KIZLARRR doktordan geldim, ancak girebildim nete..
vee benimde oglusum oluyorrr, pipisini cok net gorduk, resmini bile verdi:)) hersey cok yolundaymis, 25 cm, 400gr:)) 21 hafta 3 gunluk kuzum:)) Teoman'im geliyor....
Arkadaşlar az önce öğrendik KIZIMMM olacakmış.. hihoyyyt Çok sağlıklı bir kızım var maaşallah.. Elleri hep saçında sanırım süslü bir kızı olacak (annesi gibi :))))) yerimseniben
Erkeklerin arasında nadir kız galiba benimki....
Güzel haberlerle dolu bır topık gunu olmus.. tek tek okudum, çok çok da mutlu oldum. Tüm arkadaslarımı tek tek tebrik ederim tekrar.
Norram, ayrıyetten sana da tebrıkler.. bılıyorduk zaten oglan olacagını, resmi belgesını de almıs olduk.
Arkadaslar,
Dün gece basımın agrısıyla uyandım, bir yandan da mıdem bulanıyordu.. bıraz ac yatmıstım, ustelemedım, acaba dedım acım ondan mı mıdem bulanıyor, kalktım bır muz yedım ama bu sefer de basım agrıyor, o rahatsız ettı, kalktım mınoset aldım.. sonra artık yorgunluktan sızmış kalmısım.. sabah bıraz daha mıdem bulanıyordu, fazla olmamak kaydıyla.. Oglumun kıpırtalarını hıssetmesem hıkaye yazacagım ama cıddı moralım bozuldu, neden mıde bulantısıdır bu,bas agrısıdır?? Basınıza gelen bır durum mu?? Yardımcı olursanız sevınırım.
kizlar buarada suan bulutlarin ustundeyim,hic bisey keyfimi bozamadi, randevuma saatinde gitmeme ragmen 45 dk bekledim doktoru, sonrasinda gerizekali sef bi suru laf soyledi baska bi sebepten bana ve diger arkadasima, hatta kiz agladi aglicak, ben siritiyorum hala..zaten o yuzden size gec haber verebildim, bi turlu giremedim nete..banyomuzun elektrik sistemi cokmus, suan dus alamiyorum rahat rahat, tum tesisatin degismesi gerek, salona su sizinti yapmis, kagit kabarmis, esim disarda gec gelicek, bugandevuya gelemediun rv.s.v.s ama hic bisey moralimi bozamiyor yaa, ben cok mutluyum...yuzumde bi siritma, kayin valideme bile telde "babannelerin guzeli napiyon" dedim, dusunun artik:))))allah bu bebislerin eksikligini gostermesin...
tamam tamam kismaama napim benim memisler cok kucuk, simdi yavas yavas biseye benzedi, anneminde hic sutu olmamis onunda kucukmus, belki benimde olmas dedim, keske olsa, cok isterim
kızlar selam.biz bugün sabah doktora gidip 50 gram şeker yüklemesi yaptık.1 saat sonra kan aldılar.saat üç gibi sonucu alırsın dediler tabii yeme içme yok aç karına aldılar.ne kötüymüş o şekeri içmek aö karına.oradan doplere gittim tekrar adama uyuz oldum sanki bebek onun.kendi baktı sevdi..plesantam çok gençmiş daha 1.seviyede.sıvı temiz ve yeterliymiş.bebişimde gayet iyiymiş çok şükür.kıpır kıpırdı tam göremedim.velet el salladı durdu.
