kuzeyin çok güzel maşallah boyu kilosuda çok iyi allah nazarlardan saklasın doğum için dr doğru demiş benimde kızımı 39 almışlardı içerde ne kadar kalırsa o kadar iyi gelişimleri oluyo....
Ay canım benim yaaa:asigim:Şimdi farkettim Evrişim. Bayıldım kuzuya. Allah nazarlardan saklasın. Harika bir poz olmuş. Çizgi film kahramanı gibi kerata
gözün aydın kuzeyin maşallahı var resmide çok güzel maşallah ne güzel gülüyor allah hep böyle güldürsün .bende bu gittiğimde öğreneceğim ne zaman doğum olacağını benimde sezeryam malum
Hıh !! Aynen, sebze yemekleri ayrı bir kategori zaten benim için (bkz rumuzum :)
EVRİMM!!! 41 kere maşallah Kuzey'e.. Yerim onun dilini ben, yerim.. Bizim gitmemize 10 gün var daha.. Gerçi geçen ptesi gittim dr a ama.. Özlüyorum yaa.. Az daha hareketlense, çok sevinicem.
kızlar soğuk buhar makinası faydalı mı zararlı mı?biliyorsanız yazar mısınız
ben bugün doktora gittim hala cinsiyeti öğrenemedim yine göstermedi 2 seferdir gidiyorum cinsiyet için ama yookkk.......
bide kordon kısa dedi ya moralim bozuldu yapacak bir şey yok dedi sık sık kontrol edicez 15 günde bir gel dedi
bebeğin hareketini fazla hissedemiyorum dedim kanı sulansın diye bebe aspirini verdi sanırım hemen etki etti biraz önce seğirmelerini hissettim..
geçmişi okuyamadım okursam size yetişemem ayrıntılı ultrasona giden varmı merak ediyorum benim 10 gün sonraya randevum var
herkes iyi di mi kötü bi şey yoktur umarım herkes mutludur çok özlemişim ben burayı yaaa
tecrübeli anne güzel anlatmışsın bende ilk üç ay kıyafetlerini haci şakir toz sabunla yıkadım.ama altına nivea nın islak mendilini kullanmıştım.bez olarak molfix almıştık ama o alerji yapmıştı primaya dönmüştük ay anılarım tazelendi sayendekaydirigubbakcemile3:dance:
ben de tecrübesizim ama chicconun ürünlerinin iyi olduğunu duydum..başka şeyler almaya gitmiştim kampanya vardı ben de pudra, krem, banyo sabunu,yağ,şampuan,alkolsüz ıslak mendil içeren bir çanta seti aldım..açıldıktan sonra 12 ay kullanılabiliyormuş..açmadığımıza göre sorun yok diye aldım..arkalarında yazar zaten 12 m(12 ay) 6 m falan diye...tabi tecrübeliler daha iyi bilir.
şampuan ve krem olarak sebamed güzeldir bübchen markada iyidir ama biraz pahalıdır emzirme sütyeni olarak üstten ve önden klipsli olanlar kullanışlı ama denemeden alma ve sona bırak derim son aylara doğru göğüslerin dahada büyüyecek sonrasındada süt dolucagı için mark spencerden bak ordakiler güzeldir göğüs pedinde ben belli bir marka almadım yardımcı oldumsa sevinirim
kaçakkedim burda öyle bir hastane duymadım ama cerrahpaşada çekilicem randevuyu aldım tekrar arayıp bu ayım doktorda geçicek yanii kızlar aman bebişim iyi olsunda
Canim carsamba yazmistim, doktora gittim odem ve basiya bagli hamileleikten kaynaklanan siyatik sinir sikismasi((anliycagin antienflamatuarda alamiyorum cataflam turu, paracetamol ise yaramiyor, yek yolu istirahat...bide soguk kompres yapiyorum odemi azaltsin diye...
Çok sevindim esra, biran önce çektir de kurtul içindeki seni kemiren kurtlardan .
