kizlar ya az once ilk defa cok tuhaf bisi oldu, burasi cok sicak degil, bana durduk yerde menopozlu kadinlar gibi ates basti, nefesim yetmedi bi anda, oturduk yerden basim dondu, dedim tibete ac camlari, nefes alamiyorum,zar zor balkona attim kendimi, bi 15 dk sonra ancak kendime geldim, derin derin nefes aldim,buz gibi hava iyi geldi,dolasimla ilgili mi acaba, tansiyonum dusmus gibi hissettim, kalbim hizli carpmaya basladi.. hayirdir ya ilk defa oluyor...
pervinciğim resmen kaburga..yani tam önü en alttaki kemik..nevanın ayakları tam orada..son ay iyice gebertir bu cadı benidide kaburga dedigin kaburganın neresi..? benim sırtım cok agrıodu dun onceki gun ama acaba gece acık yatıos ondanmı sırtımız tutuluo die dusunmustum
teşekkür ederim gülistanjenyy canım gözn aydın ..bu arada bebeklern kilosun takılmayın be kızlar saglıklı ve hersey yolundaysa içerde besliyemediğimizz bebkleri dışarda hem sevgimizle hem sütümüzle besleriz Allahın izniyle..:)
didecim hadi gözun aydın sennde taşındınız ya gerisi olur yavas yavas aman yorma kendini gözunu seviyim..biliyorum çok zordur taşınmak ama Umarım herşey daha guzel olur bu evle beraber...
Jenny gözün aydın, güzel haberlerine çok sevindim, bir haftada 110 gr harika gelişme :CüvCüv:
Benim bebeğim de tüm ultrason ölçümlerinde 6 gün geriden geliyordu, doktorum bunu geç yumurtlamaya bağladı ve sat ı değiştirerek bir hafta ileriye attı. Aslında ben 30 haftalığım ama bebeğim 29 haftalık. Benim doktorumda seninkinin tersine, doğumun 29 haftaya göre olacağını söylüyor. Senin doğumun sezeryan mı olacak, normal doğum mu?
Burdayım ben opuyorumnanaktan
Neva.. Ne güzel isim.
Benim kızımın adı da Deva olacak inşallah :1rolleyes:
ben hep nevam her derde devam diye sefiyorum kızımı..
Nolur balıkta yiyin, balık en önemli omega 3 kaynağı. (Bir de ceviz ve semizotu) Özellikle 7. aydan sonra haftada en az 2 defa balık yemeyi şart koşuyor neredeyse doktorlar. Bebeğin beyin ve göz gelişmi için, ve doğumdan sonra bağışıklığının çabucak gelişmesi, daha az uyku sorunu yaşaması, ilerleyen yaşlarda dikkat bozukluğu,hiperaktivite gibi sorunları engellemesi için omega 3 çok gerekliymiş.
geçmiş olsun nuran..bu lenf bezleri bir sürü şeyde şişebiliyor galiba..uçukda şiştiğini ilk defa duydum.arasana doktorunu.ya bide kizlar cok pimpiriklisin diceksiniz ama benim dun sabah burnumun kenarinda ucuk gibi bisi cikti,sivilce gibiydi, sonra, minik minik su kabarciklari kabuk oldu(dun aksam biraz ona da evham yaptim gerci dudak ve mukozada cikan ucugun bebise gecisi yok, ancak vagina bolgesinde gorulurse herpes zararli ama, yinede doktoru arayip aramamakta kararsizim.. cunku ayni taraf lenf bezlerim sisimis boynumdaa..acaba direncim mi dustu, son 1-2 haftadir cok yogunduk isyerinde, bugun evde kaldim, yarin kongre basliyor, 3 gun cok yorulucam diye...evhamli oldum, evhamli...
