he he benimkilerde öyle yaparlardı sanırım..görümce sultan normal doğurduya ondan yani.yoksa o sezeryan olsaydı bişe olmazdı.bir de onların bulunduğu yerde özel hastane yok devlette doğurmuştu.hep ayıplardı sancı çekerken zırlayanları kendi yıkmış ortalığı ellerini falan ısırmış fırçalamışlar bunu.o yüzden kıl oluyorlar bana özel hastaneye gidiyorum diye..şimdi iyi davranıyor doktorun bakalım öyle devam edecek mi? yok şimdi haftası ilerde olabilir bebeğinin ama doktorlar hep yanılır vesaire vesaire..onlar kadın narin ben robokopum bak evimi taşıdım bir kere beni arayıp kolay gelsin demediler.kızları evi taşıdı yenilerde 7 sülale yardımdaydı..vah zavallı vah diyorlar onun için.hepi topu bir tane çocuğu var bir de ev hanımı ama hiç kıyamazlar ona.o yüzden ne derlerse desinler sallamam ve nurdan gibi yok üzdüm mü diye üzülemem.herkese hakettği değeri vermek lazım.
sibel ya hamilesin diye hiç yardım eden olmuyor mu? insanlar iyice merhametsiz olmuş.gerçi ben de eşimle aynı yerde çalışmasam aynısı olurdu kesin.tüm arkadaşlar erkek ve düşüncesizdir.buralarda hamilelik doğurmak basit şeyler olduğu için.
allahim yalniz degilmisim, dunyanin kanunu mu bu???-tatlicadiarzu- bi kizim bi oglum olsun, ayrimcilik yaparsam ne olayim...
ne bilem nurdanım ya.bak ben sana anlatayım biraz daha için rahatlasın..mesela bunlar bizi her aradıklarında yüzeysel bir kaç soru sorup hemen torunlarının marifetlerini anlatmaya başlarlar yok kanepeye çıkıyormuş,yok zile basıyormuş.biz evli olduğumuz halde bir başbaşa dışarı çıksak hemen kaynanam arar nerdesiniz derdi..bir başbaşa bırakmazlardı.görümcem nişanlandı bir hafta sonra burhan altıntop hesabı müstakbel damad eve yerleşti.kendi evi olduğu halde.neymiş başbaşa kalıp birbirlerini tanımaları gerekiyormuş. bir evlensin senin görümcen hele bir de hamile kalsın daha çok hissedeceksin bu farkı.benimkiler dünyanın merkezine görümcemin oğlunu yerleştirmişler.onun ekseni etrafında dönüyorlar.çocuğa da zarar veriyorlar.salih söylüyor o zaman da kıskanıyor sanıp bozuluyorlar..uzak olmak harika birşey.kızımın o ortamda yetişmesini istemem doğrusu.iç içe kucak kycağa ne o öyle.
sibel ya hamilesin diye hiç yardım eden olmuyor mu? insanlar iyice merhametsiz olmuş.gerçi ben de eşimle aynı yerde çalışmasam aynısı olurdu kesin.tüm arkadaşlar erkek ve düşüncesizdir.buralarda hamilelik doğurmak basit şeyler olduğu için.
ne bilem nurdanım ya.bak ben sana anlatayım biraz daha için rahatlasın..mesela bunlar bizi her aradıklarında yüzeysel bir kaç soru sorup hemen torunlarının marifetlerini anlatmaya başlarlar yok kanepeye çıkıyormuş,yok zile basıyormuş.biz evli olduğumuz halde bir başbaşa dışarı çıksak hemen kaynanam arar nerdesiniz derdi..bir başbaşa bırakmazlardı.görümcem nişanlandı bir hafta sonra burhan altıntop hesabı müstakbel damad eve yerleşti.kendi evi olduğu halde.neymiş başbaşa kalıp birbirlerini tanımaları gerekiyormuş. bir evlensin senin görümcen hele bir de hamile kalsın daha çok hissedeceksin bu farkı.benimkiler dünyanın merkezine görümcemin oğlunu yerleştirmişler.onun ekseni etrafında dönüyorlar.çocuğa da zarar veriyorlar.salih söylüyor o zaman da kıskanıyor sanıp bozuluyorlar..uzak olmak harika birşey.kızımın o ortamda yetişmesini istemem doğrusu.iç içe kucak kycağa ne o öyle.
