Ah canııım, kusura bakma birtanem ya, bilsem açmaz mıyım:1shok:Bu ara cep telefonuyla pek aram yok. El bombası gibi görünüyor gözümeO yüzden zorunlu haller dışında açık bir şekilde koymuyorum çantama. O zamanlara denk gelmişsindir. Merak mı etmiştin, başka birşey mi vardı tatlım?
canim o yastik icin buyuk kipanin cocuk anne bolumune bi bakin belki bulabilirsiniz,burda carrefurda var, ayrica mothercare de falan da bulunabilir,sadece hamileyken degil emzirirkende bebgi esteklemek icin cok rahat oluyormus, bana bikac hamile arkadasim tavsiye etmisti, ilerleyen aylarda uyurken, ebek doguncada emziriken cok rahat etmisler..
resmini bulabilirsem internetten ekliyim..hah buldum, hatta bebegi bile koyabiliyorsun resimdeki gibi...
Yatakta donerken ornegin sirtustu yatiyorsun ve yan donerek kalkicaksin, yattigin poziyonde iki dizin kivrik, donecegin tarafin karsiindaki dizini obur dizinin ustune atiyorsun bacak bacak ustu gibi, yine donecegin tarafa karsi kolunu vucuduna 90 dreec aciyorsun ve kolunu karsitarafa yonlendiriyorsunayni anda vucudunda donmek istedigin tarafa guc harcamadan dizlerinden destek alarak donuyor..bilmem tarif edebildimmi..yan donuncede, kolundan guc alip yavasca kalkiyorsun..
ayakya ve oturur pozisyonda uzun sure kalicaksan, hani ordek durusu vardir ya ayaklar disa bakar, onun tam tersini yapiyorsun, yani ayaklarin va bacaklarin seni zorlamiycak sekilde iceri bakicakmis, yani bacaklari ve ayaklari disa acarak oturmiycaz yada ayakta durmiycaz, arkamizi yastikla destekliycez..
haftaya ctsi yine gidicem, her ogrendigimi yazarim, ama onemli olan doguma yakin ogreneceklerim ve dogum sonrasi egzersizleri, onlari da paylasirim:))
burcucum tahmin ettim annenden dolayı giremediğini :) özledik kıs..
norra sağol canım. demek sizin de aynsı oluyor.
evrim, bilsem sana da hadi derdim. Biz onur'la semt garajının oradaki outletlere girdik, kendimize bir şeyler aldık... Sonra kipaya gidip börek alıp, kipanın içinde yedik :))
doğum günün kutlu olsun canım.kızın eşin ve daha olacak olan çocuklrınla nice yıllarabugün benim doğumgünüm kızlar. saat 12 olurolmaz eşim hediyemi verdi. zor sabretmiş anlaşılan. hamile mağazasından bana etek ve gömlek almış. gerçekten çok şık bişey. ikisi de çok güzel. hele gömleğe bayıldım. GEBE diye bir mağaza ben hiç gitmemiştim. yarın gitmem gerekecek ama... zira ikisi de büyük oldu. small beden almış ama üstümde çok iğreti durdu. yaptırdığı tşört de göbeğimi ön plana çıkarması gerekirken gizledi. çok komik yaaa.... bugün üç tane hamile kıyafeti de beni hayalkırıklığına uğrattı. inşallah gebede xs de vardır. gerçi biraya kadar olurlar ama ben hemen giymek isterdim. bunlar o kadar büyük ki sanki doğurana kadar giyebilirim. ve eminim çok pahalıdır. değiştiremezsem üzülürüm valla. ambalajı filan çok güzeldi ama, çok şık pembe bir kutuya koymuşlar. yarın oraya gitmek için heyecanlanıyorum.
ayy kızlar benım bebgım artık hep kıpır kıpır.cok sert degıl tekmelerı ama anlıyorum bebegımın oldugunu.sizde durumlar nasıl,artık herkez hissediyormu?
tazecim ben de oğlumu gördüm rüyamda dün gece . o da 2-3 yaşlarındaydı. elini tutmuş yürüorduk sokakta. çok güsel bir bebekti.