sen iğne oyası da biliyorsun demek zürafa filan..ben de yapayım dedim ama iğne oyası bilgim zürafadan ileri gitmiyor onu da muntazam yapamam dilimi 2 metre dışarı da çıkarsam işe yaramaz..bu arada dilini çıkaranlar muaffak olamadılar çek dilini içeri.lülülülülülüben bugun oglumun kusmuk mendillerini yapıyorum.. önce içlerinden rengarenk ipler geçirdim.bir kaç tanesini kenarlarını zzürafa yaptı onlara iğne oyasından bişiler yapmam gerek.. süs babında.:)göstermelik işte mevlüdde bakıcaklar ya..tövbe tövbe neyhse diğerlerinide tıgla işliyorum. ama sadece 9 tane yetmez sanırım ben bi kaç metre daha alıp tekrar yapmalıyım neyhse annemler ve ablam gelince beraber yaparız bi gunde zaten minicikler...
ama kenarlarını tıglarken valla aklıma tazem burcumun evrim hakkındaki yorumu geldi hani dil dışarda olayı baktım istem dışı olarak dil dışarı çıkıyormuş...delikafadulden
benim aynı şekilde bir şişliğim var.hamilelikde oluşan miyomum o benim rahim büyüdükçe onu dışarı itiyor ve dışardan sağ kasığımın olradan belli ediyor kendini.Bu arada sağ kasığımda bir şişlik farkettim, içi sert. Ne olabilir ki. bayağı da büyük.Fıtık olsa ağrı olur ama... Yarın akşam doktora söylerim.
hayırlısı olsun kayra..benim de o tarihte olabilir..temmuz sonu gibi..doktorum da ağustosta bile buradaymış gitmiyormuş tatile..içim rahat o yüzden.çok merak ediyorum önce kim doğuracak diye..tabi tüm gelişimlerini tamamlamış olsun bebişler..önemli olan bu.kızlar 25 temmuzda doğuruyorum ben kesinleşti.ama bebeğim hala dönmemiş 35.haftaya kadar dönmezse 15 temmuzdan sonra alınacak.doktorum dönmesi çok zor dedi.dua edin.sezeryan olmak istemiyorum....artık gün sayıyorum...
kaydirigubbakcemile3 o but koparılacak kıvama gelmiştir iyice..ondan koparmak lazım..tuzu da üzerinde malum..denize girip çıkıyor ya kıcık.Evrişşş, bizim çingene de geliyo demi buluşmaya.. manyak bu kız yaa... nere götürceksiniz bu kızı...doyurabilecek misiniz onu..sizden bi but kapmasın haa..hay çok heyecanlı..
hamdın oldun demek esra yimesin seni..laelaelaelaelaesıcak sıcak sıcak... bunaldım, piştim, hamdım, oldum. Bu ne arkadaş yaa... bayıldım resmen!
helin kışın benim başıma gelmişti o durum soğuktan borular patlamıştı..eve gelip o manzarayı gördüğüm günü unutamıyorum..Allahtan eşin varmış yalnızdım ben o zaman..yaz olması da iyi tabi..iyice bir dinlenirsin artık.allah beterinden korusunselam kızlar.iki gündür giremedim.dün çok yorucu geçti.okuldan onikide çıktım.eve geldim elektrikler kesikti.akşamda bi arkadaşa yemeğe davetliydik.lojmanda elektrikler kesilince sularda 5.kata çıkmıyor.sularda yoktu.akşam arkadaşa yemeğe gittik.sonra elektrikler geldi.biraz zaman geçince komşularımızdan biri aradı.evimizi su basmış.sular kesikken musluğu açık bırakmışız.ev sular altında kalmış.eşim ve komşular suları çıkarttılar.bütün halılarıda bugün yıkamaya gönderdim.bugün birazda temizlik yaptık.böyle geçti iki günüm.şimdi geçmişe bakayım
çok çok geçmiş olsun oğluşuna..sana da iyi dinlenmeler..darısı başımaBUGUNUM
selamlar herkese
bugun malum ilkizingunum idi sabahtan berkenin sondalı bobrek filmi denhen bir islemi vardı aylaronceden belli idi bugun yapılcagı, benim oglumda bobrek tası var ve buna baglı olduu usanılan bobrek genisleemesivar bebekken 6 aylıkken bobrak taslarını farkettik ve o gunden beri çoksayıda tas olustu dustu tekrar olustu vs ilac kullanıyor senede birkaçkez ultrasonlar filmler vs ugrasıyoruz allah beterinden korusunneyse