şeker testimde sınır 140 mış benim 90 çıktı.yani tatlıya devam.çok şükür.tatlı manyağıyım çünkü.eşimizde bebişimizde artık yukarıda arada iner ağrı yaparsa korkma dedi.haftamızdan 4 gün büyük.ama gıcık kilosunu ne söyledi nede usg de yazıyor.neyse sorun yokmuş allahıma şükür.işte böyle kuzular...darısı bekleyenlerin başına.
evrisim kusura bakma valla bosluguma geldi, unuttum gecen gun olanlari, resmen buzustum ben iyice...hafizam silmis:))
kızlar sol tarafa yatınca bebeğe daha fazla kan akışı sağlanıyor.böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin taşınıyor.sırt üstü yatmalarda bebeğe giden kan akışı azalıyor bebeğe daha az oksijen gidiyor.sol ttaraf bebeklerin en güvenli oldukları yatış pozisyonu ama ben sağ sol yatıyorum.daha çok da sağıma yatıyorum.sol beni çok rahatsız ediyor bel fıtığından.bel fıtığı sol bacağıma vurduğundan soldan daha çok sağ tarafıma yatıyorum
evrişim bişi sorcam kuzum sen o kaşıkları almışsın ya ne zaman kullanıcan kaç aylıkken çünkü bildiğim kadarı ile ilk aylar bebişe su vermemek gerekiyomuş sadece anne sütü alması gerekiyomuş
buarada evrisim bilet bakiyorum uygun fiyata, haftasonu kesinlesicek ama ya nisan son haftasi yada mayisin ilk haftasi oradayim insallah, bi bulusma ayarliyalim:))) insallah bi sorun cikmaz gelebilirim:))
Hoşgeldin hayatım. Özlemiştik vallahi. Haberlerin de iyiymiş, ne güzel. Allah devamını göstersinhihoyyytsağolun canım,ben de sizi çoook özledim.üçlü test sonucumu aldım,bebişimi daha net hissetmeye başladım,seçimde sabah 6.00-akşam 22.30 aç susuz çalıştım,ama bunların hiçbirini sizinle paylaşamadım senağlama neyse,artık buradayım.görüşürüz...
Öptüm seni ŞEKER KIZa.s.telkırma aman ihmal etme. banada seker için gittigim dr seker olcum aleti al dedi. kayınvaldemin bir ara çok yuksekti hergun olçuyord simdi 15de bir olcuyormus aleti ben alcam ondan odunc:) acken ve tokken ilk zamanlar hergun olcum yapacakmısım parmagımı delerek yaniallahtan tansiyon olcmek acıtmıyor ..
ama nazanın dedigi gibi bu durumda en SEKER benim gurupta: ))
Gözün aydın canım, bebişin iyiymiş. Tansiyonun hafif yüksek bana sorarsan. Biraz dikkat ederek normal sınırlara getirilebilecek bir düzeyde. Sıkma canını. Bol bol su iç ve stresten uzak dur.günaydın arkadaşlar,,,,,,
hafta sonu bizde detaylı ultrasona girdik şükürler olsun kızımın herşeyi normal.... bütün organlarına kemiklerine tek tek bakıldı.... ama benim yaramaz kızım yüzünü göstermemekte diretti ama en sonunda acıdı bize birden yüzünün yarısını gösterdi bize ve el salladı:)))))kilosu yaklaşık 500 gr mış boyunu söylemedi..... hatta 3 gün önden çıktık detaylı ultrasondu benim gittiğimde 21+4 günlüktü ama detaylı ultrasonun verdiği rapor kağıdında 22+1 günlük çıktı çok şükür bunuda atlattık arkadaşlar......
yanlız bu sabah aşı vurunmak için sağlık ocağına gittim ebe tansiyon kilo ve bacaklarımda ödem varmı diye kontrol etti kötü haber tansiyonum yüksek çıktı 13.8 ve bacaklarımda ödem varmış dr. ara haber ver dedi ebe bilgisi olsun tansiyonun yüksekliğinden ve ödemden dedi.... moralim bozuldu inşallah sadece bu sabah yüksektir.... ebe tansiyon kontrolü yaptır hergün ölçtür ve bir kağıda yazdır dedi.....
Maşallah maşallah oğluşuna. Amin canım ya, ne yüce bir duyguymuş. Allah isteyen herkese göstersin. Bütün annelerin yavrularını korusun:Saruboceq:oğlum sabahtan beri kıpır kıpır.....allah yokluklarını göstermesin...böyle bi duygu yaşamadım bu yaşıma kadar...
