Peki burkocum benim bağışıklığım var da, bebeğe doğumda bulaştırır mıyım pekibilen var mı
burcu prensesten ne haber?iyidir değilmi?en çok istediğim şeydi kız çocuk artık sizinkileri severim...
üzülme ya değiştirirsin olmazsa bile ilerleyen zamanlarda kullanabilirsin ayrıca DOĞUM GÜNÜNDE KUTLU OLSUNNN ne zarif eşin var özel günleri untmayan erkek artık pek yok ne güzel valla yeni yaşını eşinle ve gelicek yavrunla huzurla neşeyle sağlıkla geçirmeni dilerimma.s.bugün benim doğumgünüm kızlar. saat 12 olurolmaz eşim hediyemi verdi. zor sabretmiş anlaşılan. hamile mağazasından bana etek ve gömlek almış. gerçekten çok şık bişey. ikisi de çok güzel. hele gömleğe bayıldım. GEBE diye bir mağaza ben hiç gitmemiştim. yarın gitmem gerekecek ama... zira ikisi de büyük oldu. small beden almış ama üstümde çok iğreti durdu. yaptırdığı tşört de göbeğimi ön plana çıkarması gerekirken gizledi. çok komik yaaa.... bugün üç tane hamile kıyafeti de beni hayalkırıklığına uğrattı. inşallah gebede xs de vardır. gerçi biraya kadar olurlar ama ben hemen giymek isterdim. bunlar o kadar büyük ki sanki doğurana kadar giyebilirim. ve eminim çok pahalıdır. değiştiremezsem üzülürüm valla. ambalajı filan çok güzeldi ama, çok şık pembe bir kutuya koymuşlar. yarın oraya gitmek için heyecanlanıyorum.
maşallah kuzuna herşeyi güzel olması oşver kiloyu bak herşey yolunda sonra verirsin işin o kısmı kolay gözün aydın..bugün doktora gittik.kontrolüm vardı.doktorumuz önce ölçümleri aldı.ölçümlerin ortalamasını aldı.ortalamaya göre haftamız 22+6.yarın 24.haftaya giriyorum kızlar
bebişim 551 gr olmuş kızlardaha sonra doktor ayrıntılı olarak organlarını inceledi.kalp yapısına mesaneye akciğer karaciğer mide tüm iç organlarına baktı çok şükür her şeyi iyi dedi.testislerine bile baktı inmemiş testis sorunu varmı diye öyle bi sorun yok dedi.parmaklarını saydı el ve ayaklarda eksik fazla değil dedi.dudağına baktı yarıklık varmı diye öyle bi durumda yok dedi.burun yapısını inceledi.sorun yoktu.bacaklarına baktı içe dönüklük varmı diye ordada sorun çıkmadı.kalbini dinledi atışları çok iyi ddi.bebek gayet sağlıklı dedi.ayrıntılı ultrasonı sorunsuz atlattık kızlar çok şükür.sadece tek bi şey canımı sıktı.bi şey var dedi doktor oğlum kordonunu boynuna almış arkadan atkı gibi.şu an bi sorun sıkıntı yaratmaz dedi ilerki aylarda takip edeceğiz dedi.kafam ona takıldı.çıkarken tekrar sordum kordon sorun yaratırmı diye korkma bi sıkıntı yok yaratmıyor ilerki aylarda yaratırmı diye takip edeceğiz sadece dedi.inşallh bi sıkıntıyla karşılaşmayız kızlar ama ben yinede tedirgin oldum.ama doktorum rahattı yani.şeker testi için 50 gr glikoz alıp kan verdim.pazartesi sonucu alacağım.inşallh sorunsuz onuda atlatırız.bebeğim kıpır kıpırdı.çok hareketliydi.4 boyutlu ile görüntü almaya çalıştı ama hep yüzünü eliyle kapatıyor yüzünü dönüyordu sadece bi defa yandan profilini zar zor yakalayıp bize verdi.bu arada inanamadım ama şimdiye kadar 9 kilo almışım .20 ile tamamlarsam şükredeceğim.benden bu kadar kızlar.
