geçen pazartesi yattım hastanede çıktım dünde gittim doktora bebekimm 2 gündür hiç oynamadı die oda bebek geriye çekilmiş bana sordu ters bişimi yaptın die temizlik yaptım dedim meğer teyzesi ben yorulunca oda yoruluyormuş geriye çekilmiş dinleniyim diee:)) ama tansion problemim var hep düşük çıkıo canım yaa sen nasılsın bu arada bebişin nasıl
kızlar selamlar ,
ben aşı olmadım doktor çok önemli değil dedi. yaptırmadım bende. dörtlü test kaçıcı haftalarda yapılıyo
Geçmiş olsun Milkshakecim. 4lünün iyi çıkmasına sevindim. Tansiyonuna takma kafanı. Bir süre her sabah ölçtürmeye çalış. Yorgun olup olmadığın, sinirsel durumun vs.. çok etkiliyor tansiyonu.
canım çok saol ateşim yükseldi yüksek ateşte hamileler için tehlikeliymiş hemen serum filan verdiler düzeldim çok şükür canımEftelyacım hayırdır niye hastanede yattın? Ben forumu çok sık takip edemediğim için kaçırmışım. Geçmiş olsun.
4 lü usg için 18-24. haftalar arası diyorlar ama doktorum bebeğin en net göründüğü hafta 22-24 arası o zaman 4 lüye gir dedi.
mercimekim bu dr una gore değisiyor. benim dr um aclık bakıp sonra yukleme yaptırıyor mesela arkadasım ın dr u ac olman sart değil demis direk yukleme yaptırdı. benim dr unonlem olarak aclıaga baktırmaktaki nedeni sayet aclık sekerin kendiliginden yuksek çıkarsa yukleme yapmak sakıncalı olur gebe iken diye aclıkta baktırıyorsaglamcılık yani. ama kendi dr una danıs bence yada yaptırcagın laborotuara falan danıs iki farklı olcum yapılıyor yani anlayacagın.ESRAKO..
canım şeker yüklemesinde açlık tokluk farkediyomu?
İyi dilekleriniz ve güzel sözleriniz için teşekkürler. Yüksek tansiyonu ve şekeri olanlar varmış, pek geçmişe bakamadım ama telkırma ve esrakonun mesajlarından okudum. Geçmiş olsun arkadaşlar. Esrako bu foton çok güzel çıkmış hiç değiştirme canım. Çok beğendim :)
günaydın arkadaşlar,,,,,,
hafta sonu bizde detaylı ultrasona girdik şükürler olsun kızımın herşeyi normal.... bütün organlarına kemiklerine tek tek bakıldı.... ama benim yaramaz kızım yüzünü göstermemekte diretti ama en sonunda acıdı bize birden yüzünün yarısını gösterdi bize ve el salladı:)))))kilosu yaklaşık 500 gr mış boyunu söylemedi..... hatta 3 gün önden çıktık detaylı ultrasondu benim gittiğimde 21+4 günlüktü ama detaylı ultrasonun verdiği rapor kağıdında 22+1 günlük çıktı çok şükür bunuda atlattık arkadaşlar......
yanlız bu sabah aşı vurunmak için sağlık ocağına gittim ebe tansiyon kilo ve bacaklarımda ödem varmı diye kontrol etti kötü haber tansiyonum yüksek çıktı 13.8 ve bacaklarımda ödem varmış dr. ara haber ver dedi ebe bilgisi olsun tansiyonun yüksekliğinden ve ödemden dedi.... moralim bozuldu inşallah sadece bu sabah yüksektir.... ebe tansiyon kontrolü yaptır hergün ölçtür ve bir kağıda yazdır dedi.....
Günaydın herkese.. a.s.
Az önce Seren Serengil'in haberini okudum..
