ahanda durum budur işte..hep diyorum salihe senin bu ablan zavallılıktan ne zaman normal insan mertebesine yükselecek diye..yok zavallı uğraşamz bir çocukla daha..yok zavallı kocası hiç ev işi yapmaz ,zavallı hiç bir şey yemez 70 kilo alır biz yeriz bize bişe olmaz vesaire.bir zavallı hali vardır görsen yani seni beni yamultur.bir de bana hva atıyor ben hamileyken kilo almadım diye..senin depoların yeterdi demek lazım.denmiyor işte
Sezeryanla doğmuş biri olarak ben de katılayım sezeryan muhabbetine
Sırf kendi rahatı için kardeşimi de beni de sezeryanla doğurtmuş mal doktor. İkimiz de aynı anneden, aynı doktor tarafından, sezeryanla doğurtulduk ama ben bu yaşıma kadar adam akıllı bir hastalık geçirmedim. Ankara kışlarında eksi derecelerde kedi peşinde koştuğum, sürekli kömürlüklerde oynadığım, her tür mahlukatla yakın temasta bulunduğum halde ben gayet sağlıklı bir çocuktum. Hala da kendimi sağlıklı sayarım.
Kardeşime gelince. Daha ilk hastalığında yine mal bir doktor kardeşime antibiyotik verdi. O antibiyotik kardeşimin bütün bağışıklık sistemini altüst etti. Boğaz enfeksiyonları (beta), kulağa tüp takılması, bol bol ateşli hastalık, üzerine psikolojik rahatsızlıklar, hepsi kardeşimi buldu.
Diyeceğim o ki, bu tarz farklılıkları bir tek normal doğum-sezeryan ayrımına bağlamamak lazım. Hayatının ilk dönemlerinde çocuğumuz üzerinde yaptığımız uygulamalar çok belirleyici olacak
neva hanım yine kaburga kırma denemelerine başladı..katur kutur ses geliyor kaburgamdan resmen
selam kızlar herkese petrik maşallah kuzuna canım
DİDE alt minderin çok güzel olmuş güle güle kullansın melegin
NORA canım boşver takma kafana üzülmene değmezz hak ettiği kadar deger ver gitsin
EVRİŞ kolay gelsin aman yorulmadan o işler adamı mahfediyo bende 2 ay önce yaptırdım ölmüştüm yorgunluktan
GELELİM SEZERYAN KONUSUNA bende sezeryanla doğum yaptım o kadarda abartılmamalı diye düşünüyorum sonuçta her iki doğum şeklindede + ve - ler var. çocuğun hastalanmasıda bence tamamen bünyesel bence çok abartılıyo benim kızımın hiç bir sağlık soronu olmadıgı gibi öyle çok hastalanan bir çocukta değil.bence sezeryana girecek arkadaşları germeyelim özellikle ilk anne olacakları önemli olan bebeklerimizin sağlıklı doğmasıı
daha ne hikayeler var ben de..tam mahalle kadınlarına döndüm farkındayım..ne demişler açtırma kutuyu söyletme kötüyü.
ulen varya kötü konuşunca konuştu oluyor..ağızlarını burunlarını dağıtacaksın bunların
yazık tibete o senden daha zor durumda demek ki..hiç mahçup olmasın o mu seçti ailesini.
o folik asitle ilgili bişe anlatayım sana..demiştim bende hikaye çok diye.benim dallama iş arkadaşlarımdan en dallamsı olan şahısın eşi evlenmelerinden 4 ay sonra hamile kaldı.sooora bu iki haftalık hamileyken gelip ilan etti.ama yardımcı personelden karşıdaki tahakkuk srvisine kadar herkes biliyor.bundan tatlı felen istiyorlar.ben de 5 aylık hamileyim kimse bilmiyor.karnımda yok o zamanlar.başladı neymiş işte 3 ay önce başlamuışlar folik asit kullanmaya..zaten 4 ay oldu evleneli ayu.yok 4 aydır çocukları olmuyormuş.(oha ülen oha) ertesi gün geldi hocam eşime 1 kilo ceviziçi ve fındık aldım diye hava attı öküz kıyması.neyse efendim kısa süre sonra düşük tehlikesiyle eşi kürtaj oldu.bu seferde bunalım triplerine girdi kafa izni yapıp işe gelmedi.kafadan izin kullandı sürekli.tamam üzücü birşey ama o kadar abartılmaz.ben de yaşadım.iki tanede parça kalmıştı içeride bir de onları düşürdük..zaten eşiyle evlendiklerinden beri kadın her hafta doktorda.değişik rahatsızlıklarla bir sağlık karnesini bitirdi.kaç yıldır çalışıyorum bir tanesi yarıya gelmedi.Allah sağlık sıhhat versin cümlemize.
