2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

canım yalnıs anlama heee,bencede paylasılması lazım.ama bunu ben paylasmıs olmak istemedım çünkü aramızda zorunlu sezeryan olacakların sayısı bı haylı fazla.

şu dna işine gelınce artık okadar travmatık bı olaymıdır bılemem kuzu,ama bende herzaman herseyın normal olması taraftarıyım zorunlu durumlar harıc.bıkere zaten Allah ın bizi yaradıs seklı normal dogumu desteklıyor.ve zaten yıllardır süregelen kanıda normal dogumun herzamn hem anne hem bebek için endogru secım oldugu.

buarastırma belkıde sezeryana olan özentıyı bı nebze olsun azaltmak için abartılmıs olabılır.çünkü bizim gibi gelısmekte olan ülkelerde sezeryan normal dogumdan daha fazla nerdeyse.sonucda bır amelıyat ve yokyere bebek narkoza magruz kalıyor,ayrıca hamılelık süreci normal işlerken dogumun normal yolla olmaması belkı bbeek için travmatık bı durumdur.onu anlatmak istemıs olabılırler.ama bu arastırmanın zorunlu sezeryan olacaklar için bı travma yaratacagı kesın kafamçokkarıştı

günaydın herkese ...of ya çok istiyorum bende normal doğum..allahım hakıımda hangisi hyırlısıysa sağlıkla olacksa o olsun diyorum...dün akşam kayınvalidem söledi bana bunu canım çok sıkıldı cidden..elimde oln bişi değil bu bebişim dönmese zor olursa mecbur zati sezeryan olcak hiç istemesem bile...allahım bebişlermimzi korusun biziide inşallah...sağlıkla kucaklarımıza alalım ve sağlıkla büyüsünler inşallah...

evet minik dediğini yaptım gittim açtım baktım arabanın içinde..alt açma minderini çok beğendim..katlanıp düğmeleniyor..illaki kırmızı yanlarında bir sürü cici kumaş parçaları sarkıyor minik minik..pratik küçük bişe..bir yüzü de pöti kareli..göğüs pedinin içini açmadım..ama iç çamaşırına yapışan cinsten..kullananlar çok övmişti koku yapmıyor yara yapmıyor çok emici diye.göreceğiz bakalım.eksiğimiz ne kaldı acaba..salifoda bir liste var oradan çiziyoruz aldıklarımızı.eve gidince hemen kontrol edeceğim.

Sezeryanın tam sonuçlarını herhalde 30-40 yıl sonra görmeye başlayacağız. Ama çevremdeki arkadaşlarımda da gözlemlediğim, sezeryan olan çocukların kışları daha zor ve daha çok hastalanarak atlattıkları. Özellikle bronşit çok fazla. Bu araştırmayla bağlantısı var mıdır, bilemiyorum. Sezeryan yüzünden mi bağışıklıkları zayif :uhm: Doğum sırasında bazı genlerin aktif bazılarının pasif hale geçtiği söyleniyor. Doğumda yaşananlar bildiklerimizden daha karmaşık, kompleks, içinde bir sürü kimyasal-biyolojik-psikolojik değişimlerin yaşandığı, anne ve bebeğin karşılıklı birbirini destekleyerek gerçekleştirdiği bir süreç. Ama normal doğumun bebek açısından riskleri de daha fazla. Yok kordon dolanması, yok beyne kan gitmemesi, başının sıkışması vs... vs... Ben sadece sezeryanın acıdan kaçma yolu olarak görülmesine kızıyorum. Bu kadar basit olmamalı. Sezeryan bir cerrahi müdahale yöntemi, doğum yöntemi değil (bence olmamalı).. Normal yapmak istediğimi duyan birkaç arkadaşım, "amaaaan manyak mısın ne uğraşıcan ağrıyla sızıyla, mis gibi sezeryan ol, yattığın yerde etrafı seyrederek çocuk yapıyorsun. Bi bakıyosun kucağına vermişler" demelerine kızıyorum. Bu kadar basite indirgenmemeli.

alkışlıyorum senı şeker alkisalkisalkis yerimseniben ayy emınım cok cici bişedir biara foto koy.o göğüs pedınden bende alıcam galıba,memnun olmayanını okumadım bende.encok sanırım dalınle bebedorunkıne şikayet var.bıde bıtane daha vardı unuttum adını.neyse zaten bı paket bulundurcaz mecburen duruma göre devamınıda alırız artık

dide, çok güzel, hiç böylesini görmemiştim..

gypsesra dün kınaya gidecekti, arpacık da çıkmıştı gözünde, belki dinleniyordur..