simdiye kadar hiç ama hiç tas agrısı olmadı tesadufin ortayaçıkmasa bebekken taslar ne bol su içirirdik yani nede sutleri falan kısmazdık sınırlı sayda kalsiyum tuketiyor yillardır kalsiyum tasları çunku taslarının cinsi neyse,
sabah gittik esimde izinli idi bgun sonda takılırken falan aglamadı sakindifilmçekilme anına tabi ben giremdemi rontgen oldugu için babasınla girdi sorunsuzdu çıktık 12gibi hastaneden sonra cisi gğldi tabi ay allahım kabus gibi 5 saatyasadık saat 5 e kadar cisini yapmakistemedi ama nası aglamak bilimum sokaktaki cafelerin tuvaletlerinde avaz avaz agladı yapamadı acısından o aglıyor ben biryandan aiglıyorum oyle zorki oyle acı içcinde aglarken gormek insanın çocgiunu dogunca anlayacaksınız, neyse sonra o arad abenim dr a da gittik iste benim rapor isini haletmekiçni bu arada dr bana ilk uçaydaki ikilitestin ultrason sonucunu istiyorum demisti 6 gun onde oldguum için adet tarihini değistiriyoruz dedi yani gun soylemedi ama bir hafta geri alıyoruz dedi su durumda kilosu çok çokyuksek degil bebegin sorun yok guzel oldu bu haber alan dedi bu durmda benim normal dogum tarihi geldi 10 augustosa 16 austostu onceki simdi ben bugun 31+3 idim bundanb oyle 32+2 yimgibimi dusuncem 6 gun onemi geçtim bilmiyorum simdiye kadar gittigim dr lar niye bunu sormadı boyl yapmadı onuda anlamadım neyse
sonuç olarak isgormezlik raporuna 40 haftanın dolumtarihi kismina 10 augustos yazıldı
otarihe fore bile 56 gun kala izneçikmis oldum kafadan 4 gunum yandı ki zatne 4 auostosta sanırım bebek alıncak dr 3 austostais basıyapcak 20 temmuz sonrası izinli imis 4 u gorumcemin doumgunu halası ile aynı gun olsun dedik bakalım insalah o gun olacak ,
bundan sonra 3-2-1 hafta seklinde muayne olcakmıs dr un sekreteri dedi ilk 3 hafta sonraki randvu tarhinde dr seminerde oldgu için 3,5hafta yani yaklasık 25 gunsonra tekrar dr a gideceğmi sorun olurmu bilmyorum epeydir boyle aralıklı gitmiyordum malum birsuru dra gittigimiçin haftada bir dr daydımnerdeyse olmaz heralde ama yurtdısında çokkısıtlı ultrasona girildigine bakılırsa dimi ???
6 temmuz ilk randevum bugun muayne olmadım geçen haftaolmustum
sonra 18 temmuz son randvu o ndan sonra dr izinde tatile gitcekmis sonra dogum sanırım bakalım artık
bu arada arkadaslar evden cidden takip etmek zormus tum gune pey kaynatmıssınız
artık herkes sıkca dr a gidecek ben sahsen bildirim yaparak simdiden affiniza siginiyorum hem mesaj kalabalıgı olmaması adına hemde vakit ayıramam endisesi ile bundan sonra dr kontroleri vs tebrikler geçmisolsunmesajları vs yazamassam kmise alınmasınkırılmasınlutufen
malum sırtımçok agrıyor az saat pc basında oturrum okurum benim yanıtıma ihtiyacı olan arkadaslara yanıtlarımı mutlaka yazarım ama nezaket mesajları pek atamayabilirmi simdiden acık ve net olarak soyluyorum umarım kırılan arkadaslarn olmaz busozlerime mazur gorun ne olur,
hani kimse ustune alınmasın diye yazıyoum ben ilkkez hasta oldum esra bir geçmis olsun demedi demesin kimse:) bundan sora pek kisiye yazamam,
hemen yanıt vermemi isteyeceğiniz bana soracagınız ozl birsey olursada ozelden yazarsaniz daha kıs azamanda gorurum saatlerdir mesela bgun yazılanları okuyorum ancak yani
eavde olmaknasıbirsey bguun tam anlayamadım sırtımın agrısı çostu hastanelerde kosturmaktan yarından sonra insalah daha iyi olacagımm sabah evde oglumla uyanmak inanılmaz birsey olcak
gizzecim çok sağol..şimdiden rahatlamaya başladım evin yalıtımı var ene azından..haftalardan sonra serin serin uyudum .klima da takılınca çok iyi geldi..ama ortalık dağınık tabiHerkese Günaydın,
1-2 gün giremedim yine kısslar ama sayfalar uçmuşş. Size yetişmek ne zor... Geçmişten biraz okuyabildim.
