valla evrişçim bebiş hemen çıkıcakta biz ne kadar kalıcaz onun üstüne. 30 dk da bizi dikseler hemen odaya mı alcaklar yoksa bekletçekler mi biyerde. bebişlere ne zaman kavuşçaz pekuuu... biz odaya gelince onlar odada bizi mi beklicek yosa beraber mi odaya gelcez. kafamda çok soru varrrrrrrrrrrr
canım bende genel anesteziyle olurum büyük bir ihtimal sezeryan olursam.... onu herkesi uygulamıyorlar miğreni ve bel fıtığı olanlara epidural sezeryan yapmıyorlar dolayısıyla tek yöntem genel anestezi kalıyor.....
Ben sezeryan olursan genel anestezi isteyeceğim, doktor fikrimi değiştirmezse tabi. Çoğu doktor artık epidurali önermiyor. Ben risklerinden ve baş ağrısı gibi yan etkilerinden korkuyorum. Hem de keserler hissetme (bazıları acı bile hissedebiliyor) olayı var. Ben ay şimdi kestiler ay açtılar derken bayılabilirim.
ılla sekıllı semallı bısı konusunda ısrarlı degılsen.. bence odanın rengıne uygun, temızlenmesı kolay.. hatta simli falan bısı bulursan, hem kızına uygun hem de uzun vadelı kullanımlı bı halı olur.. mıckey mous lu bı halıyı sonra kıza kakalayamazsın :))
Bu ara su hıckırık atakları ne kadar arttı ya... Sızde de ole mı??
gizze canim cok gecmis olsun...
didee bende insallah su haftayi atlatinca onumuzdeki hafta totomu kaldirip esyalari yikayip hazirliycam cantamizi..birde biberon koymaya gerek varmi acaba 1 tane nolur nolmaz??
valla evrişçim bebiş hemen çıkıcakta biz ne kadar kalıcaz onun üstüne. 30 dk da bizi dikseler hemen odaya mı alcaklar yoksa bekletçekler mi biyerde. bebişlere ne zaman kavuşçaz pekuuu... biz odaya gelince onlar odada bizi mi beklicek yosa beraber mi odaya gelcez. kafamda çok soru varrrrrrrrrrrr
Milkshake, Eftelya maaşallah kuzucuklarınıza
Eftelya senin bebişin boyu ne kadardı ki?
dr den gelirken ben eczaneye uğradım bunu verdiler etkili die netten araştırdım iimiş sizde kullanan varmı çatlaklar için
DR DAN GELDIM
evet azonce geldim kızlar cok sukur hersey yolunda . masallah topus kızım 2350 gr olmus sata gore 32+1 ama olcumlere gore 34 h. dr ilk defa onde olmasından bahsetti boyle giderse tombis olcak dedi. ama ilerde durabilirmiste kilo alımı durmayabilirmiste. yani sez dan hic bahsetmedi ileride belli olcak suan normale gore odaklanıoruz. cok mutluyum gordum kızım cok tatlı bi yuzu var dedi gosterdi bana ama anlamadım pek bisey hehe dedim sadece agzını acıp kapıodu onu gordum onada acıkmıs dedi.
ntsye baglandık oda normal cok sukur 2 hafta sonra randevumuz. darısı dra gitcek arkadasların basına ins herkes ii haberlerle gelir.
ben de yazayım hastane çantamın içeriğini.eksik varsa söyleyin olur mu?
