ne kusuru evrişim olur yaa görmemişsindir canım benimm cigerimmmopuyorumnanaktanKuzum.. hemen cıkmıstım gormedım.. kusuruma bakma.
Olmam mı?? :))
Mustesnanı yıyımm senın.. nıce mutlu senelere tum sevdıklerınle ınsallahh kuzum.
derya geçmiş olsun.yalancı sancı mı yaşıyorsun?
Kuzum.. hemen cıkmıstım gormedım.. kusuruma bakma.
Olmam mı?? :))
Mustesnanı yıyımm senın.. nıce mutlu senelere tum sevdıklerınle ınsallahh kuzum.
Deryacım gecmıs olsun annem.. Allaha emanet olasın evladınla.
evet eger epidural almazsan igne yapip keskin uclu bi makasla
kesiyorler, hem dikerken de uyusmus oluyor, ama epidural alirsan gerek kalmiyor zatenbelinden yak parmak ucuna kadar bisey hissetmiyorsun..ama zaten dogum sirasinda bebek gelirken o bolge cok gergin oluyor yani kesi icin makasi degdirmeleri yetiyor...hani bi zorlanma olmuyor keserken...
ikiniz de haklısınız.bünye meselesi bir yerde..ama şunu anladım ki normal doğumun da bir normalliği kalmamış.alttan üsten hep kesiyorlar yani.DOGUM KORKUSU
arkadaslar normal dogumu bilmem ama sezaryanım çokkolay gecmisti 10, gun kendim araba kullanarak kontrole dr a gitmistim tek basıma
yani oyle iki uçhafta cekeceğiz diye yazmıssın nurdancım ama yok okadar bir sure yani eti azgın olan agrı esigi dusuk olan ilk gunler biraz daha acıceker ama sureç o kadar uzun değil gercektende
hiç bunları dusunup takmayın diycem demesi kolaydiyceksinzi ben ne oldugnubildigimiçin çok rahatım insalah sizlerde ikincilerde aynı rahatlıgı yasarsınızama yinede birseyleri kafaya takıp korkamk endise etmekistiyorsanız dogum acısını vs degil sonrasındaki uykusuz geceleri minik bebega bakabilme endisesini falan takın kafaya onlar dogum acısındna daha etkili daha sıkıntılbı gunler olabiliyor
ben hiçbirni takmıyorum sag salim dogsun baska birsey istemiyorum
oglumdaçok sorunsuz bir gebelik geçirmistim hiç kaybetme korkusu yasamamıstım bunu zaten çok zor buldum zor karnıma dustu birde kac korku yasadım o yuzden dogum acısı vs hiçbiri umrumda dğil
çok sanslıyız bunu hep hatırlayalım
helinciğim sorma ben de görevliydim.yedektim yüksekokulda.diğer okullarda eksik gözetmen olunca gönderiyorlardı.neyseki bana sora gelmedi.Batman da çk sıcak benim evim de 5. kat.asansör olmasa mümkün değil çıkamam.hatta geldim bir günbe elektrik yok.hemen arkadaşa gittim.selam kızlar.ÖSS de görevliydim bu gün.diyarbakır sıcaktan yanıyor.eve glir gelmez uzanıp dinlendim.evim de beşinci katta.yukarı çıkana kadar kalim duracak sanıyorum artık
sezeryan da kafama takılan tek şey hani diyorlarya yıllar geçse de dikiş yerim sızlıyor diye..doğru mudur acaba..ha bir de karın sarkması var.normal doğum yapanlar da şikayetçi bu durumdan.nurdanın dedği gibi yaşayacağız ve göreceğiz.doktor bana bebeğin normal doğum pızisyonu almış şuradan çıkayım diyor dedikten sonra araştırdım o yüzden biraz kaygı yaşadım.sonuçta özel hastane zorla normal doğurtacak değil beni.karar vermeliyim bu aralar.didecim
evet bazen normal doğumda dikişler fazla olabiliyor.rahmin açılma durumuna bağlı.doğum için uygun açılmaya kavuşmazsa kesi oluyor.hatta kesi olmayan hiç bi doğm duymadım.ilk doğumda kesi yapılıyor.ama bi çoğu o anda kesi acısı hissetmediğini söylüyorlar.benim çevremde çok doğum yapan var.hem akrabalarım hem arkadaşlarım arasında.normal yapanda var sezeryan yapanda.duyduğum hikayeler karşısında sezeryan yapmaya karar verdim.bazen gerçekten makata kadar kesiliyormuş.gerçi insanlar yaşadıklarını abartmayı severler ama teyzemin kızı normal doğum yaptı ve günlerce totosunun üstüne oturamadı.çok fazla dikiş atmışlardı ona.çok kolay doğuranlarda var ama.sanırım vücudun yapısıyla ilgili.ama keseceklerse bu karnım olsun derim.sonuçta her iki acıda bi gün sürüyor.artık eskisi gibide değil.kızkardeşim sezeryan oldu aynı gün ayaktaydı.
