canlarım masallahlarınız icin cok tsk ederim hepinize ayrı ayrı.
ve sonunda koca totomu kaldırıp ecenin cicilerini yıkadım 1 makina cıktı burdakiler ve askıya tam sıgdı. annemle k.valdemde gelirken getircekler onlarıda ozaman yıkarım. bebe deterjanı almıstım resmen koklarken bebek kokuyo ya sanki dogmusta kirketmiste asıomusum gibi hissettim.
evrisss senin gibi bi corba yaptım ne bulduysam kattım tadını merak ediorum :)) simdi rondodan gecircem bakalım :))
gizze canim cok gecmis olsun...
didee bende insallah su haftayi atlatinca onumuzdeki hafta totomu kaldirip esyalari yikayip hazirliycam cantamizi..birde biberon koymaya gerek varmi acaba 1 tane nolur nolmaz??
Kızlar ben bişi duydum ve bunu gökhanın amcasının kızı yapmış doğuma gitmeden eline yazmış heycandan unutmayım die doğum yaparkende hep eline bakıp okumuş...ALLAH'IN 99 İSMİNDEN
''EL-BASIT'' BUNU HEP OKUMUŞ ANLAMI AÇAN GENİŞLETEN MANASINDA ARKADAŞLAR PAYLAŞMAK İSTEDİM:1hug:
nora deme öle sonda kelimesi tüylerimi kaldırıo. en korktuğum şeyyyyyy. sezo olucam ondan hiç korkmuorum ama o sonda yok mjuuu
arkadaşlar bu bebek odasına halı aldınızmı???? ben hala nasıl birşey alacağıma karar veremedim şu disneyin halılları hoşuma gidiyor hatta esralarda almıştı ama onlar burda çok pahalı 225 lira diyorlar winnie the poo olanından istiyorum okadar para veremicem onun haricindede nasıl birşey alacağım bilemiyorum.....
sezeryanda ne kadar kalıcak ki. ne kadar süre bacakları hissetmicez . çünkü tahminimce o kadar süre kalıcakk :bbo:
Teşşekürler teyzesinesrin-elta odalarinizniz hayirli olsunn..
aidaa masallah kuzunaaa...
günaydınnnnnn.....
cumartesi günü dr.daydık.... kızım 1850 gr olmuş:teytey:şükürler olsun herşey yolundaymış suyu falan yeterlişmiş, dr. kan akışına falan baktı onlarda iyiymiş güzel haberlerle döndük ama kanım hala yükselmiyor kansızlık hat safhada günde 2 tane kan hapına devammış....yanlız kafama takılan birşey oldu bizi birdaha 2 hafta sonra çağırdı ama ozaman randevu almadan gelin sadece nst ye gireceksiniz dedi muayene içinde ondan 2 hafta sonra gelin dedi uzun lafın kısası 1 ay sonra anca muayene olacakmışım bu biraz bana tuhaf geldi ozaman 36 haftalık olacağım nerdeyse doğuracam lmaz: bende diyorum nasıl olsa 2 hafta sonra nst için gidicez randevu alıp muayene olsam mıki dr birşey dermi acaba:sinifsinif:
maşallah oğluna eftelya, benim doktorum hergün yumurta yememi istemişti, hatta diyetisyen et yemediğin öğünde yumurta ye dedi, bebeğe faydalı ihmal etmeben geldim kızlar doktordan bebeğim 33+2 haftalık görünüo 1864 kilo olmuş ama dr normalde bu kilo ii ama boyuna göre ii deil dedi zayıf bi bebek boyuna göre bir gün dur bir gün yumurta ye dedi onun dışında herşey çok iimiş hiç bi sorunun yok dedi:lepi:
Günaydın herkeseee,
Sorma Minik, çok kötü bir cuma günü geçirdim... Sabah bir arkadaşım kahvaltıya çağırmıştı oraya gittim. Masaya tam oturduk benim karnım ağrımaya başladı... Önce önemsemedim ama uzanınca filan da geçmeyince korktum drumu aradım. Hemen gel dedi. Eşimi aradım hemen dr a gittik. Alttan muayene etti yumuşama var ama açılma yok iyi dedi. Sonra idrar tahlili ve nst istedi. NST için uzanınca sancım çok arttı sanırım ben acıdan doğru dürüst nefes filan alamadım herhalde bebişimin kalp atışları çok düştü 70-80 filan oldu. NSTyi bağlayan hemşire hemen drumu aradı dr koşa koşa geldi benim sola yatırdılar düz yatırdılar derin nefes al filan dediler neyse düzeldi sonra 140-150 ye çıktı... Dr benim yanımdan çıkınca bebeği alabilirz demiş eşime. Neyseki sonra yarım saat boyunca bir daha olmadı ama dr da beni bırakmadı 4-5 saat hastane de kalacaksın dedi. Yatırdılar beni ağrı kesici iğne yaptılar serum bağladılar. Tekrar NST ye bağladılar bu sefer bebeğimin kalp atışları 180 üzeri çıkıyor. Benim de nabzım çok yüksekmiş. Hemen oksijen bağladılar ben korktum tabi ağlamaya başladım bir süre sonra tekrar normale döndü Allaha şükür. Benii hemen dopplere gönderdiler bebeğe giden kan akışını kontrol etmek için herşey normal çıktı çok şükür:Saruboceq: Sonra tekrar odamıza tekrar serum iğne filan.. Son kez NSTye bağladılar bu sefer herşey ii çıktı. Ben de rahatlamıştım zaten. Hastane de kalmak istemedim eve gitmek istedim drumda beni taburcu etti. Kasılmayı önlemek iç,n bir ilaç verdi. O gece yine ağrım oldu ama çok rahatsız etmedi beni.. Şimdi iyiyim... Üfff çok uzun anlattımm.. Ama zor bi gündü.......
