Ben de gunde ıkı taneye cıkardım Deryam.. bır gunduz bır de gece yatmadan once alıyorum..
karpuzda denedim, bugun tibete erik aldirmistim onlari aksam yiyeyim, hemoroid insallah kalici olmaz((
kahvaltı ederkeneee
ayyy minik kuzumu hıçkırık tuttu canımbenim büyüyo herhalde küçükkken bize öle derlerdi yaaa
yaa bu adet sancısı tarzı seyler hepimizde başgöstermeye baslkadı sanırım.benımde arada karnım agrıyor amna daha kötüsü kasıklarıma vuruyor.sancı degıldır heralde dıe kendımı avutuyorum,çünkü 10 dakıka kadr ayalaklarımı hafıf yüksege uzatıp yatınca gecıyor.ve şiddeti doktorların dedıgı gıbı artmıyor.bı gırıyr bı gecıyor.son ayımızı böle gecırcezx sanırım.ama tek tesellım kasılmam yok.o gecen ay cok fazlaydı.karnım sertleşmıyor.ama artık bende magnezyum alayım belkı kasık agrıma iyi gelir.10 gundur kullanmıyordum çünkü ne kramp ne sertlesme karnımda olmuyodu.artrık herguyn bı tane magnezyum şart galıba
geçmiş olsun üşüttünmiki acaba nane limon iyi geliyor dene bi istersengünaydın arkadaşlar....
geceden beri berbat bir ağırım var... gecenin bir yarısı acayip bir mide ağrısıyla uyandım ilk baş ne olduğunu anlamadım dedim sancım mı geliyor ne sonra giderek dahada şiddetlendi sabaha işe gelene kadar uyuyamadım ve halada geçmedi ben hayatım boyunca mide ağrısı nedir bilmezdim çok kötüyüm biran önce akşam olsun eve gidip dinlenmek yatmak istiyorum....
odanız hayırlı olsun güle güle kullanın resmini bekliyoruzgünaydın herkese.. 1 haftalık aradan sonra nihayet geldim yeniden...
,çok özlemişim yafff sizleri..
ama kocaamaaaaaaan bir geçmiş duruyor önumde tam 50 sayfa ve her sayfada 40 mj valla gözum korktu şöle bi göz atmaya çalişicam ama bakalım nerde pes ederim..
resmen dolu dolu bir hafta geçirdim muhteşemdi. ablam annem yiğenlerim. hergun için planımız vardı ve hergun sabah çıkıp akşma eve geliyoduk. hiç yorulşmadan gayte güzel gezidk..ama akşamları evegelince özellikle saat 10 dansonraayaklarımda hissettiğim o sıcaklık son nokta oluyordu buna bir çare bulamadım. suya koyup bekliyoprdum ama çıkardıkdan 5 dk sonra eski haline dönuyordu..sizde durumlar nasıl?bu ayaklar beni fena zorluyor...
bu arada mubarek 3 aylara girmiş bulunuyoruz herkesin geçmiş kandili mubarek olsun. o gunn ablamla cami ve bi kaç türbe gazdik forumdaki herkezeee tek tek dua ettim. Rabbim saglıkla ve vaktinde kavuştursun bebeklerimize diye...
ve bu hengamenin içinde oglumun odası geldi bi arada resmini çekip koyarım sadce dolap ve beşik aldıkk malum birde bambu sepetimiz var.anneannesi ve teyzeside o kadar çok şey getirmişlerki aman ya Rabbim herhalde ben 1 yıl hiç bişey almam..dün onların getirdiklerinide yıkadım ve bugun ütü için kuzenimi çagırdım yardıma gelicek.oglumun cicilerini ütüleyip yerleştirces.hastane çantam için son düzenlemeyi yapıcas yani buugnde çok işim var..
ablam evimi dip köşe bucak tertemiz yapıp gitti. solsun Allah eksikliklerini göstermesin
istanbul buluşmasına gidecegimiz gun şileye gittik.malum çocuklar denize girsinler diye. ama inş. bi sonrakine katılmak istiyorum.resimleri bile görmedim henuz kimlar katılmış bi bakalım...
şimdilik bu kadar ben geçmişe dönuyorum.arada işlerimden fırsat bulursam girmeye çalişirim...
paylaşımın için teşekkürlerGünaydın kızlar. bir kaç gün giremedim, özledim sizi. opuyorumnanaktan Dün bebek bakımı ile ilgili bir kitap okuyordum. İlgimi çeken yerleri size de yazacağım. Diyor ki, "bebekler yüz ve başlarından ısı vererek vücut ısılarını dengeler. Eğer bebeğin bulunduğu oda ısısı 20 derecenin üstündeyse kesinlikle şapka giydirmeyiniz."
