2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Netten değil daha sağlam kaynak olan ansiklopedilerden ve broşürlerden baktık lal'cim ama ben tam olarak anlayamadım. Yani bağışıklığım var ama bu taşıyıcı olmadığım anlamına gelir mi? Yoksa taşıyıcı mıyım? O ansiklopedilerde de doğumda taşıyıcı anneden bebeğe geçer diyor. Yani taşıyıcıysam bir sorun var demektir. Ama taşıyıcı olup olmadığımı çözemedim :) Olay bundan ibaret. Dr'un uyarması gerekirdi evet ama malum hamileyim ve kafama takacak birsürü şey var :)

3k1m bir doktorla daha görüş kafanı rahatlat.gerekirse birde çocuk doktoruyla görüş.sorun olmaz canım inşallah.ters bir durumda allah korusun uyarırdı seni

kayracım haklısın. zaten dr istemedi ama ben o değerlere tekrar baktıracağım kanda. çünkü laboratuarlarda farklılıklar olabiliyor diye biliyorum. Bakalım gene 1000'in üzerinde çıkarsa bu durumda bi çocuk dr una danışırım en iyisi. Zaten eşim ve yakın aile de yaptıracak bu testi. Benden onlara bulaşmış olabilir mi diye sanırım. Ya da onlardan bana bulaşmış olabilir mi diye de olabilir. Fakat bulaşma şeklini okudum da eşten bulaşmış olması daha kuvvetli bir ihtimal bence. Helin'in de eşinin 1000 den büyükmüş. Ama helin'e bulaşmadığına göre demek ki taşıyıcı değil eşi. Yani sadece bu virüsü almış ve vücut bağımlılık geliştirmiş. Ama tabi eşler arasındaki bulaşma şekli ile hamile anneden bebeğine geçme ihtimali vs. bunları düşününce kafam karışıyor :)
ayyy ne kadar uzun yazdım :)

canım kafanı rahat tut testini tekrarlat allah korusun birşey olmayacak.
öptüm canım azıcık uzanayım ben...

sakaleynmaster selam canım benim, görüşmeyeli iyisin inşallah. Ben de gribim, boğazım ağrımıyor ama diğer tüm belirtileri deli gibi çekmekteyim. Bu mart nisan ayları çok tehlikeli olacak sanırım havaların değişimi açısından. Benim de okkalı bir uyumaya ihtiyacım var ama burnum felaket, uyumak ne mümkün. Deli gibi hapşırıyorum... minoset alabilirsin dedi dr ama henüz almadım... ilaçları sevmiyorum hiç

kayra'cım bak internette de bir yazı okumuştum, sakın diyor annelere, sakın bebeğinizin kilosunu vs. diğerlerininkiyle kıyaslamayın diyor. Çünkü her bebeğin kendine has bir gelişimi olacak. Boşuna endişe etme sakın canım.

canım ben hergün bi yummurta iki bardak süt 3 tane ceviz yiyorum.hadtada bi balık yiyorum.bide bulguru nohutu kurufasulye ve mercimeği çok tüketiyorum.eti sık sık yiyorum.bunlar yediklerim.ultrason kağıdında yazan kilosudur.doktorum 550 gr dedi kağıda baktım 551 gr.ama boyumuz çok uzun değil sanırım.uyluk kemik ölçüm haftası daha küçük çıkıyor.senin oğlunun boyu kaç peki canım.kiloyu çok takma.sağlıklı olsun doğuncada kilo alıyorlar.

seçimler sonuçlanıor

seçimlerin bittiğine çok sevindim.küçük bi beldede yaşaıyorum.belediye başkan adaylarının hepsini tanıyorum.kızlar hergün bi grup gelip çay kahve içip oy isteyip gidiyorlardı.çok şükür kurtuldum.bunalmıştım artık hiç bi aday ve partili görmek istemiyordum.küçük yerlerde de böyle oluyormuş bunuda gördüm.