kürtajdan sonra geldi doktor korunun dedi diyor mal..bize ne ya? hadi ben neyse yeni atanan çekingen bir bekar arkadaş var adam renkten renge girdi:jeyyar: buralarda erkekliğin kanıtı çocuk olması.o yüzden yedi kafayı herif.bir keresinde daha 2 aylık evliydiler kadın doğumcuya gittiler adam bunklara kist var demiş sonra kaybolmuş demiş diye doktorla girmişler birbirlerine..ya ya ....
ahanda durum budur işte..hep diyorum salihe senin bu ablan zavallılıktan ne zaman normal insan mertebesine yükselecek diye..yok zavallı uğraşamz bir çocukla daha..yok zavallı kocası hiç ev işi yapmaz ,zavallı hiç bir şey yemez 70 kilo alır biz yeriz bize bişe olmaz vesaire.bir zavallı hali vardır görsen yani seni beni yamultur.bir de bana hva atıyor ben hamileyken kilo almadım diye..senin depoların yeterdi demek lazım.denmiyor işte.
Sezeryanla doğmuş biri olarak ben de katılayım sezeryan muhabbetine
Sırf kendi rahatı için kardeşimi de beni de sezeryanla doğurtmuş mal doktor. İkimiz de aynı anneden, aynı doktor tarafından, sezeryanla doğurtulduk ama ben bu yaşıma kadar adam akıllı bir hastalık geçirmedim. Ankara kışlarında eksi derecelerde kedi peşinde koştuğum, sürekli kömürlüklerde oynadığım, her tür mahlukatla yakın temasta bulunduğum halde ben gayet sağlıklı bir çocuktum. Hala da kendimi sağlıklı sayarım.
Kardeşime gelince. Daha ilk hastalığında yine mal bir doktor kardeşime antibiyotik verdi. O antibiyotik kardeşimin bütün bağışıklık sistemini altüst etti. Boğaz enfeksiyonları (beta), kulağa tüp takılması, bol bol ateşli hastalık, üzerine psikolojik rahatsızlıklar, hepsi kardeşimi buldu.
Diyeceğim o ki, bu tarz farklılıkları bir tek normal doğum-sezeryan ayrımına bağlamamak lazım. Hayatının ilk dönemlerinde çocuğumuz üzerinde yaptığımız uygulamalar çok belirleyici olacak
neva hanım yine kaburga kırma denemelerine başladı..katur kutur ses geliyor kaburgamdan resmen
saatlerdir nefes alma problemi yaşıyorum..sanki birisi boğazımı sıkıyor ve ben zorla da olsa nefes almaya çalışıyorum gibi..bu nedir yaa?? biri beni kurtarsın..bi panikle dışarı attım kendimi, bi ara geçer gibi oldu ama halen devamm
saatlerdir nefes alma problemi yaşıyorum..sanki birisi boğazımı sıkıyor ve ben zorla da olsa nefes almaya çalışıyorum gibi..bu nedir yaa?? biri beni kurtarsın..bi panikle dışarı attım kendimi, bi ara geçer gibi oldu ama halen devamm
Eeeefriiiim, bitti mi işleriniz ??
benim hayatta tek tahammul edemedigim sey haksizliktir..Bu cok buyuk haksizlik, o kendini koruyor ama bunun icin beni ve abisini ezip geciyor...aileyle ilgili bi sorun olunca aman nisanlimin ailesi kesinlikle duymasin, ogrenmesin, sonra bunu bana karsi kullanirlar diyor, obur yandan hemen babam aranip boyle boyle oldu nasil bize yardim edebilirsiniz.. kisin baya problemleri vardi kayinpeder ve kaynanin, ama ciddi seyler, obur tardfa biisi soylenmedi, hemen bizimkielr arandi..dunku olayda da baska carem kalmamisti, babandan yardim istemem gerekti diyor, kisinda aynio seyi soylemislerdi, diger zamanlardada..hayir babamla annem olmasa napicaklardi merak ediyorum..benim bildigim bi aile arasinda olan sey 4 duvar arasinda kalir, baskalarina acik verilmez..bunlarda olayi 7 mahalle herkes bilir...ama benim ailem o herkesten degil; onlarin dunurleri bu sinirin farkinda degiller, islerine gelmedigi icin...Tibet'i benim aileme karsi zor durumda birakiyorlar, biara resmen ailesi yuzunden utanip aileme mahcup oluyordu surekli...