Bir de pratik bir bilgi. "Bebeğin vücut ısısını kontrol etmek için avucunuzu ense ile başı arasına koyun, eğer elinize sıcak geliyorsa ya da o bölge nemliyse bebek terlemiştir. Ve üstünü bir kat inceltin."
Magnezyumu doktor bana da verdi. Sancılar için. Ama "doğuma bir ay kala mutlaka bırak. Yoksa doğum sancısını geciktiriyor" dedi. Unutmayasınız kızlar. Özellikle normal doğum yapacaklar.
Nurdancım geçmiş olsun. Kağan Kocatepenin sitesinde bir videoda, sola yatmanın bağırsak hareketlerinden mide yanmalarına kadar pek çok şeye iyi geldiğini söylüyordu. Sola yatmayı unutma canım.
Oh oh afiyet, bal şeker olsun. Benim sucuğuma kızana bak. Salamları doldurmuş tabağa :1closedeyes: (yanlış mı görüyom yoksa) Ördeklere de bayıldım yalnız. Esra çok cicisin. Tam yuğurmalık, mıncıklayasım geldi kaydirigubbakcemile3
Canım hıçkırdığını nasıl anlıyorsun? Ses mi geliyor :uhm:
Doktor magnezyumu bana ağrılar için vermişti 2 kere kullandım, ağrılar geçince bıraktım. Doktor doğum sancısını geciktiriyor diyince çok kullanmak gelmedi içimden.Kramp sorunum da olmuyorSormadım doktora ama düzenli kullanmak şart değildir herhalde. Çünkü sancılarımdan yakınana kadar vermemişti. Normal doğum yapacaksan magnezyumu doğumdan bir ay önce kesmen gerekiyormuş canım.
maşallah bebeğine.artık üç kilolara geçtik.sıra doğuma geliyorherkese tatlı rüyalar
kimseler yok mışıl mışıl uyuyomusunuz yoksaaaa
önceliklee geçmiş kandiliniz mübarek olsun diyorummm
ve güzel haberlerime geçiyorummmm
gittğim doktordan acayip memnun kaldım
bi kere adam süper yakışıklıydı bi girdim içeri boy pos felan alain delon çakması gibiydiii
ay dedimmm ben bu adama koca göbeeeemimi açıcammm
neyse bayağı bi sohbet havasında muayne başladıı Allahımm dedim tamamm beni bu herif doğurtsunnn delikafadulden
kaç kg başladınız felan dedi dedim 70 le başladım tartıya çıkınız dedi ben tartıya bakıyorum tartı bana dedim rezillll oldukkkk e hadi buyrun dedi,ben embesil havasında takılıyorum ama mecbur çıktık
92 kg çıktımmm( içimden şükrettim kilo almamış diee)
doktorcivanım dedi ooooo 22 kg ne çok almışsınızz benim kontrolumde olsaydınız mümkün diil alamazdınız bu kadarr ahhh ahhh dedim içimden
halbusiii :)) fazla yemiyorumm dedim sebze meyve o kadar yaneee,,tabii dedi yemeden 22 kg yu aldınız değilmi dedğil dalga geçti doğal olarakkk neyseeee
bebişime geçiyorummmm
danasından bi tosun doğacakkk şeklinde özetliyorum
bizim küçük dana 3 kg olmuş gözlerim ayrıldı yerinden boyda 48 cm
dedim inanmıyorum,evet dedi gelişimi çok güzel dedi iyi bakmışsınız dedi
dicektim sende açık büfe otellerde öküz gibi yiyip yiyip yatsan senin bünyede bile bi bebek oluşurrr
neyseeeeee
asıl bomba doğum 18 temmuz dedi
özetle şöyle
9 temmuzda gidicem çatı muaynesi yapılcak alt takımlarımı görcek benim yakışıklı dohtorrr
eğer çatı müsatse normal doğum olucak en geç 25 temmuza doğum gerçekleşir dedii
amaaaa
bebeğiniz bu gelişimle giderse normal yapmanız zorlaşır 4kg mı geçebilir dedi bu yüzden net olarak 9 temmuzda konuşuruz siz kendinizi 18 temmuza ayarlayabilirsniz dediii..
bende ağzım kulaklarıma yapış bi şekilde hastaneden ayrıldımmmm
bu aradaaa çok dualar ettim hepimizeee isimlerinizi geçridim hep dualarımdaaaa
dilerim hep güzel haberler alırız bebişlerin gr az olan anneler asla üzülmesin benim haftalarımda olanlar aşağı yukarı aynı,zaten bu haftalarda atak yapıyolarmış bu yüzden 35. haftalarınız gördüğünüzde sizde görüceksiniz ne kadar fark edicekkk
rabbim dualarımızıı kabul etsin bu mübarek gecede aminnnnn....
gözün atdın canım.bebeğine maşallahDR.DAN HABERLER GETİRDİM..
