gözün aydın canım..fotoğrafı da çok güzelmiş..harbiden burun da burun yani..sağlıkla gelsinBEN GELDİM KIZLAR... ÇOK MUTLUYUM. 45 dakikalık bir doktor görüşmesinden kısa kısa haberler ;
herşey güzel görünüyordu. bebek çok iyiymiş. 428 gr cık olmuş kuzum. karın çapına göre 22+2 ama diğer ölçümlerin ortalaması 21+3. kuzumun göbeği annesine çekmeyecek herhalde... annesinin içine göçük bir karnı vardı, kuzuşumun ise kalın çıktı. ayyy neyse şimdi karalamayayım kuzumu, bir sürü sparta annesinin içinde kısmetine mani olmayalım. kızlar ama profilden bir poz yakaladık sormayın, pek bir şirin.... gerçi bütün bebekler birbirine benziyor bu evrelerde ama olsun ben yine de kızımı kendime benzettim. sanki profilimiz aynı... eklerim ilk fırsatta fotosunu. cd ye çekti doktor bey. toplam 90 tane fotosu oldu elimde. ama çoğu bişeye benzemiyor. tek tek organlarının resmini çekmiş. el ayak mide falan fişman, ben bakınca bişeye benzetemiyorum. yüzünün de 10 tane kadar fotosu var. bu kez güzel göründü kızım gözüme. ya da benim gözüm alıştı artık 4boyutlu görüntüye. gülmedi hiç kızım. ha bire el çeviriyordu hani şu bilekten eli kıvırırlar ya oynarken... öle işte... eli kolu hep yüzündeydi. zor çektirdik. ayaklar yine bisiklet çeviriyordu. annesi babası gibi bisikletçi olacak kızım.
göbeğim kaşınmaya başladı dedim, bu çatlayacağına delaletmiş. hergün krem sür dedi. ben haftada iki kere sürüyordum yetmezmiş. siz iyisiniz ya, çoğunuz günde iki kere sürüyor. ben nefret ederim kremlenmekten. elime yüzüme bile nemlendiri kullanmadım hayatım boyunca. 36 yaşımda nemlendiriciye başlayacağım kaydirigubbakcemile3 neyse zararın neresinden dönersek kardır.
çok sağol canım aydınlattın bizi.AKINTISINI AMNİO sıvısı zanneden ve panik olan bayanlar.
geçen hafta aynen bende bu sebepten doktoruma gittim ufak çağta bir panik yaşadım.
ama doktorum bu şekilde akıntıların olabileceğinii ve normal olduğunu söyledi amnio sıvısının bu kadar az gelmeyeceğini söyledi.
lütfen iyi düşünün ve doktorlarınıza sorun . ama panik olmayın. çünkü gheçen hafta ben çok üzülmüştüm kendimi yedim bitirdim doktora gidene kadar.
lütfen sakin olun ve yüksek ihtimalle normaldir. ama tedbir almakta fayda var diye düşünüp soru doktorlarınıza.
korkmayınn...
evrişim geçmiş olsun..takımlar sağlam değil mi hala? fitil desteğiyle daha da sağlam olurlar inşallahİşte idrar kacırma gibi değil.. oyle Esranın kisi kadar da az değil.. gun ıcerısınde 3-4 kere karsılastıgım bır durum.. hanı koydugum pecete ıslanmıs oluyordu bır kısmı.. ondan dolayı cok endıselendım.. iltihap kapmıştır dedi doktor, bır kullanımlık fitil verdi.. 3 gun ıcerısı temızlenecek dedı..sonra kendını terkar ızle, gel bı kontrol edelım dedi.