ben de bebetomu hissediorum ama hep deil. o yüzden aklıma kötü şeyler geliyor. dün oynadı 2 gün niye hissetmedim diye takıyorum kafama. mesela bugün tık yok. iice güçlenselerde hep anlasam artık
Yaf hastasın, sesını duyayım dedım ama basarılı olamadım :)))
kayra
sen şuan tam kaç haftalıksın canım.doğum tarihim için 20 temmuz 30 temmuz arası dedi.daha önce sınır 25 temmuzdu şimdi 20 temmuza çekti
neden temmuza kaydı ki.....
agustos bası olması gerekmıyor mu?
canım öncelikle gözün aydın.allahım tamamına erdirsin.valla ben 22+5 biliyorum.ama her gittiğimde değişiyor.bpd ölçümüne göre baz alınır dedi oda önde çıkıyor.banada normal şartlarda 20/25 temmuz dedi ama 25 temmuz daha kesin dedi.tabii kuzum beklerse....
Selam kızlar. Off sonunda evde yalnız kalabildimBilgisayar bana zararlıymış, aman doktor ne bilirmiş, fazla oturmamalıymışım başındaÇok üzgünüm çoookAnnem beni ne zaman bilgisayar başında görse anında kaldırıyor. 1-2 dakika tuvalete kalkıyorum bahanesiyle gelip gelip bakıyorumlaelaelaelaelae
Biz bütün gün Kemeraltındaydık. Bebişime 3-5 parça birşey aldık. Çok şükür kendime battal boy bir sütyen aldımhihoyyytBizim 2 çekyatın yüzü değişecek diye döşemelik kumaş aldık ama döşemeci kumaşı kalitesiz buldu. Ben de annemle eşime dedim ki, gidin siz değiştirin bari ben yoruldum:jeyyar:Halbuki nerdeeee, bir 3 saat daha yine gezerdim de fırsat bu fırsat atladım bilgisayarakaydirigubbakcemile2
Evriş, taze, başak, hepinize geçmiş olsun. Başakcığım hakkatten korkuttun bizi. İyi olmanıza sevindim.
Nazan nice yıllara tatlım, sevdiğin herkesle birlikte düşlerinin gerçek olduğu bir yıl diliyorum
Tuğbacığım listede kuzucuğumla ismimizi yanyana görünce nasıl duygulandımsenağlamaSağolasın tatlım
Kim sormuştu bu arada, tetanoz aşısı bana hiiiç dokunmadı (aman MAŞALLAH) Üzerine yatamazsam diye sağ koluma yaptırmıştım ama çok şükür bir sorun olmadı bende:sm_confused:
minik kelebek benide eklediğin için tesekkür ederim listeyeama benim oğlum olacak düzeltebilirsen sevinirim eline saglık
bugün doktora gittik.kontrolüm vardı.doktorumuz önce ölçümleri aldı.ölçümlerin ortalamasını aldı.ortalamaya göre haftamız 22+6.yarın 24.haftaya giriyorum kızlar
bebişim 551 gr olmuş kızlardaha sonra doktor ayrıntılı olarak organlarını inceledi.kalp yapısına mesaneye akciğer karaciğer mide tüm iç organlarına baktı çok şükür her şeyi iyi dedi.testislerine bile baktı inmemiş testis sorunu varmı diye öyle bi sorun yok dedi.parmaklarını saydı el ve ayaklarda eksik fazla değil dedi.dudağına baktı yarıklık varmı diye öyle bi durumda yok dedi.burun yapısını inceledi.sorun yoktu.bacaklarına baktı içe dönüklük varmı diye ordada sorun çıkmadı.kalbini dinledi atışları çok iyi ddi.bebek gayet sağlıklı dedi.ayrıntılı ultrasonı sorunsuz atlattık kızlar çok şükür.sadece tek bi şey canımı sıktı.bi şey var dedi doktor oğlum kordonunu boynuna almış arkadan atkı gibi.şu an bi sorun sıkıntı yaratmaz dedi ilerki aylarda takip edeceğiz dedi.kafam ona takıldı.çıkarken tekrar sordum kordon sorun yaratırmı diye korkma bi sıkıntı yok yaratmıyor ilerki aylarda yaratırmı diye takip edeceğiz sadece dedi.inşallh bi sıkıntıyla karşılaşmayız kızlar ama ben yinede tedirgin oldum.ama doktorum rahattı yani.şeker testi için 50 gr glikoz alıp kan verdim.pazartesi sonucu alacağım.inşallh sorunsuz onuda atlatırız.bebeğim kıpır kıpırdı.çok hareketliydi.4 boyutlu ile görüntü almaya çalıştı ama hep yüzünü eliyle kapatıyor yüzünü dönüyordu sadece bi defa yandan profilini zar zor yakalayıp bize verdi.bu arada inanamadım ama şimdiye kadar 9 kilo almışım .20 ile tamamlarsam şükredeceğim.benden bu kadar kızlar.