Ben kaçırmışım canım ya, geçmiş olsun. Çabucak müdahale etmişler Allahtan:1shok:canım çok saol ateşim yükseldi yüksek ateşte hamileler için tehlikeliymiş hemen serum filan verdiler düzeldim çok şükür canım
Oh oh gözün aydın babym. Birkaç hafta havalarda gez artık:sm_cool:Maşallah maşallahbende azonce yeni acılan turk kliniginden geldim cok guzel gecti muayenem tam 1.30 saat kaldım . kendimi turkiyede hissettim . kızım 534 gr olmus bende 66 kg :) renkli dopplerdende baktık cok sukur hersey yolunda.uzun bacaklı bir kızmıs .sag elini yuzune goturuyodu. dr dediki anne karnında hangi elini kullanıosa o eliyle yazar onu kullanır. hersey cok guzeldi anlıyacagınız mutlu mutlu dondüm eve. ama tetanoz asısını bu hafta yaptır dedi bulanlar olmus bakalım bulamazsamda napayım yaptırmam. seker testimde 24-28.hafta arasında yani bi sonraki randevumda.
Gözün aydın canım. Bebişin maşallahı var. Kilo konusunu çok takmıyor doktorlar anladığım kadarıyla. Ben de 80i aştım ama doktor hiçbir şey demedi. Önemli olan ilk 3 ayda aldığın kilo sanırım:uhm:slm kızlar nasılsınızzz
ben süperimmm
az önce doktordan geldim şekerim güzel çıktı yani sorun yok derin bir nefes aldımmm,oğluşum bana güldüüüü ilk evrimin fotoyu gördüğümde inanamamıştım ama gözlerimle gördümm ağzını açıp kapadıı dilini çıkardı ben şok üstüne şok yaşadımmm sanki bişi yiyodu yaşlı dedeler gibi çeneyi açıp kapadı ay süperdii yaa 542 gr olmuşuz teyzeleri,suyumuz güzel,satla uyumlu gidiyomuşum herşeyimiz güzel çıktı temmuz son hafta doğum dedii,kısacası bebişim çok iyiio iyi olunca aldığım kiloları kafaya takmadım bile ama kızlar korkunç bi durumdayım,tamm 83 kiloyum delikafadulden yani 13 kilo aldım Allah sonumu hayır etsin,doktora diyorum ben çok kilo alıyorum napcam böyle birşey olmaz dedi diyet felan gerekmezmi dedim hayır dedii,tansiyonum normal gözle görülür şişliklerim yok bu kadar tuzlu yememe rağmenn aman inşallah olmaz,benim doktor şişkoları seviyo heralde lülülülülülü neyse geçmişe bi bakim ne var ne yok...
Ooh maşallah kuzuyabizde geldik doktordan herşey çok güzel gelişimide çok iyi dedi doktor:teytey: en önemlisi amniyotik bant yok olmuş yani artık öyle bişey yok:Saruboceq::lepi::sm_cool: kuzumun başıda yukarı dönmüş zaten bu gün çok rahattım ağrısız sızısız dolaştım :sm_cool:tetanoz aşısını sordum geçen sen haziranda vurulduğum için gerek yokmuş yani ondan sıyırdık .şeker yüklemem yapıldı ama sonucu almayı bekleyemedik kociş göreve gitti .yarın öğrenebileceğim .sadece 1 kilo almışım doktor kilon çok iyi dedi toplam 10 kilodayım şuan yani.:dance:
gelelim tosunuma boyumuzu öğrenemedik ama 778gr olmuşuz.her hafta başımız sata göre ileri bacaklarımız tam satla uyumluydu bu hafta hepsi eşitlenmiş tam 24+4 olmuşuz:teytey: bizden bukadar teyzeleri.kaydirigubbakcemile3
Canım benim sat 24 Kasım (öğretmenim dekaydirigubbakcemile3)Çoğu kişi inanmıyor ama 12- 13. haftadan beri hissediyorum ben kuzucuğumu. Başlarda sanki karnımı içten çekiştiriyorlar gibiydi. Sonra sanki karnımın içinde bir damar atıyormuş gibi hissettim. Bu aralar minik parmaklar karın duvarıma dokunup dokunup kaçıyor gibi hissediyorum. Giderek güçleniyor dokunuşlar ama okkalı bir tekme yemedim henüzdelikafaduldenBen bebeğimi hissetmek istediğim zamanlarda yan yatıp ayaklarımı karnıma çekiyorum. Ya da yarı yüzüstü yatıyorum. Sıkışıyor sıpa:dance:Hemen başlıyor tepmeye:roflol:Bu arada bebeklerinizin hareketlerinden bahsetmiyosunuz artık ..Benim bir haftadır seğirme şeklindeyken dün bir iki kez daha güçlü hissettim...23-24 haftalık gebeler sizin nasılllll güçlü mü..Anlatın hadiii. Bide benle aynı haftadakiler nasıll?? Lalece vardı mesela..
