2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

tazefasulye teşekkürler, danışacağım evet, mecburen...
esrako, üzüldüm şeker mevzusuna, ama Allah'tan ki bebekle ilgili değil, az kaldı zaten 4 ay bir şekilde geçer...
Yay insanı yılmaz, gerekirse makarna dondurma vs. yemez :)

başak, dün gittim renkli doppler'e.. normal ultrason gibi karından bakılıyor, hiçbir farklı durum yok... Her zamankinden az daha uzun sürüyor sanırım bir farkı budur belki... tek tek organlara vs. bakılıyor...

sagol canım bende 9 nisana aldım randevuyu aynı gün sonrasındada dr giricem muayne için umarım sorunsuz atlatırım benim korkum zehirlenmeden dolay bebekte bir sorun olmasıydı ama en son gittigimde dr herşey normal ama birde 3 boyutlu bakalım dedi hayırlısıyla bir kucagımıza alsaydık başka birşey istemiyorum

Peki burkocum benim bağışıklığım var da, bebeğe doğumda bulaştırır mıyım peki bilen var mı

Hepatit testini hamile kaldığından beri ilk defa mı yaptırdın yoksa hamileliğinin başında yaptırmış mıydın? Yaptırdıysan o zaman normal mi çıkmıştı?

burcu prensesten ne haber?iyidir değilmi?en çok istediğim şeydi kız çocuk artık sizinkileri severim...

İyidir inşallah canım:asigim:18 martta gördüm en son. Herşeyi gayet iyiydi kuzucuğun. Umarım hep böyle devam eder. Annem içime kurt düşürdü yalnız, sende erkek göbeği var dedi:çok üzgünüm:

üzülme ya değiştirirsin olmazsa bile ilerleyen zamanlarda kullanabilirsin ayrıca DOĞUM GÜNÜNDE KUTLU OLSUNNN ne zarif eşin var özel günleri untmayan erkek artık pek yok ne güzel valla yeni yaşını eşinle ve gelicek yavrunla huzurla neşeyle sağlıkla geçirmeni dilerimma.s.
maşallah kuzuna herşeyi güzel olması oşver kiloyu bak herşey yolunda sonra verirsin işin o kısmı kolay gözün aydın..
canım ultrason kağıdında çıkıyor doğum tarihin.benim hep 2 ağustostu ama son 5 randevudur 25 temmuza kadar kaydı.
doğru söylüyosun o tarihler sona gelindikçe daha da değişebilir yetrki sorunsuz olsun herşey bana da dr 15 dedi sonra 10 -5 diye geri düştük bizde bakalım ne olucak hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin rabbim
canım geçmiş olsun bunu en iyi dr konuş detaylarıyla o seni aydınlatır ve yönlendirir....
hadi yaaa üzüldüm şimdi bende çok tatlı yiyorum istermisin bende de çıksın herşeyi bitirdik derken bende 3 hafta sonra yaptıracam :1no2:

herkese selam kızlar
adaşım geçmiş olsun yaa bu şekerde bende çok korkuyorum ve kesin bendede çıkcak diye düşünüyorum umarım ağır bir diyet vermez canım
3k1m sanada geçmiş olsun canım istanbul buluşmasına geliyorsun değilmi sana söylemişmiydik hatırlayamadım hazır topikteyken sana hatırlayım canım
11 nisan cumartesi saat 13:00 bakırköy madoda buluşucaz canım
ben çıkıyorum kızlar belim çok ağrıyor uzanıcam yarın görüşürüz

Hepatit testini hamile kaldığından beri ilk defa mı yaptırdın yoksa hamileliğinin başında yaptırmış mıydın? Yaptırdıysan o zaman normal mi çıkmıştı?

ilk defa yaptırdım

canım geçmiş olsun bunu en iyi dr konuş detaylarıyla o seni aydınlatır ve yönlendirir....

