benimde ağrıyor, sabahları ağrıyla uyanıyorum uzun süre aynı pozisonda oturuncada ağrıyor kemikler arada yürümem hareket etmem laazım geçmesi içincanlarım sizinde kuku kemikleriniz ağırıyor mu..pantolon giymek işkence oldu bu yüzden..yattığım yerden doğrulurken de ağırıyor..evrişti de mi o alt takımlarım ağırıyor diyen..
aa cambaz sen ist. desin yni fark ettim hangi hastanye gidiyorsun ? ben eticaya gidiyorum ama Nisaya zorunlu transfer olucamaaa petrik yukarıda sana yazmıştım cvp olarak ama bir karışıklı olmuş cnm.sapıttı bu link..
öfff bende sezeryandan korkuyorum ve normal istiyorum allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin.çokta fazla normal doğum diye diretmek istemiyorum.
cnm teşekkur ederim oyle yapıyorum sanmıştım ama deniycem kesin bir yerde bi yanlış yapıyorum demek ki :))canım HO tuşu var alıntı yapın yanında alıntı yapmak istediğin yazının altındaki HO tuşuna basıyorsun artık kaç kişiden alıntı yapmak istiyorsan HO tuşuna bas sonra ALINTI YAP tuşuna bas ve onlara toplu olarak alıntıların altına cevap yazabilirsin....
benimde ağrıyor, sabahları ağrıyla uyanıyorum uzun süre aynı pozisonda oturuncada ağrıyor kemikler arada yürümem hareket etmem laazım geçmesi için
aa cambaz sen ist. desin yni fark ettim hangi hastanye gidiyorsun ? ben eticaya gidiyorum ama Nisaya zorunlu transfer olucam
buluşmaya sende geliyorsun değilmi?
bak nette yazı buldum
Doğum eylemi sizce nasıl birşey?
"ağrılı"
"korkunç gözüküyor"
"düşünmek bile istemiyorum"
"ben iğneden bile korkan bir insanım, gerisini sen düşün artık"
"bilmiyorum, deneyip göreceğiz, ama ağrı duyulduğunda yapılacak çok şeyin olduğunu biliyorum ve bu beni rahatlatıyor"
"kişiye göre değişebileceği söyleniyor ve buna inanıyorum"
Yukarıdaki cevaplardan hangisi size yakın geliyorsa, sizin bilinçaltınıza doğum eyleminizin o şekilde geçmesi emrini peşinen verdiğinizi ve doğumunuzun muhtemelen o şekilde geçeceğini büyük bir doğrulukla tahmin edebiliriz.
Bizim dilimizde "doğum sancıları" veya "doğum ağrıları" olarak ifade edilen olayın ingilizcesi "labor" yani "iş", fransızcası ise "travaille" yani yine "iş", veya daha başka bir deyişle "eylem". Dikkat ettiyseniz bu kelimelerin içinde ağrıyı çağrıştıran birşey yok, doğum sonuca ulaştıracak bir eylem olarak tarif edilmiş. Bizim toplumuzda doğum eylemi "sancı" veya "ağrı" olarak ifade edildiği sürece anne adaylarının ağrı çekmemesi mümkün görünmüyor. NLP'nin kuramlarından biri de "dünya üzerinde herhangi bir şeyi bir kişi bile yapabilmişse, bunu herkes yapabilir!" şeklindedir. Dünya üzerinde birçok anne adayı az miktarda rahatsızlık duyarak bebeklerini dünyaya getirebilmektedir. Bunun anlamı, bunu sizin de yapabileceğinizdir. Elbette bunun için NLP öğrenmeniz uzun zaman alır, ancak olaya bakış açınızı olumsuzdan olumluya çevirerek bunu başarabilir duruma gelebilirsiniz.