helin hoşgeldiniz bebişinle birlikte :) oh ne güzel.. her şey yolundaymış. Kordon olayını da kafana takma, biliyorsun, doğuma kadar milyon defa pozisyon değiştirecekler. Bır şey olacağını sanmam. Çok sevindim arkadaşım a.s
bugün doktora gittik.kontrolüm vardı.doktorumuz önce ölçümleri aldı.ölçümlerin ortalamasını aldı.ortalamaya göre haftamız 22+6.yarın 24.haftaya giriyorum kızlar
bebişim 551 gr olmuş kızlardaha sonra doktor ayrıntılı olarak organlarını inceledi.kalp yapısına mesaneye akciğer karaciğer mide tüm iç organlarına baktı çok şükür her şeyi iyi dedi.testislerine bile baktı inmemiş testis sorunu varmı diye öyle bi sorun yok dedi.parmaklarını saydı el ve ayaklarda eksik fazla değil dedi.dudağına baktı yarıklık varmı diye öyle bi durumda yok dedi.burun yapısını inceledi.sorun yoktu.bacaklarına baktı içe dönüklük varmı diye ordada sorun çıkmadı.kalbini dinledi atışları çok iyi ddi.bebek gayet sağlıklı dedi.ayrıntılı ultrasonı sorunsuz atlattık kızlar çok şükür.sadece tek bi şey canımı sıktı.bi şey var dedi doktor oğlum kordonunu boynuna almış arkadan atkı gibi.şu an bi sorun sıkıntı yaratmaz dedi ilerki aylarda takip edeceğiz dedi.kafam ona takıldı.çıkarken tekrar sordum kordon sorun yaratırmı diye korkma bi sıkıntı yok yaratmıyor ilerki aylarda yaratırmı diye takip edeceğiz sadece dedi.inşallh bi sıkıntıyla karşılaşmayız kızlar ama ben yinede tedirgin oldum.ama doktorum rahattı yani.şeker testi için 50 gr glikoz alıp kan verdim.pazartesi sonucu alacağım.inşallh sorunsuz onuda atlatırız.bebeğim kıpır kıpırdı.çok hareketliydi.4 boyutlu ile görüntü almaya çalıştı ama hep yüzünü eliyle kapatıyor yüzünü dönüyordu sadece bi defa yandan profilini zar zor yakalayıp bize verdi.bu arada inanamadım ama şimdiye kadar 9 kilo almışım .20 ile tamamlarsam şükredeceğim.benden bu kadar kızlar.
evriş
çok teşekkürler canım.netten baktım korkulacak bi şey yokmuş.hatta kordon dolansa dahi bazen üç kez dolanabiliyormuş sorun değilmiş.bi çok bebek kordonu dolanmış doğabiliyormuş.sorun doğum esnaındaki buda normal doğumda kordonun zedelenmesi ve düğümlenmesiymiş.o zaman bebek oksijensiz kalıyormuş.kordon kendini kurtaran besin ve oksijen alımını her koşulda sağlamaya çalışan bi yapıdaymış.okuyunca rahatladım açıkcası.doktorumun rahatlığıda etkili oldu aslında biraz rahatlamaya.şeker testimde iyi çıkarsa iyice rahatlayacağım
helincim cok sevindim bebisinin iyi olmasina, ay bir ben mi kaldim detayliya girmeyen, herkes guzel haberlerle geliyor, darisi basima insallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?