:kedi:..özellikle kafası aşağıya döndüğünden beri oldu..normalmiş ama..kafası baskı yapıyomuş ya ondan olurmuş..hapşurunca, öksürünce, tıksırınca vb..da oluyo..hep oluyo ..sırnaşık şey..sana da çok güldüm bu arada..kaydirigubbakcemile3
Evriş doğum günün kutlu olsun nice mutlu yıllara eşinle oğlunla...
Selam kızlaaaaarrrrr,
Yaaa özür dilerim daha geçmişi okuyamadım ama önce size bişi sormak istiyorum.
Sonra dönüp geçmişe bakacağım, çünkü geçmişe bi başlarsam sizi kaçırıyorum ben yazana kadar site boşalıyor.
Şunu soracağım, bir ara içinizden biri Arçelik'in sterilizatörünü almıştı sanırım. Hangi siteden ve n e kadara almıştı, onu merak ettim. Ya da sterilizatör çok gerekli bir alet mi içinizde başka alanınız var mı?
Hangi markayı tavsiye edersiniz?
Bir de kızıma isim konusunda sizin de fikrinizi almak istedim.
Ben iki isim koymak istiyorum.
Melek Dilara mı olsun, yoksa
Buse Dilara mı?
Sizi seviyorum güzel anneler...
Bir soru daha özellikle ŞEKER ANNELERE...
Dün şeker testi yaptırdık tekrar. Her seferinde sabah tokluk 1. saat 157-154 felan çıkıyor. Diğerleri normal ama 120 ye yakın gene de. Doktor doğuma kadar diyete devam dedi.
Doğumdan 2 ay sonra tekrar ölçtür dedi.
Sorum şu ki, bilenleriniz var mı bilmem bizim buralarda süt yapsın diye hep şekerli şeyler, kaynar, meyve suyu vs.verirler. Yani biz doğumdan sonra iki daha bu diyete devam edeceksek o zaman şekerli şeyler, meyve suyu, hoşaf vs. içmememiz gerek. O zaman sütümüz nasıl olacak gibi sorular var aklımda.
ŞEKER ANNELER bu konularda doktorunuzla konuştuysanız bizi de bilgilendirir misiz lütfen...
;
- Kundagı ilk baslarda onerıyorlarmış (çok şaşırdım) bebegın kendını anne karnında hıssetmesı ıcın,o guven duygusunu yasaması ıcın bır sure elını ayagını bebegı cok sıkmadan kundalamak ta fayda varmıs. Çokd aha rahat uyudugunu gozlemleyeceksınız dedı doktor..
- Bebegın gaz cıkarma ısını babaya verın dıyor, baba bebegı sol tarafında tutarak batannıyeyle ıyıce sarıp kalp atısını duyabılecegı sekılde pozısyonda gazını cıkartın dıyorlar.. hemen uyuyp rahatlarmış, kendını anne karnında hıssedecegı ıcın kalp atışlarından dolayı.. uyumaya gecmesı daha rahat olurmus.
- Bebek masajını her aksam yapın dıyor.. boylece kas gelısımıne de fayda sagladıgı gıbı.. bagırsaklarının hareket etmesı ve gaz cıkarması ıcın cok gereklı imiş.
.
tatlim bizde ayak asagida, ozellikle mesane bolgesine calisiyor sipa, ayni sorun bende de var:kedi:resmen essek gibi tepiyorkaydirigubbakcemile3
evrimmm ve deniz yıldızı
Hayat o kadar hızlı akıp gidiyor ki.. bir bakacağız ki karnımınzdaki bebişler kocaman olmuşlar.. o yüzden her yaşağımız anın kıymetini bilmek şart. yeni yaşınız hep an'ları yaşamayı nasip etsin. Her anınız hep mutlu huzurlu sağlıklı geçsin. sevdikleriniz hiç yanınızdan ayrılmasın... Allah o minicik bebeklerinizin evlendiği günleri, kucaklarınıza torun verdikleri günleri görmeyi nasip etsin.
