi Börtdey opuyorumnanaktan Annenlere de maaşallah canım... Bu arada düğünde çok hoş olmuşssun gerçekten... Saçlar kıyafet çook yakışmış...

bugün gene ağırlık var bende sabahtan beri topikteyim okuyorum siizi ama yazamıyorumm bişeyler..tazecim doğum günün kutlu olsun..

nora ben karar aldım artık beni etkileyecek hiç bişeye bakmıycam okumuycam yoksa kötü oluyorumm...

biraz önce süt içtim gene midemi mahvetti yaaaa çok kötüü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…