Şu andan itibaren size doğum sancısı veya doğum ağrısı tanımlamalarını "çöpe atmanızı" ve yerine doğru olan "doğum eylemi" tanımlamasını kullanmanızı öneriyoruz.
cnm teşekkur ederim oyle yapıyorum sanmıştım ama deniycem kesin bir yerde bi yanlış yapıyorum demek ki :))
benimde ağrıyor, sabahları ağrıyla uyanıyorum uzun süre aynı pozisonda oturuncada ağrıyor kemikler arada yürümem hareket etmem laazım geçmesi için
aa cambaz sen ist. desin yni fark ettim hangi hastanye gidiyorsun ? ben eticaya gidiyorum ama Nisaya zorunlu transfer olucam
buluşmaya sende geliyorsun değilmi?
canım evet sabahtan beri yazdıgınız şeyleri okuyorum buluşma yeriyle ilgili.ama ben anadolu yakasında oturuyorum.yazdıgınız yerler cok uzak geliyor bana okudugumda içim gitmedi degil.yola cıktıgımda biraz uzunsa mesafe agrılaım başlıyoo.eve kapanıp kaldım ya ne zmandır.sıyırıcam zateeeesırnaşık şey
ohh maşşalah maşşalah.ya bazende cocuk kılolu olursa zate n normal dogumda zamanını beklemeden gelıyo.aslında hersey bizim vucüdumuza göre oluyoı.Allah vergisi yanı.bence hiç kafana takma böyle kılo almaya devam ederse muhtemelen senın bebıs bıraz erken dogarselam arkadaşlar.ctesi doktora gittim 33+5 tim 2660 gram olmuş oğluşum ve fl ye göre boyu 47 cm .doktorum bir tosuncuk çıkarıcaksın dedi.yanlız ben normal doğum istiyordum bu kadar iri olursa normal doğum biraz zor dedi
benım içimden helin gecıyo,çünkü 3 hafta öndeydı onunkı :1shok:alkisalkisalkis
Benim içimden Nazan geçiyor nedense.CADIARZUKaçakkedi de olabilir tabii. Sağ salim olsunlar da:Saruboceq:
gecmıs olsun canım.ya cogumuzda oluyo sanırım bu tarz agrı sancı türü seyler.DÜn bÜtÜn gÜn evde yalnızdım patladım sıkıntıdan sancılarım vardı yıne sabahtan kayınvalıdem surprız yapmıŞ geldı.ÖĞlenleyın gıttı.sonrada butun gun yattım.korktum eyvah yıne mı benım kız bana sınyaller gonderıyo dıye..neyse cok ŞÜkÜr bugun daha ıyıyım.
Canım sıkan Şey oldu sanırım ondan boyle oldum...kocacımın gıcık patronu 3 gunluĞune onu bodruma gnderıyor.bır de bılıyor bızım krıtık durumlar atlattıgımızı.ÇarŞambada muayenem var dr.da kocamsız gıdıcem.offffff
mutlu saglıklı huzurlu cook yenı yaşlara bebegınle eşinle inşalahBugün benim doğumgünüm..:kedi:
ya banada öle gelıyo.hatta bazen tam alt kısım hafıf daha tombullasmıs gıbı gelıyo:kedi: normaldır heraldeEvet evetalkisalkisalkisKukum ve bacaklarımı kalçama bağlayan eklemler ağrıyor. Özellikle gece dönerken çatır çatır sesler geliyor, bacağım kopup yatakta kalıverecek diye korkuyorumkafamçokkarıştıBir de kukum balon gibi şiş sanki öyle hissediyorum
off behh hepimizde aynı şikayetler var demekkı.neyse böle hepimizde aynı şeylerı duyunca insan rahatlıyo ama kaydirigubbakcemile3benim sadece sabah yatakten kalkarken ağrıyor ...iki büklüm oluyorum resmen..kabus gibi bişi..hamlıktan sonra spor yapmışım gibi..
minik kelebekim canım doğum günün kutlu olsun nice yıllara evladınla ve eşinle birlikte....
minik kelebek doğum günün kutlu olsunnnnn.bebişin de seni de öpüyorummmm
kızlarrr biri bana şu çoklualıntıyı anlatabilirmi? yapıyorum yapıyorum olmuyyoooo...
ulennn ne forum özürlüsüyüm heeeee:bbo:
kaydirigubbakcemile3 herkeş kaanı tanımıyor olabilir dimi :))) gerçekten çok motive edici güven geldi bana normal normal doğurucma ben su gibi zemuszemusteşekkür ederim teberikleriniz için kuzucuklarım benim...