Selam dün dr.a gittik.hersey yolunda çok şükür..
kızım 1850 gr. boyuda 42 cm.olmuş.1 hafta onde gidiyormuş bebişim.
Ayrıca hani şu hep aynı kilo da duruyor olmam mevzusu dr.un hoşuna gitmedi şeker sonuçlarımı iyi gorunce diyeti esnetelim dedi.1-2 kilo almamız lazımmış yksa bebiş benden yiyormuş :))) ye benii bebeğim..
göğüsucu kremini de şimdiden kullanmaya başlayabilirsin dedi dr.umuz.
bu arada bugun 32.haftamızı doldurmuşuz çok şükür Allahım'a.
kocişkomda yola cıktı inşaallah bu akşam da hasretimiz bitecek.
şimdilik benden bu kadar arkadaşlar.geçmişe baakmaya çalışıcam.
gözünaydın.önemli olan sağlıklı olması.her şeyin iyi olmasına sevindimGYPSY ve HELİN,
maşallah bebişlerinize. ne güzel büyütmüşsünüz kızlar....
ben de az önce doktordan geldim. kızım gayet iyiymiş. 2.370gr olmuş. "iri bir bebek beklemeyin" dedi doktor, ben de "zaten iri ve saçlı bir bebek doğarsa kabullenmem zor olur, yadırgarım başlarda" dedim.
normal doğum yapmak istediğim için bebeğim sağlıklı olsun da iri filan olması şart değil. eee sağlığı da iyi görünüyor. çok hareketliydi, bir türlü suratını göstermedi. ben de gayet iyiymişim, doktor beğendi durumumu. göbeğimi hiç yağlamıyor olmama çok şaşırdı, adam her gitmem de sıkı sıkı tembih ediyor ama ben hiç bişey sürmüyorum hala....
JENNY ve CAMBAZ ın problemleri ne oldu arkadaşlar? onlar da iyi mi? ben hiç giremiyorum artık.
özlemmmm
demişsin ya dünyaya adaptasyon için çok güldüm valla sanki uzayda yaşıyo bebişler :roflol:
ayyy patlattımıı gitmem o zaman doktora bananneeeee
opuyorumnanaktan
tabiki feda olsun nevaya..hayal kırıklığı benim yaşadığım..çatlayan arkadaşlar benden önce çatladı.ben son bir haftada çatladım.3-4 litre su içerim hergün..günde kaç kere yağlandığımı hatırlamıyorum.hep el altında durur yağım..bir de lierac kullandım..bir arkadaş az çatlamışsın gene diyor..şimdilik kasığa yakın yerlerde ama çatlaya çatlaya yukarı da tırmanabilirler.belki bunları yapmasaydım daha çok çatlayacaktım kimbilir..annemde de çatlak oluşmuş o açık tenli ben esmerim..genetik demek ki...son bir-iki haftada da çatlayanlar oluyormuş..sen bol bol su iç yağlanmaya devam.en azından üstümüze düşeni yaparız..bir de yüz fırçaları varya yumuşaklarından banyo yaparken onunla masaja başlayacağım..sonuna kadar onurlu mücadelemize devam:lepi:
herkese günaydın...
