2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

allahim yalniz degilmisim, dunyanin kanunu mu bu???-tatlicadiarzu- bi kizim bi oglum olsun, ayrimcilik yaparsam ne olayim...

sibel ya hamilesin diye hiç yardım eden olmuyor mu? insanlar iyice merhametsiz olmuş.gerçi ben de eşimle aynı yerde çalışmasam aynısı olurdu kesin.tüm arkadaşlar erkek ve düşüncesizdir.buralarda hamilelik doğurmak basit şeyler olduğu için.

Sisin oralarda ışığını gören cıkıyor anam.. sen de kendını bısı mı sanıyorsun yoksa hala aralarında,kaynayıp gıttın halıyle, adama folıc aldırdın mı karına hamıleyken de.. bak bakayım sana nası bakacak?? kaşı gozu yana kaymışş kaydirigubbakcemile3

allahim yalniz degilmisim, dunyanin kanunu mu bu???-tatlicadiarzu- bi kizim bi oglum olsun, ayrimcilik yaparsam ne olayim...

ne bilem nurdanım ya.bak ben sana anlatayım biraz daha için rahatlasın..mesela bunlar bizi her aradıklarında yüzeysel bir kaç soru sorup hemen torunlarının marifetlerini anlatmaya başlarlar yok kanepeye çıkıyormuş,yok zile basıyormuş.biz evli olduğumuz halde bir başbaşa dışarı çıksak hemen kaynanam arar nerdesiniz derdi..bir başbaşa bırakmazlardı.görümcem nişanlandı bir hafta sonra burhan altıntop hesabı müstakbel damad eve yerleşti.kendi evi olduğu halde.neymiş başbaşa kalıp birbirlerini tanımaları gerekiyormuş. bir evlensin senin görümcen hele bir de hamile kalsın daha çok hissedeceksin bu farkı.benimkiler dünyanın merkezine görümcemin oğlunu yerleştirmişler.onun ekseni etrafında dönüyorlar.çocuğa da zarar veriyorlar.salih söylüyor o zaman da kıskanıyor sanıp bozuluyorlar..uzak olmak harika birşey.kızımın o ortamda yetişmesini istemem doğrusu.iç içe kucak kycağa ne o öyle.

Delüsün sen yaa.. anlatıma bak kaydirigubbakcemile3

sorma tatlım yardım eden yok zaten ben tek başına çalışıyorum odada yanlızım dolayısıyla bütün işler bana bakıyor fotokopi vs..... millet işinin görüldüğüne bakıyor sen hamilemisin yok efendim yorulurmusun diye düşünmüyorlar adamlar tepende dikiliyor fotokopi bitsinde alıp gidelim diye doğal olarak bende oturup dinlenemiyorum mola veremiyorum..... patronlara gelince kimse benimle şu ana kadar konuşmadı kızım senin iznin ne zaman ne kadar izin kullanacaksın diye herkesin tek sorusu şu nezaman doğuracaksın tamam ben doğurcam ama doğumdan öncede izin kullanmam lazım ama dimi kimsenin düşündüğü yok artık çok yıprandım inan karnımın içi acıyor ya çok yoruluyorum.....senağlamasenağlamasenağlama

benim hayatta tek tahammul edemedigim sey haksizliktir..Bu cok buyuk haksizlik, o kendini koruyor ama bunun icin beni ve abisini ezip geciyor...aileyle ilgili bi sorun olunca aman nisanlimin ailesi kesinlikle duymasin, ogrenmesin, sonra bunu bana karsi kullanirlar diyor, obur yandan hemen babam aranip boyle boyle oldu nasil bize yardim edebilirsiniz.. kisin baya problemleri vardi kayinpeder ve kaynanin, ama ciddi seyler, obur tardfa biisi soylenmedi, hemen bizimkielr arandi..dunku olayda da baska carem kalmamisti, babandan yardim istemem gerekti diyor, kisinda aynio seyi soylemislerdi, diger zamanlardada..hayir babamla annem olmasa napicaklardi merak ediyorum..benim bildigim bi aile arasinda olan sey 4 duvar arasinda kalir, baskalarina acik verilmez..bunlarda olayi 7 mahalle herkes bilir...ama benim ailem o herkesten degil; onlarin dunurleri bu sinirin farkinda degiller, islerine gelmedigi icin...Tibet'i benim aileme karsi zor durumda birakiyorlar, biara resmen ailesi yuzunden utanip aileme mahcup oluyordu surekli...