doğru söylüyosun o tarihler sona gelindikçe daha da değişebilir yetrki sorunsuz olsun herşey bana da dr 15 dedi sonra 10 -5 diye geri düştük bizde bakalım ne olucak hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin rabbimcanım ultrason kağıdında çıkıyor doğum tarihin.benim hep 2 ağustostu ama son 5 randevudur 25 temmuza kadar kaydı.
canım geçmiş olsun bunu en iyi dr konuş detaylarıyla o seni aydınlatır ve yönlendirir....kayracım haklısın. zaten dr istemedi ama ben o değerlere tekrar baktıracağım kanda. çünkü laboratuarlarda farklılıklar olabiliyor diye biliyorum. Bakalım gene 1000'in üzerinde çıkarsa bu durumda bi çocuk dr una danışırım en iyisi. Zaten eşim ve yakın aile de yaptıracak bu testi. Benden onlara bulaşmış olabilir mi diye sanırım. Ya da onlardan bana bulaşmış olabilir mi diye de olabilir. Fakat bulaşma şeklini okudum da eşten bulaşmış olması daha kuvvetli bir ihtimal bence. Helin'in de eşinin 1000 den büyükmüş. Ama helin'e bulaşmadığına göre demek ki taşıyıcı değil eşi. Yani sadece bu virüsü almış ve vücut bağımlılık geliştirmiş. Ama tabi eşler arasındaki bulaşma şekli ile hamile anneden bebeğine geçme ihtimali vs. bunları düşününce kafam karışıyor :)
ayyy ne kadar uzun yazdım :)
hadi yaaa üzüldüm şimdi bende çok tatlı yiyorum istermisin bende de çıksın herşeyi bitirdik derken bende 3 hafta sonra yaptıracam :1no2:herkese merhabalar
gecmisi okumadan yazayım sonra çokzaman geçiyor topiktekimseler kalmıyor:)x
dun kendi dr umla randevum vardı. oncelikle merak edenler için yazayım dr um cinsiyeti goremedi bebek yatay olarak karnımda yine yuzukoyun yatıyoddu ve bu pozisyonda birsey demem yanlıs olur dedi bendeisrar etmedmi tabi zaten biliyorum :) peki dedik
seker yuklemesi yapıldı aclık kansekerim normalçıktı ona bir sevindim ama yukleme sonuçlarını 3 saatsonra dr unuzdan ogrenebilrsiniz dediler dr um o saatte çıktıgı için ogrenemedim bugun hastanenin onunden geçerken girpi sansimizi deneyelim dedik acilden ekrandan bakıp tahlil sonucunu çıktı verirler belki dedim ve verdilerde, sonuç sekerim epey yuksek çıktı
140 dan kuçuk olması gerekiyor yukleme sonucu bende ise 176 cıkmıs, ablamdan hatırlıyorum onun 145 cıkmıstı ve dr kuçuk caplı bir diyete tabi tutmustu, ama tabi ondan once 100 gr yukleme yapılıp kesin olarak tam duruma bakılıyor, dun bana yapılan 50 gr glikoz yukleme tarama testi bu asıl 100 gr likolan tehsis testi. simdi dr umla henuz konusmadım muhtemelen yarın bana 100 gr yukleme yapılcagını soyleyecek ve saat bası 3 saat 3kere kan vereerk asıl duruma bakılcak ne yazikki(( bir anda çokkotu oldum
hayallerimde yeni çikan yaz meyvalarından tepe tepe yemek vardı hatta tahlili almaya gitmeden once tatlıcıya gitmeye karar vermistik esim ve oglumla tabi o plan yattı elimde kagıt kalakaldım içimdee dogmustu zaten nedense, oglumda çıkmamıstı çok iyi hatırlıyrum 110 cıkmıstı yukleme sonrası çokiyi diysevine sevine eve gelmistim napalım artık 4ay diyety aparak geçirceğiz. dondurmalar makarnalar falan muhtemelenyasak artık dr diyetisyeene falanmı yonlendircek bilmiyorum canmım sıkıldı ama bunada sukur bebekle ilgili birsey olmasında,
Hepatit testini hamile kaldığından beri ilk defa mı yaptırdın yoksa hamileliğinin başında yaptırmış mıydın? Yaptırdıysan o zaman normal mi çıkmıştı?
canım geçmiş olsun bunu en iyi dr konuş detaylarıyla o seni aydınlatır ve yönlendirir....
