2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Di mi.. al benden de o kadar.. halıları yıkatmam lazım falann.. ne yapacagımı bılemıyorum.. ama sımdıden de ev temızlenmez Sıbel.. cok erken.. hele hele habıre camlar falan acık.. her yer toz oluyor.. yıne olmaz.. yıne aynı sey..

Haklısın canım. Ben de hevesle bekliyorum pozisyonunu almasını ama kordon meselesinden dolayı dönmeme ihtimali de var bizimkinin. İçerde debelendikçe içim gidiyor, yavrum ne uğraşıyor diye.. Ben normal doğum yapmayı çok istiyorum ama artık yavaş yavaş sezaryen fikrine de alıştırmaya başladım kendimi.. Her ihtimale karşı hazırlıklı olmak gerek.. Bizim doktora sormuştum, ben ne yapsam da bu çocuk dönse diye. O da bana senin bir günahın yok, onun keyfini bekleyeceğiz doğum zamanına kadar dedi. Eğer o zaman da gelmezse ayaklarından tutup çıkarıcaz dedi kafamçokkarıştı heralde sezaryenden bahsediyordu.. CADIARZU

a.s.EVRİM VE DENİZ YILDIZIa.s.
doğum gününüz hamile kaldığınızı keseyi kalp atışını ve bebeğinizi düşlediğiniz günlerdeki heyecanınız kadar güzel geçsin.gözyaşlarınız mutluluktan aksın.herşey gönlünüzce olsun....

allah yardımcıcı olsun inşallah.sağlıkla bebeğine kavuşsun.çok üzüldüm...

Yaaa, bende de aynı dert. Üstelik benim eve yardıma aldığım bayan aylıklı iş buldu beni bıraktı senağlama Tam da zamanında.. Yeni birini bul, alış, ne kadar gözümde büyüyor bilemezsiniz. Pazar günü şöyle bir evin üstünden alayım dediğimde dayak yemiş gibi oldum.. Artık doğum iznine ayrılınca çevremdekilere gelen kadınları deneyerek bulacağım yeni bir tane...

Bu arada, çalışan arkadaşlara birşey sormak istiyorum. Ben 37. hafta sonuna kadar çalışmayı düşünüyordum ama eşim daha önce bırakmam konusunda beni kandırmaya çalışıyor. Yani onun dediği 35. haftam bitince (doğuma 1 ay kala) bırakmalıymışım. Sizler ne düşünüyorsunuz merak ettim. Ben hergün 50 km yol gidip geliyorum tabii, eşimin endişesi bundan da olabilir.. kaydirigubbakcemile2

Haftasonu hamile elbisesi baköıştım alışveriş merkezlerinde, içime sinen bir şey bulamamıştım.
Dün internetten bir elbise bulup sipariş ettim, bugün geldi çok beğendim :)
Üstelik yüzde 50 indirimliydi, 38 lira ödedim kargoyla beraber.
Yakası kruvaze,eteği kloş ve kumaşı viskon elastik. Hamile elbisesi değil ama bu özelliklerinden dolayı tam hamile elbisesi gibi oldu.Üstelik emzirirken de çok rahat kullanılır.
Tek hatam ölçü tablosuna rağmen L değil XL almış olmam oldu ama olsun. Hafif bol giyince iyice pehlivan gibi duruyorum.

Güle güle kullan.. Ben de üfül üfül elbiselerden almak istiyorum ama hiç zevkime göre birşey bulamıyorum. Zaten tombikleştik diye bacaklarımın üstü birbirine sürtüyor, pantalonla idare etmek benim için daha iyi gibi.. Ya da eskiler gibi elbisenin altına uzun don giymem gerek.. :roflol:

ACıL...

Eminonunde bebek malzemelerı satan pasaj adı bilen var mı arkadaslar.. su an arkadasım orada.. ve hıc bır dukkan solemıyormus orada

evet halletmem lazım biran önce zaten bu hafta sonu dr.dayım birşey yapamam sonraki hafta boş sonraki hafta yine dr. böylece 36. haftaya gelmiş oluyoruz geriyede birşey kalmıyor yavaştan başlamak lazım galiba....

ay ne bilim canım hani böyle hep aklımda yapılacaklar varya huzursuz oluyorum kendimi rahat hissetmiyorum bir bitse temizlik içim rahat edecek.... akşama eşimle falan detaylıca oturup konuşacağım bakalım eğer boyatma işi çok pahalıya denk gelmezse belkide bir çırpıda badana yaptırırım heryer mis gibi olur..... diğerleride cam kapı yavaştan yapılır ama en çok dert ettiğim duvarlar işte....

evet canım büyük ihtimal sezeryan yapıyorlar zaten bende bugün nette araştırdım baya bir kafam karıştı olumsuz şeyler yazıyor:mymeka: ya hiçbirşeyinde değilim zaten normali göze alamıyorum dönsede sezeryan olacağım ben büyük ihtimal..... yeterki evladımı sağlıkla kucağıma alayım..... bakalım inşallah dönerler hayırlısıyla doğuma sonuçta biraz var 37. haftaya kadar en geç dönme ihtimalleri var kaydirigubbakcemile5

bu tamamen senin kararın olmalı..şahsen ben 32.haftamda çalışamaz raporu aldım fakat ayı doldurup tam maaş alıp öyle bırakıcam..34 haftalık olmuş oluyorum...vücudumun dinlenmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum..bu yüzden bırakıyorum..
bu arada senin bebiş bu km.ye rağmen nası dönmemiş hayret..