Selam kızlar. Geçmişi okumam çok uzun sürdü ve teker teker alıntı yaparak sayfayı katletmek istemiyorum. O yüzden;
Doktordan güzel haberlerle dönen herkesin gözü aydın. Hep böyle gelirsiniz inşallah
Ağrısı olanlara geçmişler olsun. Az kaldı kızlar, sabır...
Doktora gideceklerin güzel haberlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.
-------------------------------------
Oto koltuğu konuşulmuş. Ben çok araştırdım. 1 yaşına kadar zaten travel sistemin ana kucağını bağlayacağım arabaya. O 13 kiloya kadar. Sonrasında da adam gibi bir oto koltuğu alıp mümkünse 3-4 yaşına kadar kullanmak istiyorum. Britax-Römer ve Chicco Key 1 tavsiye ediliyor. En güvenliler bunlarmış. Öyle hikayeler duydum ki, hayatta öyle görünüşüne falan kanıp oto koltuğu almam. Bizim hayatımızın çoğu arabada geçiyor. Milyar da vermem gerekse çook güvenilir birşey almak istiyorum. AMAN KIZLAR, BUNU SAKIN ACELEYE GETİRMEYİN. ÇOK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ!!!! Ben şöyle bir liste buldum seçim yapmak için:
Çocuk Koltuğu Satın Alırken : Kontrol Listesi
--------------------------------------
Dün dışarıda otururken nereden geldiğini hiç anlamadım, bir uğurböceği gelip tam Buseciğimin üzerine konduopuyorumnanaktanÇoook duygusal bir andı benim için. Uzun süre de ayrılmadı:asigim:
--------------------------------------
ADAŞÇIĞIMMM NİCE YILLARA HAYATIM:içelim:ÖZLEMİNİ DUYDUĞUN HERŞEY VE HERKES SENİNLE OLSUNa.s.
canım bence bu kesilere fazla takılma.sonucta sezeryanda kac dikiş atıldıgını düşün bıde.ayrıca kestıklerı yer vajına bölgesı gıbı tek kat degıl,tam 7 kat kesılıyor sezeryanda :1shok: hem artıık estetık dikiş yapılıyormus.bellı zaman sonra kayboluyormus nerdeyse.bırde yalnıs okumussun kluzu,eskıden sanırım makata dogru kesık atıyolkarmıstı yada yalnıslıkla olan bişeydi galiba.noraanında dedıgı gıbı hafıf yanlara çapraz şekılde atılıyormus kesıkler.hiç bunları düşünüp strese girme bence.(ayrıca sana böle ferah ferah anlattıgıma bakm a bende cok korkuyom normal dogumdan kesıklerden vs. ama kendıme d0ogumun cok kolay gececegıne inandırmaya calısıyorum kafamçokkarıştı)salifo da üzülüyor..yazık sana doğurma bari içeride büyütelim diyor kızımızı:) başa gelen çekilir ne yapalım..bir de internette gördüm kesi yapılırken.bir tür makasla kesiyorlardı.epidural mi olsam dedim.kararsızım ben de.temmuzda doktorumla konuşacağım bu konuyu.demek orada da fiyatlar değişmiyor nurdan.lazım olunca mecbur alınıyor. çocuk özellikle arabada nerede oturacağını bilmeli çok önemli bu.
tesekkur ederız canım.hayırdır sana ne oldu,senınmı nabzın yüksek cıktı bebegın kalp atısımı.senınde muhtemelen heycandan yada yorgunluktan öle cıkmıstır.şimdi nasılsın?GiZZe;7450820[COLOR="magenta" .!.:Miniğim[/COLOR], senin de kızına maşşallahKalp atışlarında b,r problem olmamasına sevindim. Ben de aynı problemi yaşadım cuma günü offfff çok moral bozucuydumafoldumben......
tahmın yapıyım enfazla 2800gr
dunurcum senin travel sistemin resmi varmi, koyabilimsin, nasil bisey??
Bu arada normal doğumda kesikleri fazla olmuş olanların topiğine hiç takılmayın derim ben. Siz olsanız, doğumunuz çok kolay geçtiğinde bunu mu paylaşmak isterdiniz insanlarla, yoksa zor geçen bir doğumla ilgili yorumunuzu yapmayı mı tercih ederdiniz? Bence o topiğe girenler zaten zorluk çekmiş oldukları için deşarj olma ihtiyacı hissedenlerdir. Sizin için de aynısı olacak diye birşey yok. Sezeryan istiyorsanız sezeryanda ün yapmış (en azından tanıdıklarınız tarafından denenmiş), normal istiyorsanız da normalde ün yapmış bir hastane-doktor tercih ettiniz mi o riskler otomatikman ortadan kalkar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?