2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Sorma yav:1no2:Ben ayda yılda bir içiyorum ya ortam çok güzel olursa Bu arada göbüşüne bayıldım. MAŞALLAHHHH

Norraaam, çok tatlı olmuş kız göbişin, maşallah...

nurdancığım göbişin süper maşallah...

tesekkur ederiz teyzeleriii:)))kendimizi belli ediyoruz artik, biz burdayiz diyoruz:)))

Merhaba norraa ne diyimki Allah akıl fikir versin kayınvalidene.

oyle valla guzelim esime diyorum ilerde olurda seytana uyup boyle biri olursam ogluma gelinime karsi beni cek karsina konus, uyar.. allah evalt ayrimi yaptirmasin..

yok canım ben öle bişe demedım baskasıyla karıstı galıba :1no2: ben hepinizi tebrık etım nerdeyse hepiniz tiryakiymişsiniz ve hamıle oldugunuzu duyunca bırakmıssınız.neyse ama kim demişse dogru demıs 2 sene boyunca içmiyecegın için belkıde başlamassın.yada sadece arada keyfekeder içersin okadar
günaydınlar güzel hamişler bizde cinsiyetimizi öğrendik KIZIMmmmm olucak inşallah.
aaa oleyyyyyy hihoyyyt bi kızımız daha oluyor.hadı hayırlı olsun canım.
sağol kayra hemen gidip bişeyler aldım kızıma dayanamıyodum öğrenir öğrenmez ne bulduysam aldım
aa resımlerını eklesene beişlerimizin icileri bölümüne.ben daha bişe almadım bı hafta sonra randevum var inşallah hersey yolundaysa ve cinsiyetı kesınlesırse hemen alıcam bişeler.dayanamıyorum artıkkkkkkkk Çok üzgünüm çoook
bu arada helinin çalıştığı ilçedeki okullara baktım tam 129 okul var köyler de dahil hangisinde çalışıyor acaba? oradan öğreiebilirdik bir şeyler..rehber öğretmen olduğundan bulabilirdik

yaa keske ulasabılsek bişekılde.bende profilindekı bizden harıc olan arkadaslarına msj bıraktım.belkı msnsı yada tlfnu vs vardır die.biri döndü ama oda uzuzn zamandır yazışmadıgını söledı bende meraklanıyorum dedı ve hiçbi ileşim adresı olmadıgını söle.bakalım digerinden ses cıkcakmı :sm_confused:

Ah kızlar ben bugün biraz hüzünlüyüm aslında:çok üzgünüm:Sabah 6da birden uyandım "şimdi koko gidecek miii?"senağlamadedim kendi kendime. Koko kim mi? Benim gri papağanım. İki senedir bizimleydi ve ikimiz de çok seviyoruz eşimle ama düşündük taşındık bebiş gelince onunla yeterince ilgilenemeyeceğimize karar verdik. Biriyle anlaştık. Önümüzdeki haftasonu Kokocuğu alıp götürecek.İçim bir tuhaf:çok üzgünüm:

oyle valla guzelim esime diyorum ilerde olurda seytana uyup boyle biri olursam ogluma gelinime karsi beni cek karsina konus, uyar.. allah evalt ayrimi yaptirmasin..[/QUOTE]

Amin canım amin.Allah sanada Kayrayada comely de sanki sorun yaşıyodu yanlış hatırlamıyorsam onada sabır versin ne diyim.

Üzülme belki çocuğunda çok sevecektir papağanları azıcık büyüyünce alırsınız bi tane, belki kokoyu alırsınız yeniden kimbilir.

eylemciğim amin canım amin..
burcu üzülme.bebişin gelsinde nice kokolar gelir gider...

günaydınlar güzel hamişler bizde cinsiyetimizi öğrendik KIZIMmmmm olucak inşallah.

canım hayırlı uğurlu olsun bebişinn..... cinsiyet öğrenilince sanki yol yarılanmış gibi hissed
yor insan.artık tüm kız cicileri sizindelikafadulden

merhaba kızlar cinsiyetini öğrenen arkadaşım hayırlı olsun ahh bende biran önce cinsiyetini öğrenmek istiyorum ikili test için 12. haftada doktora gittiğimde erkeğe benziyor dedi ama kesin değil dedi şimdide 16 yada 17. haftada gel dedi kesin sonucu öğreniriz dedi ama ben çok merak ediyorum cinsiyetini allahım sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin hepimize kız erkek farketmez ama insan yinede merak ediyor

Burko biz de minnosumuzu kedisimizi vericez, 5.5 sendeir bizimleydi, cocugumuz gibiydi, bende dusundukce bi tuhaf oluyorum, dedim son bikac ayida gecirelim berber mayis gibi vericez bi tanidiga...dusundukce benimde icim tuhaf oluyor...