sorma tatlım yardım eden yok zaten ben tek başına çalışıyorum odada yanlızım dolayısıyla bütün işler bana bakıyor fotokopi vs..... millet işinin görüldüğüne bakıyor sen hamilemisin yok efendim yorulurmusun diye düşünmüyorlar adamlar tepende dikiliyor fotokopi bitsinde alıp gidelim diye doğal olarak bende oturup dinlenemiyorum mola veremiyorum..... patronlara gelince kimse benimle şu ana kadar konuşmadı kızım senin iznin ne zaman ne kadar izin kullanacaksın diye herkesin tek sorusu şu nezaman doğuracaksın tamam ben doğurcam ama doğumdan öncede izin kullanmam lazım ama dimi kimsenin düşündüğü yok artık çok yıprandım inan karnımın içi acıyor ya çok yoruluyorum.....senağlamasenağlamasenağlama
ne bilem nurdanım ya.bak ben sana anlatayım biraz daha için rahatlasın..mesela bunlar bizi her aradıklarında yüzeysel bir kaç soru sorup hemen torunlarının marifetlerini anlatmaya başlarlar yok kanepeye çıkıyormuş,yok zile basıyormuş.biz evli olduğumuz halde bir başbaşa dışarı çıksak hemen kaynanam arar nerdesiniz derdi..bir başbaşa bırakmazlardı.görümcem nişanlandı bir hafta sonra burhan altıntop hesabı müstakbel damad eve yerleşti.kendi evi olduğu halde.neymiş başbaşa kalıp birbirlerini tanımaları gerekiyormuş. bir evlensin senin görümcen hele bir de hamile kalsın daha çok hissedeceksin bu farkı.benimkiler dünyanın merkezine görümcemin oğlunu yerleştirmişler.onun ekseni etrafında dönüyorlar.çocuğa da zarar veriyorlar.salih söylüyor o zaman da kıskanıyor sanıp bozuluyorlar..uzak olmak harika birşey.kızımın o ortamda yetişmesini istemem doğrusu.iç içe kucak kycağa ne o öyle.
geçmiş olsun Seçil, gaz yapacak birşeymi yedin acaba? ben çok salata yediğimde aynı anlattıgın gibi olmuştu, belki gazdandır?
aklıma başka birşey gelmiyor
Soguk bir soda iç, elını yüzünü sogul suyla yıka.. yanı kalbının atıısnı yavaslatman ıcın vucudu şoklaman lazım.. olducka serın brı yerde otur.. klımayı ac gerekırse.. fazla da hareket etme.. ben oyle sakınlesebılıyorum..
Az önce arkadaşımla konuştum; 42. haftası bitmek üzere ve oğlu gelmedi henüz.
Normal doğum olsun diye bu kadar bekledik bugun de gelmezse yarın alacağız artık demiş doktoru.
İstediğimiz kadar doğumum normal olsun, şu haftada gelsin diyelim bebekler kendi istedikleri zaman, istedikleri yolla geliyorlar çoğu zaman
Tek göğsünden süt gelen var mı?
2 gecedir sadece sağ göğsümden geliyor.
1 hafta önce çok çok az olmak üzere ikisinden de birkaç damla gelmişti ama bu kez soldan hiç gelmeyince endişelendim tıkanıkmıdır diye.
işyerimde son dakikalarım..herşeye rağmen bi garip oldum açıkcası..
Az önce arkadaşımla konuştum; 42. haftası bitmek üzere ve oğlu gelmedi henüz.
Normal doğum olsun diye bu kadar bekledik bugun de gelmezse yarın alacağız artık demiş doktoru.
İstediğimiz kadar doğumum normal olsun, şu haftada gelsin diyelim bebekler kendi istedikleri zaman, istedikleri yolla geliyorlar çoğu zaman
Tek göğsünden süt gelen var mı?
2 gecedir sadece sağ göğsümden geliyor.
1 hafta önce çok çok az olmak üzere ikisinden de birkaç damla gelmişti ama bu kez soldan hiç gelmeyince endişelendim tıkanıkmıdır diye.
İlk iş deneyimin mi senin bu kuzu??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?