sorma tatlım yardım eden yok zaten ben tek başına çalışıyorum odada yanlızım dolayısıyla bütün işler bana bakıyor fotokopi vs..... millet işinin görüldüğüne bakıyor sen hamilemisin yok efendim yorulurmusun diye düşünmüyorlar adamlar tepende dikiliyor fotokopi bitsinde alıp gidelim diye doğal olarak bende oturup dinlenemiyorum mola veremiyorum..... patronlara gelince kimse benimle şu ana kadar konuşmadı kızım senin iznin ne zaman ne kadar izin kullanacaksın diye herkesin tek sorusu şu nezaman doğuracaksın tamam ben doğurcam ama doğumdan öncede izin kullanmam lazım ama dimi kimsenin düşündüğü yok artık çok yıprandım inan karnımın içi acıyor ya çok yoruluyorum.....senağlamasenağlamasenağlama
benim hayatta tek tahammul edemedigim sey haksizliktir..Bu cok buyuk haksizlik, o kendini koruyor ama bunun icin beni ve abisini ezip geciyor...aileyle ilgili bi sorun olunca aman nisanlimin ailesi kesinlikle duymasin, ogrenmesin, sonra bunu bana karsi kullanirlar diyor, obur yandan hemen babam aranip boyle boyle oldu nasil bize yardim edebilirsiniz.. kisin baya problemleri vardi kayinpeder ve kaynanin, ama ciddi seyler, obur tardfa biisi soylenmedi, hemen bizimkielr arandi..dunku olayda da baska carem kalmamisti, babandan yardim istemem gerekti diyor, kisinda aynio seyi soylemislerdi, diger zamanlardada..hayir babamla annem olmasa napicaklardi merak ediyorum..benim bildigim bi aile arasinda olan sey 4 duvar arasinda kalir, baskalarina acik verilmez..bunlarda olayi 7 mahalle herkes bilir...ama benim ailem o herkesten degil; onlarin dunurleri bu sinirin farkinda degiller, islerine gelmedigi icin...Tibet'i benim aileme karsi zor durumda birakiyorlar, biara resmen ailesi yuzunden utanip aileme mahcup oluyordu surekli...
daha ne hikayeler var ben de..tam mahalle kadınlarına döndüm farkındayım..ne demişler açtırma kutuyu söyletme kötüyü.Delüsün sen yaa.. anlatıma bak kaydirigubbakcemile3
ulen varya kötü konuşunca konuştu oluyor..ağızlarını burunlarını dağıtacaksın bunlarınsorma tatlım yardım eden yok zaten ben tek başına çalışıyorum odada yanlızım dolayısıyla bütün işler bana bakıyor fotokopi vs..... millet işinin görüldüğüne bakıyor sen hamilemisin yok efendim yorulurmusun diye düşünmüyorlar adamlar tepende dikiliyor fotokopi bitsinde alıp gidelim diye doğal olarak bende oturup dinlenemiyorum mola veremiyorum..... patronlara gelince kimse benimle şu ana kadar konuşmadı kızım senin iznin ne zaman ne kadar izin kullanacaksın diye herkesin tek sorusu şu nezaman doğuracaksın tamam ben doğurcam ama doğumdan öncede izin kullanmam lazım ama dimi kimsenin düşündüğü yok artık çok yıprandım inan karnımın içi acıyor ya çok yoruluyorum.....senağlamasenağlamasenağlama
yazık tibete o senden daha zor durumda demek ki..hiç mahçup olmasın o mu seçti ailesini.benim hayatta tek tahammul edemedigim sey haksizliktir..Bu cok buyuk haksizlik, o kendini koruyor ama bunun icin beni ve abisini ezip geciyor...aileyle ilgili bi sorun olunca aman nisanlimin ailesi kesinlikle duymasin, ogrenmesin, sonra bunu bana karsi kullanirlar diyor, obur yandan hemen babam aranip boyle boyle oldu nasil bize yardim edebilirsiniz.. kisin baya problemleri vardi kayinpeder ve kaynanin, ama ciddi seyler, obur tardfa biisi soylenmedi, hemen bizimkielr arandi..dunku olayda da baska carem kalmamisti, babandan yardim istemem gerekti diyor, kisinda aynio seyi soylemislerdi, diger zamanlardada..hayir babamla annem olmasa napicaklardi merak ediyorum..benim bildigim bi aile arasinda olan sey 4 duvar arasinda kalir, baskalarina acik verilmez..bunlarda olayi 7 mahalle herkes bilir...ama benim ailem o herkesten degil; onlarin dunurleri bu sinirin farkinda degiller, islerine gelmedigi icin...Tibet'i benim aileme karsi zor durumda birakiyorlar, biara resmen ailesi yuzunden utanip aileme mahcup oluyordu surekli...
