2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Yafrum bıldıgım kadarıyla.. once bebıs cıkıyoo.. arkasından bız yarım saat sonra cıkıyorus.. hemen odamıza alıyorlar.. bızden once bebıs gelmıs oluoo odaya :))

Annadım.. bunu bılmıyordum.. ben epıdural sekılde amelıyat oldum.. sanırım en buyuk avanyajı,kısa bır sure sonra kendıne gelmen.. ama secme sansınız yoksa tabıkı haklısınız..

Bır de Elta... asla hıssedemıyorsun.. cunku belınden asagısını zaten hıssedemıyorsun,yok gıbı.. yasattıgı psıkolojı ayrı bır dava:)) ben resmen amelıyathaneden cıkacaktımm :)) o kadar tırsmıstımm.. canlı canlı mı kesılıcemm yanı falan dıye.. ama yok.. sakınlestırıcıye de basınca.. hıc bısı hıssetmıyorsun.. Ooo sımdı bır de Kuzey cıkacak falan.. benım onu hemen gormem lazım.. asıl bayılırsam ıyıce demorrilize olurum.. en ıyısı gozler acık.. ılk onu gorebılmek :)) herseye razıyım.. :) ama yasadıgım ıcın bılıyorum tabıkı.. sızler de kendı acınızdan haklısınız.

kuzum işte 2 çeşit birşey bakıyorum aklımda 2 tane halı şekli var hangisini uyguna bulursam alıcam ama ilçede olduğum için seçenek kısıtlı malesef... zaten disneyin halıları çok pahalı onu eliyorum mecburen sanırım esralar 90 liraya almışlardı aynı halıyı ben 225 veremem... duvarlarımız lila rengi beşimizin ana rengi beyaz çekmeceler pembe ve lila o yüzden halıyıda sade birşey en azından ufak pembe yada lila halkalar falan olabilir diyorum ama kafamdaki gibi içime sinen birşey bulamadım burda canım çok sıkılıyor şu halı olayınıda bir halletsem....

Bu ara su hıckırık atakları ne kadar arttı ya... Sızde de ole mı??

evet ben daha yeni yeni hissediyorum ve sıkca..

gizze canim cok gecmis olsun...
didee bende insallah su haftayi atlatinca onumuzdeki hafta totomu kaldirip esyalari yikayip hazirliycam cantamizi..birde biberon koymaya gerek varmi acaba 1 tane nolur nolmaz??

ben koycam..emzik de koycam..gerekli bence nolmaz nolmaz..evde kaynatıp öle götürcem..

ablamın doğumunda beklemiştim kapıda..epidural yaptırmıştı..ilk 15 dk.da mı ne bebeği hemen getirdiler verdiler bize..arkadan ablamı getirdiler odaya..

Milkshake, Eftelya maaşallah kuzucuklarınıza

Eftelya senin bebişin boyu ne kadardı ki?

canım çok geçmis olsun ya nek adar korkmussunudr tahmin edebiliyorum alla tekrar yasatmasın ,

dr den gelirken ben eczaneye uğradım bunu verdiler etkili die netten araştırdım iimiş sizde kullanan varmı çatlaklar için

aynısından 4-5 tup kullandım ogluma hamile ikenkarnım su anharita gibi çatlayacagınızı varsa yine catlıyorsunuz çok kez yazdım denk gelmedin sanırım cildin kuru ise çatlamaktan kaçınılmaz ben olsam okadar para verip o urunleri almazdım,

gozun aydın pervincim massallah yaa ece lerin ikisi sisko olacak sanırım darısı diger ece mizin basına birazda o kilo alsa insallahh,

hani bunların içinde makyaj cantası falann didee suslenmiycenmi ?? sacına kurdela falan takmıycanmı lohusa kurdelası

kızlar ya temmuz annelerinden hiç doğuran oldumu bilginiz varmı

oldu oldu bir arkadas 29+3 de erken dogum yaptı birtane de ikizler var erken dogan tup bebekler sanırım hepsi kuvezde ama iyiler diye okumustuk ,

benimde kasılmalarım 27-28 lerde baslamıstıpes pese bir saat içinde4 kez falanolmuyorsa sorun yok amayinede dr unu haberdar etmelisin sakaya gelmez
goobek deligi ozellikle ayakta uzun sure kalınca falan acıyor benimde bu da normal

canım interneten ucretsiz kargo ile alınan siteler vardı benimhalının aynısını ben karogo ile almayı dusunumustum bir ara esimde boyun fitigi var tasımayalımf alan diye sonra aldık gidip sabırsızlanıp

sezeryanda ne kadar kalıcak ki. ne kadar süre bacakları hissetmicez . çünkü tahminimce o kadar süre kalıcakk :bbo:

ben de çoketkili olmustu epidural ignesi 7-8 saatte ancak hissedip yurume moduna geçtim ama super bisey lal vallahi ya o kadar sure agrı sızı yok bebegi incele mincikla rahatca emzir gelen gidenle hasır nesir ol hiçbir acı agırı hisetmeden sonraki agrılarda yavastan baslıyor genel anezteziden çok dah akolay bence epidural sezaryan

Tesekkur ederım kuzumm bilgilendirdiğin içinn, canım benım opuyorumnanaktan

Acele etme.. cok sonra bıle alabılırsın.. bır yerde gıdersın, gorrusun ıcıne sıner.. sırf almak ıcın alma, sonra uzulursun baska yerde baska bısı gorursen..