başakçık yaaa.çok merak ettim seni..neyse ki bebiş de iyimiş..geçmiş olsun tekrarselam kızlar nihayet aranızdayım biliyorum beni çok merak etmişsiniz inanın çok kötü günler geçirdim kasıklarımın agrısından dinlenmek zorunda kaldım bebegiminde hayatını tehlikeye attım benim bir yanlışımdan dolayı vicdan azabından ölicektim resmen dr kontrolündeydim ayagı kalkmam yasaklandı şükür bebegimin herşeyi yolunda gidiyor ama dr işi şansa bırakmak istemedi 3 boyutlu ultrason istedi herhangi bir terslik olup olmadıgını ögrenmek istiyor zehirlenmeden dolayı 9 nisanada giricem ultrasona bu süre içinde resmen korkudan öldüm kızlar bebegime birşey olucak diye dün yine dr gittik kızımı gördüm teyzeleri maşallah o atan kalbini görünce sanki dünyaya yeniden gelmiş gibi oldum allah kimseye yaşatmasın gerçekten zor birşeymiş artık yatmaktan sıkıldım biraz olsun kalkıyorum normal hayatıma devam etmek zorundayım ilgilenmem gereken bir çocugum daha var sonuçta neyse geçmişi sonrada okurum aranızda olmak güzel artık adım atarken bile iki kere düşünüyorum
darısı başıma canuım..ne güzel olmuş herşey.maşallahMerhaba kısslar,
Geçmişi okumadan önce bugünü yazayım arkadaşlar.
Bugün drdaydık.. en son 3 hafta önce görmüştüm özlemişim kuzumu...Kızım, uzanmış güzelce, bacaklarını kaldırıp duruyordu. Bir ara bize baktı gözünü burnunu cenesini gördük delikafaduldendelikafadulden yafrumun sonra döndürdü başını yine. Çok tatlıydı kuzucum kızım benim. Drum herşeyini ölçtü ve 22 haftayla uyumlu dedi. Çok sağlklı maaşallah dedi. Suyumuzda çok ii dedi. Ağırlığımızda 500 gr olmuş artık... Bu arada annesi de 63 olmuş tabi tam 8 kilo almışım yanikafamçokkarıştıkafamçokkarıştı artık 20 kiloyla tamamlarım hamileleliğimi die ümit ediyorum:jeyyar::jeyyar: Demire ve magnezyuma devam. Mide yanmalarım başladığı için gaviscon da yazdı drum. Son olarak sağlık ocağına gidip tetanoz aşımı da oldum. Herşey güzeldi yani..
Kız olursa, babamız isim koyacaktı. O da Selen dedi. Benim ismim Selver kızımız ismi de Selen olacak inşallah.
Benden bu kadar... Şimdi geçmişi okuyayım biraz...
iyi ki doğdun....cicilerini değiştirince fotoğraf çekip koy da görelim olur mu?bugün benim doğumgünüm kızlar. saat 12 olurolmaz eşim hediyemi verdi. zor sabretmiş anlaşılan. hamile mağazasından bana etek ve gömlek almış. gerçekten çok şık bişey. ikisi de çok güzel. hele gömleğe bayıldım. GEBE diye bir mağaza ben hiç gitmemiştim. yarın gitmem gerekecek ama... zira ikisi de büyük oldu. small beden almış ama üstümde çok iğreti durdu. yaptırdığı tşört de göbeğimi ön plana çıkarması gerekirken gizledi. çok komik yaaa.... bugün üç tane hamile kıyafeti de beni hayalkırıklığına uğrattı. inşallah gebede xs de vardır. gerçi biraya kadar olurlar ama ben hemen giymek isterdim. bunlar o kadar büyük ki sanki doğurana kadar giyebilirim. ve eminim çok pahalıdır. değiştiremezsem üzülürüm valla. ambalajı filan çok güzeldi ama, çok şık pembe bir kutuya koymuşlar. yarın oraya gitmek için heyecanlanıyorum.