Dideee, yeni eviniz hayırlı olsun canım... Güle güle iyi günlerde oturun. Senin en çok sıkan konulardan biriydi sanırım şimdi biraz olsun rahatlamışssındır ne güssel...
Sakaleynmaster, aman kocaman bir maaşallah bebişine... Tombiş oğluşun olacakopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan Kızımında kilosu iyi gidiyordu ama son haftalarda biraz fazla yoruluoyrum bir de yaz olduğu için sadece meyve yiyesim geliyor yemekler çok ağır geliyorlaelaelaelaelaelaelaelaelaelae
Eftelyacım, geçmiş doğum günün kutlu olsun kuzuopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan.. Henüz günün devamını okuyamadım ama inş çok güssel geçmiştir günün canım...
Bir de tansiyon, nefes alamama problemleri konuşulmuş... Ben de aynı şikayetlerden son 3-4 gündür muzdaribim. Norra, senin yaşadığın şeyin aynısı ben de yaşadım canım. Nefes alamadım, ateş bastı, kalbim hızlı çarpmaya başladı nabzımı kontrol ettim çok zor hissediliyordu çok zayıftı...İşyeri druma gittim hemen 9-6 çıktı tansiyonum... Dinlendim çikolata filan yedim geçti canım.. Sanırım bundan sonra sık sık rahatsız edicek bu durum bizi.
Neyse ben geçmişi gün içinde okumaya devam ederim...
Herkese ii günlerrrr.....
günaydın arkadaşlar,
ben topiğe eskisi gibi giremiyorum artık. okuyamadığım yüzlerce sayfa var. eskiden biriktirsem de geriye dönük okurdum ve yakalardım herşeyi. ama artık herşeyden bi-haberim.
birsürü yeni katılan arkadaş olmuş galiba. yeni yeni duyduğum isimler oluyor hep topikte. yeni gelenlere HOŞGELDİNİZ diyorum.
DİDE cim sen ev değiştirmişsin onu da kaçırmışım. hayırlı uğurlu olsun. tebdili mekanda ferahlık vardır. yerleşebildin mi? FASULYEKO da ev taşıyacaktı? ne oldu?
bi de JENNY dün doktora gidecekti, onu merak ediyorum, hemen onun mesajını bulmaya çalışayım.