iikii dogdun evrimm iikii dogduun evriiim, iikii dogdunnn iikiii dogduunn mutlu yillarrrr sanaaaaaaaaa ( melodiyi sen kafanda canlandiriver anacim)zemuszemus
esinle ve oglusunla birlikte tum hayatin boyunca guzelliklerle karsilasman dilegiyle...Şeniz
kızlarr bana bi haller oluyo yani hiç tarzım değil bu uyuşukluk
şimdi gittim yatağımı toplamaya sonrada toz almaaya felan başlıcaktım dur biraz uzanim dedim bi baktım uyumuşum kan ter içinde kalktım yataktan tekrar pc başına -tatlicadiarzu-
bu koca totom kalkmamaya başladı benimde artık kalkıp işin ucunu tutmam gerek yoksa ben bu saate kadar bütün evin işini bitirmiştim
sanırım hamilelik belirtileri bendede başladı artık :icecream:
kizlaarr bende bugun sipami gorucem, cok heyecanliyim, uzun zaman oldu:))3 saat sonra kavusucaz monitorde:))
kizlaarr bende bugun sipami gorucem, cok heyecanliyim, uzun zaman oldu:))3 saat sonra kavusucaz monitorde:))
canım utancak ne varkine? bu hamılelıkte cok normal.onun için sana bı yöntem söleyebılırım.yanı zaten saglıklı molanıda buymus.şimdi genelde mesanemızı bıanda bosaltıyoruzya,bız bosalttıık sandıgımızdan ayaga kalkınca bı iki damla gelırmıs.çişimizi 3 seferde yapıcakmısız.yanı arada bı durarak.bıde öle dene bakarsın ozaman gelmezya akıntı değil ama çok utanıyorum :kedi:..her tuvalet sonrası kaçırıyorum ben..bekliyorum bekliyorum tam kalkıyorum ve gene kaçıyo..peçeteyle yaşıyorum sürekli....
Tesekkur ederım kuzum.. saolasın.
Şebnem.. hangısı sana daha sıcak gelıyorsa o olsun.. bıze de sormussun; Buse Dilara derim..
Ben sterilazötör almadım, ihtiyacım olmadığı sürece de almayacağım. Biberon kullanıp kullanmayacağımız bile belli değil. Ben bebeğime kendim bakacağım için gerekli durumda kaynatıp dezenfekte ederim.Belki çalışan anneler için kolaylık olabilir, süt saklama kaplarını kolayca temizleyebilmeleri için.
Dilara ismi güzel bence. Ben çift isimleri sevmiyorum. Eşimin de iki ismi var, her defasında ne anlamsız iş yapmışsınız, ne gerek vardı 2 isme diye sitem ediyor ailesine.
Süt için sandığın gibi öyle şekerli şeyler içmene yemene gerek yok ki. Bol su içmek ve düzenli beslenmek yeterli. Bence emzirme döneminde bir diyetisyenden liste al için rahat etsin.
kaydirigubbakcemile3 Şu son bır ay kala.. hamıle gıbı davran da bari.. gozumuz arkada kalmasın be kadın.. kır kıçını yat bıraz beaaa...
.
_bu kundak işini ben bııyordum.:lepi: psikologdan dınlemıstım.enazından ilk 40 gun önemlıymıs.bbek kendını annekarnında hissedermıs.egeer hıc sarmadan yatırılırsa kolik sendromuna bıle cevırebılırmıs(aglama nöbetine) çünkü eli kolu her yere rahat gıttı için sevmezmıs bu durumu.ee tabıu haklı olarak kac ay karnımızda ufacık bı yerın içinde.
_sonra bırde şimdi söliyecegim sey size tuhaf gelcek belkı ama bebegı yatırınca yada uyutunca mutlaka onun oldugu odada dolanmamamk lazımmıs.bebek annenın kokusunu alırmıs ve uykuya dalamazmıs birtürlü ve süreklı aglarmıs.hanı genelde yaparlarya bebek uyutulur ve hemen o odada ortalık toplanmaya baslar.bu cok yanlısmıs,bebegın uykusu tamamen bölünür ve huzursuz bı bekbek olurmus
_son bişe daha geldı aklıma.sen şu gaz cıkarma konusunu yazınca.bebegı cıplak gögsümüze yatıracakmısız gun iç.inde (yanı dogmus bebeklrı) bizim cıplak tenımıze degdıgı zaman ve kalp sesımızı duydugu an anne karnına gerı döndüğünü sanırmıs ve huzurla uyurmus yada sakınlesırmıs.oyüzden gun içinde dus alıp yatırmak laımmıs bebegı.biz bu konuda sanslıyız havalar sıcak olacagı için bunu sık sık yapma sansımız olur
_hee bişe daha,enazından bebegın 40 ı cıkana kadar bırakın parfüm kullanmayı kokulu vucüd kremı bıle sürmemeliymişiz.bebek anne kokusunu istermıs ve eger bu parfüm tarzı kokusu olursa hoşlanmamıss.benden inciler bukadar aklıma geldıkce yazarım
Evrim ve Denizyıldızı,
İkinizinde ayrı ayrı doğum gününüzü kutlar, sevdiklerinizle beraber sağlıkla geçireceğiniz nice güzel seneler dilerim..opuyorumnanaktan
LÜTFEN SES VERİİİNNNN
KİM ALMIŞTI ARÇELİK'İN STERİLİZATÖRÜNÜ;
BAŞKA ALAN KİMSE YOK MUUUUU
Bİ FİKİR VERİİİİNNNN....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?