Bu arada Petrik odanız hayırlı olsun kuzu... Bebişini iöinde güle güle büyüt...
günaydın herkese....bugun forum sessiz kalmış. ahh gypsm esram yok ya ondan sanırım..
nesrin cim odanız hayırlı olsun şekerr. reismleri bekliyorus en kısa zamanda. dun bizde karar verdik oglumuzun dolabına ve beişiğine.. dolap tam istediğim gibi altında 2 çekmece 2 kapılı içinde tek taraf raflı diğer taraf askılı çok kullanışlı bi model beşiğimizde sallanır mekanizmalı veöndeki rafı asansörlü onunda altında 4 çekmecesi var. ben hep benbeyaz istiyordum ama orda fikrim değişti mavili beyazlı b i model begendik gayet güzel duruyor.. ben herşeyi unisex almak istiyordum malum 2.ci bebek için çok ara vermeyi düşünmediğimiz için belki 2ci kız olur diye ama eşim bu mavili takımda ısrarlı ..bu hafta içi gidip kesin siparişimizi verices bakalım ne zman gelir.. en fazla 10 gun surer dediler oda eger ellerinde yoksa ...
raflara benmde kapitone dikmem lazım.. hastane bavulumu henuz hazırlamadım çünkü sabahlık ve pijama takımı almadım henuz. mevlüdde giymek için bi tane kokoş bişii aldım ama henuz hastane için begenemedim. hasten için krem yeşil alcam ogluşumla takım olalım diye..:)
benden böle işte haberler..dün gece hiç rahat yatamadım sorunda akşam yediğimiz gözlemelerdi sanırım canımız gözleme istedi am öle hazır yufkadan olan değil el açması.. eşimle beraber evde tek tek açtık ve afiyetle yedik ama sanki agır geldi mideme.. soda falan içtim ama neyhse bundan sonra öle çok çok hamurişi falan yemek yok..:)
Maşallah kızına tombis olmuş , bende oğluşun ağzını açıp kapadıgını gördüm son gittiğimde dr suyundan içiyor demişti : )DR DAN GELDIM
evet azonce geldim kızlar cok sukur hersey yolunda . masallah topus kızım 2350 gr olmus sata gore 32+1 ama olcumlere gore 34 h. dr ilk defa onde olmasından bahsetti boyle giderse tombis olcak dedi. ama ilerde durabilirmiste kilo alımı durmayabilirmiste. yani sez dan hic bahsetmedi ileride belli olcak suan normale gore odaklanıoruz. cok mutluyum gordum kızım cok tatlı bi yuzu var dedi gosterdi bana ama anlamadım pek bisey hehe dedim sadece agzını acıp kapıodu onu gordum onada acıkmıs dedi.
ntsye baglandık oda normal cok sukur 2 hafta sonra randevumuz. darısı dra gitcek arkadasların basına ins herkes ii haberlerle gelir.
izlerken tuaf oldum etkilendim, ne kdr çok çatlamış biizmde öyle olmaz inş.Anne karnında bebeğin hareketleri | Video
kızlar bi video buldum bebek acayip hareket ediyo annesinin karnında sizdede böyle oluyomu bide kadın acayip çatlamış çok kötü gözüküyo karnı derisi ince sanırım
Doktorlar bebek odasına halı önermiyorlar aslında artık.