çok güzel minikim aynene devam bencesengözlerimebaksanabEevet kızlar unisex isimler var ama renklerden ayırt ederız die düşündüm.hem erkek hem isim yamasına gerek yok die ama olmamıssa eskı halını yaparım
telkırma ekledım canım.
yaaa noram ben nasıl yapsam yaaaa..bir şey annamadım kionuda deniyeyim ama bugun izyoterpist bikac teknik ogretti, eve gelince denedim ise yaradi baya.. mesela trde varmi bilmiyorum ama bu hamileler icin oel yastiklar var, muz seklinde, emzirirkende kullanabiiyorsun, onu buzunlamasina kendine paralele koyup, zaten hemen hemen benim boyumda bisi ama kivriliyor falan, bacaklarinin arasindan gciriyorsun yan yatarken ayaklarini kiviriyorsun, sonra altta kalan kolunu arka tarafa veriyorsun, tam anlatamadim ama cok iyi geldi..
digeride sirt ustu yatip dislerini kiriyorsun ve dizlerinin tam altina o yastigi kivirip koyuyorsunayaklarin govdenden yukarda ve kivrik kaliyor, nefes almakta zorlanmazsan sirt ustu bu pozisyonda yatabilirsin, bebege zararai olmaz dedi...bu fizyoterpistler kinesiterapist prenatal diye geciyor burda ve anneler hamilelikteki tum problemlerinde yardimci oluyorlar, doguma giriyorlar,nefes egzesizlri, pelvis egzersizleri veriyorlar, ve dogumdan sonra 10 eans kadar pelvis ve karinin toplanmasina yardimci oluyorlarmis...ay dedim super bisi, su problemi atlatayim dogum egzersizlerinebasliycam onunla, hatta dogumada gelicek...
oh oh sen de güzel haberlerle dönmüşsün...gözün aydın.bugün doktora gittik.kontrolüm vardı.doktorumuz önce ölçümleri aldı.ölçümlerin ortalamasını aldı.ortalamaya göre haftamız 22+6.yarın 24.haftaya giriyorum kızlar
bebişim 551 gr olmuş kızlardaha sonra doktor ayrıntılı olarak organlarını inceledi.kalp yapısına mesaneye akciğer karaciğer mide tüm iç organlarına baktı çok şükür her şeyi iyi dedi.testislerine bile baktı inmemiş testis sorunu varmı diye öyle bi sorun yok dedi.parmaklarını saydı el ve ayaklarda eksik fazla değil dedi.dudağına baktı yarıklık varmı diye öyle bi durumda yok dedi.burun yapısını inceledi.sorun yoktu.bacaklarına baktı içe dönüklük varmı diye ordada sorun çıkmadı.kalbini dinledi atışları çok iyi ddi.bebek gayet sağlıklı dedi.ayrıntılı ultrasonı sorunsuz atlattık kızlar çok şükür.sadece tek bi şey canımı sıktı.bi şey var dedi doktor oğlum kordonunu boynuna almış arkadan atkı gibi.şu an bi sorun sıkıntı yaratmaz dedi ilerki aylarda takip edeceğiz dedi.kafam ona takıldı.çıkarken tekrar sordum kordon sorun yaratırmı diye korkma bi sıkıntı yok yaratmıyor ilerki aylarda yaratırmı diye takip edeceğiz sadece dedi.inşallh bi sıkıntıyla karşılaşmayız kızlar ama ben yinede tedirgin oldum.ama doktorum rahattı yani.şeker testi için 50 gr glikoz alıp kan verdim.pazartesi sonucu alacağım.inşallh sorunsuz onuda atlatırız.bebeğim kıpır kıpırdı.çok hareketliydi.4 boyutlu ile görüntü almaya çalıştı ama hep yüzünü eliyle kapatıyor yüzünü dönüyordu sadece bi defa yandan profilini zar zor yakalayıp bize verdi.bu arada inanamadım ama şimdiye kadar 9 kilo almışım .20 ile tamamlarsam şükredeceğim.benden bu kadar kızlar.
noram anlattığın aynı benim ağrım..7. haftadan beri çeektiğim,doktoruma bir türlü tarif edemediğim..bende mi gitsem fizyoterapiste..geçmiyor bir türlü..çok yoruldum,usandım artık..eve gidince yatamamaktan,dinlenememekten bıktım..oturarak uykuya dalıyorum..offf offfcanim dun fiztoterapist acikladi, benim bel fitigindan kaynaklanan siyatik degilmis, sinir tam kalcadan bacaga inerken kaslarin arasinda pelviste sikismis, basidan ve odemden, onu biraz zor acicaz dedi, hatta belki vaginal bile girip icerden masaj yapmayi deniycek, canin biraz yanar ama cok daha etkili dedi,anatomik olarak cok abuk subuk biyerdeymis, zaten belim degil tam kalcmin ici ve bacaga gelen yer agriyor...anam bende de ne sans var???