"Şiddetli preeklampsi (gebelik zehirlenmesi), baş ağrısı ve yüksek tansiyon şikayetleriyle acil doğuma alınmak istenince, yalnız başına operasyona girmek istemediği için Türkiye’ye döndü. 2 Nisan'da Amerikan Hastanesi’ne yatırılan Serengil, yüksek tansiyonu ve şiddetli baş ağrısı nedeniyle beyin kanaması riski olduğu, 24 haftalık bebeğinin gelişiminin 21 hafta ile uyumlu olduğu ve sıvısının da tamamen bittiği tespit edilince acil doğuma alındı. Sezaryenle doğum yapan Serengil'in 'Stephanie' ismini verdiği bir kızı oldu. Ancak 400 gr. doğan bebeğin hayati tehlikesi sürüyor. Hayati tehlikeyi atlatan Serengil, gözyaşları içinde yoğun bakımda tutulan bebeğinin yaşaması için herkesin dua etmesini istedi."
Ay ne zor yaa.. Allahım yardımcısı olsun.. Hepimizin.. Sağlıkla alalım evlatlarımızı kucağımıza..Ödem son bi kaç gündür bende de olmaya başladı, özellikle ellerimde.. Tansiyon problemim yok ama hergünde düzenli ölçtürmüyorum maalesef.. Doktordan doktora.. Ooof sağlıkla bi bitirsek şu dokuz ayı :Saruboceq:
benimde hep düşük çıkıyor dün yine 10.5 çıktı ama düşük olan tansiyon önemli deil dediler
ayy cok üzüldüm yaa,zaten öbür bebegınıde 9 aylıkken kaybetmıstı.cok zor bı durumda olmalı suan.Allah yardım etsın inşallah,
canım sen okadar takma kafana bı arkadasımda böyle preeklampsi yüzünden 6 aylık bebegını kaybetmıstı.ama onun anlatısı zaten 15.haftadan sonra baslamıs şişmeye.öyle azbuz degıl.her uyandıgıda yüzü gözü, şiş oluyomustu.ben oyuzden aslında hep laf aralarında msjlarıma yazdım uyandıgınızda kendınızı kontrol edın dıe.direk yazıp korkutmak istemedım.ve önemlı bı konuda su içitiğin zaman eger tuvaletın gelmıyorsa anlıycakmıssınkı vucud su tutuyomus.ve tansıyonun süreklı 14 ve üzerinde oluyomus.bendedeazcık ödem cıktı.saglık ocagındakı ebe 2 haftada bır gel engec dedı.ama sanırım bizdekı şişlikler ayagımızın asagı sarkmasından kaynaklanıyo.tansıyonumda düşük seyredıyo 11_7
sen ne durumdasın canım
bebeğin cild güzelliği için korunmak gerekliymiş...ablamın doktoru söylemişti. zaten korunmak bebeğin dogduugnda daha temiz olmasınıda saglıyor..benm ablam ebe hemşire o söylemişti bebklerde çok farkediliyor diye...hani bebek daha temiz doguyormuş...
gerçekten üzücü bir haber..bu kadında hep evladıyla imtihan oluyor..Allah evladını bağışlasın..