selam kızlar.iki gündür giremedim.dün çok yorucu geçti.okuldan onikide çıktım.eve geldim elektrikler kesikti.akşamda bi arkadaşa yemeğe davetliydik.lojmanda elektrikler kesilince sularda 5.kata çıkmıyor.sularda yoktu.akşam arkadaşa yemeğe gittik.sonra elektrikler geldi.biraz zaman geçince komşularımızdan biri aradı.evimizi su basmış.sular kesikken musluğu açık bırakmışız.ev sular altında kalmış.eşim ve komşular suları çıkarttılar.bütün halılarıda bugün yıkamaya gönderdim.bugün birazda temizlik yaptık.böyle geçti iki günüm.şimdi geçmişe bakayım
kızlar dün akşamdan beri hayatım resmen kabusa döndü benim diş agrım yeniden hortladı iki kere acillik oldum ilkinde ilaçlı pamuk konuldu agrı kesilmeden eve gönderdiler ama gece 2 kadar ancak dayanabildim eşim kalktı ve hemen gidelim dedi dr resmen yalvardım çekin kurtarın beni diye ama elini bile sürmedi kadın dogumcunun oldugu bir hastanede çekilecek dedi sabahı sabah ettim resmen çocuklar gibi hıçkıra hıçkıra agladım tansiyonum yükseldi allahım bir canım var onuda al artık dedigimi hatırlıyorum dehşet birşeydi allah kimseye yaşatmasın sabah eşimle hemen gittigim merkeze gittim dr konuştum diş dr baksın gerekeni yapar dedi dr gittim çekeriz dedi dünyalar benim oldu anestezi yaptı tam çekecek diş kökü uyuşmamış antibiotik kullan 5 gün sonra alalım dedi eve zor güç geldim dişim uyuşuktu agrı geçti annettim biraz uzandım ama agrıyula kalkmam bir oldu aynı işkence başlamıştı kardeşimi aradım diş dr arkadaşımız var götürdü beni dedim aman kardeşim kurtar ocagına düştüm sagolsun işinin ehli bir dr incitmeden sakince alıdı dişi ama sonradan yarım doz morfin ilave vurdu dişime o yüzden sabah uyuşmamış inşallah bu akşam uyuyabilirim kızlar 10 çocuk dogururdum o acıyla valla neyse başınızı agrıtmayayımda ben biraz dinleneyim kızlar öpüldünüz
allahım yarın sabah isyokk herkes uyudu sessiz sakin balkonda oturmuskeyfime bakıyorum daha guzel anlar olabilirmi hayattaaa
ise gitmemek beninekaar çoks evindirdi inanamıyorum
son is gnuumde çikarken sirketten alanhuzunlenirim sandım hiçde huzunlenmedim arkama bakmadan çıktım asker tezkeresi alanlar gibi:)))))
buun sirketten yermie bakan arkadask aradı bir kez acmasammı cebimi dedim kiza kıyamadım yazık acemi panik olmasındyie ama acmasam acmam hehe umrum da olmazy ani yasasın ozgurlukkk
Kızlar öncelikle günaydın hepinize opuyorumnanaktan
Dün gece uyurken birden ayağıma ağrı girdi. Hani halk diliyle "damar damar üstüne bindi" derler ya.. o tarz bişi.. işin tuhafı bu hamilelik sürecinde bikaç kez daha olmuştu.. o an için çok acılıydı fakat hemen de geçiyordu.. bu seferki geçmedi bi türlü.. işe geldim ama nasıl geldim bi Allah bilio bi ben.. üstüne zor basıyorum ve de gerçekten çok ağrıyo.. bakalım gün içerinde geçmezse iş çıkışı direk hastaneye gidicem .. Başına böle bişi gelen varmı aranızda...?
günaydın arkadaşlar,
ben topiğe eskisi gibi giremiyorum artık. okuyamadığım yüzlerce sayfa var. eskiden biriktirsem de geriye dönük okurdum ve yakalardım herşeyi. ama artık herşeyden bi-haberim.
birsürü yeni katılan arkadaş olmuş galiba. yeni yeni duyduğum isimler oluyor hep topikte. yeni gelenlere HOŞGELDİNİZ diyorum.