Bu ara su hıckırık atakları ne kadar arttı ya... Sızde de ole mı??
günde 4 kere bile oluyor.
gizze canim cok gecmis olsun...
didee bende insallah su haftayi atlatinca onumuzdeki hafta totomu kaldirip esyalari yikayip hazirliycam cantamizi..birde biberon koymaya gerek varmi acaba 1 tane nolur nolmaz??
ben o konuda kararsızım..lazım olursa salifoya derim gider alır aventçiden bir tane.
kizlar kendime sonda takicam artik, biktim yaa teo vurdukca altima kaciricam diye zor atiyorum wc ye...en iyisi takayim sondayi, torbasinida yanima koyar bosaltirim doldukca:)))
sonda nasıl bişe yaaa?
Çatlak deme gozunu seveyimm mafoldumben
olum nasıl bir şey o yaa.seninki böyle değildir di mi? ilk defa gördüm ben
kasılma olması yeterli diye biliyorum doğumdan sonra sezeryan ve diğer doğum farketmez( diğer diyorum dikkat edersen,normalliği sarsıldı gözümde)
ben kilim tarzı bir şey düşünüyorum..buralar çok sıcak malum.hele makinaya atılacak tarzda olsa daha da iyi olur.

EPıDURAL SEZARYAN

9 yıl once oldum epiduralsezaryan, planlı değildi aniden suyum geldigi için ve midem tıkabasa tok oldugu için narkoz veremediler, bebegin suyu azaldıgı ve kalp atısları yavasladgı içinide acil ameliyata alınmam gerekti onedenle ok demek zornuda kaldım iyikide epidural olmusum aama, kendi kendime asla epidurale karar veremzdimo donem için diyorum çok çok yeni idi turkiyede yaptıran insan çok azdı am su an çok kisi epidural tercih ediyor
bir arkadasyazmıs dr lar artık tercih etmiyor diye hiç duymadım nedeni biliniyormu acaba hatta etrafımda çokca duymaya basladım ben bu donem epidural yontemi uygulayan dr ları,

artı eksileri vardır mutlaka heyecanlı tansiyonu inip çıkacak insanlar uygulanamıyor mesela
migreni vs olanlarada sanırım

sonda takılmadı bana hala dusunuyorum belden asagı hissetmezkennası tuvaletimi yaptım acaba nası altıma yapmadım diye dusunuyorum herkes diyro sonda falan yoktu diye bende hiççç hatırlamıyorum olsa hatırlarım

laprosrkopi ameliyatı oldum ekim ayında hamile kalmadan bir ay evel iste o zaman uyandım anezteziden tuvaletim var gibi bir his az evel sondayı çıkardık dediler ben uyurken takıp çıkarmıslar, yanma ve tuvaeletim varmısg ibi hiss hissettim saatlerce onun haricinde genel aneztezide her dr fiks sonda takmıyor yok oyle birsey benim dr um takmamıstı baska takmayan birsiuru dr bilyiorum
kisiye gore dğisen birseybu
epiduradleded bana takılmamısıt umarım bundada takılmaz
takılsabile emin olunepidural ignesinen sonra yapılır bu islem zaten hissetmezsiniz,

Son düzenleme:
Ha ıste geldı Esrako.. agzı bal damlaya damlaya :))) anlat annem su hanımlara.. mıyom aldırdım ben.. cocuk dogurmak gıbı olmuoo halıyle :))

Su catlak konusunda da nası haklısın.. 3. aydan berıdır her aksam hıc aksatmadan yaglıyorum.. hatta benım cıldım yaglı bır cılt.. yıne de catladım mı.. catladım.

ben 20lik dişlerimden ameliyat oldum.bir dişe 3 defa anestezi yapmak zorunda kaldı doktor..hissediyordum..uyuşmadı...ya epidural de de aynı şey olursa..anlarım de mi? karnımı kesmeden önce yani? nurdan ne dersin?:bbo:

ben 20lik dişlerimden ameliyat oldum.bir dişe 3 defa anestezi yapmak zorunda kaldı doktor..hissediyordum..uyuşmadı...ya epidural de de aynı şey olursa..anlarım de mi? karnımı kesmeden önce yani? nurdan ne dersin?:bbo:

Sen cok yaşa e mı?? E nesterı hıssedersen dur dersın.. dert etme.. ay delüsünn sen, ayagına ıgne falan batırılıyorlar resmen hıssetmıyorsun.. yaf dert etme orasını, kımse cozur cozur kesılmedı sımdıye kadar :)))

Dıdom.. cok epidural gordum senı :))))
kayışlar var tabii

evrim hep acayiplikler beni bulur.kendimi hiç şartlamam ama hep olur.cinsim ya ben

bende epudrAl dusunuyorum hatta nerdeyse normal olursa onuda epudral dusunmeye baslıycam. bakalım benim kararıma gore anestezi uzmanı inceliycek uygun olup omadıgım konusunda. bende uyanamazsam korkusu var bide bebisimi ilk gormek istiorum bakalım nasıl olcak.

esrako saol canım, diger ecemize annesi bakmaya basladı artık oda ii olcak eminim

ha bi de o var..bi arkadaşım epidurale girdi fakat uyuşmadı bi türlü, genel anestezi yaptılar..ama kesmeden önce kaç defa kontrol ediyolar..olmadım ama olan arkadaşlarımdan biliyorum..

bir aydınlanma oldu ben de şimdi..öperim seni çok sağol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…