Canım bırak temizliği fln yaa.. pislikden ölmeyecek kadar yapsan yeterr kaydirigubbakcemile3 Yazık ay kıyamamm, yorma bebişimiziii :ecrin_bebek: İyiyiz biz canım, bi yaramazlık yok.. İşler yoğun biraz, sayfa hep açık zaten.. bi gözümle takip etmeğe çalışıyorum sizii yerimsenibengeçen pazartesi yattım hastanede çıktım dünde gittim doktora bebekimm 2 gündür hiç oynamadı die oda bebek geriye çekilmiş bana sordu ters bişimi yaptın die temizlik yaptım dedim meğer teyzesi ben yorulunca oda yoruluyormuş geriye çekilmiş dinleniyim diee:)) ama tansion problemim var hep düşük çıkıo canım yaa sen nasılsın bu arada bebişin nasıl
Evet canım yaa.. 3. hamileliğimiş..Allahım evlat acısıyla sınamasın, test etmesin kimseyi, çok zor.. Bende okuyunca baya panikledim, bikaç gündür ellerim şişio özellikle.. ama öle abartı değil.. yüzüğü çıkarınca farkediyorum.. Ama anlattığına göre daha belirgin olması lazım, belirtiler demek ki baya kuvvetli oluyor.. Allahım korusun, şeker çıkmasın diye dua ederken bide bunu okuyunca korktum sabah sabah.. Sen nasıl oldun canım yaa, geçmedi mi öksürüğün hala? Bahar da hava değişiminden hasta olmak daha da kolaylaşıyor.. Dikkat edelim hepimiz.. Acil şifalar sana da kelebeğim..ayy cok üzüldüm yaa,zaten öbür bebegınıde 9 aylıkken kaybetmıstı.cok zor bı durumda olmalı suan.Allah yardım etsın inşallah,
canım sen okadar takma kafana bı arkadasımda böyle preeklampsi yüzünden 6 aylık bebegını kaybetmıstı.ama onun anlatısı zaten 15.haftadan sonra baslamıs şişmeye.öyle azbuz degıl.her uyandıgıda yüzü gözü, şiş oluyomustu.ben oyuzden aslında hep laf aralarında msjlarıma yazdım uyandıgınızda kendınızı kontrol edın dıe.direk yazıp korkutmak istemedım.ve önemlı bı konuda su içitiğin zaman eger tuvaletın gelmıyorsa anlıycakmıssınkı vucud su tutuyomus.ve tansıyonun süreklı 14 ve üzerinde oluyomus.bendedeazcık ödem cıktı.saglık ocagındakı ebe 2 haftada bır gel engec dedı.ama sanırım bizdekı şişlikler ayagımızın asagı sarkmasından kaynaklanıyo.tansıyonumda düşük seyredıyo 11_7
sen ne durumdasın canım
Amiiin canıım :Saruboceq:bebeğin cild güzelliği için korunmak gerekliymiş...ablamın doktoru söylemişti. zaten korunmak bebeğin dogduugnda daha temiz olmasınıda saglıyor..benm ablam ebe hemşire o söylemişti bebklerde çok farkediliyor diye...hani bebek daha temiz doguyormuş...
gerçekten üzücü bir haber..bu kadında hep evladıyla imtihan oluyor..Allah evladını bağışlasın..
benim doktorum da bir şey demiyor..ama çok denedim yüzüstü ve sağa yatınca acayip tekmeliyor zıpır.sola dönünce sakinleşiyor..dün gece yine bir sürü deneme yaptım sonuç hep aynı..hiç de sevmem soluma yatmayı..kızlar biz buarada hiçbirşşeye yasak koymadık. dedim ya benim doktorum çok rahat diye. yüzüstü yatmama bile izin veriyor. "yatabiliyorsan yat, zaten yakında yatamayacaksın" dedi. ama prof olan "bence yatma, bebek rahatsız olur" dedi. ben de hep yan yatıyorum ama sonra bi bakıyorum yine yüzümün üstüne dönüvermişim. inşallah sıkışmıyordum yavrum.
hoşgeldin..açma arayıselam kızlar,
internetteki sorunumuz çözüldü,2 haftalık bir aradan sonra nihayet buradayım.hepinizi çok özledim,umarım herkes iyidir.ben iyiyim.öpüldünüz.
bende azonce yeni acılan turk kliniginden geldim cok guzel gecti muayenem tam 1.30 saat kaldım . kendimi turkiyede hissettim . kızım 534 gr olmus bende 66 kg :) renkli dopplerdende baktık cok sukur hersey yolunda.uzun bacaklı bir kızmıs .sag elini yuzune goturuyodu. dr dediki anne karnında hangi elini kullanıosa o eliyle yazar onu kullanır. hersey cok guzeldi anlıyacagınız mutlu mutlu dondüm eve. ama tetanoz asısını bu hafta yaptır dedi bulanlar olmus bakalım bulamazsamda napayım yaptırmam. seker testimde 24-28.hafta arasında yani bi sonraki randevumda.