herkese selam kızlar
adaşım geçmiş olsun yaa bu şekerde bende çok korkuyorum ve kesin bendede çıkcak diye düşünüyorum umarım ağır bir diyet vermez canım
3k1m sanada geçmiş olsun canım istanbul buluşmasına geliyorsun değilmi sana söylemişmiydik hatırlayamadım hazır topikteyken sana hatırlayım canım
11 nisan cumartesi saat 13:00 bakırköy madoda buluşucaz canım
ben çıkıyorum kızlar belim çok ağrıyor uzanıcam yarın görüşürüz
ilk defa yaptırdım
tamam canım öyle yapacağım, bilen varsa diye sordum şimdiden :uhm:
esrako
bende yarın sonucu alacağım.önce bi 100 gr testinide yaptır onda sorun çıkmayadabilir.bi arkadaşımda da 50 de yüksek idi.100 gr glikoz da normal çıktı.yine yüksek çıkarsa diyet yaparsın bebek iyi olsunda.biraz sevdiğimiz şeylerden uzak kalırız o kadar yani.bebekle ilgili sorun olmasında canım.bende dün yaptırdım ama kafam karışık.doktorum daha önceden tarih vermemişti.dünde sabah gitmeden iki saat önce şekerli süt içtim.doktorda da 24.haftaya girmiş çıkınca şeker testini yapalım dedi.sadece süt içtim dedim.önemli değil o kadarı dedi.laboratuardaki bayanda iki şeker ve iki saat önce önemli olmaz dedi.umarım testi yanıltmaz
İlk defa yaptırdıysan doktorun net birşey söyleyememiştir, normal canım. Daha önce yaptırmış olsan ve o zaman negatif çıksa doktor daha şüpheci yaklaşırdı sana. Şöyle anlatayım. İki olasılığın var. Bir, hamileliğinden önce mikrobu almışsındır (belki de doğuştan bağışıklığın vardır o bile olabilir), vücudun bağışıklık geliştirmiştir. Bu durumda senin de bebeğinin de bir riski olmaz. Hatta belki bağışıklığın bebeğine geçer, iyi bile olur.
İkinci olasılık, ki bu durum daha çok takip gerektiren bir durum olacaktır, hamileliğin sırasında mikrobu almışsındır, vücudun bağışıklık geliştirmiştir. Bu durumda o mikrobun bebeğe geçmiş olma ihtimali az da olsa var. Doktor mikrobu ne zaman kaptığını bulmaya çalışıyor muhtemelen.
Sen aklına kötü şeyler getirme ama canım. Dediğim gibi, hamileyken kapmış olsan bile bebeğine geçme ihtimali düşük. Hatırlamaya çalış, mikrop kapabileceğin bir durum oldu mu? Bir operasyon geçirdin mi, dişçiye gittin mi, manikür pedikür yaptırdın mı? Tabii eşin de test yaptıracak. Oradan da bir fikir edinebilir doktorun
canim ask olsun olur mu oyle sey, inan bu agrilardan iki dk girip cikiyorum, uzun sure ayni pozisyonda kalmak istemiyorum, bi de bugun evde kadin vardi temizlik falan ,sadece 2dk girip okuyabildim hizli hizli..ask olsun selam vermezmiyim hic.nurdancım ayran içip ayrımı düştük.kaç gündür selam sabah yok...