kiyamam ben sana ya, cok uzuluyorum ben sana, keske yapilabilcek bisi olsa, cok iyi anliyorum seni etrafinda calisirken anlayissiz insanlarin olmasi cok kotuu...ne kadar var daha??

Nurdan, anlattıklarına göre sen,eşin ve ailen zor durumda kalıyorsunuz Tibet'in ailesinin olur olmaz her konuyu senin ailene de yansıtmalarından.
Özellikle eşin söylese Nurdan'ın ailesini her işinize karıştırmayın diye. Nasıl ki görümcenin ailesiyle mesafeli iseler sizinkilerle de öyle olmaları lazım. Bu saatten sonra mesafe koymak ta zor olabilir tabi ki.
En çok Tibet' e üzüldüm, ailesi yüzünden senin ailene karşı mahçup olmasına.
Ailesi laftan anlamazsa tek yapılacak şey eşinin bunda suçu olmadığını ona hissettirmek.
Sen de üzme artık kendini ve Teo'yu. Hamile kadınlarla uğraşanlar üzülsün.
Ne halleri varsa görsünler, huyları böyle işte deyip geç.

selam kızlar herkese petrik maşallah kuzuna canım
DıDE alt minderin çok güzel olmuş güle güle kullansın melegin
NORA canım boşver takma kafana üzülmene değmezz hak ettiği kadar deger ver gitsin
EVRıŞ kolay gelsin aman yorulmadan o işler adamı mahfediyo bende 2 ay önce yaptırdım ölmüştüm yorgunluktan
GELELıM SEZERYAN KONUSUNA bende sezeryanla doğum yaptım o kadarda abartılmamalı diye düşünüyorum sonuçta her iki doğum şeklindede + ve - ler var. çocuğun hastalanmasıda bence tamamen bünyesel bence çok abartılıyo benim kızımın hiç bir sağlık soronu olmadıgı gibi öyle çok hastalanan bir çocukta değil.bence sezeryana girecek arkadaşları germeyelim özellikle ilk anne olacakları önemli olan bebeklerimizin sağlıklı doğmasıı

Delüsün sen yaa.. anlatıma bak kaydirigubbakcemile3
daha ne hikayeler var ben de..tam mahalle kadınlarına döndüm farkındayım..ne demişler açtırma kutuyu söyletme kötüyü.
ulen varya kötü konuşunca konuştu oluyor..ağızlarını burunlarını dağıtacaksın bunların
yazık tibete o senden daha zor durumda demek ki..hiç mahçup olmasın o mu seçti ailesini.

o folik asitle ilgili bişe anlatayım sana..demiştim bende hikaye çok diye.benim dallama iş arkadaşlarımdan en dallamsı olan şahısın eşi evlenmelerinden 4 ay sonra hamile kaldı.sooora bu iki haftalık hamileyken gelip ilan etti.ama yardımcı personelden karşıdaki tahakkuk srvisine kadar herkes biliyor.bundan tatlı felen istiyorlar.ben de 5 aylık hamileyim kimse bilmiyor.karnımda yok o zamanlar.başladı neymiş işte 3 ay önce başlamuışlar folik asit kullanmaya..zaten 4 ay oldu evleneli ayu.yok 4 aydır çocukları olmuyormuş.(oha ülen oha) ertesi gün geldi hocam eşime 1 kilo ceviziçi ve fındık aldım diye hava attı öküz kıyması.neyse efendim kısa süre sonra düşük tehlikesiyle eşi kürtaj oldu.bu seferde bunalım triplerine girdi kafa izni yapıp işe gelmedi.kafadan izin kullandı sürekli.tamam üzücü birşey ama o kadar abartılmaz.ben de yaşadım.iki tanede parça kalmıştı içeride bir de onları düşürdük..zaten eşiyle evlendiklerinden beri kadın her hafta doktorda.değişik rahatsızlıklarla bir sağlık karnesini bitirdi.kaç yıldır çalışıyorum bir tanesi yarıya gelmedi.Allah sağlık sıhhat versin cümlemize.