Bu arada bebek çamaşırları için mini çamaşır makineleri var ya onlar çok iyi fikir gibi geliyo bana. 1 kkilo kadar çamaşır alıyo ve ozonla dezenfekte ediyo sanırım..Kullanan bi arkadaşım çok tavsiye etmişti. Bebekten sonra da tatile götürüp kullanabilirsin çok pratik demişti..Dur bakiim nerde görmüştüm..
E-Bebek | Sağlık-Hijyen | Temizlik Ürünleri | Diğer | ATICO CLEANLINE Mini Çamaşır Makinesi
evet yaw, ben de çok mahçup oldum yazarken, ama gerçekten aklımın köşesine bile gelmemişti neyle yıkayacağım. anne olmayı hiç düşünmemiştim derken çok ciddiydim, hiçbir zaman ilgim olmamıştı. artık sizlerden çok şey öğreneceğim.
aynen ya oyle garip geliyorki su an evde yine bebek bezleri ıslak mendiller in falan dolanması:))
biz ilk gunler için popi diye dandik birmarka vardıh erkes dandik alın saat bası ilk gunler degisceksiniz dedi oyle yaptıktı ama o popide çok çok dandikti yaa. birpaket aldıktı sadece :)sonra birkaçmarka denedim ama hiçbirnin prima gibi olmadıgını anladım kendimde orkid den baska ped kullanmam markalarım bellidir benim pek çok seyde:) yine denemeyi dusunmuyorm baska markalar prima tek tercihim gerci geçen surede epey marka çıktı yine priam kadar iyi olup ucuz olan varmıdır bilmem ozmaan artık paylasırız bilgilerimizi:)
canım ben bebek urunleri olarak birtek sabun u sebamed almıstım. onun haricinde bebe yagı bebek kremi sampuan vs uç aydan sonra kulandıklarımıda bubchen almıstım. arada nivea aldıgım da oluyordu. ama bubchenin kokusu muhtesemdiii :)
emzirme sutyeni vs hiç almadım ben . penye balensiz sungersiz tarz sutyenlerden almıstım evde onları giyiyordum. zaten uzun sure emzirmedim sokaklarda normal giyis altına giymek için emzirme sutyeni gerekli en çok sanırım bens aldıgım için ilk hamilelik sonrası kendimi hiç bakmamıstım o dandirik penye sutyenlerle geziyordum acıkcası marka falan bilmiyorum o yzuden:) 22 yasında anneannem modeli gezmistim ilk bebekten sonra bir altı ay falan :)))) hatta oglum su an o donemki resimlerimi gosterioyrum yandan falan olanları kim bu berke diyorum anneannem dimi diyor :))))))
arkadaslarında dedgi gibi acmassan urunleri birsey olmaz. zaten raf omru biryıldan asagı değildir temizlik urunlerinin. ama bilinmemis marka alma iste nivea jonhson vs iyidir. daha iyisi olsun dersen sebamed den sasma ama çok pahalmı hele bana gore su an çok manasız geliyor ikinci ya saldım cayıra yapcaz ya oyle diyor iki cocugu olan arkadaslarım:))
kaçakkedi eldede yıkanabilir makinadada onemli olansizlerin giysileri ile ilk aylar ozellikle karıstırmaman. zaten bebe sabunu ile kendi giysilerini yikamayı tercih etmeyeceğine gore biraz sert oluyorda camasırlar o yuzden bebeginkileri ayrı yıkaycaksın. ilk aylar hijyen acısından onemil bakın diorum ben asla titiz biri değilim ama basınıza gelmeden bilemessiniz kuçuk bir mikrap alması demek minicik bagısıklık sistemi gelismemis bebegin antibiyotige maruz kalması demek. sonraki yillarda yaparsınız o bagısıklık kazansın deneyimlerini yere dusen emzigi falan bençok veridm ogluma ama burda ilk uç aydan bahsediyorum. bu çok çok onemli. ben aylarca bogaza yapısan enfeksiyonla ugrastım daha evel yazmıstım evrim sormustu hatta opturmekle ilgil bebegi buda benzer birsey. diyelim deterjandan pul pul dokunutu oldu kasınıyor bebek durmadan aglayacak vs bunla ugrasmak kimse istemez heralde:)
bu araada istanbulda baskent unv hastanesi var altunzade de.