Al bana bir rakip daha çıktıÇok üzgünüm çoookyok kızlar merek etmeyin sizler aramızda en zayıf olanlarsınız cumartesi beni görünce biz senin yanında tığ gibiyiz dersiniz çünkü en şişko benim ama dalga geçmeyin alınırım haa
Gözün aydın NoraaamhihoyyytEee görünen köy klavuz istemez tabii. Şu göbek işi cidden tutuyor galiba. Gerçi benim yorumcu da tuttu amafisfisfisKIZLARRR doktordan geldim, ancak girebildim nete..
vee benimde oglusum oluyorrr, pipisini cok net gorduk, resmini bile verdi:)) hersey cok yolundaymis, 25 cm, 400gr:)) 21 hafta 3 gunluk kuzum:)) Teoman'im geliyor....
Gözün aydın canım. Kızlar kapanın elinde kalıyor topikte:roflol:Arkadaşlar az önce öğrendik KIZIMMM olacakmış.. hihoyyyt Çok sağlıklı bir kızım var maaşallah.. Elleri hep saçında sanırım süslü bir kızı olacak (annesi gibi :))))) yerimseniben
Dün gece basımın agrısıyla uyandım, bir yandan da mıdem bulanıyordu.. bıraz ac yatmıstım, ustelemedım, acaba dedım acım ondan mı mıdem bulanıyor, kalktım bır muz yedım ama bu sefer de basım agrıyor, o rahatsız ettı, kalktım mınoset aldım.. sonra artık yorgunluktan sızmış kalmısım.. sabah bıraz daha mıdem bulanıyordu, fazla olmamak kaydıyla.. Oglumun kıpırtalarını hıssetmesem hıkaye yazacagım ama cıddı moralım bozuldu, neden mıde bulantısıdır bu,bas agrısıdır?? Basınıza gelen bır durum mu?? Yardımcı olursanız sevınırım.[/B]
Günaydın kızlar bu arada. Geçmişi okumaya daldım, günaydını unuttum.
Birşey soracağım. Sizin doktorlar uzun süre ayakta kalma gibi birşeyler söyledi mi? Dün proje sergisinde bütün gün hemen hemen ayaktaydım. Kasıklarım ağrıdı biraz. Ayaklarımı kaldırıp uzanınca geçti:uhm:
Bir de uzun zamandan sonra bugün ilk defa deliksiz uyudum ve ağrısız kalktımhihoyyytHem de çoook basit bir değişiklik yaparak; YASTIĞIMI YÜKSELTTİM:1shok:Kızlar gerçekten çok önemliymiş yüksek yastıkta yatmak. Günlerdir bel ve sırt ağrısından bütün gece dönüyordum. Dün gece MAŞALLAH bebekler gibi uyudum:CüvCüv:
Günaydın kızlar bu arada. Geçmişi okumaya daldım, günaydını unuttum.