Burko biz de minnosumuzu kedisimizi vericez, 5.5 sendeir bizimleydi, cocugumuz gibiydi, bende dusundukce bi tuhaf oluyorum, dedim son bikac ayida gecirelim berber mayis gibi vericez bi tanidiga...dusundukce benimde icim tuhaf oluyor...

Ben bunu yazarken beni en iyi nora anlar diye düşünmüştüm zaten. Diğerleri sakın darılmasın, ama hayvan beslemeyen ondan ayrılmanın zorluğunu besleyen kadar iyi bilemiyor tabii. O hayvancıkların iyiliği için be noracığım, öyle oradan oraya savrulmayı haketmiyor o masumlar. Bari şöyle hakettiği şekilde ilgilenecek birine gitsin. Genç bir çocuk vereceğim kişi. Dün gecenin bir yarısına kadar msn'de bana kokoyu sordu. O kadar hevesliydi ki:1rolleyes:Onun için de sevindim bir taraftan

neyse artik en azindan arada sevmeye giderim:)) bebisin sagligi daha onemli...bi de gelip arada karnimi dinleyerek uyumuyor mu, gozlerim doluyor..((

kızlar göbiş resimlerinizi koyduğunuz bi yer varmı merak ediyorum göbişlerinizi

İHTİYAÇ LİSTESİ
KENDİNİZ İÇİN NELER ALACAKSINIZ ?
•*Kolay emzirmeyi sağlayan önü açık gecelikler
*•*Emzirme sütyeni
*•*Göğüs pedleri
*• İç çamaşırları
*•*Hijyenik pedler
*•*Lohusa külodu
*•*Göğüs koruyucular
*•*Göğüs pompası
*•*Emzirme sütyenleri
*•*Göğüs koruması ve göğüs kremi
*•*Emzirmek için yastık

BEBEK İÇİN NELER ALACAKSINIZ?
*•*Tulumlar
*•*Bodyler
*•*Temizleme havluları
*•*Anakucağı*
*•*Patik, eldiven, bere, çorap
*•*Mendil, önlük
*•*Hırka, yelek
*•*Minik boy bebek bezleri
*•*Battaniye
*• Biberon
*• Emzik
*• Toz mamalar
*• Önlük
*•*Biberon ısıtıcısı
*•*Biberon fırçası
*• Dişlik
*•*Tırnak Makası
*•*İlaç kaşığı
*•*Vücut termometresi
*•*Göbek bağı bandı
*•*Burun aspiratörü
*•*Islak mendil
*•*Çocuk bezi
*•*Kulak pamuğu
*•*Pişik kremi
*•*Şampuan, bebek sabun, bebek kremi
*•*Küvet ve filesi
*•*Bebek banyo süngeri
*•*Banyo termometresi
*•*Oyuncak
*•*Başlıklı havlu
*•*Mama tabağı ve kaşığı
*•*Bebek bardağı
*•*Babycook
*•*Mama sandalyesi
*•*Önlük
daha çok erken ama aklımızda bulunsun istedim.aldıkça listeyi eksiltiriz inşallah.

BU ARADA BAŞKA BİR TOPİKTEN ALDIM İNŞALLAH KIZMAZLAR...

kızlar göbişleriniz süper bayıldıım valla ben kilolu olduğum için anlayamıyorum büyüyüp büyümediğini zaten normalde 5 aylık gibiydi göbeğim

Zehraa, senin de oğluşun olacakmış hayırlı olsun canım.. 3lü testin inş ii çıkacak...kaydirigubbakcemile3

3K1M, öncelikle tebrik ediyorum seni Sparta Annesi. Biz de Ispartalı anneler olarak çoğalıyoruz sanırım.. Kız bebeklerimiz de arttı...hihoyyyt Bu arada önemli bilgiler topiği süper bir fikir olmuş. Öğrendiğim bir çok şeyi buradan öğrenmiştim. Şimdi hepsine toplu halde ulaşabileceğiz. Süper!!

Sarmaşığım, senin de oğlun hayırlı olsun... Bir kızın vardı değil mi? Doğru hatırlıyorum değil mi? Ayyy karıştı mı yoksa. Kusura bakma

Ufacikminicikeller, aramıza hoşgeldinn.. Kızın hayırlı olsunkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2. Bu arada sana kısaca ne diyebiliriz??? Nickin biraz uzun da..

Didecim, burdayım ama önce geçmişi okuyayım dedim.. Ben biraz geriden takip etmek zorunda kalıyorum, hiçbirşeyi de kaçırmak istemiyorum çünkü... Bu arada kızın hayırlı olsun tatlım... Ama çok şaşırdım ben de.. Erkek iken kız olması. Muhtemelen kordondan kaynaklanıyordur cnm.. Bu arada druna sordun mu ağrılarını? Bişey dedi mi?