efet kayracım..önce erkek demişti dopplerdeki doktor..kendi doktorum da hep kıza benziyor ama değişirse şaşırma diyor..açmıyor bacaklarını..ben de öğrenmek istiyorum..kuku görmek istiyorummdidecim sen daha öğrenemedinmi canım ya kıyamam sana...
Off kızlar ya ben doktorsuz kaldımsenağlamaÜniversite hastanesine devam edeceğim diye doktorumu bırakmıştım. Sabah aradım, onlar da yeni hasta kabul etmiyormuş, çok yoğunlarmış.Ne olacak benim bu halim
kızlar bu aradaaa az evel kizima puset siparisi verdimm hatta kargoya verildi mesajı bile geldi.
kiraz bebe diye biryer bakırkoyde magazası varmıs sanırım guvenilir oldgunu dusunduk e-bebek tarzı 4 katlı bebek magazası imis bilenler vardır aranızda orda oturan cok vardı sanırım.
peg perego p3 classico sportive modeli ve siyah zeminli pembe kumasları var bazı yerlerinde falan baston puset ama konforlu bastonlardan genelde heryerde e bebekte falan satıs fiyatı 759 internette duyulmamıs birkaç sitede 650 ye falan buldum epeydir bakıyorum oglumdada aynı marka model kullanmıstık çok çok memnunduk secmek kolay oldu model marka belli olunca. kiraz bebede havale ile 449 ytl çok çok ucuz değilmi. yarın elimizde olacak insalah . daha çok erken puset almak için ama bu fiyatı birdaha bulamayız resmen yarı yarıya gibi nerdeyse diye aldık. hiç kullanmadan cinsiyet konusunda bir supriz vs olursa değisim yaparlarmıs ki zaten nerde kullancaz :)
hep küçük çıkıyor yawww
sagol norracım annem diyor allaha emanet bebeklerin canları o koruyup gözetler demişti gerçektende öyle oldu allah korudu yavrumu çok şükürki hareketleri normale döndü hatta karnımın üzerinden de akşam baktım belli olmaya başladı inanki yavrumun acısını yaşayacagım diye çok korktum
Merhaba kısslar,
Geçmişi okumadan önce bugünü yazayım arkadaşlar.
Bugün drdaydık.. en son 3 hafta önce görmüştüm özlemişim kuzumu...Kızım, uzanmış güzelce, bacaklarını kaldırıp duruyordu. Bir ara bize baktı gözünü burnunu cenesini gördük delikafaduldendelikafadulden yafrumun sonra döndürdü başını yine. Çok tatlıydı kuzucum kızım benim. Drum herşeyini ölçtü ve 22 haftayla uyumlu dedi. Çok sağlklı maaşallah dedi. Suyumuzda çok ii dedi. Ağırlığımızda 500 gr olmuş artık... Bu arada annesi de 63 olmuş tabi tam 8 kilo almışım yanikafamçokkarıştıkafamçokkarıştı artık 20 kiloyla tamamlarım hamileleliğimi die ümit ediyorum:jeyyar::jeyyar: Demire ve magnezyuma devam. Mide yanmalarım başladığı için gaviscon da yazdı drum. Son olarak sağlık ocağına gidip tetanoz aşımı da oldum. Herşey güzeldi yani..
Kız olursa, babamız isim koyacaktı. O da Selen dedi. Benim ismim Selver kızımız ismi de Selen olacak inşallah.
Benden bu kadar... Şimdi geçmişi okuyayım biraz...
Gizze ay ne güzel, kızını görmüşsün, her şey yolundaymış... Ne mutlu sana..