EVRıŞ,
Sen hangi hafta yani kaç haftalık gittiğinde bebişinin kilosunu yazmışsın bir de 07.08.09 tarihinde kaç haftalık olmuş olacaksın merak ettim canım.
Allah gönlüne göre versin inşallah...

inşallah şifa bulur o masum bebek

bende seninle aynı durumda sayılırım beylikdüzü fatih arası sabah akşam trafik çekiyorum çalışabilir raporumu aldım fakat bende 4 hafta kala bırakacağım zaten çok sıcak 2 gündür yanıyorum resmen
bana kalsa 3 haftaya kadar çalışacaktım ama zaten günler geçtikçe insan dayanamayacağını anlıyor. eşime kalsa temmuz başı bıraksam daha iyi olur ama kızıma daha çok süt vereyim diye son günlere kadar dayanıcam

canım valla bırakma ihtimalin varsa bırak bence 35. haftada istirahat edersin.... zaten 3 hafta iznimiz yanıyor neticede doğum öncesi 8 hafta iznimiz var ama sonrasına 5 hafta olarak ekleniyor.... bu sıcakta onca yola gidiyorsunmuşsun madem biraz dinlen evinde.... ki zaten sezeryan falan olursak 38-39 . haftada alıyorlar.... 35 de çıksan 3 hafta falan dinlenmiş olacaksın....

Bebişimin ismi için yorum yapan arkadaşlara teşekkürler. Ben Buse Dilara'yı beğeniyorum, eşim Melek Dilara'yı.
Bakalım hangisine karar kılacağız artık. Sağlıkla ve zamanında gelsin de inşallah...

Selam kızlar
Doığum günü annişlerime Evrim ve Özlem kucak dolusu öpücükler - tüm dilekleriniz gerçek olsun kızlar

Sabah sağlık ocağına gittim tahlil yaptırmak için - rutin - doktorum istemedi bu ay bende öyle bi bakmak için yaptırmak istedim - kan alındı felan sonra ordaki ebe her ay kontrolümü yapıyo - kilo tansiyon felan Bebişimin kalp atışlarını da dinliyo bir tane uydurma bi cihazla
Bugün de aynı şekilde tarttı ölçtü - kalp atışlarını dinlerken birden bire şiması değişti ciddi oldu ses tonu değişti - Seni korkutmak istemiyorum ama bebeğinin kalbi çok yavaş atıyo dedi - ben tabi dondum kaldım nasıl yani bu ne demek oluyo şimdi diye - kadın sakin ol lütfen şimdi hemen doktorunu ara dedi zaman kaybetme orda ultrasonda çok daha net görecektir dedi - sakın bugün hiç yürüme gerekirse çağır birini alsınlar seni dedi - benim telaşıma telaş ekledi - başıma kaynar sular indi resmen Tamam dedim Eşim dışarda bekliyodu zaten arabada bindik hemen doktoru aradık gittik - muayenanesi ful girilmiyo - aldı ama beni hemen söyledim ben böyle böyle dediler diye - baktı Nefes alabilirsin hiç telaşlancak bişey yok dedi doppler gayet iyimiş - ordaki cihaza pek inanma dedi onu laf olsun diye ölçüyolar dedi - herşey çok güzel geliştiğini söyledi veeeee benim minicik miyon bebişim 250 gr !!!! almış kızlar Genelde yarın gitmem gerekiyordu yarın 1 hafta olacaktı bi,r önceki kontrolden geçen 7 günde 110 gr almıştı şimdi 6 günde 250 gr almış toplamında 1353 gr olmuş benim minik kuşum çok mutlu oldum anlatamam
Bundan sonra haftada 250 gr alsa çok iyi valla dimi?
Öyle işte sabah sabah yüreğimi ağızıma getirdi sağlık ocağındaki ebe allahtan doktoruma çok güveniyorum beni herzaman rahatlatmayı başarıyo
Bol su iç ve bebeğinin hareketlerini dinle başka da yapacağın bişey yok dedi bana - hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah

Haklısın canım.. Benim de nasıl içim gidiyor zaten evde dinlenmeye.. Bir de şöyle rahat rahat kızımın cicilerini yıkar ütülerim, yerleştiririm.. Şimdi akşamdan akşama evde halletmeye çalışıyorum bu işleri. Ama doğum sonrasında pişman olur muyum diye de tereddüt ediyorum. Kuzumla daha çok vakit geçirebilmek için ah keşke az daha dayansaydım der miyim acaba..sm_confused: Zor işler zor...

moralinizin bozulmasını istiyorsanız sağlık ocağına gidin!!..bi sürü örnek yaşadık..hala daha yaşıyoruz..!!

Canan..bebeğine maşallah..herşey iyi gidiyor bak..ne güzel..

herkese selammm,
kocişi ugurladım bugun sabahtan 3gun yok yanımızda Allaha emanet gitsin gelsin inşallah.o yokken annemler gelip klıcak yanımda yalnız kalmaayayım die :gitme:

Çok sevindim kızının kilo almasına, böyle devam eder inşallah ve normal bir kiloda doğar.
Ben de tetonoz aşısı için gitmiştim sağlık ocağına. Ebe o uyduruk cihazla kalp atışlarını dinlemek istedi. Bir türlü bulamadı bebeğin yerini.Allah'tan kısa süre önce hareket etmişti de kızım çok korkmadım.
Bir kez de ayrıntılı ultrasondaki doktor bunun kafası küçükmüş ya demişti de kafamdan aşağı kaynar sular dökülmüştü.Satıma göre hesapladı herhalde, geç yumurtladım deyince tamam dedi. Kıpkırmızı olmuştum bir anda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…