Gypsyesra, ben kaçırdım galiba. Sen yeni mi Sparta annesi oldun yoksa önceden biliyor muydun? Neyse hayırlı olsun oğluşun... Sağlıkla kucağımıza alırız inşallah hepimiz bebeklerimizi...kaydirigubbakcemile3

Hoşgeldin aramıza Ayşecik...

Tülay74, senin de hayırlı olsun oğluşun canım.

Comely, sınavlarında başarılar.. Güzel sonuçlarla gelip geçersin inş hepsini...

Kayracım, inan çok üzülüyorum senin adına... Üff ne demekmiş sen çalışıyormuşmuşsunda bebek ziyan olurmuşmuş da asıl senden ayrı kalırsa ziyan olur yavrum.. Anadan ayrı olur mu hiç? Ne diyeceğimi bilemiyorum walla. Ama sanırım en iisi bir arkadaşında dediği gibi tamam anne deyip bildiğini okumak.. Yani tartışmaya girsen hem seni anlamaz hem daha çok üzülürsün.. O yüzden tamam de geç.. Bir kulağından girsin öbüründe çıksın di mi?

Ebruska, senin de kızın hayırlı olsunkaydirigubbakcemile2 Bu gidişle dide ile ikiniz aynı gün aynı saatte doğuracaksınız gibi görünüyor gerçekten...kaydirigubbakcemile3

Kübrali, senin de hayırlı olsun kızın. Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım. Ohhhh kızlar da geliyor.. kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

diyerbekır ramdan da birşey çıkmadı

Bu arada Helin için ben de çok meraklanıyorum :sm_confused: Ama sanki ben ram da çalışıyorum die birşey yazmıştı mesajlarında. helin mi yazmıştı başkası mı yazmıştı hatırlamıyorum ama Ram yazmıştı biri. Mesajlarını kontrol edicem.. İnşallah oradan birley çıkar..

Aftabrum, ben senin ve sakaleynmaster'ın sonuçlarınızın iyi çıkacağına çok inanıyorum. Hatta bir yazı okumuştum sizinle paylaşmak istedim bu yazı Türk Perinatoloji derneği tarafından hazırlanmış ve bir bölümünde şöyle diyor:

"Yine ultrasonografi yardımıyla 11-14. haftalar arasında bebeğin burun kemiğinin görülüp görülemediğine bakılmaktadır. Down sendromlu bebeklerde burun kemiğinin kemikleşmesi gecikmekte ve bu da ultrasonda görülebilmesini engellemektedir. Anne kanında
bakılan PAPP-A ve Free Beta HCG hormonlarıyla birlikte, ense saydamlığı ölçümünün artışı ve burun kemiğinin görülememesi %90 olasılıkla Down Sendromu’nu tespit etmektedir.
Bu testin yanı sıra, 11-14 hafta muayenesi zamanı kaçırıldığında ya da yaptırılmadığında, 16-20.gebelik haftalarında anne kanında AFP, HCG, Estriol bakılması esasına dayanan 3’lü tarama testi uygulanmaktad›r.Bu testin tek başına
Down Sendromunu tespit olasılığı %64’tür. Ancak hem 11-14 hafta tarama testi hem de Üçlü testin birlikte yapılmasının
yararı yoktur ve daha çok karışıklığa yol açacaktır.
"

Son bölüm özellikle güzel açıklıyor sanırım.. Güzel haberlerle gelin ianşşalh kızlar:CüvCüv:

Esrako, senin de inşallah gönlüne göre olur. Tabi sağlıklı lması öncelikli ama sana da kız annesi yakışırhihoyyyt

Kızlar, ben uzun uzun herkese cevap yazmak isterken sizi kaçırdım sanırım... Bu arada 5. kutucuğa geçmişim....OLEYYYYYYYY:dance::dance::teytey::teytey:

Bebişim büyümüş artık demekki... Çok heyecanlandımmdelikafadulden Koca kafalım benimm

Kayracım liste süper olmuşş. Ben de böyle bişi arıyordum açıkcası... Dün de göğüs koruyucular gördüm eczanede.. Plastik göğüs ucuydu. Ama ne işe yarar anlamadım. Yani neyden koruyacak?? Ben acemi olduğum için merak ettim kızlar.. Bilginiz var mı?

noracım boşver sen annenin ve senin hevesin yeterde artar bile..aman ya valla ne tip insanlar var.. benim kayınvalidem şimdiden önce bana bişiiler örmeye başladı lohusalık yelegi patiği falan.. ama gecen gun ilk defa bebişi sevdi göbüşümden..ahh benm kuzularımın kuzusu diye..:):asigim:

canım onlar göğüslerin yara olursa bebeği daha rahat emzirebilmen için... ilk zamanlar süt az geldiği için yara olabiliyor... bir de göğüs ucun yoksa yine onları kullanıyosun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…