Evrimcim, öncelikle -su- problemi olmadığına sevindim. Arkadaşlar bence o su değil, akıntı. Mİlyon çeşit akıntı var biliyorsunuz. Bu da yoğunluğu düşük olan bir tür akıntıdır bence ki, fitil vermiş.
Bir de canım ağustosta nar suyunu nerden bulucaz??
Benim ayak baş parmağımın tırnağı hep batar. Bu nedenle gerekli bakımı aksatmam, duştan sonra düzgünce keserim. Dün de kestim fakat bugün kaşıntı - acı arası bir his var. Korkuyorum. Arada böyle olduğu da oluyordu. Hatta bir kere mikrop kaptırmışım, evde törpüyü falan çok iyi sterilize edemiyoruz sonuçta. O zaman tırnağımın çekilmesinden kıl payı kurtulmuştum bir ton antibiyotikle falan.. İnşallah yarına geçer...
günaydın kızlar,benı össsleyennn varmıben sizicok özzledımde.of yaa bıan önce yapılsın su net cıldırcamm yaa.gecmıse üstünkörü bı göz atayım.Allah bılır kac sayfa oldu okumam pek mümkün olmas sanırım
aftabru dogum gununmustu galıba canım,önündekı bütün yeni yaşları bebegınle keşfetmen dileğiyle hayatım :1hug:
günaydın arkadaşlar naslısınız .
benim sinüzitten başım çatlıyor ve zonkluyor ilaçta içmiyorum kızımda hala düzelmedi dünden bu gün için plan yapmıştım kızımla alışverişe gidip gezecektim ama oda hasta bende yani gezmemiz yatmış durumda.geçmiş bakıp gelicem bakalım ne var ne yokmuş.
Gizze doğum günün kutlu olsun nice mutlu yıllara
doğum günün kutlu olsun yeni yaşın sana ve ailene sağlık mutluluk ve huzur getirsin canım.a.s.
Günaydın kıslar.
Gizze , sakaleynmaster, Petrik çok geçmiş olsun.
Gizze Aftabru doğumgünleriniz kutlu olsun bebişlerinizle ve eşlerinizle tabi nice mutlu yıllar geçirirsiniz inşallah.
Gizze, happy birthday to you..
gunaydin hamislerrrr,
GIZZE nice mutlu yillara canim, yeni yasin sana mululuk, saglik ve huzur getisin..
esrako şekerin yüksekse tespit edilmesi iyi birşeydir değil mi? belki ikinci yükleme daha iyi çıkar..inşallha sorun oluşturacak bir şey yoktur.
Aa Esrako ben de kirazbaby'nin internet sitesinde görüp, mağazasından aldım..Benimki frstwheels 399 TL ana kucağı da hediyeli..Biraz erken aldık ama fiyatı uygun olunca kaçırmak istemedik..
Seninkini de gördüm.Güle güle kullan..
esrcim cok guzel ve kaliteli bisi, cok uygun fiyata almissin.iyi gunlerde kullansin canim, cok begendim..ben burdan 3lu setler bakiyorum, pusat, maxi-cosi araba koltugu ve bebekkende pusete konulmasi icin olan koltuk, ama ama bgendiklerim biraz pahali, chicconun bi tane cok begendim..
adaşım ben fiyatları bilmiyorum ama ucuzmu gerçekten o fiyat yaa bana ucuz gibi gelmedide bide o sadece pusetmi yoksa hani hem araba koltuğu vs olanlar var ondandmı?
defnecim ne demek size fikir olması için çektim sadece bir işe yarayabildiyse ne mutlu bana
petrik gözünyadın canım güzel haberler duyunca seviniyorum ben..
kızlar üzerimde bi ağırlık var anlatamam havalardanmıdır anlayamadım birde sol göğsümde ağrı var ne alaka bilmiyorum göğüs ucunda değilde dahada gerilerde bi ağrı acaba üşüttümmü ondan olabilirmi dünde bel ağrısı gecede uyuyamadım sabahında köründe kalktım..aman böle şikayet edince benim bile içim karardı öfff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?