Norraa, aklıma gelmişken sorayım, kedinizi verdiniz mi kayınpederine? Bizimki hala evde ve 1-2 ay daha vermeye niyetim yok. Çünkü beni çok mutlu ediyor, stresliysem stresimi alıyor, gözlerini dikip bana bakıyor, mutlu oluyorum :) 1-2 ay sonra başka bir yuvası olacak inşallah
herkese merhabalar
dun kendi dr umla randevum vardı. oncelikle merak edenler için yazayım dr um cinsiyeti goremedi bebek yatay olarak karnımda yine yuzukoyun yatıyoddu ve bu pozisyonda birsey demem yanlıs olur dedi bendeisrar etmedmi tabi zaten biliyorum :) peki dedik
seker yuklemesi yapıldı aclık kansekerim normalçıktı ona bir sevindim ama yukleme sonuçlarını 3 saatsonra dr unuzdan ogrenebilrsiniz dediler dr um o saatte çıktıgı için ogrenemedim bugun hastanenin onunden geçerken girpi sansimizi deneyelim dedik acilden ekrandan bakıp tahlil sonucunu çıktı verirler belki dedim ve verdilerde, sonuç sekerim epey yuksek çıktı
140 dan kuçuk olması gerekiyor yukleme sonucu bende ise 176 cıkmıs, ablamdan hatırlıyorum onun 145 cıkmıstı ve dr kuçuk caplı bir diyete tabi tutmustu, ama tabi ondan once 100 gr yukleme yapılıp kesin olarak tam duruma bakılıyor, dun bana yapılan 50 gr glikoz yukleme tarama testi bu asıl 100 gr likolan tehsis testi. simdi dr umla henuz konusmadım muhtemelen yarın bana 100 gr yukleme yapılcagını soyleyecek ve saat bası 3 saat 3kere kan vereerk asıl duruma bakılcak ne yazikki(( bir anda çokkotu oldum
hayallerimde yeni çikan yaz meyvalarından tepe tepe yemek vardı hatta tahlili almaya gitmeden once tatlıcıya gitmeye karar vermistik esim ve oglumla tabi o plan yattı elimde kagıt kalakaldım içimdee dogmustu zaten nedense, oglumda çıkmamıstı çok iyi hatırlıyrum 110 cıkmıstı yukleme sonrası çokiyi diysevine sevine eve gelmistim napalım artık 4ay diyety aparak geçirceğiz. dondurmalar makarnalar falan muhtemelenyasak artık dr diyetisyeene falanmı yonlendircek bilmiyorum canmım sıkıldı ama bunada sukur bebekle ilgili birsey olmasında,
canim yok bizde vermedik, bana ilac gibi geliyor, 2 haftadir hastayim diye hep yanimda, cok buyuk ask yasiyoruz:)) kayinpederim pek istemedi, bide hava degisimi olur,izmirin sicak havasina alisabilirmi dedik, ama burada birilerine bakicaz, if kimiside vermeyin bisi yapmaz diyor, baksana pinar altug bile kedisini kopegini evde tutmus dogum sonrasi... cok kararsizim, nasil ayrilicam bilmiyorum...
sanki son sürat giden bir arabayla tümsekten atlamışım gibi içim boşalıveriyor... mesela şuan güm güm indiriyor sıpa:teytey:
Anne kuşlar selamlar...
Ben geldim... En son geçen haftalarda midemi üşütmüştüm, çok fena bir gece geçirdim, 1-2 gün doğru düzgün birşey yiyemedim... Şükür o durum geçti...
Şimdi de çok şiddetli grip oldum. Burnum,gözlerim sürekli akıyor ateş de var sanırım...
Neyse bakalım kendime iyi bakmaya çalışıyorum...
Dün de detaylı ultrasonumuz yapıldı. Anladığımız kadarıyla bir sorun yoktu çok şükür. Darısı hepinizin başına inşallah. Yalnız kafamı kurcalayan bir durum oldu; kan testimde anti HBs diye bir değer var ve bu 0 ile 10 arasında olması gereken bir değer. Oysa bende 1000'den büyük çıktı. Dr. hepatit B mikrobu almışsın ama vücudun bağışıklık geliştirmiş dedi. Ama sonradan kafam karıştı. Ben hepatit B taşıyıcısı mı oluyorum bu durumda? :1shok:
herkese merhabalar
sagol canım bende 9 nisana aldım randevuyu aynı gün sonrasındada dr giricem muayne için umarım sorunsuz atlatırım benim korkum zehirlenmeden dolay bebekte bir sorun olmasıydı ama en son gittigimde dr herşey normal ama birde 3 boyutlu bakalım dedi hayırlısıyla bir kucagımıza alsaydık başka birşey istemiyorum
canim yok bizde vermedik, bana ilac gibi geliyor, 2 haftadir hastayim diye hep yanimda, cok buyuk ask yasiyoruz:)) kayinpederim pek istemedi, bide hava degisimi olur,izmirin sicak havasina alisabilirmi dedik, ama burada birilerine bakicaz, if kimiside vermeyin bisi yapmaz diyor, baksana pinar altug bile kedisini kopegini evde tutmus dogum sonrasi... cok kararsizim, nasil ayrilicam bilmiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?