.
bi dip not daha bebekleri o bebe havlularına banyodan sonra direk sarmıyorduk yine benim titiz gorumcemin tavsiyeleri ile:) mermersahin denen kumastan o havlu boyu kadar kesip iki kat yapıp dikiliyor havulunn içine onu seriyorsunuz ve bebek onla sarılıyor oncehavlunun kuması direk temas etmiyor
gerci csu an havlular falanpek bir yumusak ama yine hatırlatayım sabunla yıkanınca o kadar yumusak olmuyorlar:)
seerni hosgeldin canim, masallah bebisine, bende 7 kilo aldim( ve son 3 kiloyu son 3 haftda almisim (
takiplerin duzenli yapildigi icin moralini bozma bence..
seerni
takip altında olacağın için korkma.herhangi bi sorunda doktor gerekli önlemleri alacaktır canım.bebe aspirinin harekete etkisi ne canım ki sana vermiş
seerni sıkma canını, bak ne güzel büyümüş bebeğin.
Norra ooohhh, ne güzel yapmışsın. Bİz de çııktık ama yağmur yağdı
Kuzum.. bunlar sorun değil.. inan ki.. için rahat olsun, şükürler olsun bu halimizi de.. moralini falan bozmayasın sakın.İyi tarafından bakalım; bebişini her 15 gunde bır göreceksin, ne kadar güsel..
moralini bozma canım her gittiğimizde bişey duyup geliyoruz hayırlısıyla hepimiz bebişlerimizi kucağımıza alalımda .bend eyakın takiple devam edeceğim kuzu bişeyi yoktur içini ferah tut.ben bugün doktora gittim hala cinsiyeti öğrenemedim yine göstermedi 2 seferdir gidiyorum cinsiyet için ama yookkk.......
bide kordon kısa dedi ya moralim bozuldu yapacak bir şey yok dedi sık sık kontrol edicez 15 günde bir gel dedi
bebeğin hareketini fazla hissedemiyorum dedim kanı sulansın diye bebe aspirini verdi sanırım hemen etki etti biraz önce seğirmelerini hissettim..
geçmişi okuyamadım okursam size yetişemem ayrıntılı ultrasona giden varmı merak ediyorum benim 10 gün sonraya randevum var
herkes iyi di mi kötü bi şey yoktur umarım herkes mutludur çok özlemişim ben burayı yaaa
güaydın canım .evet bu erken kallkmalar alıştırma olur hamilelikteki uykusuzluklarda uykusuz kalmaya alışltırıyor bizleri.Kızlar Günaydııııııınnnnnnn Herkese,
Bugün sabah 6 dan beri ayaktayım, gözüme çöp battı heralde. O yüzden ilk günaydınınız benden olsun istedim bugün. İnşallh hepimiz için güzel bir gün olur.
Aslında şu anda hepiniz mışıl mışıl uyuyorsunuzdur belki de. Heralde diyorum vücut kendini alıştırıyor, bebek için alıştırma yapıyor şimdiden. Aslında biliyorum belki de bugünlerimizi daha çoooook arayacağız, ama ne kadar da uğraştıysam uyuyamadım bir türlü.
