2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

TAZEcim hayırlı olsun yeni kameranız. Ben de artık dışarıda fazla zaman geçiremiyorum. Karnım ayaklarıma düşüverecekmiş gibi oluyor.

Sağol aidacım :) a.s.

:günaydın kızlarrr bende bugün doktora gidecem çok merak ediyom oğluşumu bakalım napıyor dualarınız eksik etmeyin benden

Güzel haberlerle gel şampuan kardeş :)

bu arada kamera hayırlı olsun sen daha yeni mi aldın ben öğrendiğimde almıştım her ultrason görüntüsünü kaydettim eşim artık isyanlarda kafamçokkarıştı

ÖZLEMCİM öncelikle doğumgününü kutluyorum. Kuzunla birlikte nice güzel yaşlara, diyorum. Ultrason viedoları için şimdiye kadar hep foto makinasının video özelliğini kullandık. Ama tabii çok kaliteli bir çekim yapmıyor. Bir de usg veideolerı var doktorun aletten kaydettiği, eh yeter şimdilik:)

BENİM O, BENNNN :) e-bebek.com dan 50 TL ye (kargo dahil) almıştım ama, daha da ucuzlamış, diye duymuştum. Biberon kullanmazsa, mamalarını ısıtırım içinde ya da hamile bir arkadaşıma hediye ederim.

kizlaarr bende bugun sipami gorucem, cok heyecanliyim, uzun zaman oldu:))3 saat sonra kavusucaz monitorde:))

Oyyy, hadi bakalım Nurdancım, güzel haberlerle gel. Teo'ya selam söyle bizim için :)

Bak bunlar çok yararlı bilgiler minik. Çok teşekkürler paylaşımın için. a.s.

taze fasulye almıştı..arçelik biberon ısıtıcısı-sterilazör
40 tl ye mi ne almıştı..ben de bakmıştım bi ara ama almadım...ama hangi siteden aldı hatırlamıyorum..

Çok teşekkürler mercimekim :) seni seviyorum.

milkshake, kaçakkedi, taze fasulye arkadaşlar çok teşekkürler güzel dilekleriniz için a.s. eşim kutlama sırasında çok gerilerde kaldı utansın klava:

hatıra sen hala perşembeleri mi izinlisin? bir de ne zamana kadar çalışıyosun? haftaya perşembe kontrolüm var benim..yanına bi uğrıyim diyodum..eve bi kapanırsam bi daha çıkamam diye korkuorum.

Haftaya perşembe temmuzun 2 si ben 30 Haziranda bırakıyorum canım Allah izin verirse artık pazarları izinliyim bu aralar uğrayabilirsen uğra sevinirim.

BENİM O, BENNNN :) e-bebek.com dan 50 TL ye (kargo dahil) almıştım ama, daha da ucuzlamış, diye duymuştum. Biberon kullanmazsa, mamalarını ısıtırım içinde ya da hamile bir arkadaşıma hediye ederim.

Burko da almamışmıydı hafızam mı kötüledi ne, ona sormuştum hatta biberonlarıda var mı diye o da yok demişti.

ay canım hadi ii haberlerini beklios . bakalım teoman nekadar olmus annisi

sanırım buyuyene kadar :) yani 1-2 yasına gelene kadar ayrı yıkıycam

merhaba kızlar nasılsınız bakalım..
oy canım nedisiyosun ne gerk var, okadara kadar yıkamaya ben kızımda 6 ayakadar ayrı yıkadım yeterli bence.doktoruda öyle demişti zaten.
oğluşum içinde öle yapacağım nasipse hem hassas olmasın cildi..

Dnzyldz, doğumgünü kutlu olsun nice mutlu yıllara

kaydirigubbakcemile3 8.ayındasın daha yeni başladı belirtiler, bi zahmet hamile gibi davran dinlen arada

kizlaarr bende bugun sipami gorucem, cok heyecanliyim, uzun zaman oldu:))3 saat sonra kavusucaz monitorde:))
güzel haberlerle gel cnm

başlasın bi zahmet artık..bir safariye çıkmadığın kaldı
burko var elimizde olmaz mı?

kizlar az once aldigim taze bir bilgiyi sizinmle paylasayim..aralikta dogum yapan bi is arkadasimla konusuyrodum, dedim kesi yaptilarmi kac dikisin vardi, hic kesi yapmamislar ve dogum boyunca kukusuna badem yagi surmusler dogumhanede, sadece biraz yirtik olmus 2 tanecik dikis atmislar o kadar.. yani su zeytinyagi olayi dogruymus sanirim...