Sisin oralarda ışığını gören cıkıyor anam.. sen de kendını bısı mı sanıyorsun yoksa hala aralarında,kaynayıp gıttın halıyle, adama folıc aldırdın mı karına hamıleyken de.. bak bakayım sana nası bakacak?? kaşı gozu yana kaymışş kaydirigubbakcemile3
Nurdan, anlattıklarına göre sen,eşin ve ailen zor durumda kalıyorsunuz Tibet'in ailesinin olur olmaz her konuyu senin ailene de yansıtmalarından.
Özellikle eşin söylese Nurdan'ın ailesini her işinize karıştırmayın diye. Nasıl ki görümcenin ailesiyle mesafeli iseler sizinkilerle de öyle olmaları lazım. Bu saatten sonra mesafe koymak ta zor olabilir tabi ki.
En çok Tibet' e üzüldüm, ailesi yüzünden senin ailene karşı mahçup olmasına.
Ailesi laftan anlamazsa tek yapılacak şey eşinin bunda suçu olmadığını ona hissettirmek.
Sen de üzme artık kendini ve Teo'yu. Hamile kadınlarla uğraşanlar üzülsün.
Ne halleri varsa görsünler, huyları böyle işte deyip geç.
kürtajdan sonra geldi doktor korunun dedi diyor mal..bize ne ya? hadi ben neyse yeni atanan çekingen bir bekar arkadaş var adam renkten renge girdi:jeyyar: buralarda erkekliğin kanıtı çocuk olması.o yüzden yedi kafayı herif.bir keresinde daha 2 aylık evliydiler kadın doğumcuya gittiler adam bunklara kist var demiş sonra kaybolmuş demiş diye doktorla girmişler birbirlerine..ya ya ....
ahanda durum budur işte..hep diyorum salihe senin bu ablan zavallılıktan ne zaman normal insan mertebesine yükselecek diye..yok zavallı uğraşamz bir çocukla daha..yok zavallı kocası hiç ev işi yapmaz ,zavallı hiç bir şey yemez 70 kilo alır biz yeriz bize bişe olmaz vesaire.bir zavallı hali vardır görsen yani seni beni yamultur.bir de bana hva atıyor ben hamileyken kilo almadım diye..senin depoların yeterdi demek lazım.denmiyor işteah tatlim ya iste Tibeti sogan cucugu gibi gormeseler dinlerler belki.. onlar 3u bir aile, Tibet disarda, ne zaman tepki gosterse disliyorlar, ama gorumcem tepki gosterse o hep halkanin icinde, cunku o zavalli, kucuk, psikolojisi bozuk, hassas v.s.
suana kadar onu evin erkegi yerine koyup hic dinlemezler ki, ona da cok uzuluyorum, onun psikolojisini dusunnen yok hic..amaann iste karisik isler, kac senedir hep boyle, her seferinde soyluyoruz ama tinlamiyorlar...
şimde eşim aradı bunlar patronuna kefil olmuşlarda daha doğrusu artık eski patronuna eşim işsiz çünkü.... az önce kredi çekenlerden 3-5 kişi toplanıp bankaya gitmişler banka takip açabiliriz uzun zamandır borç ödenmedi demiş çok moralim bozuldu..... eşimin hem kendi adına çektiği kredi var yani patronu için hemde orda çalışan 3 yada 4 kişiye kefil offffffff allahım sen bize yardım et sıyırmak üzereyim..... kanunende yapılacak hiçbirşey yok çünkü kredi kendi adlarına çekilmiş ve patronununda ödeme gücü adamın adına hergün yeni bir icra takibi açıyorlar iflas etmiş durumda yani onun kaybedecek hiçbirşeyi yok canını alacak değiller ya........ ağlamak istiyorum herşey üst üste geliyor.......