annesi için
1-iki adet pijama takımı( biri sabahlıklı)
2-bir çift çorap
3-ped
4-terlik
5-4 adet don( 2 si büyüğünden 2 si orta boyundan
6-2 adet emzirme atleti
7-yüz yıkama jeli
8-deodorant
9-tarak-toka
10-diş fırçası,macunu
11-göğüsucu kremi(koymadım dah kullandığım için ama listeye yazdım koyacağım)
nevası için
sanırım bu kadardı.orta boy bir tekerlekli valiz doldu.ama tıka basa olmadı.rahat rahat sığdı..eşyalar minik olunca:))
kızlar ya temmuz annelerinden hiç doğuran oldumu bilginiz varmı
merhaba
ben eylul annesıyım ama sıze sormak ıstedıgım bısey var.aksamdan berı ılk kez oldugunu hıssettıgım kasılmalar var karnımda.duzensız fakat yıne de korktum.bu haftada kasılmamın olması normal mıdır sızce?aynı zamanda gobek delıgımın sol yanı da acıo bıraz bunu da sormak ıstedım.bı akıl verırsenız cok sevınıcem.hepınıze saglıklı gunlera.s.
arkadaşlar bu bebek odasına halı aldınızmı???? ben hala nasıl birşey alacağıma karar veremedim şu disneyin halılları hoşuma gidiyor hatta esralarda almıştı ama onlar burda çok pahalı 225 lira diyorlar winnie the poo olanından istiyorum okadar para veremicem onun haricindede nasıl birşey alacağım bilemiyorum.....
sezeryanda ne kadar kalıcak ki. ne kadar süre bacakları hissetmicez . çünkü tahminimce o kadar süre kalıcakk :bbo:
canim zaten esler dogumm aninda senin tarafinda duruyor, yani ortunun diger tarafinda ve gorevi sana destek olmak yani bakmak zorunda degil obur tarafa, bebisi de direk kucagina veriyorlar zaten , bi tek isterse gobek bagini keserken gorucek kani:))
canim sanciyi saglayan oksitosin hormonu, ayni zamlanda rahimi kasan hormon ve bu hormon prolaktini aktive deip sut kanallarini calistiriyor aninda, ama prolaktini aktive eden diger bi etken ise memeyi uyarmak yani bebisin emme olayi...sezeryan bile olsan rahim kendini ntoparlarken oksitosin salgilabniyor zaten bu prolaktini aktive ediyor, ama eger sut gelmese bile sezeryan sonrasi emzirebildigin kadar emzir bebegi ve meme basini uyarsin, sut sonradan gelicek...
kuzum işte 2 çeşit birşey bakıyorum aklımda 2 tane halı şekli var hangisini uyguna bulursam alıcam ama ilçede olduğum için seçenek kısıtlı malesef... zaten disneyin halıları çok pahalı onu eliyorum mecburen sanırım esralar 90 liraya almışlardı aynı halıyı ben 225 veremem... duvarlarımız lila rengi beşimizin ana rengi beyaz çekmeceler pembe ve lila o yüzden halıyıda sade birşey en azından ufak pembe yada lila halkalar falan olabilir diyorum ama kafamdaki gibi içime sinen birşey bulamadım burda canım çok sıkılıyor şu halı olayınıda bir halletsem....
günde 4 kere bile oluyor.Bu ara su hıckırık atakları ne kadar arttı ya... Sızde de ole mı??
ben o konuda kararsızım..lazım olursa salifoya derim gider alır aventçiden bir tane.gizze canim cok gecmis olsun...
didee bende insallah su haftayi atlatinca onumuzdeki hafta totomu kaldirip esyalari yikayip hazirliycam cantamizi..birde biberon koymaya gerek varmi acaba 1 tane nolur nolmaz??
sonda nasıl bişe yaaa?kizlar kendime sonda takicam artik, biktim yaa teo vurdukca altima kaciricam diye zor atiyorum wc ye...en iyisi takayim sondayi, torbasinida yanima koyar bosaltirim doldukca:)))
olum nasıl bir şey o yaa.seninki böyle değildir di mi? ilk defa gördüm benÇatlak deme gozunu seveyimm mafoldumben
kasılma olması yeterli diye biliyorum doğumdan sonra sezeryan ve diğer doğum farketmez( diğer diyorum dikkat edersen,normalliği sarsıldı gözümde)Affıyet olsun sımdıden.. emınım güsel olacaktır.