valla nurdan ph ı mh ı dinlemiycem..eve bi geçeyim şu zeytinyağlı pamuk olayını hergün yapıcam..koydum kafaya..bak eski kadınların dedikleri geriye dönmeye başladı..

onu da yapar esram, afrika'da aslanlar la bogusur bu gobekle:))

kaydirigubbakcemile3...bişi değil çocuğa yazık.

minik kelebeğim sağolasın sol bacağıma vuran bi ağrı regl olmadan olan gibi herhalde yalancı sancıdır. artık herşeyden korkar oldummm

canım benimde burda birkaç arkadaşım normal doğum yaptı ama hiç böyle birşey uygulamamışlar direkt kesi olayı herkesin kolayına geliyor kesip geçiyorlar..... aslında madem bu şekildede kesik atmadan olabiliyorsa heryerde uygulansa çok güzel olur......

Doğumun en son safhasında, bebek başı doğum kanalından dışarı çıkmadan tam önce, kanalın çıkışını oluşturan dokulara dayanır ve annenin kuvvedi ıkınmaları ile bu dokular esner, bebek buradan dışarı çı­kar. Buradaki dokular yeteri kadar esnek değilse, çıkım bölgesi kolayca yırtılır.

Bu yırtıklar hem düzensiz yırtıklardır, onarılsa bile kötü izler kalabilir, hem de bu yırtıklar kadının anüsüne kadar hatta kalın bağırsağın son kısmına kadar uzaya­bilir.

Tüm bu olumsuzlukları önlemek amacı ile vajinanın dış ağzı ile etraf cilt, cilt altı ve kaslara 2-3 cm.lik keşi uygulanır. Buna epizyotomi denir.

Bu şekilde doğum kanalının çıkışı genişle­tilmiş olur. Ayrıca annenin fazla ıkınması zararlı olan durumlarda, bebeğin acilen doğurtulması gereken durumlarda ve vakum uygulaması gerektiğinde de epiz­yotomi uygulanır.

Epizyotomiler düzgün kesiler oldukları için onarılmaları ve iyileşmeleri daha ko­laydır ve yırtıklardaki gibi kötü iz kalma ihtimali çok düşüktür. Ayrıca epizyotomide keşi yönü anüse değil, bacağa doğru yapıldığından, kesinin anüse uzama ihti­mali de çok azaltılmış olur.

ben bu durumda kesi yapılmasını seçerdim düzensiz yırtıkların oluşması daha kötüü lmaz:

arkadaşlar.....

şimdi bizim doğuma 5 hafta kadar var allahın izniyle bende hep doğuma gitmeden önce büyük temizliğimi yaptırır öyle giderim evim tertimiz olur diyorum ama bir yandanda tereddütlüyüm doğumun ne zaman olacağı belli olmaz bizim kız gelmeye kalkarsa öylece kalakalırım valla... duvarlar silinecek, tüller yıkanacak, mutfak dolapları, banyo, tuvalet, cam, kapı vs. ne varsa dipten bucaktan bir temizlik olacak.... sizler ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz büyük temizliği ben şimdi yaptırmaya başlasam acaba erkenmikine....

günaydın kızlar size hanı bi arkadasımdan bahsetmıstım ya 4 sen tedavı gördü ama hamıle kaldı demıstı m bızlerden 1.5 ay küçük 26 haftalık hamıleydı ve dün değil bı oncekı gün yüksek tansıyondan kanaması ve suyu gelmiş 738 gr kız bebek getirdi dünyaya NE OLUR HEPıMıZ HAMıLEYıZ DUALARINIZA ıHTıYACI VAR ARKADAŞIMIN bizim dualarımız daha çabuk kabul olurmuş ciğerleri daha gelişmemiş ÇAPA DEVLET HAS. sevki gerekiyor ama malesef hastanede yer yok diyip konuyu kapatmışlar TANIDIĞI OLAN VARMI ARAMIZDA BU HAS.benımde dünden berı tansıyonum yuksek ılk duyunca cok ağladım 16 ya 11 dı bebeğime bişey olucak dıye ödüm koptu valla şimdi 13 e 9

valla ben ay başında izne ayrılıyorum..hemen o hafta halledicem temizlik işini...aynen seninkiler gibi benim ev de dip bucak temizlenecek..çantamı da hazırlayıp oturup doğumu bekliycem, dinlencem bol bol...bence sen de bir an önce hallet..daha sonra haftalık toz alma vs.işlerini yaparsın..büyük işin kalmasın..

comely Allah yardımcıları olsun. Bır üniversite hastanesine yatması şart. Çapa - Cerrahpaşa,.. ne olursa artık. Kendine dikkat et, yüksek tansiyon çok sakat... Dualarımız arkadaşının bebeği ile...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…