yeme mevzusundaben de birkaç şey söyliyeyim kayra belki işine yarar:
ben de helin gibi 2 büyük bardak süt içiyorum ama kahvaltıyla birlikte değil. daha önce içiyorum. kahvaltıda yumurta oluyor genelde ve büyükçe peynir. yeşilliklerden yemeye de özen göster. et-balık öğünüm öğlenleri. öğlen ayran yoğurt yemiyorum, salata bulursam salata tercih ediyorum. sebzeler için öğünüm akşam, akşam ayrıca yoğurt ayrana da ağırlık vermeye çalışıyorum. Öğün aralarında ceviz, fındık, badem, kayısı kurusu, hurma... genel itibariyle böyle. Ve meyve, aralarda... Tabi uyamadığım zaman da çok oluyor ama uymaya çabalıyorum

iyi sayılırım boğazım fena aslında geçen doktora gittim sinüzit olmuşum antibiyotik verdi kkb doktoru kendi doktorumda kullanabilirsin dedi ama 5 gün içtim sonra bıraktım hem geniz akıntım fena hemde boğazım benim faranjitim var bademcik yok çocukken aldırmıştık .sanada geçmiş olsun sabah ballı sirkeli su içtim boğazım iyyidi şimdi tekrar azdı

balık nohut bulgur mercimek bebeğe kilo aldırıyormuş sanırım.bende öyle beslenmeye çalışıyorum ama balık yiyemiyorum balık yağı hapı içiyorum madem yemiyorsun günde iki tane al dedi balık yağı hapını.süt günde iki bardak bazen 3 bardak arada ayran kuru incir iştye elimden geldiğince yararlı şeyler yemeye çalışıyorum 21+3de 448 grdı kuzum sanırım iyi

sakaleyn geçmiş olsun sana da, düzelirsin inşallah bir an önce...

bir de balık hapını içerken kapsülünden çıkarıp içmek lazım kapsülü yutmamak daha iyi diye duymuştum ama nerde duydum neden içmemek lazım tam hatırlayamıyorum. Aklında olsun diye yine de yazayım dedim. Bilen varsa söyleyebilir tabii...

bir de zaten kilo belirtirken -/+ değerlerle söylüyorlar, yani size söylenen kilodan misal 60 gram düşük veya fazla olabilir gibi bir şeyler yazıyor. Hatta doğumdan 1 gün önce bile kilo ölçümünde standarttan çok daha büyük sapmalar olabiliyor. Yani ultrason ölçümü de bir yere kadar doğru bilgi veriyor. Ama bence senin bebişin kilosu normal sakaleynmaster... Herkesinki normal bence, çünkü her bebek farklı büyüyecek, kaldı ki bu farklılıklar çok normal...

kızlar nasılsınız ağrısı olan çok var galiba geçmiş olsun herkese benimde arasıra karnıma çok ağrı giriyor bide bebek kıpırdadıktan sonra ağrıyo biraz kasılıyo sanki bugünlerde herkeste olduğna göre normal olmalı
bebeklerden iyi haber alan anneler gözünüz aydın
3k1m soruna cevabım yok ama inşallah kötü bir şey yoktur

lal sen sünnet konusuna değinmişsin benim aklıma bi şey geldi netten araştırmayı düşünüyodum doğumdan hemen sonra korunmak için spral (tam ismini bilmiyorum belki yanlış yazmışımdır) takılıyomuş böyle bir şey yaptırmayı düşünen varmı ben bu konuyu doktorumla konuşmayı düşünüyorum

kızlar bebişim doğar doğmaz ilk 48 saatte sünnet olacak. benim gibi yaptırcak olan var mı.

Evet canım biz de aynı şeyi düşünüyoruz. Hatta geçen gün de yazmıştım bununla ilgili bir şeyler. İlk günlerde yapılan sünnet çok daha çabuk iyileşiyormuş ve acı hissetmiyormuş bebişler. Çünkü sinir hücreleri henüz yeteri kadar gelişmemiş oluyormuş.

Düğün olayından da hiç hazzetmiyorum. Evlenirken bile düğün yapmadık biz. Nikah üstü yemekli, müzikli eğlence oldu. Amcaları falan oynatmadık yani :)

3k1m, önemli bir şey olsaydı eminim doktorun söylerdi. ama sen gene de bir danış tabii ...