DİDE cim sen ev değiştirmişsin onu da kaçırmışım. hayırlı uğurlu olsun. tebdili mekanda ferahlık vardır. yerleşebildin mi? FASULYEKO da ev taşıyacaktı? ne oldu?
bi de JENNY dün doktora gidecekti, onu merak ediyorum, hemen onun mesajını bulmaya çalışayım.
kızlar dün akşamdan beri hayatım resmen kabusa döndü benim diş agrım yeniden hortladı iki kere acillik oldum ilkinde ilaçlı pamuk konuldu agrı kesilmeden eve gönderdiler ama gece 2 kadar ancak dayanabildim eşim kalktı ve hemen gidelim dedi dr resmen yalvardım çekin kurtarın beni diye ama elini bile sürmedi kadın dogumcunun oldugu bir hastanede çekilecek dedi sabahı sabah ettim resmen çocuklar gibi hıçkıra hıçkıra agladım tansiyonum yükseldi allahım bir canım var onuda al artık dedigimi hatırlıyorum dehşet birşeydi allah kimseye yaşatmasın sabah eşimle hemen gittigim merkeze gittim dr konuştum diş dr baksın gerekeni yapar dedi dr gittim çekeriz dedi dünyalar benim oldu anestezi yaptı tam çekecek diş kökü uyuşmamış antibiotik kullan 5 gün sonra alalım dedi eve zor güç geldim dişim uyuşuktu agrı geçti annettim biraz uzandım ama agrıyula kalkmam bir oldu aynı işkence başlamıştı kardeşimi aradım diş dr arkadaşımız var götürdü beni dedim aman kardeşim kurtar ocagına düştüm sagolsun işinin ehli bir dr incitmeden sakince alıdı dişi ama sonradan yarım doz morfin ilave vurdu dişime o yüzden sabah uyuşmamış inşallah bu akşam uyuyabilirim kızlar 10 çocuk dogururdum o acıyla valla neyse başınızı agrıtmayayımda ben biraz dinleneyim kızlar öpüldünüz
BUGUNUM
selamlar herkese
bugun malum ilkizingunum idi sabahtan berkenin sondalı bobrek filmi denhen bir islemi vardı aylaronceden belli idi bugun yapılcagı, benim oglumda bobrek tası var ve buna baglı olduu usanılan bobrek genisleemesivar bebekken 6 aylıkken bobrak taslarını farkettik ve o gunden beri çoksayıda tas olustu dustu tekrar olustu vs ilac kullanıyor senede birkaçkez ultrasonlar filmler vs ugrasıyoruz allah beterinden korusunneyse
simdiye kadar hiç ama hiç tas agrısı olmadı tesadufin ortayaçıkmasa bebekken taslar ne bol su içirirdik yani nede sutleri falan kısmazdık sınırlı sayda kalsiyum tuketiyor yillardır kalsiyum tasları çunku taslarının cinsi neyse,
sabah gittik esimde izinli idi bgun sonda takılırken falan aglamadı sakindifilmçekilme anına tabi ben giremdemi rontgen oldugu için babasınla girdi sorunsuzdu çıktık 12gibi hastaneden sonra cisi gğldi tabi ay allahım kabus gibi 5 saatyasadık saat 5 e kadar cisini yapmakistemedi ama nası aglamak bilimum sokaktaki cafelerin tuvaletlerinde avaz avaz agladı yapamadı acısından o aglıyor ben biryandan aiglıyorum oyle zorki oyle acı içcinde aglarken gormek insanın çocgiunu dogunca anlayacaksınız, neyse sonra o arad abenim dr a da gittik iste benim rapor isini haletmekiçni bu arada dr bana ilk uçaydaki ikilitestin ultrason sonucunu istiyorum demisti 6 gun onde oldguum için adet tarihini değistiriyoruz dedi yani gun soylemedi ama bir hafta geri alıyoruz dedi su durumda kilosu çok çokyuksek degil bebegin sorun yok guzel oldu bu haber alan dedi bu durmda benim normal dogum tarihi geldi 10 augustosa 16 austostu onceki simdi ben bugun 31+3 idim bundanb oyle 32+2 yimgibimi dusuncem 6 gun onemi geçtim bilmiyorum simdiye kadar gittigim dr lar niye bunu sormadı boyl yapmadı onuda anlamadım neyse
sonuç olarak isgormezlik raporuna 40 haftanın dolumtarihi kismina 10 augustos yazıldı
otarihe fore bile 56 gun kala izneçikmis oldum kafadan 4 gunum yandı ki zatne 4 auostosta sanırım bebek alıncak dr 3 austostais basıyapcak 20 temmuz sonrası izinli imis 4 u gorumcemin doumgunu halası ile aynı gun olsun dedik bakalım insalah o gun olacak ,
bundan sonra 3-2-1 hafta seklinde muayne olcakmıs dr un sekreteri dedi ilk 3 hafta sonraki randvu tarhinde dr seminerde oldgu için 3,5hafta yani yaklasık 25 gunsonra tekrar dr a gideceğmi sorun olurmu bilmyorum epeydir boyle aralıklı gitmiyordum malum birsuru dra gittigimiçin haftada bir dr daydımnerdeyse olmaz heralde ama yurtdısında çokkısıtlı ultrasona girildigine bakılırsa dimi ???