Birşey soracağım. Sizin doktorlar uzun süre ayakta kalma gibi birşeyler söyledi mi? Dün proje sergisinde bütün gün hemen hemen ayaktaydım. Kasıklarım ağrıdı biraz. Ayaklarımı kaldırıp uzanınca geçti:uhm:
Günaydın anne kuşlar... Geçmişe hızlıca bir baktım da epk çok anne kuş mutlulukla dönmüş doktordan. Çok sevindim. sositososito
Pbinay ve Norraa da cinsiyetleri öğrenmişler. Hayırlı olsun! yerimseniben
Evriş, geçmiş olsun. Ben zaten migreni olan birisi olduğum için, hamileyken de olan başağrıları acabna nedendir diye düşündürmedi beni. Ama hamilelikte artıyor olabilir ağrlar. İzlediğim videolardan birinde dr. öyle diyordu ama kaçıncı aylar için demişti unuttum.
Esrako, geçmiş olsun sana da, vedalaştın di mi tatlılarla :) Benim de sınıra yakın çıktığı için şeker, tatlı konusunda dikkat etmeye çalışıyorum. Bir de gebelik şekeri ile ilgili izlediğim bir videoda dr. bebek şeker fazla olunca annesine yatrdım etmek için fazla şekeri depolar diyince gözlerim doldu, ağlamaklı oldum. :çok üzgünüm: Ay kıyamam ben bebişlere ya, daha doğmadan anneme yardımcı olayım diye fazla şekeri kendileri alıyorlarmış ki zararlı tabi bebişe... Yani, hayatta her şey rasyınaliteye dayanmıyor, doğmamış yavru bile fedakarlık gösteriyor. Yine ağlayasım geldi... Neyse yemeyelim tatlı şeker... Doğum sonrası yeriz inşallah.
İstanbullu anne kuşlar, ben kafamı duvarlara vurmak suretiyle cumartesi buluşmaya gelemeyeceğim. kaydirigubbakcemile En yakın arkadaşlarımdan birinin kardeşi evlenecek aynı gün ve davetiye elime geç ulaştığı için tamamen aklımdan çıkmış. Oysa ki aylar öncesinden söz vermiştim. Mekan ise Anadolu Yakasının bir ucu. Yani Bakırköy ile tam ters açı yapıyor. Dolayısıyla 1'de aranıza katılsam sonra nikaha gideyim desem bile yetişmem çok zor. Ne diyordunuz siz; hamilelikte beyin büzüşük oluyordu değil mi? Alın size bir örnek işte.
Sizlere çok güzel bir gün geçirmenizi diliyorum Cumartesi günü. Fazla tatlı yemeyin, pazarı gezerken dikkatli olun, cüzdanı çaldırmayın, göbeğe çarptırmayın... :çok üzgünüm:
Bakiym başka yazacak neler vardı aklımdaaa.... Hımmm... Neyse bu yazdıklarım bir kazaya uğramadan göndereyim de aklıma geldikçe yazarım...
evet Burkocum, uzun süre ayakta kalmamaya çalışmak lazım hatta gün içinde ara ara ayaklarınızı yere paralel uzatın diyor dr.'lar ama tabi nerdeee çalışan insan için, nasıl uzatalım ara ara
Benim de ağrılarım çok fazla oluyor kimi akşamlar. Özellikle kalça kemiklerim ve bacağımdaki kemikler çatır çatır ağrıyor. Ben de bi deneyeyim bakalım çift yastık koyayım olmadı başımın altına ama biz sadece sağa ve sola yatabilen insanlarız artık. Dolayısıyla boynum tutulut mu bilmiyorum. Boyun tutulması ile kemik ağrısı arasında bir maliyet fayda hesabı yapmam gerekecek sanırım...Bazen bacağımın arasına aldığım yastığı 2 büklüm ediyorum o iyi geliyor gerçi..
ben tum gun masa bası hep oturarark calıstıgım için hatta arada napsam da hareket etsem diye dusunuyorum o yuzden dr a boyle bir soru yoneltmedim hiç oda bana uyarı olarak soylemedi ama tum gun ayakta kalmakta tum gun oturmak gibi sakıncalıdır aralarda oturmaya calısmak gerek.
ya yapma ya mucizeee gelemiyormusunnnnn.