kürtajdan sonra geldi doktor korunun dedi diyor mal..bize ne ya? hadi ben neyse yeni atanan çekingen bir bekar arkadaş var adam renkten renge girdi:jeyyar: buralarda erkekliğin kanıtı çocuk olması.o yüzden yedi kafayı herif.bir keresinde daha 2 aylık evliydiler kadın doğumcuya gittiler adam bunklara kist var demiş sonra kaybolmuş demiş diye doktorla girmişler birbirlerine..ya ya ....

ah tatlim ya iste Tibeti sogan cucugu gibi gormeseler dinlerler belki.. onlar 3u bir aile, Tibet disarda, ne zaman tepki gosterse disliyorlar, ama gorumcem tepki gosterse o hep halkanin icinde, cunku o zavalli, kucuk, psikolojisi bozuk, hassas v.s.
suana kadar onu evin erkegi yerine koyup hic dinlemezler ki, ona da cok uzuluyorum, onun psikolojisini dusunnen yok hic..amaann iste karisik isler, kac senedir hep boyle, her seferinde soyluyoruz ama tinlamiyorlar...

norra kuzum daha epey var dr.un yazdığı rapora bakılırsa 21 temmuz yani 37. haftaya kadar çalışabilir yazıyor ama zaten bebek dönmedi halada dönmezse ben aşağı yukarı o tarihlerde doğum yapmış olabilirim bakalım hafta sonu iyice konuşacağım eğer sezaryan konusu ve doğum tarihi netleşirse ona göre doğuma 10 gün kala falan izne ayrılmayı düşünüyorum hayırlısı artık....

işlerim yoğun senin konunu tam anlamadım ama eşinin ailesiyle sorunların var galiba allah yardımcın olsun.... önemli olan eşinle sensin gerisini boşver duyma görme kim ne yaparsa yapsın...... kimseyi memnun edemezsin..... herkese hak ettiği gibi davranacaksın.... sustukça insanın üstüne geliyorlar malesef.....

şimde eşim aradı bunlar patronuna kefil olmuşlarda daha doğrusu artık eski patronuna eşim işsiz çünkü.... az önce kredi çekenlerden 3-5 kişi toplanıp bankaya gitmişler banka takip açabiliriz uzun zamandır borç ödenmedi demiş çok moralim bozuldu..... eşimin hem kendi adına çektiği kredi var yani patronu için hemde orda çalışan 3 yada 4 kişiye kefil offffffff allahım sen bize yardım et sıyırmak üzereyim..... kanunende yapılacak hiçbirşey yok çünkü kredi kendi adlarına çekilmiş ve patronununda ödeme gücü adamın adına hergün yeni bir icra takibi açıyorlar iflas etmiş durumda yani onun kaybedecek hiçbirşeyi yok canını alacak değiller ya........ ağlamak istiyorum herşey üst üste geliyor.......

Antep'te de vardır benzer durumlar. Ben evlendikten iki sene sonrasına kadar orada kaldım. Daha evleneli 6 ay olmuş, millet habire çocuk var mı diye soruyor. "Yok" deyince de "hmm" deyip garip bir surat ifadesine bürünüyorlar. Kendini daha rahat hisseden kadınlar da bir köşede beni sıkıştırıyo "Bak bizim bir doktor tanıdık var.." diye söze başlıyor. klava:Tövbe tövbeee! Size ne kardeşim benim yatak odamdanÇok üzgünüm çoookİstemiyorum henüz, hazır değilim

ahanda durum budur işte..hep diyorum salihe senin bu ablan zavallılıktan ne zaman normal insan mertebesine yükselecek diye..yok zavallı uğraşamz bir çocukla daha..yok zavallı kocası hiç ev işi yapmaz ,zavallı hiç bir şey yemez 70 kilo alır biz yeriz bize bişe olmaz vesaire.bir zavallı hali vardır görsen yani seni beni yamultur.bir de bana hva atıyor ben hamileyken kilo almadım diye..senin depoların yeterdi demek lazım.denmiyor işte

canım benim bir avukatla görüşseler falan keşke.

