2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Eftelyacım hayırdır niye hastanede yattın? Ben forumu çok sık takip edemediğim için kaçırmışım. Geçmiş olsun.

kızlar selamlar ,
ben aşı olmadım doktor çok önemli değil dedi. yaptırmadım bende. dörtlü test kaçıcı haftalarda yapılıyo

4 lü usg için 18-24. haftalar arası diyorlar ama doktorum bebeğin en net göründüğü hafta 22-24 arası o zaman 4 lüye gir dedi.

Geçmiş olsun Milkshakecim. 4lünün iyi çıkmasına sevindim. Tansiyonuna takma kafanı. Bir süre her sabah ölçtürmeye çalış. Yorgun olup olmadığın, sinirsel durumun vs.. çok etkiliyor tansiyonu.

bilmiyorum bakalım birkaç gün her akşam ölçtürmeyi düşünüyorum bakalım nasıl olacak.... dün çok yoruldum çok stresliydim belki onun etkisi olmuştur tansiyon yüksekliği için inşallah normale döner....az önce dr. arayıp söyledim durumu oda ben seni en son ne zaman gördüm muayene için dedi bende bu cumartesi dedim oda ozaman kafana takma sorun yok endişelenecek birşey yok dedi şükürler olsun içim rahatladı.... zaten dr. umda cumartesi günü tansiyonuma ve bacaklarıma bakmıştı ödem varmı diye.....

canım çok saol ateşim yükseldi yüksek ateşte hamileler için tehlikeliymiş hemen serum filan verdiler düzeldim çok şükür canım

ESRAKO..
canım şeker yüklemesinde açlık tokluk farkediyomu?
mercimekim bu dr una gore değisiyor. benim dr um aclık bakıp sonra yukleme yaptırıyor mesela arkadasım ın dr u ac olman sart değil demis direk yukleme yaptırdı. benim dr unonlem olarak aclıaga baktırmaktaki nedeni sayet aclık sekerin kendiliginden yuksek çıkarsa yukleme yapmak sakıncalı olur gebe iken diye aclıkta baktırıyorsaglamcılık yani. ama kendi dr una danıs bence yada yaptırcagın laborotuara falan danıs iki farklı olcum yapılıyor yani anlayacagın.

canım tsk ederim arada değistiriyrum resmimi valla sıkılıyorum değisiklik her bakımdan iyi geliyor bana:)
bende seker çıktı bu araada daha pek çok arkadyas yaptırmadı benim dr erken baktırdıgı için yakaladık çok sukur diyet yapıyorum bugun yarım kilo zayıfladıgımı farkettim guldum kendi kendime:))
inanılmaz birsey değilmi. muhtemelen zayıflamamam içinde diyetisyen ona gore program varecek çok merak ediyorum neler ye yeme diycek birkaç gun içinde gideceğim diyetisyene.

gozun aydın sibelcim. tansiyonuna aman dikkat et hegun olctur. odem bacak ve bileklerde benimde oluyor ama tum gun masada oturduugum için evde iken haftasonu boyle olmuyor

allah korusun allah gostermesni ya kadın aikinci acı ne kadar zor allah bununla sınıyor demekki dencek birsey yok acil sifalar.

benimde hep düşük çıkıyor dün yine 10.5 çıktı ama düşük olan tansiyon önemli deil dediler

canım dusuk olması tibben iyi ama allah korusun dengeni kaybedip dusup bayılabilirsin ona dikkat etmelisin.

ayak bilek sismesi baska el yuz goz sismesi baska tabi ona dikkat etmeliyiz hepimiz kesinlikle

bana mantıklı gelmiyor pinky yaa. bebek acıkta olup sperm ustune gidiyor değilki . bebekkesenin içinde keseninde tıpası var malum su nisan denen olay dogum basladıgında o tıpa acılıyor ordakı pembe sıvı akıyor ve artık enfeksiyona her tur sıvı girisine acık oluyor kese . ama su anda tıpa var ve kapalı bebekte suyun içinde temiz oluyor bebek mantıgım a yatmıyor alakasız sanki.

ama benim onceki gebelikteki dr um korunmamızı soylemisti çunku sperm içindeki bazi asitler dogum baslatabiliyormus diye .

SEREN SERENGıLin başına gelenleri yeni duydum ve çok çok üzüldüm. tüylerim diken diken oldu. allah o bebeğin yardımcısı olsun. inşallah yaşatmayı başarırlar. allah onu annesine bağışlasın sağlıklı bir şekilde....

esracım teşekkür ederim evet benimde genelde masa başı işte oturduğumuz için ayak bileklerim şişiyor onun harıcinde şükürler olsun yüzümde gözümde bacaklarımda şişlik yok ve benimde hafta sonu bileklerimde şişlik olmuyor hafta içi oluyor.... sağ sağlim atlatsak şu 3-4 ayı allahın izniyle.....