tamam canım öyle yapacağım, bilen varsa diye sordum şimdiden :uhm:

esrako
bende yarın sonucu alacağım.önce bi 100 gr testinide yaptır onda sorun çıkmayadabilir.bi arkadaşımda da 50 de yüksek idi.100 gr glikoz da normal çıktı.yine yüksek çıkarsa diyet yaparsın bebek iyi olsunda.biraz sevdiğimiz şeylerden uzak kalırız o kadar yani.bebekle ilgili sorun olmasında canım.bende dün yaptırdım ama kafam karışık.doktorum daha önceden tarih vermemişti.dünde sabah gitmeden iki saat önce şekerli süt içtim.doktorda da 24.haftaya girmiş çıkınca şeker testini yapalım dedi.sadece süt içtim dedim.önemli değil o kadarı dedi.laboratuardaki bayanda iki şeker ve iki saat önce önemli olmaz dedi.umarım testi yanıltmaz

sağol esracım. çok şekerli yememeye çalışmak en iyisi sanırım.. benim de sınırda..
Buluşmadan haberdar ettiğin için de sağol esra'cım. Gelmek isterim tabi, çok güzel olur...
O zamana kadar bir değişiklik olmazsa gelmeye çalışırım anne kuşlar. Gerçi bu ara hastalıktan kaldıramadım başımı
sen de dinlen canım... ben de çıkacağım netten de bir türlü çıkamadım, hepatit b ile ilgili yazıları okuyorum bir yandan

ilk defa yaptırdım

tamam canım öyle yapacağım, bilen varsa diye sordum şimdiden :uhm:

İlk defa yaptırdıysan doktorun net birşey söyleyememiştir, normal canım. Daha önce yaptırmış olsan ve o zaman negatif çıksa doktor daha şüpheci yaklaşırdı sana. Şöyle anlatayım. İki olasılığın var. Bir, hamileliğinden önce mikrobu almışsındır (belki de doğuştan bağışıklığın vardır o bile olabilir), vücudun bağışıklık geliştirmiştir. Bu durumda senin de bebeğinin de bir riski olmaz. Hatta belki bağışıklığın bebeğine geçer, iyi bile olur.
İkinci olasılık, ki bu durum daha çok takip gerektiren bir durum olacaktır, hamileliğin sırasında mikrobu almışsındır, vücudun bağışıklık geliştirmiştir. Bu durumda o mikrobun bebeğe geçmiş olma ihtimali az da olsa var. Doktor mikrobu ne zaman kaptığını bulmaya çalışıyor muhtemelen.
Sen aklına kötü şeyler getirme ama canım. Dediğim gibi, hamileyken kapmış olsan bile bebeğine geçme ihtimali düşük. Hatırlamaya çalış, mikrop kapabileceğin bir durum oldu mu? Bir operasyon geçirdin mi, dişçiye gittin mi, manikür pedikür yaptırdın mı? Tabii eşin de test yaptıracak. Oradan da bir fikir edinebilir doktorun

Glukoz yüklemesi sırasında hem kan hem de idrar tahlili de yaptırmıştım... Ama saat 10.30'a doğru ilk kanı verebildim ve idrar için hemşireye sordum biraz su içip takviye yapabilir miyim diye delikafadulden olmaz dedi... yani glukozdan önce su içmeme izin vermedi...gerçi seninki 2 saat öncesiymiş... dr. dediğine göre vardır bir bildiği...

Burko teşekkür ederim, gayet açıklayıcı bir cevap yazmışsın... Zahmet oldu arkadaşım, ellerine sağlık... Aklıma kötü şeyler getirmiyorum evet... Sonuçta bir bakalım nerden gelmiş, ne olmuş, haklısın... Hamileyken ne operasyon geçirdim, ne dişçiye gittim, ne de manikür pedikür yaptırdım :) Sakınan göze çöp olayı mı acaba bu :) Eşimden geçmiş olabilir bir ihtimal tabi, bakalım onda var mı...

nurdancım ayran içip ayrımı düştük.kaç gündür selam sabah yok...
canim ask olsun olur mu oyle sey, inan bu agrilardan iki dk girip cikiyorum, uzun sure ayni pozisyonda kalmak istemiyorum, bi de bugun evde kadin vardi temizlik falan ,sadece 2dk girip okuyabildim hizli hizli..ask olsun selam vermezmiyim hic.

canim yok bizde vermedik, bana ilac gibi geliyor, 2 haftadir hastayim diye hep yanimda, cok buyuk ask yasiyoruz:)) kayinpederim pek istemedi, bide hava degisimi olur,izmirin sicak havasina alisabilirmi dedik, ama burada birilerine bakicaz, if kimiside vermeyin bisi yapmaz diyor, baksana pinar altug bile kedisini kopegini evde tutmus dogum sonrasi... cok kararsizim, nasil ayrilicam bilmiyorum...

esracim uzulme diyetle guzelce atlatirsin, biproblem cikmaz, benim is arkadasimda cikti gebelik sekeri, diyetle gayet guzel bir hamileleik gecirdi, 4100gr oglusu oldu:))cok da saglikli...sekerde tek risk bebk agirligi fazla oluyor...