Sezaryen doğum ölümcül olabilir haberi - 30 Haziran 2009 Salı 00:14
bu kadar kolay mı dna değişmesi..sabah sabah canım sıkıldı..nurdaaaan help
tatlim dna konusuna bisey diyemiycem ama konustugum pediatr arkadasim bana sezryanda aniden normal dunyayala karsilasmanin cocukta sok ve stress yarattigini, normal dogumda ise bu surece hazirlandiklari icin, stresin cok az oldugunu soyledi...o yuzden pediatrlar kadindogumcularin aksine normal dogumu savunuyorlarmis...ama dna konusunda bisey diyemiycem, abartida olabilir, arastirmada, bilemiyorum..

bu arada sipariş ettiğim lansinoh göğüs pedi,alt açma takımı geldi. ama açamdım kutuyu arabada duruyor öyle..çok merak ediyorum

iyi gunlerde kullan...

dide, çok güzel, hiç böylesini görmemiştim..

gypsesra dün kınaya gidecekti, arpacık da çıkmıştı gözünde, belki dinleniyordur..
teşekkür ederiz canım.kızımın nazik poposuna uygundur yani.

kesi işi yaktı beni.
teşekkür ederim

günaydın
yıllardır ilk defa bu saatte kalktım çok huzursuz ve uykusuz bir geceden sonra kızımda uyuyunca uyup kalmışım kafamçokkarıştı
bu benim için bir rekor en geç 8.5 -9'da ayaktayımdır uyanıpta saate bakınca şok geçirdim sanki işe geç kaldımda-tatlicadiarzu-sırnaşık şey

amanın SON KUTUCUĞA GEÇTİK KIZLARRRRRRRRRRRRRR MAŞALLAH:teytey::teytey:
zemuszemus:sm_cool::teytey::dance:

ohh iyi olmuş canım.vucudunun ihtiyacı varmış demek ki..ben dün gece 3 te uyuyabildim..bir arkadaşım gelmişti o da benimle salonda yattı..uykusu yokmuş yemekteyizin tekrarlarını izledi..sonra kitap okudu..misafir bişe de diyemedim.uykum yok diyor ne yapayım.klimada salonda olunca ne ona git diyebildim ne kendim gidebildim.tatile giderken kaplumbağasını getirip bıraktı..eee bir de benim çiş atakları uyu uyuyabilirsen.sabah da 7:00 da kalktım kahvaltı hazırladım.uykusuzum yani benim yerime de uyu

Selamlar herkese,
dün rapor almak için doktordaydım yine baktı oğluşa 200 gr almış 2100 gr olmuş yavrum, bende 1 kilo zayıflamışım 68 im şimdi neyse raporumu aldım ama halen işteyim alacaklarım için konuşmadık henüz patronla demirbaş sanıyorlar beni :)

öğleden sonrada endokrine gittim sabah tokluk ölçülerini yüksek buldu insülin verdi, en düşük dozda sadece sabahları kullanıcam... ilk iğnemi bu sabah vuruldum neyseki hiç ağrımıyor hissettmedim bile iğnenin battıgını.... 10 gün sonra hem kadındoğuma hemde endokrine gideceğim, doğuma kadar böyle olacakmış 10 günde bir görüşücez yollarda doğurmazsın umarım diye şaka yaptı endokrin :)) iyiki sskya gidiyorum dr rapor çıkardı aldıgım hiç bir ilaca ödeme yapamadım spritleri bile fazla fazla yazdı sağolsun dr.um çok iyi hatta ilk başta gittseydim şeker ölçüm cihazınıda sskdan raporla ücretsiz alırmışım sonradan uyandık spritleri yazması iyi oldu çok pahalıydı onlar
benden haberler böyle biraz geçmişe bakayım

maşallah pinky yavruna..ben de 68 olmuşum.fotolarda fitsin dimek ki ben de fitim:))
iğnenin acıtmaması iyi..kendin yapıyorsun iğneyi sanırsam.kendine iğne yapanları terruk ediyorum.

Hem de ne gusel olur.. napıolar bu kadınlar merak edıyorum acıkcası??
kocıişle karşılıklı oturduk keyif yapıyorduk o çay içiyordu bende süt kaydirigubbakcemile3

bizimde dün eşim karşımd aoturuyor bana bkıyordu birden gözleri kocaman oldu ne oldu dedim karnın oynuyor değilmi dedi evet dedim bizimki totoşu dikmekle meşguldu babası şoklarda baya uzağımdaydı ama ta oradan görmüş lülülülülülü:lepi:
Saol yafrum.. sozum ona bebek odası demıstık.. sımdı cam cerceve kapı hersey elden gecıoo :))
oh iyi yapmış işte mis gibi kuzey güle güle çizsin boyasın o kapıları emi annesi kaydirigubbakcemile3
king oynarken iki defa rıfkı yedim üst üste... çok kızdımmmmmmmmmmmm gıcık oldum

ay king oynamayı çok severim çok eğlenceli uf ki uf yani

evet demekki yoksa bende tarih yazmaz bu saate kadar uyumak alışkın değilim ya başım ağrıyor
of evi süpüreceğim kocişim 1 hafta gündüz görevinde her iş bana kaldı

maşallah kuzuna canının yanmaması iyi omuş ilkinde öyle olsaydı hep sakınırdın
ilaç mevzunda iyi olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…