Canım bırak temizliği fln yaa.. pislikden ölmeyecek kadar yapsan yeterr kaydirigubbakcemile3 Yazık ay kıyamamm, yorma bebişimiziii :ecrin_bebek: İyiyiz biz canım, bi yaramazlık yok.. İşler yoğun biraz, sayfa hep açık zaten.. bi gözümle takip etmeğe çalışıyorum sizii yerimseniben
Evet canım yaa.. 3. hamileliğimiş..Allahım evlat acısıyla sınamasın, test etmesin kimseyi, çok zor.. Bende okuyunca baya panikledim, bikaç gündür ellerim şişio özellikle.. ama öle abartı değil.. yüzüğü çıkarınca farkediyorum.. Ama anlattığına göre daha belirgin olması lazım, belirtiler demek ki baya kuvvetli oluyor.. Allahım korusun, şeker çıkmasın diye dua ederken bide bunu okuyunca korktum sabah sabah.. Sen nasıl oldun canım yaa, geçmedi mi öksürüğün hala? Bahar da hava değişiminden hasta olmak daha da kolaylaşıyor.. Dikkat edelim hepimiz.. Acil şifalar sana da kelebeğim..
Amiiin canıım :Saruboceq:
Korunma olayını da ilk defa duydum, dikkate alıcaam kaydirigubbakcemile3:jeyyar:

herkese merhaba iş yoğunluğundan giremedim..herkesler iyidir umarım benim doktorum da bir şey demiyor..ama çok denedim yüzüstü ve sağa yatınca acayip tekmeliyor zıpır.sola dönünce sakinleşiyor..dün gece yine bir sürü deneme yaptım sonuç hep aynı..hiç de sevmem soluma yatmayı..
selam kızlar,
internetteki sorunumuz çözüldü,2 haftalık bir aradan sonra nihayet buradayım.hepinizi çok özledim,umarım herkes iyidir.ben iyiyim.öpüldünüz.
hoşgeldin..açma arayı

bende azonce yeni acılan turk kliniginden geldim cok guzel gecti muayenem tam 1.30 saat kaldım . kendimi turkiyede hissettim . kızım 534 gr olmus bende 66 kg :) renkli dopplerdende baktık cok sukur hersey yolunda.uzun bacaklı bir kızmıs .sag elini yuzune goturuyodu. dr dediki anne karnında hangi elini kullanıosa o eliyle yazar onu kullanır. hersey cok guzeldi anlıyacagınız mutlu mutlu dondüm eve. ama tetanoz asısını bu hafta yaptır dedi bulanlar olmus bakalım bulamazsamda napayım yaptırmam. seker testimde 24-28.hafta arasında yani bi sonraki randevumda.

bugün herkes burda ne güzel evet ya bebişini kaybetmiş seren serengil üzüldüm

Kizlar herkese gunaydin...
Hasta olan tum arkadaslarim gecmis olsunn...
Yazik bende uzumldum seren'e bu kacinci sanssizlik kadinin yasadigi, ya, allahim yardimcisi olsun...

Kizlar bugun buyuk gun, saatler kaldi, cok heyecanliyim, bebisim kipir kipir, ama belki babamiz gelemicekmis gormeye cok uzuldum...Lutfen bana dua edin, hayirli haberlerle doneyim...

günaydın arkadaşlar
milkshake geçmiş olsun inşallah önemli bi şey çıkmas
eftelyacanım benide tansiyon hep düşük çıkıyo dr de biliyo ama bir şey söylemedi önemli olsa söylerdi diye düşünüyorum ama esrakonun dediği gibi çok dikkat et kendine düşüp bayılabiliris çünkü benim başıma geldi aç ve susuz kalma
bu arada benim bebiş 2 gündür beni uyandırıyo bir uyanıyorum nasıl kıpır kıpr anlatamam
ben uzun zamandır kaçak kediyi görmüyorum . ve çok merak ettim en son bana msj atmıştı fotomu göremediği için bende onu arkadaş listesine eklemiştim ama yok o eklememiş en son bir hafta önce girmiş evriş var arkadaş listesinde belki onun haberi vardır bakalım gelince sorarıs

ay maşallah...neler öğrencez daha bakalım bu topikte...el meselesini ilk defa duyuyorum...ben de dikkat edeyim bakayım bi dahakine...

Kizlar bugun buyuk gun, saatler kaldi, cok heyecanliyim, bebisim kipir kipir, ama belki babamiz gelemicekmis gormeye cok uzuldum...Lutfen bana dua edin, hayirli haberlerle doneyim...

hadi bakalım hayırlı haberlerini bekliyoruz....dualarım seninle ve bebişinle...
aramızda saat farkı ne kadar? gelince hemen yaz bize...

norracım dualarım seninle inşallah çoooook güzel haberlerle gelirsin hemen bize yaz olurmu

Esrako ve Helin...saolun kızlar...ben de aradım hastaneyi şeker yüklemesiyle ilgili...ilkinde 50 gr.yapılıyomuş..açlık tokluk farketmiyo dediler...

haklısınız kızlar yediğime dikkat etdince olmuyor açsam eğer daha kötü oluyorum ama çok tşk ederim hepinize:1hug:

arkadaşlar merhaba aslıdan siteye sık sık girip sizleri takip ediyorum ama çok sık yazamıyorum. kısaca kendimi hatırlatıyım yeniden:)) 21+4 olduk bebişimle. geçen hafta ultrasona girdik doktorumuz işler yolunda dedi. şeker yüklemesi için gün aldık 24 haftanın içinde yapılacak. sizlere bir sorum var müsait olan arkadaşlar cevap verebilirse sevinirm. ben daha tetanoz aşısını olmadım. çok geç kalmadım umarım. sağlık ocağında yapılan aşılar karma aşımı yokda sadece tetanozmu içeriyor. bazı yerlerde okudum karma olabiliyor diye.ondan tırstım biraz. sizler ne yaptınız kendiniz alıpta mı vuruldunuz yoksa sağlık ocağında ona göre mi uygulanıyor.şimdiden teşekkürler:))

Merhaba herkese.
Takoz pc sorun çıkarıyo 2-3 sayfa bile geriye gidemedim
Minik Kelebek geçmiş olsun canım düzene girer elbet tansiyonun
Herkes iyidir umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…