Arkadaşlar iyi güzel de ben REAL'in market kısmında geçen gün hacışakirin bebe sabununu aradım bulamadım. Her çeşit sabun var güzellik sabunu vs. diyor ama bebe sabunu diyenini görmedim. Acaba ben mi yanlış yerlerde dolaşıyorum yoksa bilemedim yani. Cahilliğime verin artık. Cevaplarsanız sevinirim. :))
bebe sabunu değil :1no2:canım hacı şakir toz sabun olarak bakacaksın öyle kalıp sabun değil deterjanlar gibi normal paket.kaydirigubbakcemile3
hoşgeldın aramıza şekerimselam kızlar.ağustos annesi adayıyım.Evrim bebeğine kocaman maşallah.ne güzel gülmüş öyle.daima gülsün.
canım karnımızdakı bebek zayıflamaz sadece gelısımı durur diebılıyorum.bız zaten sana gecen sefer gr yüksek derken bunu kastetmıstık.şuan bebişin normal gr mında.gecen sefer bı yalnıslık olmustu sanırım,doktor hatası dıyelım yerimsenibenboyunu söylemedi kilosunuda sorun çıktığı için gerginlik oldu.randevu tarihi filan ama usg kağıdında 448 gr yazıyor canımbizimki zayıflamış amniyosentez yapılacağı günkü ölçümde 663gr yazıyordukafamçokkarıştı
canım gözetim altında olucaksın nasılsa.bebegınde iyiymiş.belkı kordonunun kısa oolması sadece hareketlerını azbişe kısıtlıyodur belkı.stres yapıpda dahada üzme bebişiben bugün doktora gittim hala cinsiyeti öğrenemedim yine göstermedi 2 seferdir gidiyorum cinsiyet için ama yookkk.......
gercekten vücud kimyamöız kendını alıstırıyor sanırım.bende 8.5 u bıraz gecsın kalkıyorum ama gecede 1.5 oldumu uyuyakalıyorum. kaydirigubbakcemile3Kızlar Günaydııııııınnnnnnn Herkese,
Bugün sabah 6 dan beri ayaktayım, gözüme çöp battı heralde. O yüzden ilk günaydınınız benden olsun istedim bugün. İnşallh hepimiz için güzel bir gün olur.
Aslında şu anda hepiniz mışıl mışıl uyuyorsunuzdur belki de. Heralde diyorum vücut kendini alıştırıyor, bebek için alıştırma yapıyor şimdiden. Aslında biliyorum belki de bugünlerimizi daha çoooook arayacağız, ama ne kadar da uğraştıysam uyuyamadım bir türlü.
canım beb sabunu di,arama.deterjan bölümüne git.orda sanrım 2kıloluk posette,hacısakırın rendelenmıs sabunu oluyor,bebek kıyafetlerı için yazıyor.üzerınde anneyle bebegın resmı oluyo zaten.gercekten bebek kıyafetlerı için enazından ilk 40 gun onunla yıkanması gerektıgını düşünüyorum.cunku aldıgım cogu kıyafetın 30 veya 40da yıkanması lazım.öyle yazıyor.madem kaynatma yapamıycaz barı sabunla yıkansında saglıklı olsunArkadaşlar iyi güzel de ben REAL'in market kısmında geçen gün hacışakirin bebe sabununu aradım bulamadım. Her çeşit sabun var güzellik sabunu vs. diyor ama bebe sabunu diyenini görmedim. Acaba ben mi yanlış yerlerde dolaşıyorum yoksa bilemedim yani. Cahilliğime verin artık. Cevaplarsanız sevinirim. :))
Canım ben Hacışakirin bebe sabununu bulamazken sen Bübchen marka demişsin. O nerde satılır pekiii... Yabancı geldi biraz ismi de kusura bakma. Ama deneyimlerinizden yararlanacağıma emin olabilirsiniz. Burda bir arkadaş daha Bübchen demişti çünkü. Sadece arayacağım yeri bilmiyorum. Sanırım senin de ikici çocuk... Allah sağlıkla kavuştursun.
gunaydin kizlarr, yine gunesli cok guzel bir sabah, ve yine 8.30 tik uynadim, uykuya doyamayan ben, kacakkedinin dedigi gibi sanirim artik vucu bebege hazirliyor kendini, gecde 1 kere uyandim wc icin..ama super enerjikim:)))herkese iyi pazarlarr...
günaydın minik kelebek
gunaydin kelebek:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?