nesrin..nerden alıntı yaptın biliyorummmm..:))))) kaaan dan..aklıma geldikçe açıp okuyorum..motive oluyorum..çok rahat geçircem diye düşünüyorum sürekli..
canım evet sabahtan beri yazdıgınız şeyleri okuyorum buluşma yeriyle ilgili.ama ben anadolu yakasında oturuyorum.yazdıgınız yerler cok uzak geliyor bana okudugumda içim gitmedi degil.yola cıktıgımda biraz uzunsa mesafe agrılaım başlıyoo.eve kapanıp kaldım ya ne zmandır.sıyırıcam zateeeesırnaşık şey
kizim sen hala kesme seker mi yiyosun, yeme dedik ya sana , seker yukluyosun bosuna vucuduna..aman allah korumus tatlim ya dikkat et..herkese günaydın kızlarr 3 gün aradan sonra geldimm çok güsel 3 gün geçirdim abimle ailemleydim çok güseldiii yaaa ama abim dün istbula döndümafoldumben allahtan ağustosta doğumumda tekrar burda...
Dün çok kötü bişi oldu annemlerdeydim ve yine kesme şeker yemeye devam ediodum bitane ağzıma attım ve lambanın üstüne bakarak anneme bişi diecektim ki şeker soluk boruma kaçtı hiç nefes alamadım annem ağlıyorr bağrarak abimle babamı çağırdı hıııkkk sesi çıkıodu benden birtekk sırtımada vuramıyorlar bebek olduğu için o sırada annem beni boynumdan sündürdü o sıradada şeker eridide kurtuldum amaa bian öleceğimi düşündüm ne zormuş nefes alamamakmafoldumben
bende excelle cok hasir nesirim, biara bi taslak olusturup yollarim firsat bulursam duzenlersiniz, ama burkom da ben yaparim demis, olmazsa 10 kafadan ses cikmasin, o yapsin...saol şeker ben iyiyim.şu dogum takıp çizelgesını bende düşünüyorum ama onu nası yapıyolarki.excelldenmı yapılıyokı? pc kullanma konusunda pek bi cahilim.hiç anlamıyorum o tür işlerden.biri yapsa ben devam ettırsem olurmukine? hazırlayalım liste dursun ayyyhhhh cok heycanlı yavvvffff.1 ay sonra buzamanlar muhtemelen bebişler teker teker gelmeye başlamıs olcak galıbaaaaa:sm_cool:
amannn canım dikkat et.benımde bıkere nefes boruma ilaç gitmişti bilirim nası beter bişe oldugunu.neyse atlatmıssın sorunsuz bişekilde.
masallah kuzuna iyi bakmissin, biz yarin ogrenicez bakalim kac kiloyuz..selam arkadaşlar.ctesi doktora gittim 33+5 tim 2660 gram olmuş oğluşum ve fl ye göre boyu 47 cm .doktorum bir tosuncuk çıkarıcaksın dedi.yanlız ben normal doğum istiyordum bu kadar iri olursa normal doğum biraz zor dedi
tatlim oncelikle odanizi kurmussunuz neva hanimin, hayirli olsun..benim kuku etim agriyor:)) ozellikle sabah kalkinca tum kan, odem orada toplanmis gibi, yuruyemiyorumcanlarım sizinde kuku kemikleriniz ağırıyor mu..pantolon giymek işkence oldu bu yüzden..yattığım yerden doğrulurken de ağırıyor..evrişti de mi o alt takımlarım ağırıyor diyen..
Bugün benim doğumgünüm..:kedi:
hatıra...sabah sabah beni çok duygulandırdın..çok teşekkür ederim..opuyorumnanaktan
İYİKİ DOĞDUNNNN SEÇİİİİLLLL MUTLU YILLAR SANAAAAA HEPİİİİ BÖRTDEYYYY TU YUUUUU
eşinle ve bebişinlee bi ömür sağlıkla inşallahhh tatlımmm
canlarım sizinde kuku kemikleriniz ağırıyor mu..pantolon giymek işkence oldu bu yüzden..yattığım yerden doğrulurken de ağırıyor..evrişti de mi o alt takımlarım ağırıyor diyen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?