Kızlar bugün araba kullandım, çok özlemişim. (Bizim arabamız yok, babamınkini kullandım). Geçen yaz aldım ehliyetimi, babam yazın öğretmişti biraz. Bugün hiç sorunsuz kullandım. Toplam 120 km kullanmışımdır herhalde. Dönüşte dondurmacıya götürdüm annemleri arabayla. Unutmamış olmama çok sevindim.

Bugün deniz kenarındaydık, çok güzeldi, sohbet, yemekler vs. ınşallah havalar bozmaz da artık sık sık gideriz. En çok da denize girmek için sabırsızlanıyorum.

herkese merhabalar
gecmisi okumadan yazayım sonra çokzaman geçiyor topiktekimseler kalmıyor:)x

dun kendi dr umla randevum vardı. oncelikle merak edenler için yazayım dr um cinsiyeti goremedi bebek yatay olarak karnımda yine yuzukoyun yatıyoddu ve bu pozisyonda birsey demem yanlıs olur dedi bendeisrar etmedmi tabi zaten biliyorum :) peki dedik

seker yuklemesi yapıldı aclık kansekerim normalçıktı ona bir sevindim ama yukleme sonuçlarını 3 saatsonra dr unuzdan ogrenebilrsiniz dediler dr um o saatte çıktıgı için ogrenemedim bugun hastanenin onunden geçerken girpi sansimizi deneyelim dedik acilden ekrandan bakıp tahlil sonucunu çıktı verirler belki dedim ve verdilerde, sonuç sekerim epey yuksek çıktı
140 dan kuçuk olması gerekiyor yukleme sonucu bende ise 176 cıkmıs, ablamdan hatırlıyorum onun 145 cıkmıstı ve dr kuçuk caplı bir diyete tabi tutmustu, ama tabi ondan once 100 gr yukleme yapılıp kesin olarak tam duruma bakılıyor, dun bana yapılan 50 gr glikoz yukleme tarama testi bu asıl 100 gr likolan tehsis testi. simdi dr umla henuz konusmadım muhtemelen yarın bana 100 gr yukleme yapılcagını soyleyecek ve saat bası 3 saat 3kere kan vereerk asıl duruma bakılcak ne yazikki (( bir anda çokkotu oldum
hayallerimde yeni çikan yaz meyvalarından tepe tepe yemek vardı hatta tahlili almaya gitmeden once tatlıcıya gitmeye karar vermistik esim ve oglumla tabi o plan yattı elimde kagıt kalakaldım içimdee dogmustu zaten nedense, oglumda çıkmamıstı çok iyi hatırlıyrum 110 cıkmıstı yukleme sonrası çokiyi diysevine sevine eve gelmistim napalım artık 4ay diyety aparak geçirceğiz. dondurmalar makarnalar falan muhtemelenyasak artık dr diyetisyeene falanmı yonlendircek bilmiyorum canmım sıkıldı ama bunada sukur bebekle ilgili birsey olmasında,

nazancım
nice mutlu yasların olsun insallah iyiki dogmussun
gebe magazası ucuk pahalı bir magaza bir pantalon 129 tl den baslıyor kotlar falan 159 falan ben bakmıstı çıldırmıs bunlar deyip anında cıkmıstım,

KACAKKEDİ

askolsunnn fazla sormuyorsun bildigim seyleri seve seve yanıtlarım , hali hazırdaçocuk dr umuz var tabi ama aylardır hatta yıl olmustur gorusmuyoruz çunku artık oglumuçocuk dr undan çok hastaolunca en yakınımızdta bulunan hastanenin acil ine goturuyoruz kulak burun vs bakıldıgı için asıl onemli olarak sırtı dinleniyor vs yani çocuk dr luk pekisimizy ok. bunu tabi acıp soramam su anda ama benacıkccsı bugun omo baby aldım yıkıycam bebegin giysilerini omo baby ile madem ozellikle baby deterjanı yapıldı kullanılır diye dusunorum yani

kızlar birşey sorucam içim huzursuz biraz aranızda 3 boyutlu renkli doppler e giren varmı?nasıl çekiliyor normal ultrason gibimi merak ediyorum resmen kafaya takmış durumdayım uyrken bile bununla ilgili kabuslar görebiliyorum bilen varsa beni aydınlatsın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…