helincim
bende simdi okudum durumun oyleolabilceğini yani 50 gr da yuksekçıkan kisilerinde 100 gr yuklemede yuksekçıkmayabiliyormus
100 gr içirildikten sonra birsaat sonra iki saatsonkra ve uçsaatsonra kanalınarak sekere bakılıyormus bu uç olcumun iki tanesi normal seviyede ise biriy uksek isetakip ediliyormussun
uçu de normal sınırlarda çıkabiliyormus bilmiyorum bakalım dr um muhktemelen yarın 100 gr yukleme isteyecek, umarım sendede çıkmazy a.
simdi olabilcekleri okuyorum deminden beri insanın siniri bozuluyor organ gelisimi vs tamamlandıgı için anomali vs riski yokmus tek risk ani bebek olumleri diyor çok urkutucu ama gercek bu ( allah korusun demekten baska briseykalmıyor bana ve su ana kadar 7 kilo almısım anlasılan o ki diyetle 11-12 kilo ile gbeligi kapatabilirm kendi irademle bunu yapamazdım yiyordum ama simdi kesinlesirse seker olusu zorunlu olarak diyetle bunuy apmıs olacagım aslında yararlı bir yonu bu:) neyse kaderde artık cekeceğiz yani ama insanın canı sıkılıyor herseytıktır tıkır duzgun giderken ;(

bana da ilaç gibi geliyor ınşallah sizde kalır, ya da daha rahat edeceği bir yuvası olur. Şimdi ben de düşünüyorum ama sürekli kontrol altında ve hijyenik tutmak gerekecek evi, kediciğimin tüyü beni hiç rahatsız etmiyor ama bebişe nasıl gelir bilemiyorum... Bir de diyorum hangi birini kontrol edeceğim; düşünüyorum da bir yanda bebek ağlıyor bir yanda kedi ilgi isteyecek vs... Artık Allah'a emanet edip vereceğim kedimi bir başka yuvaya Şimdi de ayaklarımın altında uyuyor güzel aşkım Ama sizin vermeme imkanınız varsa vermeyin....

Günaydınlar herkeseee,

Yeni haftaya daha başladık. Herkesin günü ve haftası güzel geçsin dileklerimle....

sanki son sürat giden bir arabayla tümsekten atlamışım gibi içim boşalıveriyor... mesela şuan güm güm indiriyor sıpa:teytey:

Aftabru, ben de bazen tam senin yukarda anlattığın şekilde hissediyorummm. Bunu druma sormak istemiştim ama nasıl anlatacağımı bilemedğim için vazgeçtim.. Ağzına sağlıkyerimseniben Neden olabilir senin bir fikrin var mı?

Geçmiş olsun ve gözün aydın canım... Sonuçlarının iyi çıkmasına çok sevindim... Hepatit B konusunda benim de bir fikrim yok ama drun senin uyarırdı zannediyorum. Detaylı ultrasonunu kendi kadın doğumcun mu yaptı yoksa bir perinatolog mu?

Sana da geçmiş olsun Esrako. 100 gr yüklemende bir problem çıkmaz inşallah bunu da atlatırsın.. Bundan sonra bir tetkik kalmıyor deilmi?

İnşallah canım ya sağlıkla alırız hepimiz inşallah kucağımıza... Bişey çıkmayacaktır canımm için rahat olsun...

Canım ya bunu yazmam ne kadar dooru bilmiyorum ama benim de evlenmeden önce bir kedisim vardı. Kedilerin aslında tüm evcil hayvanların sanıyorum öyle güssel hisleri var kii bebekleri küçük çocuklara kesinlikle zarar vermiyorlar. Bize gelen bebişler kedişimi sevmek isterlerdi mesela tabii seveyim derken kuyruğundan tutar çekerlerdi kulağını çekerlerdi ama benim kedişim ne kadar canı yanarsa yansın ne hırlardı ne tırmalamaya çalışırdı. Resmen kaçardı bebişten. Sanırım onun henüz çok küçük olduğunu anlıyordu. Hiç tepki vermiyordu. Ben çok kez şahit oldum buna... Hayvanlarında her şeyin yavrusuna karşı bir merhameti var gibi geliyor bana. Çok uzun yazdım ama benim şahit olduğum şey buydu.

Hepinizi öptüm.. iyi haftalar kızzlar..

Bu arada bugün benim doğumgünümmmm. Kızımla beraber ama eşim ve ailemden ayrı ilk doğumgünüm olacak... :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…