Kizlar bugun buyuk gun, saatler kaldi, cok heyecanliyim, bebisim kipir kipir, ama belki babamiz gelemicekmis gormeye cok uzuldum...Lutfen bana dua edin, hayirli haberlerle doneyim...
mercimekim bu dr una gore değisiyor. benim dr um aclık bakıp sonra yukleme yaptırıyor mesela arkadasım ın dr u ac olman sart değil demis direk yukleme yaptırdı. benim dr unonlem olarak aclıaga baktırmaktaki nedeni sayet aclık sekerin kendiliginden yuksek çıkarsa yukleme yapmak sakıncalı olur gebe iken diye aclıkta baktırıyorsaglamcılık yani. ama kendi dr una danıs bence yada yaptırcagın laborotuara falan danıs iki farklı olcum yapılıyor yani anlayacagın.
canım tsk ederim arada değistiriyrum resmimi valla sıkılıyorum değisiklik her bakımdan iyi geliyor bana:)
bende seker çıktı bu araada daha pek çok arkadyas yaptırmadı benim dr erken baktırdıgı için yakaladık çok sukur diyet yapıyorum bugun yarım kilo zayıfladıgımı farkettim guldum kendi kendime:))
inanılmaz birsey değilmi. muhtemelen zayıflamamam içinde diyetisyen ona gore program varecek çok merak ediyorum neler ye yeme diycek birkaç gun içinde gideceğim diyetisyene.
gozun aydın sibelcim. tansiyonuna aman dikkat et hegun olctur. odem bacak ve bileklerde benimde oluyor ama tum gun masada oturduugum için evde iken haftasonu boyle olmuyor
allah korusun allah gostermesni ya kadın aikinci acı ne kadar zor allah bununla sınıyor demekki dencek birsey yok acil sifalar.
canım dusuk olması tibben iyi ama allah korusun dengeni kaybedip dusup bayılabilirsin ona dikkat etmelisin.
ayak bilek sismesi baska el yuz goz sismesi baska tabi ona dikkat etmeliyiz hepimiz kesinlikle
bana mantıklı gelmiyor pinky yaa. bebek acıkta olup sperm ustune gidiyor değilki . bebekkesenin içinde keseninde tıpası var malum su nisan denen olay dogum basladıgında o tıpa acılıyor ordakı pembe sıvı akıyor ve artık enfeksiyona her tur sıvı girisine acık oluyor kese . ama su anda tıpa var ve kapalı bebekte suyun içinde temiz oluyor bebek mantıgım a yatmıyor alakasız sanki.
ama benim onceki gebelikteki dr um korunmamızı soylemisti çunku sperm içindeki bazi asitler dogum baslatabiliyormus diye .
haklısınız kızlar yediğime dikkat etdince olmuyor açsam eğer daha kötü oluyorum ama çok tşk ederim hepinize:1hug:günaydın arkadaşlar
milkshake geçmiş olsun inşallah önemli bi şey çıkmas
eftelyacanım benide tansiyon hep düşük çıkıyo dr de biliyo ama bir şey söylemedi önemli olsa söylerdi diye düşünüyorum ama esrakonun dediği gibi çok dikkat et kendine düşüp bayılabiliris çünkü benim başıma geldi aç ve susuz kalma
bu arada benim bebiş 2 gündür beni uyandırıyo bir uyanıyorum nasıl kıpır kıpr anlatamam
ben uzun zamandır kaçak kediyi görmüyorum . ve çok merak ettim en son bana msj atmıştı fotomu göremediği için bende onu arkadaş listesine eklemiştim ama yok o eklememiş en son bir hafta önce girmiş evriş var arkadaş listesinde belki onun haberi vardır bakalım gelince sorarıs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?