6 temmuz ilk randevum bugun muayne olmadım geçen haftaolmustum
sonra 18 temmuz son randvu o ndan sonra dr izinde tatile gitcekmis sonra dogum sanırım bakalım artık
bu arada arkadaslar evden cidden takip etmek zormus tum gune pey kaynatmıssınız
artık herkes sıkca dr a gidecek ben sahsen bildirim yaparak simdiden affiniza siginiyorum hem mesaj kalabalıgı olmaması adına hemde vakit ayıramam endisesi ile bundan sonra dr kontroleri vs tebrikler geçmisolsunmesajları vs yazamassam kmise alınmasınkırılmasınlutufen
malum sırtımçok agrıyor az saat pc basında oturrum okurum benim yanıtıma ihtiyacı olan arkadaslara yanıtlarımı mutlaka yazarım ama nezaket mesajları pek atamayabilirmi simdiden acık ve net olarak soyluyorum umarım kırılan arkadaslarn olmaz busozlerime mazur gorun ne olur,
hani kimse ustune alınmasın diye yazıyoum ben ilkkez hasta oldum esra bir geçmis olsun demedi demesin kimse:) bundan sora pek kisiye yazamam,
hemen yanıt vermemi isteyeceğiniz bana soracagınız ozl birsey olursada ozelden yazarsaniz daha kıs azamanda gorurum saatlerdir mesela bgun yazılanları okuyorum ancak yani
eavde olmaknasıbirsey bguun tam anlayamadım sırtımın agrısı çostu hastanelerde kosturmaktan yarından sonra insalah daha iyi olacagımm sabah evde oglumla uyanmak inanılmaz birsey olcak
ben de dün NST'ye girdim. O sırada hemşire geldi sözde bana emzirmeyle ilgili bilgi verecek, beni sınav yaptı kadıncağız.
-mmm söyle bakalım emzirmenin anneye ne yararı vardır..
-mmm söyle bakalım....
akşam da bebişi gördük. 1800 gr.olmuş. 32. haftamı doldurmuşum ultrasona göre ama tickerımı değiştirmiyorum.. Bebek dönmemiş hala yaramaz yaramaz ters duruyo. Her seferinde ayaklarını ağzına sokuyo yaa..Manyacık mıdır bu bebek nedir...Plesanta yaşlanmasıyla ilgili bişey demedi ben de sormadım. Gözden kaçırmış da olabilir benim dalgın dr..
takip edemiyorum sizleri artık. kızkardeşim bende..
haa bu arada, hastanenin kadın doğum katındaki odalarını gördüm, bi baktım kapılarda inanılmaz güzelbebek süsleri asılı. Hep de erkek niyeyse (mavi yani):) Kıskandım, ben almadım çünkü süs ... Sonra dank etti. Eee dedim niye hepsi aynı, hastane veriyo olmasın. Sordum. Heheee hastane bebeğin cinsiyetine göre takıyomuş oda kapısına.. Ne incelik...Bu işten de yırttım hehe..