Biz de zaten halı sevmiyoruz, evde çok az halımız var yok gibi birşey yani.
Kızım biraz büyüyüp yerde oturma oynama ihtiyacı olunca alacağım.
DR DAN GELDIM
evet azonce geldim kızlar cok sukur hersey yolunda . masallah topus kızım 2350 gr olmus sata gore 32+1 ama olcumlere gore 34 h. dr ilk defa onde olmasından bahsetti boyle giderse tombis olcak dedi. ama ilerde durabilirmiste kilo alımı durmayabilirmiste. yani sez dan hic bahsetmedi ileride belli olcak suan normale gore odaklanıoruz. cok mutluyum gordum kızım cok tatlı bi yuzu var dedi gosterdi bana ama anlamadım pek bisey hehe dedim sadece agzını acıp kapıodu onu gordum onada acıkmıs dedi.
ntsye baglandık oda normal cok sukur 2 hafta sonra randevumuz. darısı dra gitcek arkadasların basına ins herkes ii haberlerle gelir.
HAYIRLI DUA
[FONT=Trebuchet
MS]
Hazreti Muhammed ahlakı,[/FONT] [FONT=Trebuchet
MS]
Hazreti Süleyman saadeti,[/FONT] [FONT=Trebuchet
MS]
Hazreti Eyyubun sabrı,[/FONT] [FONT=Trebuchet
MS]
Hazreti Yusufun güzelliği,[/FONT]
Hazreti Hamzanın cesareti,
Hazreti Ömerin adaleti,
Hazreti Alinin bilgisi ve
124 bin peygamberin duası sizinle olsun.
sezeryanda ne kadar kalıcak ki. ne kadar süre bacakları hissetmicez . çünkü tahminimce o kadar süre kalıcakk :bbo:
Ben ıkı bucuk saat kalmısım Lal.. esıme sordum sımdı :)) bızım sezeryanlar Allahın ıznıyle,normalde; 45 dk.. maksımum bı saat surer.. 15 dk da beebgı alıyorlar.. bızım ıslemlerımız 45 dk kadar suruyor dıye bılıyorum.. genel anestezı ıle sezeryan cok zor bısı deıl mı yaa?? ayılmak falan.. neden tercıh edılıyor kı acaba??
Ben ıkı bucuk saat kalmısım Lal.. esıme sordum sımdı :)) bızım sezeryanlar Allahın ıznıyle,normalde; 45 dk.. maksımum bı saat surer.. 15 dk da beebgı alıyorlar.. bızım ıslemlerımız 45 dk kadar suruyor dıye bılıyorum.. genel anestezı ıle sezeryan cok zor bısı deıl mı yaa?? ayılmak falan.. neden tercıh edılıyor kı acaba??
evet canım haklısın ama şimdi yerler boş olmayacak mecbur alıcaz bir tane bende zaten öyle çok çok büyük bir halı istemiyorum yerler zaten laminent sadece ortada dursa yeter heryeri kaplamasını istemiyorum...
canim zaten esler dogumm aninda senin tarafinda duruyor, yani ortunun diger tarafinda ve gorevi sana destek olmak yani bakmak zorunda degil obur tarafa, bebisi de direk kucagina veriyorlar zaten , bi tek isterse gobek bagini keserken gorucek kani:))canım gözünaydın herşeyin yolunda olmasına sevindim
benim eşimin girecek cesareti olduğunu sanmıyorum.bakamaz kana kesiğe.o yüzden beni dışarda bekleyecek.
canim sanciyi saglayan oksitosin hormonu, ayni zamlanda rahimi kasan hormon ve bu hormon prolaktini aktive deip sut kanallarini calistiriyor aninda, ama prolaktini aktive eden diger bi etken ise memeyi uyarmak yani bebisin emme olayi...sezeryan bile olsan rahim kendini ntoparlarken oksitosin salgilabniyor zaten bu prolaktini aktive ediyor, ama eger sut gelmese bile sezeryan sonrasi emzirebildigin kadar emzir bebegi ve meme basini uyarsin, sut sonradan gelicek...Affıyet olsun sımdıden.. emınım güsel olacaktır.
Koy kuzum.. bende koyacagım.. yannıs sana danısmak ıstedıgım bısı var Nurdan;sütün gelmesı ıcın az da olsa sancı cekmek gerekyormus.. boylece sut kanalları devreye gırıyormus, dogru mudur??
?? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?