Koy kuzum.. bende koyacagım.. yannıs sana danısmak ıstedıgım bısı var Nurdan;sütün gelmesı ıcın az da olsa sancı cekmek gerekyormus.. boylece sut kanalları devreye gırıyormus, dogru mudur??
Onun yerıne tüm Esma-ül Hüsna yı okuyun daha ıyı değil mi?? :)
ben kilim tarzı bir şey düşünüyorum..buralar çok sıcak malum.hele makinaya atılacak tarzda olsa daha da iyi olur.arkadaşlar bu bebek odasına halı aldınızmı???? ben hala nasıl birşey alacağıma karar veremedim şu disneyin halılları hoşuma gidiyor hatta esralarda almıştı ama onlar burda çok pahalı 225 lira diyorlar winnie the poo olanından istiyorum okadar para veremicem onun haricindede nasıl birşey alacağım bilemiyorum.....
ben 20lik dişlerimden ameliyat oldum.bir dişe 3 defa anestezi yapmak zorunda kaldı doktor..hissediyordum..uyuşmadı...ya epidural de de aynı şey olursa..anlarım de mi? karnımı kesmeden önce yani? nurdan ne dersin?:bbo:
kayışlar var tabiiDıdom.. cok epidural gordum senı :))))
Sen cok yaşa e mı?? E nesterı hıssedersen dur dersın.. dert etme.. ay delüsünn sen, ayagına ıgne falan batırılıyorlar resmen hıssetmıyorsun.. yaf dert etme orasını, kımse cozur cozur kesılmedı sımdıye kadar :)))
zemuszemus tecavüze uğrasak farketmeyiz heralde
ben 20lik dişlerimden ameliyat oldum.bir dişe 3 defa anestezi yapmak zorunda kaldı doktor..hissediyordum..uyuşmadı...ya epidural de de aynı şey olursa..anlarım de mi? karnımı kesmeden önce yani? nurdan ne dersin?:bbo:
EPİDURAL SEZARYAN
9 yıl once oldum epiduralsezaryan, planlı değildi aniden suyum geldigi için ve midem tıkabasa tok oldugu için narkoz veremediler, bebegin suyu azaldıgı ve kalp atısları yavasladgı içinide acil ameliyata alınmam gerekti onedenle ok demek zornuda kaldım iyikide epidural olmusum aama, kendi kendime asla epidurale karar veremzdimo donem için diyorum çok çok yeni idi turkiyede yaptıran insan çok azdı am su an çok kisi epidural tercih ediyor
bir arkadasyazmıs dr lar artık tercih etmiyor diye hiç duymadım nedeni biliniyormu acaba hatta etrafımda çokca duymaya basladım ben bu donem epidural yontemi uygulayan dr ları,
artı eksileri vardır mutlaka heyecanlı tansiyonu inip çıkacak insanlar uygulanamıyor mesela
migreni vs olanlarada sanırım
sonda takılmadı bana hala dusunuyorum belden asagı hissetmezkennası tuvaletimi yaptım acaba nası altıma yapmadım diye dusunuyorum herkes diyro sonda falan yoktu diye bende hiççç hatırlamıyorum olsa hatırlarım
laprosrkopi ameliyatı oldum ekim ayında hamile kalmadan bir ay evel iste o zaman uyandım anezteziden tuvaletim var gibi bir his az evel sondayı çıkardık dediler ben uyurken takıp çıkarmıslar, yanma ve tuvaeletim varmısg ibi hiss hissettim saatlerce onun haricinde genel aneztezide her dr fiks sonda takmıyor yok oyle birsey benim dr um takmamıstı baska takmayan birsiuru dr bilyiorum
kisiye gore dğisen birseybu
epiduradleded bana takılmamısıt umarım bundada takılmaz
takılsabile emin olunepidural ignesinen sonra yapılır bu islem zaten hissetmezsiniz,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?