((((
tatlı konusuna gelince ben kestim tatlıyı allahtan çok duskunlgum olusmamıstı hamilelikte . normaldede sutlu tatlı severim oyle agır tatlılarla aram yoktur. annem oylecokseker koyup hosaf ffalan yaparki hatta ben hep sulandırarak içeerim falan ama ç ikolatayı çok sevirim ama onunda bir bagımlılık oldugunu dusunuyorum ne zaman hergun yemege baslayayım aklımdan çıkmıyor ne zaman ara girsin bir hafta falan agzıma surmeyeyim unutup gidiyorum sigara kola bagımlılgı gibi birsey bana gore. o yuzden su an onuda canım cekmiyor birtek dondurma yemek isteyecem napcam derdindeyim iki gundur nette arastırıyorum aspartam içeren tatlandırıcılar gebelikte zararlı değilmis. sakarin onerilmiyormus ama aspartamın zararlı etkisi bulunmamıs simdiye dek tabi hiçbirseyi abartmamak gerek ama arada dondurma yerim en azından mado ya sordum aspartam kullanıyorlarmıs. diyetisyende onaylarsa insalah haftada birkaç gun dondurmamı yerim bu da bana yeterde artar bile.
Ben de diyordum boynum tutulur diye ama tam tersi, daha rahat ettim. Vücut şeklimiz değişti anlaşılan:uhm:Ben bütün gece soluma yatıyorum zaten
Arkadaşlar az önce öğrendik KIZIMMM olacakmış.. hihoyyyt Çok sağlıklı bir kızım var maaşallah.. Elleri hep saçında sanırım süslü bir kızı olacak (annesi gibi :))))) yerimseniben
kızlar selam.biz bugün sabah doktora gidip 50 gram şeker yüklemesi yaptık.1 saat sonra kan aldılar.saat üç gibi sonucu alırsın dediler tabii yeme içme yok aç karına aldılar.ne kötüymüş o şekeri içmek aö karına.oradan doplere gittim tekrar adama uyuz oldum sanki bebek onun.kendi baktı sevdi..plesantam çok gençmiş daha 1.seviyede.sıvı temiz ve yeterliymiş.bebişimde gayet iyiymiş çok şükür.kıpır kıpırdı tam göremedim.velet el salladı durdu.
şeker testimde sınır 140 mış benim 90 çıktı.yani tatlıya devam.çok şükür.tatlı manyağıyım çünkü.eşimizde bebişimizde artık yukarıda arada iner ağrı yaparsa korkma dedi.haftamızdan 4 gün büyük.ama gıcık kilosunu ne söyledi nede usg de yazıyor.neyse sorun yokmuş allahıma şükür.işte böyle kuzular...darısı bekleyenlerin başına.
günaydın arkadaşlar.....
çok huzursuz bir gece geçirdim hiçbir sebep yok aslında ama bütün gece uyuyamadım sağdan sola soldan sağa döndüm durdum biraz uyuduğumda ise saçma sapan rüyalar gördüm sanırım ben bu seren serengil olayına taktım rabbim kimsenin başına vermesin.... bu sabahta kızımın hareketlerini hissedemedim inşallah herşey yolundadır belki benim huzursuzluğumdan kızımda etkilenmiş olabilir.....
günaydın kızlar uyku problemlerimiz bizi ilerleyen aylarda dahada çok yoracak ve belki uyumayı unutacağız.bi yerde okumuştum doğa bebek doğduğunda vücudu uykusuz kalmaya alıştırıyormuş
milkshake
gün daha yeni başladı bebeğini hissedersin birazdan.ben genelde saat 10 gibi hissetmeye başlıyırum.o saatlerde uyuyormu acaba minnoşum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?