Sezeryanla doğmuş biri olarak ben de katılayım sezeryan muhabbetine
Sırf kendi rahatı için kardeşimi de beni de sezeryanla doğurtmuş mal doktor. İkimiz de aynı anneden, aynı doktor tarafından, sezeryanla doğurtulduk ama ben bu yaşıma kadar adam akıllı bir hastalık geçirmedim. Ankara kışlarında eksi derecelerde kedi peşinde koştuğum, sürekli kömürlüklerde oynadığım, her tür mahlukatla yakın temasta bulunduğum halde ben gayet sağlıklı bir çocuktum. Hala da kendimi sağlıklı sayarım.
Kardeşime gelince. Daha ilk hastalığında yine mal bir doktor kardeşime antibiyotik verdi. O antibiyotik kardeşimin bütün bağışıklık sistemini altüst etti. Boğaz enfeksiyonları (beta), kulağa tüp takılması, bol bol ateşli hastalık, üzerine psikolojik rahatsızlıklar, hepsi kardeşimi buldu.
Diyeceğim o ki, bu tarz farklılıkları bir tek normal doğum-sezeryan ayrımına bağlamamak lazım. Hayatının ilk dönemlerinde çocuğumuz üzerinde yaptığımız uygulamalar çok belirleyici olacak
ahanda budur
[/URL][/IMG]
Selamlar herkese,
dün rapor almak için doktordaydım yine baktı oğluşa 200 gr almış 2100 gr olmuş yavrum, bende 1 kilo zayıflamışım 68 im şimdi neyse raporumu aldım ama halen işteyim alacaklarım için konuşmadık henüz patronla demirbaş sanıyorlar beni :)
kuzular çabuk hastalanmamaları için bende tiyolar var benim bi hatam yüzünden yavru kuşum ilk rahatsızlığını 6 aylıkken geçirdi
gece mızırdanıyordu bende hastaydım hyiç yapmadığım birşeyi yaptım emziğini ağzıma alıp çocuğa verdim bendede faranjit var kzıma bulaşmış o bi anlık dikkatsizlğin bedeli çok ağır oldu yıllarca çektik halada çekiyoruz ama çözümü buldum bıldırcın yumurtası kızım ağutosun artasında bile boğazımız şişerdi hatta 2 yıl penadur iğne yedi yaz kış ve bıldırcın yumurtası sayesinde koca bir kış hasta etmeden geçirdim iğnedende kurtuldu halad veriyorum
[2007] Buziki Orhan -Kolik - Mp3 indir,Mp3 Dinle,Bedava mp3
Bebeklerdeki gaz sancısı ve kolik rahatsızlığına iyi gelen, anne rahmindeki seslerin digital ortamda kaydedilmesi ile oluşturulmuş bir CD var. Cd yi yukarıdaki linkten siteye üye olarak indirebilirsiniz. Üye olduktan sonra, teşekkür ediyorum butonuna basın, İNDİR linki görününce indire basın. Ben yükledim. 7 parça var. Kordon sesi, su sesi, bağırsak sesi gibi seslerin altına hafif bir ritim de eklenmiş.
Albümün yapılışıyla ilgili röportaj da aşağıda.
SABAH - 'Bebek kolik, biz panik olunca albüm yaptık'
sorma tatlım yardım eden yok zaten ben tek başına çalışıyorum odada yanlızım dolayısıyla bütün işler bana bakıyor fotokopi vs..... millet işinin görüldüğüne bakıyor sen hamilemisin yok efendim yorulurmusun diye düşünmüyorlar adamlar tepende dikiliyor fotokopi bitsinde alıp gidelim diye doğal olarak bende oturup dinlenemiyorum mola veremiyorum..... patronlara gelince kimse benimle şu ana kadar konuşmadı kızım senin iznin ne zaman ne kadar izin kullanacaksın diye herkesin tek sorusu şu nezaman doğuracaksın tamam ben doğurcam ama doğumdan öncede izin kullanmam lazım ama dimi kimsenin düşündüğü yok artık çok yıprandım inan karnımın içi acıyor ya çok yoruluyorum.....senağlamasenağlamasenağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?