ÇATLAKLARIMI SEYRE DALDIM
gece saat ikiye kadar uyuyamadım..eee boş kalan insan ne yapar kendine iş bulur..dikildim yatak odasındaki boy aynasının önüne göbek deliğimin biraz sağı ve altındaki mordan kırmızıya dönüşen çatlaklarıma baktım..kafayı yemiş gibi kremledim.dedim çok da fena görünmüyor..acaba ne zaman rengi açılacak? karnım inince nasıl görü-necek diye düşünmeye başladım..bu arada kalçam da felaket ağırıyor..sonra iki elimin arasında sıkıştırdım çatlakları aman Allahım tam çatlak kremi reklamlarındaki karınlardaki çatlaklar gibi.bir de kırmızı kırmızı..sanırım psikolojik olarak canım yanıyor gibi oldu..sonra gidip uyumaya çalıştım..hemen çişim geldi tekrar kalktım kalkmışken tekrara aynanın karşısında çatlak sıkıştırırken buldum kendimi..manzara tahmin edersiniz yine aynı..Allahtan sadece altlarda diye teselli ederken kendimi kuırmızı görünen yerlerin aslında sıkıştırılınca daha uzun çatlaklar olduğunu farkettim.alışmam lazım bu görüntüye diğerek sıkıştırdım baktım,sıkıştırdım baktım.sonra gittim yattım gözümü kapatıyorum gözümün önüne geliyor.durup durup 8. ayda çatladığıma yandım.sabah aynı şeyi salifoya gösterdim iğrenç di mi dedim..o hiç düşünmeden tabiki hayır dedi..onun ve düşündüğü de aslında çok önemli değil..ben travma yaşadım gece yarısı resmen..ama buna da alışacağım..nevam sağlıklı olsun da..bu bir süreç
ayyy dayanamıyorum midem çok ağrıyor ne yapsam geçerkimafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
ayyy dayanamıyorum midem çok ağrıyor ne yapsam geçerkimafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
nane limon kayanatabilirsen onu iç az şekerle hemen rahatlatır canım tekrar geçmiş olsun
gaviskon, limonlu soda dene bakalim..
Oh oh afiyet, bal şeker olsun. Benim sucuğuma kızana bak. Salamları doldurmuş tabağa :1closedeyes: (yanlış mı görüyom yoksa) Ördeklere de bayıldım yalnız. Esra çok cicisin. Tam yuğurmalık, mıncıklayasım geldi kaydirigubbakcemile3.
yediğin birşeymi dokundu acaba canım yaaa??ayyy dayanamıyorum midem çok ağrıyor ne yapsam geçerkimafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
sağolasın helincimmaşallah bebeğine.artık üç kilolara geçtik.sıra doğuma geliyor
Evrişim bende Tazenin dediği gibi bir Yeni ınci var. Gayet derli toplu birşey. Onu dar kıyafetlerin altına giyiyorum. Bir de ucuz olsun günlük kullanayım diye Bebefox almıştım. Piyasanın en ucuzu idi hakkaten. 7,5 gibi komik bir fiyattıkaydirigubbakcemile3O penye ve ağzı yüzü bir tarafa gidecekmiş havası veriyor ama en azından terletmiyor. NBByi bilmiyorums.
Günaydın kızlar. bir kaç gün giremedim, özledim sizi. opuyorumnanaktan Dün bebek bakımı ile ilgili bir kitap okuyordum. ılgimi çeken yerleri size de yazacağım. Diyor ki, "bebekler yüz ve başlarından ısı vererek vücut ısılarını dengeler. Eğer bebeğin bulunduğu oda ısısı 20 derecenin üstündeyse kesinlikle şapka giydirmeyiniz."
Bir de pratik bir bilgi. "Bebeğin vücut ısısını kontrol etmek için avucunuzu ense ile başı arasına koyun, eğer elinize sıcak geliyorsa ya da o bölge nemliyse bebek terlemiştir. Ve üstünü bir kat inceltin."
herkese günaydın...
ÇATLAKLARIMI SEYRE DALDIM
gece saat ikiye kadar uyuyamadım..eee boş kalan insan ne yapar kendine iş bulur..dikildim yatak odasındaki boy aynasının önüne göbek deliğimin biraz sağı ve altındaki mordan kırmızıya dönüşen çatlaklarıma baktım..kafayı yemiş gibi kremledim.dedim çok da fena görünmüyor..acaba ne zaman rengi açılacak? karnım inince nasıl görü-necek diye düşünmeye başladım...........
bizim de odamız hazır arkadaşlar..bir ara foto koyacağım.küçük oldu biraz ama şimdilik yeter neva hanıma..perdeleri çok sevdim gidip gidip bakıyorum..bir halısı kaldı..ama halı almayacağım yerler zaten halıfleks şöyle ince kilim tarzı cici bir şey alcağım zaten ortadaki alan çok geniş değil.
lmaz: karıştırmaa orasını burasınııı sana kızdık çünkü sen sağlıklı besnlenmiyodun yumurta süt tüketmiyodun ama sucuk tüketiyodun yanılıyomuyummm heee bak o salamların yanında yumurtada varrrr hemide bi kerecikten bişi olmazzzz :umursamaz:
yediğin birşeymi dokundu acaba canım yaaa??
sağolasın helincim
az kaldı değdin gibi önden seni alalım amaa tamammıııı opuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?