Baby çok sağol cnm yaa.. Çok da korkulacak, endişe edilcek bi durum yok o zaman :Saruboceq: Tasiyelerine (iş yerinde) uyabildiğim kadar uyucam artık..opuyorumnanaktanben bikac gun cektim onu sonra duzeldi kendiliginden resmen aksayarak yuruyodum kasılmalardan sebep oluyo. o bacagını uzat ve ayagını dondurmeye calıs en ii o ise yarıo
ohhh süper bı haber buuuu,cok sevındım canım.zaten bız sölemıstık sana : bol su iç bebişin kordondan kurtulur zaten cok hareket edıyorlar buı aylarda dıe. neyseee bebişin senı üzmeden hemencecık kurtuldu işteee,süper valla.hemde bak nasılda kılo almıs maşşalah ona maşşşalahhhhhhBen geldiiim - doktordan geldim
Kızlar ya okadar huzurluyum ki - kordondan kurtulmuş kuzum kıpır kıpır içimde durmuyo - hiperaktifmidir nedir diye şaka bile yaptı doktor Poposunu tam iki göğüsünüm arasına dayamış itekleyip duruyo Kordondan sıyrlımış - gözün aydın dedi doktor moralimi yerlerde görünce 1 haftanın nasıl geçtiğini tahmin etti herhalde
Onun dışında 110 gr almışız teyzeleri 1050+ 110 = 1160 olmuş boyu 36 cm miş - 1 haftada iyi gelişmiş dedi - ona rağmen haftaya yine çağırdı bundan sonra her hafta kontrol edecek
Başka başkaaaa - 2 hafta geriden geliyo hala - süre kısalmamış ben30. bebek 28. haftada hangisini baz alıcak doğum için sordum - benim haftama göre doğum yapacağımı söyledi
Suyum yeterli ve dopplerim çok iyimiş - hatta dopplerin iyi olduğunu en az 10 defa söyledi her cümleyi bununla başladı - demek ki öenmli bir nokta bilmiyorum
Benden haberler böyle çok mutluyum ya içime böyle bir rahatlık çöktü dünya umrumda değil :)
Allah hepimizi böyle güldürsün arkadaşlar ...
ayy valla sizi böle duydukca cok üzülüyorum hee.bizim buralarda sıcak ama evler durulmıycak gıbı degıl,ayrıca gecelerıde bız hala uyku setının yorganıyla yatıyosss:kedi: tabı evde cam kapı acık ama cok işnce bısele yatıncada üşüdüğümü farkedıyom fallaaa.senı butarafa alalım burcucum,serın serın iyi gelır sanasıcak sıcak sıcak... bunaldım, piştim, hamdım, oldum. Bu ne arkadaş yaa... bayıldım resmen!
ayy canım gecmı9s olsun yaa,valla basımdan 2 kere gectıgı için co0k iyi bilirim.berbat bı durumdur.inşallah fazla yormamıssındır kendını.selam kızlar.iki gündür giremedim.dün çok yorucu geçti.okuldan onikide çıktım.eve geldim elektrikler kesikti.akşamda bi arkadaşa yemeğe davetliydik.lojmanda elektrikler kesilince sularda 5.kata çıkmıyor.sularda yoktu.akşam arkadaşa yemeğe gittik.sonra elektrikler geldi.biraz zaman geçince komşularımızdan biri aradı.evimizi su basmış.sular kesikken musluğu açık bırakmışız.ev sular altında kalmış.eşim ve komşular suları çıkarttılar.bütün halılarıda bugün yıkamaya gönderdim.bugün birazda temizlik yaptık.böyle geçti iki günüm.şimdi geçmişe bakayım
Kızlar öncelikle günaydın hepinize opuyorumnanaktan
Dün gece uyurken birden ayağıma ağrı girdi. Hani halk diliyle "damar damar üstüne bindi" derler ya.. o tarz bişi.. işin tuhafı bu hamilelik sürecinde bikaç kez daha olmuştu.. o an için çok acılıydı fakat hemen de geçiyordu.. bu seferki geçmedi bi türlü.. işe geldim ama nasıl geldim bi Allah bilio bi ben.. üstüne zor basıyorum ve de gerçekten çok ağrıyo.. bakalım gün içerinde geçmezse iş çıkışı direk hastaneye gidicem .. Başına böle bişi gelen varmı aranızda...?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?