Sezeryanla doğmuş biri olarak ben de katılayım sezeryan muhabbetine

Sırf kendi rahatı için kardeşimi de beni de sezeryanla doğurtmuş mal doktor. İkimiz de aynı anneden, aynı doktor tarafından, sezeryanla doğurtulduk ama ben bu yaşıma kadar adam akıllı bir hastalık geçirmedim. Ankara kışlarında eksi derecelerde kedi peşinde koştuğum, sürekli kömürlüklerde oynadığım, her tür mahlukatla yakın temasta bulunduğum halde ben gayet sağlıklı bir çocuktum. Hala da kendimi sağlıklı sayarım.

Kardeşime gelince. Daha ilk hastalığında yine mal bir doktor kardeşime antibiyotik verdi. O antibiyotik kardeşimin bütün bağışıklık sistemini altüst etti. Boğaz enfeksiyonları (beta), kulağa tüp takılması, bol bol ateşli hastalık, üzerine psikolojik rahatsızlıklar, hepsi kardeşimi buldu.

Diyeceğim o ki, bu tarz farklılıkları bir tek normal doğum-sezeryan ayrımına bağlamamak lazım. Hayatının ilk dönemlerinde çocuğumuz üzerinde yaptığımız uygulamalar çok belirleyici olacak

harikasın burcu..höperim

ahanda budur
[/URL][/IMG]

Çok güzelmiş didecim. Bayıldım, güle güle kullanın :)

Her şeyin yolunda gitmesine çok sevindim petrikçim. Şekerle boğuşuyor olman iyi değil tabii ama bak, ne güzel hiç kilo problemin olmayacak. Çok özeniyorum sana bu konuda.

Şimdi deryacım bıldırcın yumurtasını çiğ mi içiriyorsun yavruya? Bunun riski yok mu?

Hehehe :) indirdim bile :) gene de teşekkürler...

Yaf dünürüm sana çok üzülüyorum inan ki.. ben burnumun dibindeki okula gitmek istemedim. hem de her gün gitmem bile gerekmeyecekti. İşin gerçekten çok zor sana kolaylıklar diliyorum.

DİDECİM, bu insanların bu kadar empati yoksunu olmaları anlaşılır gibi değil. Sen insan evladı değil misin? Senin doğuracağın yavru da onların torunu değil mi? Nasıl bir anlayış bu, çözmek mümkün değil. Yakın olmamanız en güzeli. Salifo - Neva ve sen üçünüz birbirinize yetersiniz :)

(Benim kayınvalide de hödüktür ama, kendi kızına karşı da hödüktür o. Bu noktada kızı olmaktansa gelini olmayı tercih ederim. )

NURDANCIM, tam idrak edemedim durumu ama, şöyle olduğunu düşünüyorum; senin ailen her şeyin farkındadır. Tibet'in kendi ailesinden sorumlu olmadığını, seni çok sevdiğini ve üzmek istemediğini biliyorlardır. Onlar her şeyi fark eder bence. DİDE' nin de dediği gibi bence de sen çok iyi niyetli, hassas, düşünceli bir insansın. Sen birine patlıyorsan mutlaka haklısındır. Ha şekliyle ilgili bir kaygın varsa, bunu da sonradan açıklarsın. Canını sıkma...

taze burcum sağol hayırlı olsun dileklerin için..dimek kaynana herkese hödük..öylesi daha sağlıklı..dengeli bir kişilkmiş kendisi takdir ediyorum.terrrruk ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…